Odgađanje prinove

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

male_okice

#26 Re: Odgađanje prinove

Post by male_okice »

Cholina_Lokica wrote:
nikimostar wrote:Izgleda da je zavladao neki trend i da ljudi sve manje zele dijecu,pravdaju se finansijama i poslom :|

Za 1 maj. sve sami parovi,i to bilo ih je dosta,jedino ja i muz imamo dijecu i to 2,a ja najmlada,i u sviju je bio komentar mogu misliti kako ti je :roll: :roll:

Ja samo kazem divno mi je,jer kad te tvoje dijete zagrli,tek onda vidis sta je iskrena ljubav,to se ne moze kupiti
Pa nece dosta ljudi od sebe i djeteta da pravi socijalni slucaj...Svako ima svoje kad ce pravit dijete...

Elem, nas narod.. Bljak, svi se petljaju dje im nije mjesto, titam' ja bih sve to zatjerala u lijepu materinu. Mene su prestali pitati kad ces se udati kad sam ja po sahrana pocela pitati a kad ces ti, skontali su poentu :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
girl

#27 Re: Odgađanje prinove

Post by girl »

ja sam kad sam se udala govorila da cu bar 2 godine braka uzivati samo s mojim muzem, dijete ? ma ne, pa nisam luda. I reagovala sam isto kao i postavljac teme. Nazalost, otkrila sam da imam ginekoloskih problema vec 7 mjeseci poslije, operisana sam, i od tada pokusavam da zatrudnim. proslo je vec vise godina, prosla sma kroz svasta, IVF-ove , operacije, spontane, i jos nemam dijete. Sta ce biti ne znam, ali tuga moja zbog toga se stvarno ne moze mjeriti s "uzivanjem" u putovanju, ovom ili onom. A vremenom sam vidjela da drugi ljudi koji imaju djecu nista propustili nisu, ni putovanja, ni obrazovanje dodatno ni sta ja znam. Samo se treba dobro organizovati. Ja sam propustila dosta toga, mrljam postdiplomski, putujem vrlo rijetko , ne rasipam se ni na drugim stranam, pare cuvam za IVF i tako dalje. Pa eto, puno puta sam pomislila , a sto nisam odmah probala, (u tih 7 mjeseci se moglo probati - jer su se problemi tad i razvili) i tako... Ne bih da budem kao one nane, nemojte djeco cekati, ali.... iz mog iskustva, eto bili ste sami neko vrijeme, mozda da probate i zatrudniti? Kad dodje vrijeme ti ces sama znati, to je tacno, ali ko' kaze da ces bas uspjeti u prvom mjesecu. ja ti zelim da uspijes naravno , ali sanse zdravim parovima u svakom mjesecu da zatrudne su 25%, pa eto, razmisli i o toj strani, jer vrijeme prolazi. nisam ni ja mislila da ce mi u tome proci 4 godine....
hahaha123

#28 Re: Odgađanje prinove

Post by hahaha123 »

Ja sam godinu i po u braku i nemamo jos djece, jednostavno uzivamo u zivotu... Daa budem iskrena sad sam trudna u drugom mjesecu ali sve dotad nisam uopste marila za takva pitanje kao sta cekate i bioloski sat.. Tako sam se bezobrazno bila postavila da kasnije vise nisu ni pitali :) hocu da kazem vremenom prestaju da pitaju pa kad kazes kao ja sada da si trudna niko ne moze da vjeruje.. Opusti se i uzivaj sa muzem a ostalo nek te jednostavno nije briga... :-D
buzzkiller

#29 Re: Odgađanje prinove

Post by buzzkiller »

Čestitam od srca. ABD biće dobro, samo opušteno i pozitivno naprijed!
nikimostar

#30 Re: Odgađanje prinove

Post by nikimostar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
buzzkiller wrote:Čestitam od srca. ABD biće dobro, samo opušteno i pozitivno naprijed!

hvala,valjda će biti ok

Sve najbolje :)
hahaha123

#31 Re: Odgađanje prinove

Post by hahaha123 »

krompir i riza wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:supruga u godinu dana imala dva spontana pobačaja,oboje smo jedva čekali čekamo trudnoću,i izgleda da je i trudna,valjda će treći put biti sve ok,ne do bog nikome da doživi nešto slično spontanom pobačaju
:sad: baš mi je žao kad čujem nešto ovako ..
biće dobro aBd, ne treba odustajati .. sretno i da uskoro dobijete malu zdravu bebicu :)

hvala,maloprije test radila,trudna

Cestitke i od mene...znam kako je...nakon spontanog jednog i ja kazem nikad se ne ponovilo...samo naprijed opusteno a dragi Bog ce dati da sve bude uredu...uzivajte
Lounge Act

