Agnosticizam u BiH

Rasprave o vjerskim temama.
NIN

#26 Re: Agnosticizam u BiH

Post by NIN »

187 wrote:Komunisticka posla
I ja mislim! :D
avicena

#27 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Chisum wrote: U poredjenju kako je sve bilo prije, a kako se, poput kule od karata sve to danas rasipa, gazeno naukom, sve vecim iskustvom i znanjem - dobro je. (a sa druge strane, pogotovo je bitno shvatiti u kakvim sredinama i u kakvom miljeu ove bajke jos uvijek opstaju)
Nauka i znanje. Moj efendija veli..."pola hodže din obara" ili kako to reče Werner Heisenberg "Prvi gutljaj iz čaše zvane "prirodna znanost" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekat će te Bog".

Teško je u globalnom selu nešto svesti u milje. Ni najostrašćeniji politički komesari prije 60 godina nisu mogli ni sanjati da će u 21. stoljeću islam voljeti i o njemu najljepše pričati i prakticirati ovakvi Nijemci. Kako Hofmann, tako i Backerova, ali i mnogo sličnih njima na svim meridijanima i paralelama. Imaju te 'bliskoistočne bajke' neku čudnu moć.

Ili da će Kinezi poslije kineske kulturne revolucije 'osviješteni i prosvijećeni' pronaći se u islamu pored komšija koji ga nisu ni u tom vremenu napuštali.

Teea

#28 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Teea »

lazi nisu neprijatelji istini vec ubjedjenja.
avicena

#29 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Teea wrote:lazi nisu neprijatelji istini vec ubjedjenja.

:)
krupnice

#30 Re: Agnosticizam u BiH

Post by krupnice »

-- Viša sila Agnostika --
Ja sam nekada vjerovao u Babilon nakon toga sam prešao malo zapadnije u Egipat. Kada su došli Rimljani bilo
mi je jasno da je to ono pravo pa sam otišao sjevernije. Braneći svoja uvjerenja u pravcu sjevera, shvatio sam
da je njihovo vjerovanje najbolje...I tako čvrst u svome vjerovanju krenem ja brodom iz Engleske za
Novi Svijet i kada stigoh tamo! vidi čuda! tada mi bi jasno da sam cijelo vrijeme bio u zabludi. Odreknem se svoga
dotadašnjeg vjerovanja, i prihvatim se njihovog, kojeg ni do danas nisam promijenio...šta se može ''Viša sila''!!

Image
dzeno123

#31 Re: Agnosticizam u BiH

Post by dzeno123 »

krupnice wrote:-- Viša sila Agnostika --
Ja sam nekada vjerovao u Babilon nakon toga sam prešao malo zapadnije u Egipat. Kada su došli Rimljani bilo
mi je jasno da je to ono pravo pa sam otišao sjevernije. Braneći svoja uvjerenja u pravcu sjevera, shvatio sam
da je njihovo vjerovanje najbolje...I tako čvrst u svome vjerovanju krenem ja brodom iz Engleske za
Novi Svijet i kada stigoh tamo! vidi čuda! tada mi bi jasno da sam cijelo vrijeme bio u zabludi. Odreknem se svoga
dotadašnjeg vjerovanja, i prihvatim se njihovog, kojeg ni do danas nisam promijenio...šta se može ''Viša sila''!!

Image
:thumbup:
Chisum

#32 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Chisum »

avicena wrote:
Chisum wrote: U poredjenju kako je sve bilo prije, a kako se, poput kule od karata sve to danas rasipa, gazeno naukom, sve vecim iskustvom i znanjem - dobro je. (a sa druge strane, pogotovo je bitno shvatiti u kakvim sredinama i u kakvom miljeu ove bajke jos uvijek opstaju)
Nauka i znanje. Moj efendija veli..."pola hodže din obara" ili kako to reče Werner Heisenberg "Prvi gutljaj iz čaše zvane "prirodna znanost" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekat će te Bog".

