DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PICASSO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dottore
#26 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Idi na 1.6 TDI 77KW, 24.952 KM u Fabiji (Active oprema) 
-
milojicabrzi
#27 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije 
-
emko1234
#28 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
da te pitam,pade mi napamet.ta kuca kod koje ides na leasing varijantu,sad je uniqa il raifaisen il volksbank..oni redovno imaju pune parkinge oduzetih auta kojima nije placan leasing..jesi razmisljao o toj opciji?mozes za 20 000km pravo dobro proci,samo nastavis otplacivat il ti se reprogramira i ti uzmes auto ko sebi i placas..ima pravo dobrih auta,na nekoj od tema sam pisao kako su mom starom nudili golfa VI prije nego ga je on sebi kupio,i bas je bilo povoljno.milojicabrzi wrote:...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije
-
milojicabrzi
#29 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Emko, nije losa ideja...medjutim, to su uglavnom auta koja su stara godinu-dvije, ljudi koji nisu placali leasing, nisu bas pazili auto kao svoje, vec ih forsirali i lomili, tako da sam tu malo sumnjicav.
Nakon godina i godina vozanja auta starih 5,6, ili 7 god, nekako smo najvise zagrijani za novo, medjutim, ako bi se pojavila dobra prilika, nikad se ne zna....
Nakon godina i godina vozanja auta starih 5,6, ili 7 god, nekako smo najvise zagrijani za novo, medjutim, ako bi se pojavila dobra prilika, nikad se ne zna....
-
530i
#30 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Novo je novo...i ja sam bio skeptičan, ali...
-
emko1234
#31 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
ne mora znacit,to su auta koja su kupljena ko nova i bila su u garanciji a neka su i sad..i da bi se garancija mogla iskoristit morala su bit servisirana u ovlastenim..imas tu dosta ljudi kojima je posao pao zbog krize u zadnjih par godina a koji su imali 2-3 auta i jednostavno jedan od auta nisu vise mogli placat..preko puta glavnog ulaza u zetru imas parking gdje stoje auta s raifaisenvog lizinga..pa pogledaj i raspitaj se,a znam da negdje u rajlovcu volksbank lizing ima parking na kojem ima preko 200 oduzetih auta kako sam cuo..
pa zar ti ne bi bilo bolje za 20 milja uzet auto koje staro do 2 godine i koje preslo 30-40 hiljada,koje je za klasu vise i bolje od ovog koje sad gledas?
mislim da je to po meni jedna pravo dobra opcija..s tim sto,ako imas nekog u tim kucama mozes bas probrat fino auto..
http://www.rlbh.ba/auta/auta/izbor_rez.asp?tip=Putnicko
pogledaj ovog megana,39 hiljada presao,luxe oprema, 2008 godina..sigurno nije vise od 15 000km..predobar auto..
pa zar ti ne bi bilo bolje za 20 milja uzet auto koje staro do 2 godine i koje preslo 30-40 hiljada,koje je za klasu vise i bolje od ovog koje sad gledas?
mislim da je to po meni jedna pravo dobra opcija..s tim sto,ako imas nekog u tim kucama mozes bas probrat fino auto..
http://www.rlbh.ba/auta/auta/izbor_rez.asp?tip=Putnicko
pogledaj ovog megana,39 hiljada presao,luxe oprema, 2008 godina..sigurno nije vise od 15 000km..predobar auto..
-
530i
#32 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
4 godine je tom autu...već...pravo vrijeme za veliki servis npr.
-
milojicabrzi
#33 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Od ovih auta, ako bi isao na ovu opciju, jedino bi dosla u obzir ova Fabia SDI 2008. Ovaj Megan nikako, jer je 1,6 benzin, a to mi je puno...
Ipak, ako uspijem dobaciti novo, to bi mi bilo najbolje...
Ipak, ako uspijem dobaciti novo, to bi mi bilo najbolje...
-
direstraits0078
#34 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Vezano za Clio III ST koji sam spomenuo, to je karavanska verzija, a cijene su one koje sam napisao (na akciji 0% PDV-a), a auto je jako komforno i ima solidan prtljaznik s dvostrukim dnom u koji se moze potrpati dosta stvari. I mislim da za ovu lovu neces dobiti jednako dobro opremljena konkurentska vozila. 
Evo i linka sa cijenama:
http://www.renault.ba/download/cjenovni ... akcija.pdf
Evo i linka sa cijenama:
-
emko1234
#35 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
kakav bolan veliki servis,auto preslo 39 000km?530i wrote:4 godine je tom autu...već...pravo vrijeme za veliki servis npr.
ko radi veliki servis na 39 000km,auto tek izaslo iz garancije..mozda je leasing uradio servis i spremio ga za dalju prodaju..