#32 Re: Odgađanje prinove

Post by Lounge Act »

nikimostar wrote:Izgleda da je zavladao neki trend i da ljudi sve manje zele dijecu,pravdaju se finansijama i poslom :|

Za 1 maj. sve sami parovi,i to bilo ih je dosta,jedino ja i muz imamo dijecu i to 2,a ja najmlada,i u sviju je bio komentar mogu misliti kako ti je :roll: :roll:

Ja samo kazem divno mi je,jer kad te tvoje dijete zagrli,tek onda vidis sta je iskrena ljubav,to se ne moze kupiti
:thumbup:

ma vidjet ce i oni kad dobiju djecu hehe, muz i ja smo bili 7 godina u vezi i 2 godine u braku prije nego sto smo dobili dijete, za nas je to bila najveca ljubav na svijetu i mislili smo da i kada dobijemo dijete uvijek cemo jedno drugom biti najvazniji i na prvom mjestu, a nismo bili ni svjesni kako se to sve promijeni dolaskom djeteta nit imamo pojma kakva je to ljubav dok ne dobijemo vlastito dijete, to se ne moze ni s cim poredit

da ne idem skroz off i meni je uvijek islo na zivce to zapitkivanje sa strane i dzaba da li ti bili fini ili ne uvijek ima onih koji zabadaju svoj nos gdje mu nije mjesto, mi isto prvih par mjeseci nismo htjeli dijete, a kasnije kada smo htjeli nismo mogli pa u takvom stanju ta pitanja znaju i da zabole, ali nema bas nacina da se bori protiv toga. mi eto sad imamo jedno dijete i dugo pokusavamo dobiti drugo, ali nam ne ide, imala sam jedan spontani i od tad nista, a narod uvijek prica, uvijek se nesto nadje, eto ja se prosle zime udebljala 2kg i cujem prica se ja trudna, nisam ni znala :-)
quarterback

#33 Re: Odgađanje prinove

Post by quarterback »

krompir i riza wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:supruga u godinu dana imala dva spontana pobačaja,oboje smo jedva čekali čekamo trudnoću,i izgleda da je i trudna,valjda će treći put biti sve ok,ne do bog nikome da doživi nešto slično spontanom pobačaju
biće dobro aBd, ne treba odustajati .. sretno i da uskoro dobijete malu zdravu bebicu :)

čestitam, sa srećom :mrgreen:
krompir i riza

#34 Re: Odgađanje prinove

Post by krompir i riza »

čestitam :-D nek je sa srećom :-D
Rimljanka

#35 Re: Odgađanje prinove

Post by Rimljanka »

girl wrote:ja sam kad sam se udala govorila da cu bar 2 godine braka uzivati samo s mojim muzem, dijete ? ma ne, pa nisam luda. I reagovala sam isto kao i postavljac teme. Nazalost, otkrila sam da imam ginekoloskih problema vec 7 mjeseci poslije, operisana sam, i od tada pokusavam da zatrudnim. proslo je vec vise godina, prosla sma kroz svasta, IVF-ove , operacije, spontane, i jos nemam dijete. Sta ce biti ne znam, ali tuga moja zbog toga se stvarno ne moze mjeriti s "uzivanjem" u putovanju, ovom ili onom. A vremenom sam vidjela da drugi ljudi koji imaju djecu nista propustili nisu, ni putovanja, ni obrazovanje dodatno ni sta ja znam. Samo se treba dobro organizovati. Ja sam propustila dosta toga, mrljam postdiplomski, putujem vrlo rijetko , ne rasipam se ni na drugim stranam, pare cuvam za IVF i tako dalje. Pa eto, puno puta sam pomislila , a sto nisam odmah probala, (u tih 7 mjeseci se moglo probati - jer su se problemi tad i razvili) i tako... Ne bih da budem kao one nane, nemojte djeco cekati, ali.... iz mog iskustva, eto bili ste sami neko vrijeme, mozda da probate i zatrudniti? Kad dodje vrijeme ti ces sama znati, to je tacno, ali ko' kaze da ces bas uspjeti u prvom mjesecu. ja ti zelim da uspijes naravno , ali sanse zdravim parovima u svakom mjesecu da zatrudne su 25%, pa eto, razmisli i o toj strani, jer vrijeme prolazi. nisam ni ja mislila da ce mi u tome proci 4 godine....
Sretno!!!! Ne znam sta bi pametnije rekla. Hvala Bogu nisma osjetila na svojoj kozi,ali znam iskustva iz blize okoline ljudi koji s ebore da dobiju potomstvo.
Neodustajte i na kraju ce aBd uspjeti.
Cula sam da se sad otvara i Turska klinika za VTO,i aBd nadam se da ce imati dosta uspjeha..
thea

#36 Re: Odgađanje prinove

Post by thea »

Za sve dame koje ne mogu da ostanu u drugom stanju pogotovo nakon sto su bile duze vremena u braku upoznale svoje partnere.