Teško je u globalnom selu nešto svesti u milje. Ni najostrašćeniji politički komesari prije 60 godina nisu mogli ni sanjati da će u 21. stoljeću islam voljeti i o njemu najljepše pričati i prakticirati ovakvi Nijemci. Kako Hofmann, tako i Backerova, ali i mnogo sličnih njima na svim meridijanima i paralelama. Imaju te 'bliskoistočne bajke' neku čudnu moć.

Ili da će Kinezi poslije kineske kulturne revolucije 'osviješteni i prosvijećeni' pronaći se u islamu pored komšija koji ga nisu ni u tom vremenu napuštali.

Zasto bi se politicki komesari cudili?
Da poznajes njemacku kulturu znao bi da Njemci odavno istrazuju istok, pa se, naravno, tu i tamo desi da neko od njih uleti u islam, budizam, u ovo, ili ono... Krajem devetnaestog i pocetkom dvadesetog vijeka u Njemackoj su na istok gledali kao na atrakciju i egzotiku, pa je npr. berlinska scena, pogotovo onaj njen "underground dio" sastavljena od raznih umjetnika, protuva, hohstaplera, naucnika, cudaka, svjetskih putnika, vec uveliko eksperimentisala sa istokom, bliskim, a i onim dalekim.... a tek npr. jos stariji i svojevremeno jako popularan pokret medju jevrejima u Engleskoj, popularnim orijentalisti, koji su se "furali" na svoju bracu - arape (upravo su ih bracom zvali).... itd... Samo treba citati... Malo vise od jedne knjige.

Uglavnom, ove pojave nemaju veze ni sa kakvom pobjedom religije (koja se u naprednom svijetu odavno rasipa k'o kula od karata, a da se mobilisati samo jos kada treba kakvu mrznju prosipati, poput islamofobnih praznjenja na Zapadu, ili antisemitizma npr.), nego sa jednostavnom matematikom... od hiljadu ljudi uvijek ce se naci jedan koji ce da se uhvati ovoga ili onoga, sto, medjutim, ne dokazuje nista... na svakog tog koji je "presao", znajuci svabe, doci ce barem troje-cetvoro koji su "presli" na budizam, a uz njih i 5-6 koji ce provesti 10-15 godina lozeci se na satanizam, a PORED SVIH NJIH hiljade mladih ce se sve glasnije smijati kada im pomenes krscanstvo, bezgresno zacece, zmiju koja govori i slicne price za malu djecu, te za sebe reci da u iste ni ne pomisljaju da vjeruju.....

Drugo, sta je tu, na kraju krajeva cudno? Hofmann nije svemirac nego neko ko je kao diplomata proveo decenije ziveci u arapskom svijetu... zblizio se sa necim sto mu je leglo i eto, prozvao se muslimanom..... Ali i hiljade i hiljade drugih njemackih diplomata, radnika, biznismena, spijuna, ubica, prosvjetnih radnika, humanitaraca, sportista provedose zivote po arapskim zemljama... po zemljama gdje preovladava budizam, hinduizam... i koliko ih na kraju predje na na te religije?

Ko god je imao srecu da putuje svijetom i upoznaje obrazovane i inteligentne ljude, dobro zna zasto pomenuh milje u kojem ove bliskistocne bajke jos uvijek opstaju (i kada kazem bliskoistocne bajke, ne mislim samo na islam... islam je tek zadnje, dopunjeno i donekle izmijenjeno izdanje davno ispricanih semistkih prica... dakle, mislim prije svega na krscanstvo i judaizam)

Na svakog Hofmanna rodi se citava jedna generacija nevjernika, ateista, kjafira, zovi ih kako hoces, a na svakog doktora nauka koji ce za ozbiljno uzeti nesto sto nema veze sa naukom - hiljadu drugih sa istom diplomom koji ce se na sve to nasmijati... sirom svijeta. Ili barem u krajevima u kojima je na kalendaru 21. vijek.
Last edited by Chisum on 01/05/2012 23:05, edited 4 times in total.
fatamorgana

#33 Re: Agnosticizam u BiH

Post by fatamorgana »

