Kusturica&No smoking orchestra
-
margareta
St.Germain a zasto je Ake konstantan ucesnik ovoga foruma ? Zato sto "mrzi"?St.Germain wrote:ake wrote:po istom sistemu laznih vrijednosti i nakaradnog misljenja je i moja malenkost svrstana u ultradesnicare
sto ti je nepravda
Ne podnosim demagogiju i lazi !
Jasno je definirano ko je bio agresor ali ZASTO se osudjuje Kusta koji se samo svojim radom otkacio od BiH , dok su se VELIKI ali megalomani Bosnjaci OKORISTILI na racun zrtava i zasto se o tome shuti ? Koji je TO "patriotizam" ?
Koliko ce mene neko da "voli" sa ili izvan foruma niti jedan atom mi nije stalo! Bitno je da NE LAZEM , da ne KRADEM ovaj ili bilo koji narod ! Ovakva kakva sam imam miran LJUDSKI san.
Ko je ostetio Srebrenicke zrtve POSLIJE rata ?
Dokle pljuvanje po prljavom dvoristu "drugih" dok nase kada bi se razotkrilo pogusili bi se od vlastitoga smrada!
-
St.Germain
a ja mislim da je vrijeme da se malo ohladisake wrote:mislim da je ipak veca nepravda tebi ucinjena
hladan tus tu izgleda vise ne pomaze
-
zlata
PATRIOTE I SPACIOCI potrosili DONACIJE=KUSTO DOBAR COJKmargareta wrote:Zlato nisu svi Srbi niti Crnogorci pa ni Bosanci isti. Moj i zivot moje porodice jesu ugrozavali ali SVI ! Samo sto su mi moji cinili ta zla 'iz prve ruke' a Srbi sa brda. Ne pada mi na pamet da mrzim ili da osudjujem samo "druge" i trece i ine a moje smece cu da cuvam k'o blago? nikada!
Jesam li mozda ja ocekivala od Sa. umjetnika da me izbave ? Ne. Nista Sa. umjetnici nisu ucinili vise od Kuste ZA mene ili za Bh. Zlato na ovu temu u vise navrata bila sam zestoko kritikovana. Znam da sam i sada uprskala motiku ali necu da lazem. Kada se dozna gdje su PATRIOTE i SPASIOCI potrosili DONACIJE za Srebrenicke zrtve rata ,onda ce ova zemlja barem jednu krvavu mraku da skine sa sebe . Do TAKVIH patriota nije mi stalo niti sekunde ! Nasa djubrad je popljackala SVOJ narod TOKOM Kustinog boravka van ovih nevidjenih svjetskih lopovluka!
-
margareta
Jasno i decidno sam ne samo ja nego cijeli svijet definirao KO je agresor!car-x wrote:margareta, dobro te je vise.. ko je napravio srebrenicke zrtve?
Isto tako, JEDNAKO TOME cijeli svijet je ulozio OGROMNE DONACIJE za prezivjele zrtve Srebrenice ali KO JE POKRAO TAJ NOVAC ? Jeli KUSTA ????
Koliko je on moralno "tezak" nije moje da mahalam a jos manje LOPOVA koji su popljackali zrtve rata!
Moja DUZNOST i moralna je obaveza cistiti VLASTITO smece a ne ono koje je po "patriotskim" shupljikatima i dilerima MRZNJE da blatim i tracam nekoga ko nije pomogao Bh. kada su je iznutra pljackali sadasnji demagozi i "patriote".
vozdra
- Edin H.
#33 Re: Kusturica&No smoking orchestra
Ako odes na taj koncert stvarno si levat!Madriledinho wrote:...dolaze u Madrid. Mrzim ih iz zbog njihovih bljuvotina.
I bas me zbog toga interesuje, sta ce biti na Koncertu. S druge strane neznam da li cu se sam sebi gaditi ako odem. Interesantna i cinjenica da je spanska televizija napravila petominutnu reportazu o njima i nazivala ih cijelo vrijeme bosancima, a oni se nisu usprotivili... Sta vi mislite?
-
Chat Nick
#34 Re: Kusturica&No smoking orchestra
A ako ne odes isto si levat.Edin H. wrote:Ako odes na taj koncert stvarno si levat!Madriledinho wrote:...dolaze u Madrid. Mrzim ih iz zbog njihovih bljuvotina.
