Evo ja bih samo preporučio za one koji planiraju ići u Egipat mjesto koje se zove El Gouna.Mi smo bili tamo 2009-e godine, riječ je o mjestu nekih 40 km sjevernije od Hurghade, to je privatni kompleks sa hotelima, vilama, dvije marine, ispresjecan umjetnim lagunama.Ako ne želite da vas, kad izađete iz hotela, svakih 10 metara neko od lokalaca poteže za rukav, onda je El Gouna pravo mjesto za odmor.Tamo imate sve, od restorana, dućana, plaža (mi smo se kupali na otoku Zeytouna beach do kojeg nas je svaki dan vozio brodić - udaljen od obale par stotina metara).Neko će reći nije to pravi Egipat, ali nama je bilo super.Bio nam je odskočna daska za izlete u pustinju, na rajski otok, za piramide u Kairu,a jednu noć smo bili i u Hurghadi čisto da vidimo kako je tamo.I po meni tamo je katastrofa, ulice prljave, razni likovi te zaustavljaju, ne možeš normalno mhodati ulicom, a ni sa sigurnosnog aspekta mi nije ulijevala povjerenje, tako da smo jedva čekali da se vratimo u El Gounu.
I da bili smo u hotelu Arena Inn, cijenom povoljan a istovremeno čist, ljubazno osoblje, hrana odlična, i na 2-3 minute hoda od centra večernjih zbivanja.Lokacija čista desetka.
Potreban savjet za Egipat!
- Yokyouare
-
Tyke
#28 Re: Potreban savjet za Egipat!
Ova plovidba/krstarenje Nilom, zasto toliko traje (4-5 dana) ili se moze uzeti i manje dana?
Takodjer, sta je sve ukljuceno tu, svo vrijeme si na brodu ili tokom krstarenja imaju i neka pristanista i obilasci okolnih mjesta, kakvi su uslovi na brodu i otprilike kolika je cijena te plovidbe (pretpostavljam da su tu ukljucena 3 obroka i sta jos vec)?
Takodjer, sta je sve ukljuceno tu, svo vrijeme si na brodu ili tokom krstarenja imaju i neka pristanista i obilasci okolnih mjesta, kakvi su uslovi na brodu i otprilike kolika je cijena te plovidbe (pretpostavljam da su tu ukljucena 3 obroka i sta jos vec)?
- SmokingMan
#29 Re: Potreban savjet za Egipat!
Ne zaboravi da je sada pojačana aktivnost zaraznih bolesti u Africi,tako da ti savjetujem da ponese zaštitu portiv komaraca,ako te ugrize Anopheles gambiae,neće ti biti veselo.