U vezi teme, mislim da je agnosticizam u BiH-u neuhranjen, slabo razvijen ....
avicena

#34 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Chisum wrote:
Da poznajes njemacku kulturu znao bi da Njemci odavno istrazuju istok, pa se, naravno, tu i tamo desi da neko od njih uleti u islam, budizam, u ovo, ili ono... Krajem devetnaestog i pocetkom dvadesetog vijeka u Njemackoj su na istok gledali kao na atrakciju i egzotiku, pa je npr. berlinska scena, pogotovo onaj njen "underground dio" sastavljena od raznih umjetnika, protuva, hohstaplera, naucnika, cudaka, svjetskih putnika, vec uveliko eksperimentisala sa istokom, bliskim, a i onim dalekim.... a tek npr. jos stariji i svojevremeno jako popularan pokret medju jevrejima u Engleskoj, popularnim orijentalisti, koji su se "furali" na svoju bracu - arape (upravo su ih bracom zvali).... itd... Samo treba citati... Malo vise od jedne knjige.

Uglavnom, ove pojave nemaju veze ni sa kakvom pobjedom religije (koja se u naprednom svijetu odavno rasipa k'o kula od karata), nego sa jednostavnom matematikom... od hiljadu ljudi uvijek ce se naci jedan koji ce da se uhvati ovoga ili onoga, sto, medjutim, ne dokazuje nista... na svakog tog koji je "presao", znajuci svabe, doci ce barem troje-cetvoro koji su "presli" na budizam, a uz njih i 5-6 koji ce provesti 10-15 godina lozeci se na satanizam, a PORED SVIH NJIH hiljade mladih ce se sve glasnije smijati kada im pomenes krscanstvo, bezgresno zacece, zmiju koja govori i slicne price za malu djecu, te za sebe reci da u iste ni ne pomisljaju da vjeruju.....

Drugo, sta je tu, na kraju krajeva cudno? Hofmann nije svemirac nego neko ko je kao diplomata proveo decenije ziveci u arapskom svijetu... zblizio se sa necim sto mu je leglo i eto, prozvao se muslimanom..... Ali i hiljade i hiljade drugih njemackih diplomata, radnika, biznismena, spijuna, ubica, prosvjetnih radnika, humanitaraca, sportista provedose zivote po arapskim zemljama... po zemljama gdje preovladava budizam, hinduizam... i koliko ih na kraju predje na na te religije?

Ko god je imao srecu da putuje svijetom i upoznaje obrazovane i inteligentne ljude, dobro zna zasto pomenuh milje u kojem ove bliskistocne bajke jos uvijek opstaju (i kada kazem bliskoistocne bajke, ne mislim samo na islam... islam je tek zadnje, dopunjeno i donekle izmijenjeno izdanje davno ispricanih semistkih prica... dakle, mislim prije svega na krscanstvo i judaizam)

Na svakog Hofmanna rodi se citava jedna generacija nevjernika, ateista, kjafira, zovi ih kako hoces... sirom svijeta. Ili barem u krajevima u kojima je na kalendaru 21. vijek.

Svaka ti čast na izdvojenom vremenu za ovo 'ponjavu', ali mogao si i sa kraće jer mogu ja i bez detalja shvatiti šta si htio reći. :mrgreen:

Kažeš da simpatija Hofmanna, kojeg ja uzeh zbog njegovog objašnjenja da je islam vjera za racionalne, je jednaka simpatijama drugih Nijemaca prema drugim 'vjerskim bajkama'. Nađi mi ovaku reportažu u njemačkim medijima da analiziraju na isti način slične fenomene. Mogu ja naći još desetak drugih poznatih i zvučnih TV kuća u Evropi i Americi. Nije baš isto jer sam živio među njima. :wink:

Bulgakov je napisao u jednoj svojoj knjizi da je najveći uspjeh sotone kada nekog ubijedi da je on (šejtan) dio bajke. :mrgreen:
Vitezanin

#35 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Vitezanin »

Jed1217 wrote:Ja se sebe biva smatram agnostikom. Ne mogu da vjerujem u Boga onakvog kakav je predstavljen u svetim knjigana, jer ako je zaista svemogući i ovakav i onakav onda se sigurno ne zamara glupostima tipa pijem li ja pivo i jel mi se noga vidi više od članka. A valjda bi i svijet izgledao bolji nego je danas, da ne zalazim u detalje bez potrebe.
Vjerujem da postoji nešto više od nas, ali da jednostavno ljudska rasa ne može dokučiti šta je to, bar ne na ovom stepenu umnog razvoja, a možda i neće nikada.

