Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarayman wrote:Možete ga pljuvati jer samo vi znate razlog što vam ovaj smartphone ne paše. Činjenica je da je SGS1 poderao najvećeg konkurenta iPhone-a 4 2010. dok je SGS2 proglašen najboljim telefonom 2011. A kako stvari stoje SGS3 će zadržati tu titulu i u 2012. godini!
Hajde da nije bila tema, gdje je ovo sve bilo rastavljeno na proste faktore.
Kakvo ba deranje od strane SG1?
Ima isti procesor kao i iPhone 4, ali ima slabiju grafiku, i opet je sporiji na svim mogucim relevantnim testovima. Nema blic, kamera uzas, manju rezoluciju ekrana. Sto se tice prodaje, tu je jedno faktor 10:1 u korist iPhonea.
Sarayman wrote:Možete ga pljuvati jer samo vi znate razlog što vam ovaj smartphone ne paše. Činjenica je da je SGS1 poderao najvećeg konkurenta iPhone-a 4 2010. dok je SGS2 proglašen najboljim telefonom 2011. A kako stvari stoje SGS3 će zadržati tu titulu i u 2012. godini!
Ima isti procesor kao i iPhone 4, ali ima slabiju grafiku, i opet je sporiji na svim mogucim relevantnim testovima. Nema blic, kamera uzas, manju rezoluciju ekrana. Sto se tice prodaje, tu je jedno faktor 10:1 u korist iPhonea.
Izasli benchamrk rezultati na anandtech-u i kao sto smo mislili po brzini,grafici je na prvom mjestu.A jos je i rijec o predprodukicjskom modelu.
Volio neko ili ne volio samsung i njegove proizvode,ovaj ce se mob ipak prodat u millionima ,a drugi proizvodjaci mogu samo sanjat o tim ciframa kao HTC,sony,Nokia itd.
to sto je display sa pentile matrix, to se nece primjetiti posto ekran ima hd rezoluciju. isto tako je i baterija prednost nad htc-om, ako se pokvari mozes sam kupiti novu ili imati rezervnu uz sebe, a nadam se da ce samsung opet izbaciti power bateriju sa minimalno 2500 mah, kao sto ima za s2. mislim da je baterija od htc one x preslaba za onoliki ekran.
I gdje ti vidis deranje strucnjak?
Ne pametuj kad nemaš argument, dok ja imam. A upravo sam čekao da se neko poput tebe javi 'stručnjak'.
Od 9 testova, Galaxy S I9000 je bukvalno PODERAO iPhone 4 rezultatom 7:2. To znači da je bio bolji u 7 od 9 kategorija 'stručnjak'! Test je urađen od strane 'samo' najvećeg portala za mobitele na svijetu. Evo kralju, broji rezultate, potroši koji minut, pa se opet javi, čekamo te.
Znaci isti procesor, ista kolicina memorije, skoro identican graficki chip.
Toliko je telefon trenutno obsolete da sam jedva nasao podatke, google ga brka sa SGSII
Ako treba jos argumenata, samo reci. Ili je bolje, malo potrazi po forumu temu Android vs iOS, gdje su mnoge stvari jasne bile
Ovo je smiješno. Ti nudiš kategorije, a ja tebi kompletan test oba uređaja na kojem je jasno SGS1 bio bolji.
Ovdje se mjesaju kruske i jabuke!
Samsung Galaxy niti je, niti ce biti konkurent Iphonu. Apsolutno dvije razlicite stvarcice
Pravog konkurenta Iphonu mozes naci medju proizvodima L'Oréal !
Znaci isti procesor, ista kolicina memorije, skoro identican graficki chip.
Toliko je telefon trenutno obsolete da sam jedva nasao podatke, google ga brka sa SGSII
Ako treba jos argumenata, samo reci. Ili je bolje, malo potrazi po forumu temu Android vs iOS, gdje su mnoge stvari jasne bile
Ovo je smiješno. Ti nudiš kategorije, a ja tebi kompletan test oba uređaja na kojem je jasno SGS1 bio bolji.
Ovdje se mjesaju kruske i jabuke!