Rijesenje je zamijeniti partnera i odmah ce te ostati trudne.
zena je vrlo sijetljiva po prirodi ako je prosla kroz bilo kakve nevolje sa muzem partnerom to ostavlja dubok trag.

zena koja dozivi nevolje sa partnerom trajno ostaju, muskarci to rijesavaju drugacije nadu drugu partnericu ova mu kuha riba pegla a mazi drugu.
krompir i riza

#37 Re: Odgađanje prinove

Post by krompir i riza »

:? :?: :?:
girl

#38 Re: Odgađanje prinove

Post by girl »

thea wrote:Za sve dame koje ne mogu da ostanu u drugom stanju pogotovo nakon sto su bile duze vremena u braku upoznale svoje partnere.

zena je vrlo sijetljiva po prirodi ako je prosla kroz bilo kakve nevolje sa muzem partnerom to ostavlja dubok trag.

zena koja dozivi nevolje sa partnerom trajno ostaju, muskarci to rijesavaju drugacije nadu drugu partnericu ova mu kuha riba pegla a mazi drugu.
ja ne znam je li ovo trebao biti neki crni humor ili nesto? ako nije, ja zaista ne mogu da razumijem da covjek koji nije retardiran moze tako nesto da napise.
krompir i riza

#39 Re: Odgađanje prinove

Post by krompir i riza »

ja evo čitam peti put i nikako da skontam poentu :? ako ne možete zatrudniti, mijenjajte partnera? bitno je napraviti dijete,a s kim ,kako i pod kojim uvjetima je nebitna stvar? :?

nadam se da sam pogrešno skontala ,inače :povrać:
Moll_Flanders

#40 Re: Odgađanje prinove

Post by Moll_Flanders »

thea wrote:Za sve dame koje ne mogu da ostanu u drugom stanju pogotovo nakon sto su bile duze vremena u braku upoznale svoje partnere.

Je li se to šališ?
Kladim se da ima neki podforum Humor, pa probaj tamo.
Moll_Flanders

#41 Re: Odgađanje prinove

Post by Moll_Flanders »

krompir i riza wrote:

Čestitam od srca! :-D
girl

#42 Re: Odgađanje prinove

Post by girl »

i od mene cestitke kakavdanakneiskustvu :) tako nesto me bas obraduje
thea

#43 Re: Odgađanje prinove

Post by thea »

heklice riza krompir vidim..., nikako ne praviti djecu sa bilo'' kim'' razlog vise zasto priroda nece da zena ostane u II stanju.
ako se dosta volite, a opet ne moze pravac na smermogram da se vidi koliko su spermici pokretni.

ako zena tacno ovulira izledu 12-16 dana nakon menzesa, potreban je jos jedan hormon taj klik koji se dogodi da spermic ude u zensku jajnu celiju.
ali u vecini slucajeva zenski polni organ je mozak mi odlucujemo hocemo li zatrudnjeti. to je neka visa sila koju u potsvijesti ne mozes kontrolisati.

Opet vam kazem zena treba da bude vruca na srcu to dolazi do mozga i tako zena ostaje trudna, nadete novog partnera i to ide vrlo brzo. Nije nikakva blamaza, ozbiljno.

prvi recept za oplodnju, prije na dan no sto zena ovulira, imati odnos sa pertnerom navecer i nikako ne ustajati. to se zove stokaza spermica. zdravi spermici imaju 8 sati da dodu do jajnika kanalicem kroz maternicu i cekaju pucanje jajnika nakon cega se stvara zigot. kojem je potrebno 2-5 dana da side do maternice.
ako imate spontani, mirovanje je majka oplodnje, nema stresa,nista se tesko ne dize bar 3 mjeseca pa je kasnije lakse.

Nije jednostavno ali svaka zena treba sama sa sobom da porazgovara i trazi odgovor na ne odpodnju.
Last edited by thea on 07/05/2012 16:09, edited 2 times in total.
krompir i riza

#44 Re: Odgađanje prinove

Post by krompir i riza »

oj tito dragi Image

ma ne vrijedi ništa pisati, odoh raditi šta konstruktivnije ..