Hm, meni ovo daleko vise vuce na deizam a ne na agnosticizam. U biti, agnosticizam niti negira niti potvrdjuje Boga. Samo trazi dokaze da ne postoji, odnosno postoji. :D

Ili mozda nisam u pravu. :D
Chisum

#36 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Chisum »

avicena wrote:
Chisum wrote:

Uglavnom, ove pojave nemaju veze ni sa kakvom pobjedom religije (koja se u naprednom svijetu odavno rasipa k'o kula od karata), nego sa jednostavnom matematikom... od hiljadu ljudi uvijek ce se naci jedan koji ce da se uhvati ovoga ili onoga, sto, medjutim, ne dokazuje nista... na svakog tog koji je "presao", znajuci svabe, doci ce barem troje-cetvoro koji su "presli" na budizam, a uz njih i 5-6 koji ce provesti 10-15 godina lozeci se na satanizam, a PORED SVIH NJIH hiljade mladih ce se sve glasnije smijati kada im pomenes krscanstvo, bezgresno zacece, zmiju koja govori i slicne price za malu djecu, te za sebe reci da u iste ni ne pomisljaju da vjeruju.....

Na svakog Hofmanna rodi se citava jedna generacija nevjernika, ateista, kjafira, zovi ih kako hoces... sirom svijeta. Ili barem u krajevima u kojima je na kalendaru 21. vijek.

Svaka ti čast na izdvojenom vremenu za ovo 'ponjavu', ali mogao si i sa kraće jer mogu ja i bez detalja shvatiti šta si htio reći. :mrgreen:

Kažeš da simpatija Hofmanna, kojeg ja uzeh zbog njegovog objašnjenja da je islam vjera za racionalne, je jednaka simpatijama drugih Nijemaca prema drugim 'vjerskim bajkama'. Nađi mi ovaku reportažu u njemačkim medijima da analiziraju na isti način slične fenomene. Mogu ja naći još desetak drugih poznatih i zvučnih TV kuća u Evropi i Americi. Nije baš isto jer sam živio među njima. :wink:

Bulgakov je napisao u jednoj svojoj knjizi da je najveći uspjeh sotone kada nekog ubijedi da je on (šejtan) dio bajke. :mrgreen:

Da... kao sto napisah, radi se o jednoj veoma jednostavnoj jednacini...

Na tih tvojih "4000 Njemaca koji prelaze na islam", dodaj 500 000 mladih Turaka, Iranaca, Bosnjaka, Marokanaca i Tunizana koji ce te iste godine probati svoju prvo pivo ili whiskey, 50 000 mladih njemackih Turkinja, Iranki, Bosnjakinja, kojma, za razliku od svojih nana, ni na pamet nece pasti da se povezu, dodaj i 40 000 onih koji ce preci na neku drugu religiju iz palete ostalih ponudjenih, dodaj hiljade i hiljade onih koji ce za tili cas "opravdati ocekivanja" organizatora nekog od festivala posvecenog satani, svemircima ili vjesticama, dodaj i hiljade onih koji ce se navuci na hors ili na ribolov, pa se na taj nacin "lijeciti" i bjezati u svoj svijet.... a uz sve njih ne zaboravi i nepreglednu rijeku, stotine hiljada Njemaca onih koji ce se na pomen boga, Biblije i Kur' ana ili Tore slatko nasmijati i samo odmahnuti rukom... i sve to u istoj godini kada "na islam predje 4000" Njemaca.
Last edited by Chisum on 01/05/2012 23:39, edited 2 times in total.
Vitezanin

#37 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Vitezanin »

Ljudi su vazda mijenjali religijska opredjeljenja, u vecem ili manje broju tako da ovi prelasci u Europi na religije koje su novodosle (ako govorimo o islamu u Njemackoj) nije nista cudno i neobicno. Iz istog razloga ljudi prelaze na krscanstvo u Aziji (u onim dijelovima Azije koji nisu imali populaciju krscana)ili na budizam u Sjevernoj Americi.