I bas me zbog toga interesuje, sta ce biti na Koncertu. S druge strane neznam da li cu se sam sebi gaditi ako odem. Interesantna i cinjenica da je spanska televizija napravila petominutnu reportazu o njima i nazivala ih cijelo vrijeme bosancima, a oni se nisu usprotivili... Sta vi mislite?
Biraj manje zlo
-
margareta
Zlato samo tvoj "problem" je "dobrota" ili nedobrota Kuste.zlata wrote:PATRIOTE I SPACIOCI potrosili DONACIJE=KUSTO DOBAR COJKmargareta wrote:Zlato nisu svi Srbi niti Crnogorci pa ni Bosanci isti. Moj i zivot moje porodice jesu ugrozavali ali SVI ! Samo sto su mi moji cinili ta zla 'iz prve ruke' a Srbi sa brda. Ne pada mi na pamet da mrzim ili da osudjujem samo "druge" i trece i ine a moje smece cu da cuvam k'o blago? nikada!
Jesam li mozda ja ocekivala od Sa. umjetnika da me izbave ? Ne. Nista Sa. umjetnici nisu ucinili vise od Kuste ZA mene ili za Bh. Zlato na ovu temu u vise navrata bila sam zestoko kritikovana. Znam da sam i sada uprskala motiku ali necu da lazem. Kada se dozna gdje su PATRIOTE i SPASIOCI potrosili DONACIJE za Srebrenicke zrtve rata ,onda ce ova zemlja barem jednu krvavu mraku da skine sa sebe . Do TAKVIH patriota nije mi stalo niti sekunde ! Nasa djubrad je popljackala SVOJ narod TOKOM Kustinog boravka van ovih nevidjenih svjetskih lopovluka!
Nemam moralno pravo TRACATI nekoga ko NIJE barem tako podlo i tako jadno popljackao "SVOJ" narod !
Cisto i tipicno za jednu lopovsku kasabu je da mahala i traca bilo koga ko je MANJE kriv od onih sto im se setkaju po poharanoj BiH njihovom "PATRIOTSKOM" zaslugom!
Nisam ta sorta!
Ne treba mi Kustin "crni" obraz kako bih "osvijetlila" svoj.
vozdra Tozla
-
St.Germain
ja bih to formulisao kao instinktivnu samoodbranu svojstenu svim bicima na kugli zemaljskojake wrote:
jel to prijetnja
zajednicko svim marginalnim politickim stajalistima je da nemaju socioloski kompas tj, sta je ljevica, desnica ili centar u politickom smislu mogu samo nagadjati, sta cu vam ja, sami ste krivi. Postoje knjige i ucite. zato shvatam tvoju reakciju u tom svjetlu no to nije razlog da nisko vrijedjas.
no to nije ni bitno, niti je naslov teme
-
St.Germain
ovo je forum, dakle virtualni space. moze se neko naci uvrijedjen pisanjem xy forumasa, ali time ne moze ovdje nikoga ugrozavati.ake wrote:mozda i nisko vrijedjam, kako se uzme, ali ne ugrozavam nikoga sigurno
ti nisko vrijedjas i znas da nisko vrijedjas, pa te molim da se uozbiljis
-
rajvosa
Ma daj smirite se.Covjek je ime , svidjelo se to vama ili ne..Da su svi bili zli prema Bosni poput njega mi bismo do sada bili u najmanju ruku Holandija....zlata wrote:Sto neko ne snimi....STVARNO istinit' film...o Emiru i njegovim drustveno-politickim "Ciganima". Bio bi zanimljiviji nego onaj dokumentarac o Hitlerovoj "ljubi" Leni Riefestahl.. kad se je bila stavila u sluzbu "nacistickog velicanstva" u ime "umjetnicke slobode".
Ma da... oni su "samo" umjetnici...koji imaju apsolutno pravo na slobodu razmiljanja i izrazaja...a 'vamo...ostali nemaju pravo ni na fizicki opstanak-zivot.
Na kraju...Leni je slikala Nubijce i podmorje...ribe. Zanima me sta ce sad snimati Emir? Guslare i Crnogorske gusare? Pa dobro...on je sad muzikant!