čuj, ''odlučuje'' da li zatrudniti ili ne.. :-) cc...

svega u Božijoj bašti :roll:
Azamo

#45 Re: Odgađanje prinove

Post by Azamo »

Eto vidiš kakav je naš narod što neko kaže zabadaju nos gdje im nije mjesto i za svaku situaciju imaju nešto da ti pametuju. Kod mene je situacija sasvim drugačija. Prvo su mi prigovarali što sam se mlad oženio kažu " djete oženilo dijete" kad je to prošlo,onda ide ono standardno kad će novina nemojte previše čekati,a kad su prinove počele dolaziti svako 2,5 godine onda su počeli govoriti "šta će ti toliko djece,slomit ćeš ženu" itd. Uglavno svijetu nije niko ugodio. Treba se opustit i živiti svoj život,a to ko šta govori neka govori. Ja vjerujte mi nemam vremena da se bavim drugim osobama imam sasvim dovoljno obaveza,a ljudi su se počeli baviti životima ostalih ljudi zato što bježe od vlastite stvarnosti i života.
thea

#46 Re: Odgađanje prinove

Post by thea »

Azamo wrote:Eto vidiš kakav je naš narod što neko kaže zabadaju nos gdje im nije mjesto i za svaku situaciju imaju nešto da ti pametuju. Kod mene je situacija sasvim drugačija. Prvo su mi prigovarali što sam se mlad oženio kažu " djete oženilo dijete" kad je to prošlo,onda ide ono standardno kad će novina nemojte previše čekati,a kad su prinove počele dolaziti svako 2,5 godine onda su počeli govoriti "šta će ti toliko djece,slomit ćeš ženu" itd. Uglavno svijetu nije niko ugodio. Treba se opustit i živiti svoj život,a to ko šta govori neka govori. Ja vjerujte mi nemam vremena da se bavim drugim osobama imam sasvim dovoljno obaveza,a ljudi su se počeli baviti životima ostalih ljudi zato što bježe od vlastite stvarnosti i života.
love love love :thumbup:

masalah neka djecice to se zove ljubav
Last edited by thea on 07/05/2012 16:08, edited 1 time in total.
girl

#47 Re: Odgađanje prinove

Post by girl »

thea, ti za pocetak porazgovaraj s psihijatrom.
girl

#48 Re: Odgađanje prinove

Post by girl »

krompir i riza wrote:oj tito dragi Image

ma ne vrijedi ništa pisati, odoh raditi šta konstruktivnije ..

čuj, ''odlučuje'' da li zatrudniti ili ne.. :-) cc...

svega u Božijoj bašti :roll:
:thumbup:
Rimljanka

#49 Re: Odgađanje prinove

Post by Rimljanka »

thea wrote:heklice riza krompir vidim..., nikako ne praviti djecu sa bilo'' kim'' razlog vise zasto priroda nece da zena ostane u II stanju.
ako se dosta volite, a opet ne moze pravac na smermogram da se vidi koliko su spermici pokretni.

ako zena tacno ovulira izledu 12-16 dana nakon menzesa, potreban je jos jedan hormon taj klik koji se dogodi da spermic ude u zensku jajnu celiju.
ali u vecini slucajeva zenski polni organ je mozak mi odlucujemo hocemo li zatrudnjeti. to je neka visa sila koju u potsvijesti ne mozes kontrolisati.

Opet vam kazem zena treba da bude vruca na srcu to dolazi do mozga i tako zena ostaje trudna, nadete novog partnera i to ide vrlo brzo. Nije nikakva blamaza, ozbiljno.

prvi recept za oplodnju, prije na dan no sto zena ovulira, imati odnos sa pertnerom navecer i nikako ne ustajati. to se zove stokaza spermica. zdravi spermici imaju 8 sati da dodu do jajnika kanalicem kroz maternicu i cekaju pucanje jajnika nakon cega se stvara zigot. kojem je potrebno 2-5 dana da side do maternice.
ako imate spontani, mirovanje je majka oplodnje, nema stresa,nista se tesko ne dize bar 3 mjeseca pa je kasnije lakse.

Nije jednostavno ali svaka zena treba sama sa sobom da porazgovara i trazi odgovor na ne odpodnju.
I na ovaj i na tvoj predhodni post mogu smao reci Boze sacuvaj!

Nadam se da nisi svjesna sta pises,jer ako jesi,odmah,hitno potrazi zdravstevnu pomoc
thea

#50 Re: Odgađanje prinove

Post by thea »

draga moja nadi nekon dobrog ginekologa da ovo gore procita pa nek ti sam kaze treba li mi psi...
Last edited by thea on 07/05/2012 16:15, edited 1 time in total.
Post Reply