Medjutim, barem u Europi jedini masovniji 'prelasci' su na ateizam, agnosticizam i druge nereligiozne oblike vjerovanja odnosno nevjerovanja.
avicena

#38 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Chisum wrote: Da... kao sto napisah, radi se o jednoj veoma jednostavnoj jednacini...

Na tih tvojih "4000 Njemaca koji prelaze na islam", dodaj 500 000 mladih Turaka, Iranaca, Bosnjaka, Marokanaca i Tunizana koji ce te iste godine probati svoju prvo pivo ili whiskey, 50 000 mladih njemackih Turkinja, Iranki, Bosnjakinja, kojma, za razliku od svojih nana, ni na pamet nece pasti da se povezu, dodaj i 40 000 onih koji ce preci na neku drugu religiju iz palete ostalih ponudjenih, dodaj hiljade i hiljade onih koji ce za tili cas "opravdati ocekivanja" organizatora nekog od festivala posvecenog satani, svemircima ili vjesticama, dodaj i hiljade onih koji ce se navuci na hors ili na ribolov, pa se na taj nacin "lijeciti" i bjezati u svoj svijet.... a uz sve njih ne zaboravi i nepreglednu rijeku, stotine hiljada Njemaca onih koji ce se na pomen boga, Biblije i Kur' ana ili Tore slatko nasmijati i samo odmahnuti rukom... i sve to u istoj godini kada "na islam predje 4000" Njemaca.

Malo mi je ovo sve bez veze, ali prati ovu računicu. Sve što islam izgubi sljedbenika u Bosni nadoknadi kvalitetnijim u Njemačkoj ili ako se to desi u Egiptu onda nadoknadi u Japanu ili ako se desi na Kosovu onda u Americi itd., tako da nikako nije na gubitku. :wink:

Nekada...1880 god.

Image

Danas...

Image
Vitezanin

#39 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Vitezanin »

Avicena, koliko je stanovnika bilo na Zemlji 1880., a koliko ih ima danas? Kako su ljudi putovali 1880., a kako putuju danas?
Chisum

#40 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Chisum »

Vidim da si se zainatio, pa pricam uzalud, ali, opet ti ponavljam - isto to sto si napisao, napisace ti i svi oni gore pobrojani.

Svojim videom nista drugo nisi dokazao nego da u Njemackoj, zemlji od 80 miliona ljudi, na islam godisnje predje 4000 muslimana... a uz njih se desi i sve ono sto sam ja nakon te tvrdnje dodao. :)
avicena

#41 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Vitezanin wrote:Avicena, koliko je stanovnika bilo na Zemlji 1880., a koliko ih ima danas? Kako su ljudi putovali 1880., a kako putuju danas?
Pa ako je ispravna teorija koju je neko gore postavio da muslimani izlaze iz islama kako je moguća ovakva razlika koju slike pokazuju.

A što se tiče prevoza on i nije bitan ako se zna te 1880. koliko je bilo muslimana u Arabiji, Egiptu, Siriji...a nisu daleko od Mekke.
Vitezanin

#42 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Vitezanin »

avicena wrote:
Vitezanin wrote:Avicena, koliko je stanovnika bilo na Zemlji 1880., a koliko ih ima danas? Kako su ljudi putovali 1880., a kako putuju danas?
Pa ako je ispravna teorija koju je neko gore postavio da muslimani izlaze iz islama kako je moguća ovakva razlika koju slike pokazuju.