Pozdrav
-
Madriledinho
Ne, ake, cuditi se zasto se ONI ne bune kad ih nazivaju bosancima NIJE posljedica NAKARADNOG razmisljanja. Barem ne moga. Koliko se ja sjecam, to je NJIHOVA ZELJA (bila) u zadnjih 13 godina. Znaci, jeste konstatacija, ali logicnog razmisljanja. Ali mozdja je ocekujem previse od njih...iskrenost im mozda nije jaca strana.ake wrote:bend i svirka su sjajni, sparavalo razvaljuje violinu![]()
nele nikad bolji, pun energije
i nema to nikakve veze sa starim pusenjem, koje izgleda kao stonsi bez dzegera![]()
Madriledinho, ako zbog predrasuda zelis da propustis takav kulturni dogadjaj,
onda si ti tu gubitnik, jer oni ce napuniti salu, sa ili bez tebe
kao posljedica nakaradnog razmisljanja je i konstatacija, da je cudno sto se ljudi ne bune sto ih zovu bosanci![]()
Znaci: Ne ocjenjujem njih, nego ono sto su rekli/kazali!
-
zlata
ZNAS ZASTO SE NE BUNE
Zat sto je rijec SRBIN postala sinonim KOLJACA. Tokom rata...Srbi iz BiH su dolazili u Vankuver i govorili kako su "Hrvati". Najcesce su "bili" Jugoslaveni.
Neki dan sam bila svijedok zanimljive scene. Poznanik Novica...rodom Nislija....jedno vrlo drago i srdacno stvorenje sjedi za barom. Do njega "Englez"! U razgovoru...pita ga Englez: "a sta si ti"? Novica naivno odgovara..."I am Serbian".
Od jedan put...Englez k'o iz puske dodade: "Pa ti mora da si iznimka. Svi ostali Srbi koje poznam...su totalno drugciji od tebe. Galamljivi...agresivni...prepotentni. K'o da nisi Srbin". Na to jadan Novica dodaje "Ima nas i normalnih".
To ti samo govori koliko su oportuniste. Kad se je trebalo biti Bosanac...otisli su u "Carigrad" kod cara Slobodana. A sad car u tamnici...okaljan do zadnje vlasi na vrhu glave...pa valja im biti Bosanac.
Zat sto je rijec SRBIN postala sinonim KOLJACA. Tokom rata...Srbi iz BiH su dolazili u Vankuver i govorili kako su "Hrvati". Najcesce su "bili" Jugoslaveni.
Neki dan sam bila svijedok zanimljive scene. Poznanik Novica...rodom Nislija....jedno vrlo drago i srdacno stvorenje sjedi za barom. Do njega "Englez"! U razgovoru...pita ga Englez: "a sta si ti"? Novica naivno odgovara..."I am Serbian".
Od jedan put...Englez k'o iz puske dodade: "Pa ti mora da si iznimka. Svi ostali Srbi koje poznam...su totalno drugciji od tebe. Galamljivi...agresivni...prepotentni. K'o da nisi Srbin". Na to jadan Novica dodaje "Ima nas i normalnih".
To ti samo govori koliko su oportuniste. Kad se je trebalo biti Bosanac...otisli su u "Carigrad" kod cara Slobodana. A sad car u tamnici...okaljan do zadnje vlasi na vrhu glave...pa valja im biti Bosanac.
Last edited by zlata on 12/01/2005 22:31, edited 2 times in total.
-
ake
zlato, takve lazi postirati, da su srbi u kanadi govorili za sebe da su hrvati, je stvarno nevjerovatno
jos vise podupiranjem argumenta, reko mi jedan coek
ili sjedi zlata u baru, valjda kao animir dama, za sankom sa dragim novicom i nekim englezom bla, bla, bla
ovako nesto moze da smisli samo bolesna osoba
znas sta, goni se ti u tri picke materine i ti i tvoj dragi novica
a srbi u bosni ce vazda biti bosanci i nikad vam nece dati cijelu bosnu na tanjiru,
a vi ako ste jaci, bujrum pa udarite, a Emiru svaka cast, ne mora niko da ga voli ako nece,
volite koga hocete
jos vise podupiranjem argumenta, reko mi jedan coek
ili sjedi zlata u baru, valjda kao animir dama, za sankom sa dragim novicom i nekim englezom bla, bla, bla
ovako nesto moze da smisli samo bolesna osoba
znas sta, goni se ti u tri picke materine i ti i tvoj dragi novica
a srbi u bosni ce vazda biti bosanci i nikad vam nece dati cijelu bosnu na tanjiru,
a vi ako ste jaci, bujrum pa udarite, a Emiru svaka cast, ne mora niko da ga voli ako nece,
volite koga hocete
Last edited by ake on 12/01/2005 20:05, edited 1 time in total.