@milojica,naravno ti znas s tim sto recimo kod vb leasinga imas opciju aukcije na kojoj imas opel corse stare godinu dana za 12 000km start aukcije..
http://vbli.motrada.net/?withSellerId=3368
druze,vjeruj mi ovo ti je odlicna opcija i trebao bi je dobro razmotrit..u sarajevu imas barem 5 velikih leasing kuca..to je more auta,preko 1000 sigurno koji nisu stariji od 2-3 godine..a mogu se ustedit solidne pare..
al naravno do tebe je,ovo je moj doprinos..
-
direstraits0078
#36 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
direstraits0078 wrote:Vezano za Clio III ST koji sam spomenuo, to je karavanska verzija, a cijene su one koje sam napisao (na akciji 0% PDV-a), a auto je jako komforno i ima solidan prtljaznik s dvostrukim dnom u koji se moze potrpati dosta stvari. I mislim da za ovu lovu neces dobiti jednako dobro opremljena konkurentska vozila.
Evo i linka sa cijenama:
Edit:
Lopovi su promijenili cijene, ili sam ja pogresno nesto izracunao, a ne vjerujem da jesam,
Sad vidim da je ovaj 1.2 16v 75KS 19,781.66 KM, a ovaj 1.2 TCe 100 KS kosta 20,307.99 KM u Avantage izvedbi. Ovaj 1.2 TCe 100 KS Night&Day sa autoklimom i ostalim dzidzamidzama kosta 22,051.87 KM.
Izgleda da su danas promijenili cijene na oficijelnoj stranici.
-
milojicabrzi
#37 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Dobra opcija je ovaj clio grandtour...nije lose auto, a i dosta je opreme...direstraits0078 wrote:Vezano za Clio III ST koji sam spomenuo, to je karavanska verzija, a cijene su one koje sam napisao (na akciji 0% PDV-a), a auto je jako komforno i ima solidan prtljaznik s dvostrukim dnom u koji se moze potrpati dosta stvari. I mislim da za ovu lovu neces dobiti jednako dobro opremljena konkurentska vozila.
Evo i linka sa cijenama:
-
quarterback
#38 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
C3
mada se meni ne svidja taj novi izgled al ni malo...
mada se meni ne svidja taj novi izgled al ni malo...
- Better Man
#39 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Pa ako ce doplatiti, onda mu je bolje uzeti Megane Generation na akcji sa brdom opreme, od klime, maglenkih, senzora za parkiranjr, tempomata, alu felgi itd.emko1234 wrote:po meni ti je najbolji izbro fabia..taj motor je odlican za auto te klase i velicine,kasko moras uzet svakako..i stavis mult lock i miran..bolje ti je dat 500km za mult lock koje ces izgubit na gorivu u prvoj godini vozne citroena..
ta fabia trosi ko upaljac,citroen je visi,nearodinamican te i tezi,u kombinaciji s tim motorom racunaj na cenera po gradu..fabia ce sigurno uzet manje..ibiza je losa varijanta,preslab motor za tu varijantu auta..
znaci skoda pa citroen pa ibiza..
-
emko1234
#40 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
@better manmilojicabrzi wrote:...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije
procitaj ostale postove prije nego se odlucis da nas pocastis svojom mudrosti..
-
citroen xm
#41 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
emko1234 wrote:@better manmilojicabrzi wrote:...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije
Pa i fabija sa pristojnom opremom košta preko 20000 KM. Ako je limit 20000 KM onda je ovaj klio karavan veoma dobra opcija, možda i najbolja.
-
Jay Gatsby
#42 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Imaš i Ford Fusion Ebony 1.4, gepek mu je 337 litara. Može se tom autu štošta prigovoriti, ali za njega traže svega 18 hiljada.milojicabrzi wrote:...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije
- holowey
#43 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... 9ec50543e4Jay Gatsby wrote:Imaš i Ford Fusion Ebony 1.4, gepek mu je 337 litara. Može se tom autu štošta prigovoriti, ali za njega traže svega 18 hiljada.milojicabrzi wrote:...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... 84bb243034
kao vlasnik fabije kombi, tvrdim da za te pare, tesko moze naci bolje porodicno auto od ford fusiona
- vukojebina
#44 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Ruzni su i fabia i seat u tim karavanskim izvedbama, c3, sta ja znam, moze proci..al brate tog forda fusion-a nebi ni ratnom zlocincu pozelio...toliko je ruzan da ne da gledat u sebe... Ko sto neko rece, ja bi tog roamster-a (kako se vec pise) pogledo...