A što se tiče prevoza on i nije bitan ako se zna te 1880. koliko je bilo muslimana u Arabiji, Egiptu, Siriji...a nisu daleko od Mekke.

:-)
Pa shvatio bi zasto je razlika moguca kad bi mi odgovorio koliko je stanovnika bilo 1880. a koliko ima danas. :D
A prijevoz je itekako bitan. :D
Vitezanin

#43 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Vitezanin »

avicena wrote:

Ljudi 'ulaze' i 'izlaze' iz islama, kako ti napisa. Ali nista to nije neobicno obzirom da ljudi 'izlaze' i 'ulaze' u druge religije.

'Izlaze' i 'ulaze'. :-) :-) :D :D
avicena

#44 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Chisum wrote:Vidim da si se zainatio, pa pricam uzalud, ali, opet ti ponavljam - isto to sto si napisao, napisace ti i svi oni gore pobrojani.

Svojim videom nista drugo nisi dokazao nego da u Njemackoj, zemlji od 80 miliona ljudi, na islam godisnje predje 4000 muslimana... a uz njih se desi i sve ono sto sam ja nakon te tvrdnje dodao. :)

Nisam se zainatio nego znam o čemu govorim i to iskustveno.

Rekoh ti da takvih emisija i reportaža u kojima se ibrete ima na svim njihovim televizijama pa i u novinama (izdvojio sam u jednom komentaru i citate iz novina).

Treba li još? I daj mi nađi obrnut slučaj o kojem govoriš, a da je analiza poznatih medija.
Vitezanin

#45 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Vitezanin »

Zar tema nije agnosticizam u BiH?
fatamorgana

#46 Re: Agnosticizam u BiH

Post by fatamorgana »

Vitezanin wrote:Zar tema nije agnosticizam u BiH?
Nije, za ovakve je tema uvijek prozelitizam ....
Stojadin

#47 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Stojadin »

sgunited wrote:po meni ljudi dosta pogresno shvataju taj pojam agnostika i ako znaju o cemu se radi, pa smatraju da su ateisti i agnostici jedna te ista stvar, ako se vec moraju svrstati na jednu stranu (ateisti vs. vjernici) mislim da agnostici idu u grupu sa vjernicima
Hmm, da nije obrnuto? Ja bi prije rekao da ateisti idu u grupu sa vjernicima. Ateisti vjeruju da Bog ne postoji. Agnostoci ne znaju da li bog postoji. Nit vjeruju, nit ne vjeruju. :D

Licno, smatram se agnostikom. Uvjeren sam da nijedna vjera na Zemlji nije "prava", tj. ne smatram ih tacnim. Al takodjer, mislim da ipak ima mogucnost da postoji ta neka visa sila. Ko ce ti ga znat :D Dok ne dobijem dokaze, ostajem pri takvom misljenju.
avicena

#48 Re: Agnosticizam u BiH

Post by avicena »

Vitezanin wrote:
:-)
Pa shvatio bi zasto je razlika moguca kad bi mi odgovorio koliko je stanovnika bilo 1880. a koliko ima danas. :D
A prijevoz je itekako bitan. :D
Nisam ja ni tvrdio da je moglo biti i 1880. ovoliko kao danas nego govorim da tvrdnja da muslimana je sve manje nije tačna nego da je taj proces obrnut. Po tvrdnji tvojih istomišljenika trebao bih zamijeniti položaj slika bez promjene teksta.

Sniješni su ovi pokušaji da se nešto nazor predstavi, a nije uopšte tako pa imamo po portalima razne analize i savjete u smislu kako u deset koraka doći do kvalitetnog orgazma ili kako da saznaš da li si dobar u krevetu ili kako kroz rješavanje zadatka možeš znati da li si agnostik ili teista. :lol:
MODERNA PSIHOLOGIJA: Riješite jednostavan matematički zadatak i saznajte da li ste vjernik
Nedjelja | 29.04.2012.