-
BECHO
Pa zar ima neko da voli ovog glavutana i najblizeg potomka homo sapiensa? On umjetnik, boem, kurac-palac??? Bio je neko i nesto dok mu je Avduka pisao scenario kao i Brega dok ga Avdukin buraz Edo nije naucio da svira gitaru! Jah, velikih mi umjetnika i boema...na struju - Pimpek, Cola, Kemo Monteno i Kindze su takve slali na kiosk po sibice! 
-
mersed68
Dok se Bosna branila kako je znala i umjela,preživljavajući najveći genocid,
Kusta je ljubio guzicu Miloševiću....koga je ostalo" išćil"
buujruum.
PS
Postoje osobe na ovom forumu koje svaku temu završe konstatacijom da je počinjen lopovluk u Srebrenici,a nikada ni u jednom kometaru nisu spomenuli genocid u srebrenici koji nikada nisu konstatovali, da je Naser
Orić u Hagu ,A da zločinci Karadžić i Mladić još uvijek na slobodi.
Onda nemogu da se ne sjetim narodne poslovice:
Ko o čemu vojnik o skraćenju a kurva o poštenju"
Kusta je ljubio guzicu Miloševiću....koga je ostalo" išćil"
buujruum.
PS
Postoje osobe na ovom forumu koje svaku temu završe konstatacijom da je počinjen lopovluk u Srebrenici,a nikada ni u jednom kometaru nisu spomenuli genocid u srebrenici koji nikada nisu konstatovali, da je Naser
Orić u Hagu ,A da zločinci Karadžić i Mladić još uvijek na slobodi.
Onda nemogu da se ne sjetim narodne poslovice:
Ko o čemu vojnik o skraćenju a kurva o poštenju"
-
St.Germain
ovo je vec nesto novoake wrote:
- JBT
Poslije onog texta od onoga Crnogorca (zasto ga niko ne prostre ovdje, lijep je i dobar za ponovo procitat) rodjenog u Sarajevu, kad bi otisao na koncert tog Kustinog benda, osjecao bih se kao na koncertu nekog nacistickog benda, celavih glava i podignutom rukom prema plafonu pod uglom od 45 stepeni. Kusta se ne mora tako dokazivati. On se djelom dokazao.
Pitam se kad ce u rodnom gradu zasvirat. Bi li imali obraza za takvo sto?
Pitam se kad ce u rodnom gradu zasvirat. Bi li imali obraza za takvo sto?
-
BECHO
'Erinnerst du dich an Dolly Bell' i 'Papa auf Dienstreise', i jes' najbolje sto je ovaj glavutan napravio u svojoj karijeri (Sidran mu je pisao scenario za ova dva filma). Poslije toga slijede padovi poput Arizone Dreama (izvrsna glumacka ekipa a film nevalja prebijene pare) i rezimska spadala poput Milosevicevog 'Underground-a', dok u zadnje vrijeme imamo prilike pogledati propagandni materijal o Muslimanima koji ubijaju svoje u Sarajevu a 'nevini' Srbi ih spasavaju (Sabahu), pod umjetnickim nazivom 'Life is Miracle'! Glavonja stvarno nemoze bit svak'! 
-
margareta
Sa Sidranom sam "trgovala" u ratu na pijaci "Ciglane". Dobar je covjek.Kemo je po Zg. i javno u medijima na TV emisiji izjavio da su Sarajevo "napunili" seljaci i da on vise ne voli i ne zeli taj grad.Emisija je isla na "OBN" -u sa naslovom "Damar". Postoje arhivski snimci te njegove izjave.Druga stvar je to sto je izvan svake pameti pa i morala to na kakav nacin kompariras Kusturicu kome Sidran moze skoro biti otac.
Davorin je posebna lijepa Sa. legenda i da je ziv sigurno da se nikada sa tvojom proizvoljnom "procjenom" slozio.
Ovdje u Sa. egzistiraju i visoko kotiraju reziseri i glumci koji se sa tvojim i sl. stavovima ne samo da ne slazu nego se gnusaju na iste.
Oprosti bila sam samo iskrena.
pozdrav
Davorin je posebna lijepa Sa. legenda i da je ziv sigurno da se nikada sa tvojom proizvoljnom "procjenom" slozio.
Ovdje u Sa. egzistiraju i visoko kotiraju reziseri i glumci koji se sa tvojim i sl. stavovima ne samo da ne slazu nego se gnusaju na iste.
Oprosti bila sam samo iskrena.
pozdrav