-
technoGeek
#45 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Jel bitan izgled auta ? Ruzna je i Fabia i Ibiza pa niko ne prica o tome... Fusion je provjeren, i za te pare sigurno nema boljeg, a i garancija je 4 godine.
-
milojicabrzi
#46 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Ford Fusion je ispao iz utrke, bio je razmatran, ali mi kolegin brat ima to auto vec par godina, kupio ga je novog, te kaze kako jako puno trosi (valjda zato sto je tezak 1,4 tone) i da potrosnja rijetko ide ispod 10 l/ 100 KM.
Sve sam vise zainteresiran za ovaj Clio, 1,2 benzinac, jer mislim da mu je potrosnja koliko-toliko normalna.
Sve sam vise zainteresiran za ovaj Clio, 1,2 benzinac, jer mislim da mu je potrosnja koliko-toliko normalna.
-
Jay Gatsby
#47 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
Ako bi išao na TCe motor, to bi bilo OK. S ovim 1.2 16v sa 75KS se vjerovatno ne bi puno usrećio.milojicabrzi wrote:Ford Fusion je ispao iz utrke, bio je razmatran, ali mi kolegin brat ima to auto vec par godina, kupio ga je novog, te kaze kako jako puno trosi (valjda zato sto je tezak 1,4 tone) i da potrosnja rijetko ide ispod 10 l/ 100 KM.
-
emko1234
#48 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
jesi ti retardiran?frajer mu je predlozio megana generation..citroen xm wrote:emko1234 wrote:@better manmilojicabrzi wrote:...u tome i jeste problem, mogu podnijeti leasing do cca 20 000 KM, znam da je ta Fabia TDI zmaj, ali mi izlazi iz cijenovne konstrukcije
Pa i fabija sa pristojnom opremom košta preko 20000 KM. Ako je limit 20000 KM onda je ovaj klio karavan veoma dobra opcija, možda i najbolja.
ko prica o cliu,ti izgleda il ne znas citat il imas djelomicno sljepilo..
-
530i
#49 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
emko1234 wrote:kakav bolan veliki servis,auto preslo 39 000km?530i wrote:4 godine je tom autu...već...pravo vrijeme za veliki servis npr.
ko radi veliki servis na 39 000km,auto tek izaslo iz garancije..mozda je leasing uradio servis i spremio ga za dalju prodaju
Fluidi i gumeni dijelovi imaju i svoj vremenski kapacitet, taman da ga nikako ne voziš. Možda to nisi znao. Veliki servis se, pored kilometara, radi i na 4/5/6 godina kod većine proizvođača, rijetko kod nekih na duži period.
Posebno što manje kilometraža govori da je auto korišteno po gradu, upali/ugasi, stani/kreni, prva/druga što opterećuje razvodni mehanizam motora još i više nego kilometri provedeni konstantnom vožnjom na autoputu...
-
emko1234
#50 Re: DILEMA-IBIZA KARAVAN vs. FABIA KARAVAN vs.CITROEN C3 PIC
nemoj bit smijesan..kakav bolan veliki servis na 39 000km..
kod renoa je servisni interval na 10 000km i njemu je sad vrijeme da mu se radi 4 servis koji je mozda leasing vec uradio i spremio auto za prodaju..i to ce bit mali servis..ulje i filteri..sto se tice kilometraze,poznajem licno brdo ljudi koji ne prelaze godisnje vise od 10 000 a po gradu voze minimalno..
a sto se tice tvoje price o velikom servisu,on se radi kad se poklope godine i broj kilometara,uglavnom.il ako predjes puno kilometara za malo vremenu,sve u svemu kilometri igrajiu vazniju ulogo od godina.
jer zamor materijala se brze javlja duzom eksploatacijom a ne vremenskim periodom.
kod renoa je servisni interval na 10 000km i njemu je sad vrijeme da mu se radi 4 servis koji je mozda leasing vec uradio i spremio auto za prodaju..i to ce bit mali servis..ulje i filteri..sto se tice kilometraze,poznajem licno brdo ljudi koji ne prelaze godisnje vise od 10 000 a po gradu voze minimalno..
a sto se tice tvoje price o velikom servisu,on se radi kad se poklope godine i broj kilometara,uglavnom.il ako predjes puno kilometara za malo vremenu,sve u svemu kilometri igrajiu vazniju ulogo od godina.
jer zamor materijala se brze javlja duzom eksploatacijom a ne vremenskim periodom.