Portal Psychology Today na neobičan će vam način otkriti jeste li vjernik ili agnostik

musliman vjernikTest je jednostavan, morate samo odgovoriti na sljedeće pitanje:

- Ako palica i loptica za baseball zajedno koštaju 110 dolara, a palica košta 100 dolara više nego loptica, koliko košta loptica?

Ako je vaš odgovor bio da loptica košta 10 dolara, vjernik ste. Ako ste odgovorili 5 dolara, više naginjete suprotnom.

http://** No links **.ba/mediji/rijesite-jednosta ... te-vjernik
Poput...
PREPOZNAJTE ZNAKOVE: Kako znati jeste li dobri u krevetu?
Ponedjeljak | 30.04.2012.

Lijepo je kad vam daju do znanja da nešto dobro radite. Jednako tako komplimenti dobro dođu i u seksu. No kako ćete znati jeste li dobre u krevetu, ako vam to dosad nitko nije rekao? Zapravo, vrlo jednostavno

Mislite li za sebe da ste dobre u krevetu? Što god da mislile, konačnu riječ ipak ima on. Ako vam to ne govori, ne brinite se, postoje znakovi koji će vam to pokazati. Uostalom, riječi mogu prevariti, ali govor tijela sve otkriva. Vrijeme je da naučite čitati između redaka.

Stiskanje ruku i nogu

Fizički znak koji otkriva da je muškarac u potpunoj ekstazi je stiskanje ruku i nogu. Kada ga vidite da to radi, bute zadovoljni sobom, jer uz pomoć tih pomalo smiješnih gesti on zapravo odgađa vrhunac. Zašto? Želi što dulje uživati s vama. Očito, što god da mu radite – djeluje!

Druga runda

Ako ste stvarno odlični u krevetu, njemu neće biti dovoljno uživanja s vama. Sama pomisao na vas, njega će u sekundi prebaciti u seksualno raspoloženje. Ako primjećujete da je on nakon jedne seksi runde odmah spreman za drugu, odajte si priznanje u sebi, jer to je siguran znak da ste u krevetu neprikosnovena vladarica!

http://** No links **.ba/zabava/kako-znati-jeste- ... -u-krevetu
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chisum

#49 Re: Agnosticizam u BiH

Post by Chisum »

avicena wrote:
Chisum wrote:Vidim da si se zainatio, pa pricam uzalud, ali, opet ti ponavljam - isto to sto si napisao, napisace ti i svi oni gore pobrojani.

Nisam se zainatio nego znam o čemu govorim i to iskustveno.

Rekoh ti da takvih emisija i reportaža u kojima se ibrete ima na svim njihovim televizijama pa i u novinama (izdvojio sam u jednom komentaru i citate iz novina).

Treba li još? I daj mi nađi obrnut slučaj o kojem govoriš, a da je analiza poznatih medija.
Koji obrnut slucaj?

Pola civilizovanog svijeta zaboli neka stvar za religijom i ti me pitas da ti nadjem obrnut slucaj? :-D

Jos ces pokusati da me ubijedis da je Zapad religiozniji i rigidniji nego sto je bio prije 100-200 godina... :D
I uporno ti govorim... ne zanima me da li je musliman presao na krscanstvo ili se desava obrnuto, jer mi je to dvoje sasvim isto.

Upravo iz ovog razloga ti govorim o miljeu... zna se ko se hvata na ove stvari, a kome je ovo iz dana u dan smjesnije.

Kada se u ovako jadnoj i zaostaloj zemlji kakva smo mi nadje ovoliki broj ljudi koji su se "skinuli" sa ovoga, sta tek reci za prosjecnog, obrazovanog gradjanina Londona, Berlina, Stokholma, Istambula, Pariza ili Madrida...

Inace, ubise se Evropljani od ovih tvojih prelazaka... kazu, povraca im se kad vide ovo (kad si vec poceo sa slikama:D)

Image
Image
Image
Image

Pa hoce ovo

Image

:D
fatamorgana

#50 Re: Agnosticizam u BiH

Post by fatamorgana »

Joj razlike ..... drastiĆne, :lol:
Post Reply