Samsung Galaxy niti je, niti ce biti konkurent Iphonu. Apsolutno dvije razlicite stvarcice
Pravog konkurenta Iphonu mozes naci medju proizvodima L'Oréal !
moram priznat da mi je ovo najdrazi "argument". Eto iphone je pravljen za sminkere koji veze sa zivotom nemaju i njima biva uvaljen uredjaj cije performanse su dno dna, ali me interesuje za sta(odnosno koga) je pravljen onda sg3 ? koja je to ciljna grupa samsunga sa ovim modelom ? Naucnici, astronauti , oni koji zele "pravi TELEFON" ?
mislim meni je dovoljno uzet oba uredjaja u ruku ( govorim o sg2 i iphone 4s) i dovoljno je da vidim koji je meni bolji, to sad sto jedan otvara stranicu na netu 3 mikrosekunde, ili pak ima 10000 bodova manje na nekom benchmarku, gdje opet osim same radakcije niko ne zna ni sta to znaci, meni apsolutno ne igra nikakvu ulogu ( naravno ukoliko jedan od telefona nema nesta "novo" kao sto je iphone imao kada je tek izasao)
Ja ne znam ko vise gleda taj benchmark i za sta je on relevantan, sta meni znace ove brojke na benchmarku kad je moj SGS i dan danas nestabilan, sad sam na oficialnom ROM-u 2.3.6 (XXJW4) i mobitel se svakodnevno restartuje bez razloga, stopa, zastajkuje.... ma vazda neki problemi...
Kad sam ga kupovao odlucio sam se za Samsung umjuesto Iphone-a iz razloga sto mu je veci displej (volim kad je velik displej) i sto je otvoreniji od Iphone-a i ne moram na poslu imati Itunes da bi prenosio podatke sa njega na kompjuter i obrnuto, sto znaci koristim ga kao USB na svakom racunaru...
Ali Iphone-ov IOS je daleko stabilniji od Samsung-ovog Androida, o kvaliteti izrade da ne govorim.
Nisam Apple fan boy i slijedeci mobitel koji budem kupovao sigurno nece biti Iphone (osim ako 5-tica ne bude sa vecim ekranom), ali rekao sam Samsung nikad vise, jbt SGS je bio najprodavaniji mobitel, svojevremeno bio nazivan Iphone killer, a za njega nisu izdali zvanicni update za ICS nego lopovi hoce da kupujemo nove modele... Tu su mi se bas zgadili.
Slijedeci mobitel koji budem kupovao ce vjerovatno biti HTC One X, ali evo gledao sam i njega na Youtube-u sto je raja snimala, i bez obzira sto je uz Galaxy S 3 trenutno najbzi mobitel na svijetu opet u nekim momentima stopa i nema fluidnost Iphone-a sto mene bas nervira.
Tako da *ebo benchmark i njegove cifre
Nego ja bi uvijek od dva zla odabrao ono manje, OneX-a, ako ništa zbog kućišta.
Alergičan sam na ove najlonske poklopce baterije debele pola milimetra koji škripe, kod Samsunga.
Nego ja bi uvijek od dva zla odabrao ono manje, OneX-a, ako ništa zbog kućišta.
Alergičan sam na ove najlonske poklopce baterije debele pola milimetra koji škripe, kod Samsunga.
Chuckie wrote:Jesam dvicu, i trica je upet deka ista, živi bili pa vidjeli, kroz dan dva bit će klipova po internetu.
Ja ne znam kakve ste vi to telefone drzali u rukama (cuj drzali u rukama) evo ja sa svojim nemam nikakvih problema koje skripanje koje p. materine
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Jarane skini poklopac sa baterije i malo ga provozaj po prstima, ama ko najjeftinija kineska plasticna igracka, fuj osjecaj za telefon od hiljadu maraka.
Nisam nikad imao u ruci samsunge, ajfone i ostale klince i palce ali jesam nokiju 5800,tačskrin,folovi golovi,al oklop plastika,ne skripi ali malo fali.Reko jaranu,solidan ti je ovaj 5800 ali ga ja nikad nebih kupio jer izgleda ko igracka a u ruci ko da drzim plasticni autic.Draza mi je moja 6303 nokia sva metalna,zašerafana,ni da dahne oklop.Izgleda bolje od pola tih plastikanera.Inace,bas kao sto neko rece,mobitel 1000KM a plastika kineska.Ja kad kupujem mobitel prvo gledam da li skripi,kakva mu je izrada a onda ide ostalo
Ja imam bijeli zena crni, apsolutno cvrsta oba telefona nikakvog skripanja, klimanja, stopanja telefon je cvrst i kompaktan. Ja stvarno ne znam kakve ste vi to telefone drzali i gledali, sto se mene tice malo je reci da sam zadovoljan u svim aspektima
bh.tornjak wrote:..ja jos uvijek koristim SG1....neki clanovi familije imaju SG2......niko nema primjedbi.....
moj SG1 mi je ispadao nekoliko puta......a jednom je sa drugog sprata ispo na trotoar, doduse imo je na sebi onu zastitu ( ja majmun telefoniro na prozoru)....siso po njega ....misleci da nema nista od njega...ali mali "vozi" jos uvijek ko lud
Samsung je prodajom naprosto pregazio konkurenciju...nisam nikada ni pokusavao da uporedjujem telefone...sve je stvar ukusa i potrebe...ali kao sto neko rece....pojavljuju se strucnjaci koji u rukama ni Samsung GT-s5230 nisu imali i oni sad donose ocjene
Hahaha sta sve neces cuti, SGS1 igracka poderala iPhone4 buahaha
Dovoljno je Samsungovog škripavca uzeti u jednu ruku, iP4 u drugu, provozati se malo po iOS5.1 i Froyu/Gingeru, pa donjet ocjenu. Ali nekog neutralca, npr Qlera.
stroga normala wrote:Ja ne znam ko vise gleda taj benchmark i za sta je on relevantan, sta meni znace ove brojke na benchmarku kad je moj SGS i dan danas nestabilan, sad sam na oficialnom ROM-u 2.3.6 (XXJW4) i mobitel se svakodnevno restartuje bez razloga, stopa, zastajkuje.... ma vazda neki problemi...
Kad sam ga kupovao odlucio sam se za Samsung umjuesto Iphone-a iz razloga sto mu je veci displej (volim kad je velik displej) i sto je otvoreniji od Iphone-a i ne moram na poslu imati Itunes da bi prenosio podatke sa njega na kompjuter i obrnuto, sto znaci koristim ga kao USB na svakom racunaru...
Ali Iphone-ov IOS je daleko stabilniji od Samsung-ovog Androida, o kvaliteti izrade da ne govorim.
Nisam Apple fan boy i slijedeci mobitel koji budem kupovao sigurno nece biti Iphone (osim ako 5-tica ne bude sa vecim ekranom), ali rekao sam Samsung nikad vise, jbt SGS je bio najprodavaniji mobitel, svojevremeno bio nazivan Iphone killer, a za njega nisu izdali zvanicni update za ICS nego lopovi hoce da kupujemo nove modele... Tu su mi se bas zgadili.
Slijedeci mobitel koji budem kupovao ce vjerovatno biti HTC One X, ali evo gledao sam i njega na Youtube-u sto je raja snimala, i bez obzira sto je uz Galaxy S 3 trenutno najbzi mobitel na svijetu opet u nekim momentima stopa i nema fluidnost Iphone-a sto mene bas nervira.
Tako da *ebo benchmark i njegove cifre
Kolega objasnio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Chuckie on 05/05/2012 15:28, edited 1 time in total.
insomnia78 wrote:Ja imam bijeli zena crni, apsolutno cvrsta oba telefona nikakvog skripanja, klimanja, stopanja telefon je cvrst i kompaktan. Ja stvarno ne znam kakve ste vi to telefone drzali i gledali, sto se mene tice malo je reci da sam zadovoljan u svim aspektima
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ni ja ne shvatam o kakvom skripanju ljudi pricaju? Neko jednom provalio ovu glupost i sad se svi hvataju za to, a niko pojma nema o cemu govori.
Izgleda ovo sve neki narod sto zivi luksuznim zivotom, pa im toboze smeta plastika, samo najfiniji osjecaj titanijuma prija njihovim aristokratskim rukama