ja bih radije da nam poboljšaju ovo što imamo
tramvaje vodovod i ceste
-LIBERO- wrote:Ovi iz SDU-a su izasli sa svojim imenom za gradonacelnika (Stjepan Kljujic)
Jucer sam na onoj temi o NS pitao Pedju pitanje o direktnom izboru gradonacelnika, odgovorio mi je da ce i NS vrlo brzo izaci sa konkretnim imenom i prezimenom za gradonacelnika.
Znaci imamo vc dvije stranke koje su krenule tim putem....
ne zna se koja je od te dvije stranke veca sila i ima vise politickog uticaja. sama cinjenica da ova tema vrvi posjetama jedan je od pokazatelja da ce inicijativa biti prihvacena objerucke.-LIBERO- wrote:Ovi iz SDU-a su izasli sa svojim imenom za gradonacelnika (Stjepan Kljujic)
Jucer sam na onoj temi o NS pitao Pedju pitanje o direktnom izboru gradonacelnika, odgovorio mi je da ce i NS vrlo brzo izaci sa konkretnim imenom i prezimenom za gradonacelnika.
Znaci imamo vc dvije stranke koje su krenule tim putem....
+1braca wrote:Ja sam vec vise puta rekao u zadnjih nekoliko godina da je Stjepan Kljujic MOJ gradonacelnik ovoga grada Sarajeva, bez obzira sto nije ili jeste ranije bio kandidat i bez obzira na trenutnu kandidaturu. Daj Boze da se to i ostvari da GRADJANIN I GOSPAR bude gradonacelnik - grada.
A zašto? Bez sumnje, imidž mu je gospodski, leptir mašna, lula, uglađen govor, ali koji su to njegovi konkretni rezultati u političkoj karijeri od nekoliko decenija, od predsjednika HDZ-a preko Republikanaca do danas?braca wrote:Ja sam vec vise puta rekao u zadnjih nekoliko godina da je Stjepan Kljujic MOJ gradonacelnik ovoga grada Sarajeva, bez obzira sto nije ili jeste ranije bio kandidat i bez obzira na trenutnu kandidaturu. Daj Boze da se to i ostvari da GRADJANIN I GOSPAR bude gradonacelnik - grada.
Iako sam već napisala , opet Stjepan Kljujić:valterbranisarajevo wrote:Ako nam već ne daju da izaberemo pravog gradonačelnika, izabraćemo mi opet našeg virtualnog SA-x gradonačelnika, čisto da im pokažemo da ono što nam oni nude nije ono što mi želimo (jer će tako biti sigurno). E sada do kada će oni ignorisati volju naroda, vidjećemo. Jednom će im se sve to "odbiti od glavu"...
Uglavnom ako vam nije mrsko, predložite na ovoj temi osobu koju bi ste vi izabrali da možete, eventualno navedite razlog zašto baš on i kako bi ta osoba mogla doprinjeti boljitku i našeg grada i kvalitetnije životu njegovih građana...
Naravno i dalje nastaviti komentarisati ono što je "tema" ove teme...![]()
Moj favorit je kao i prošli put Bogić Bogičević - mislim da ima karizmu, povjerenje građana i političko iskustvo. Narvno tu je još i Jovan Divjak, ali Bogičeviću dajem malu prednost zbog većeg iskustva u obavljanju političkih poslova...
Koliko je forumasa ucestvovalo u toj anketi, 100, 200 i ti pricas o volji narodavalterbranisarajevo wrote:Ako nam već ne daju da izaberemo pravog gradonačelnika, izabraćemo mi opet našeg virtualnog SA-x gradonačelnika, čisto da im pokažemo da ono što nam oni nude nije ono što mi želimo (jer će tako biti sigurno). E sada do kada će oni ignorisati volju naroda, vidjećemo. Jednom će im se sve to "odbiti od glavu"...Uglavnom ako vam nije mrsko, predložite na ovoj temi osobu koju bi ste vi izabrali da možete, eventualno navedite razlog zašto baš on i kako bi ta osoba mogla doprinjeti boljitku i našeg grada i kvalitetnije životu njegovih građana...
Moj favorit je kao i prošli put Bogić Bogičević - mislim da ima karizmu, povjerenje građana i političko iskustvo. Narvno tu je još i Jovan Divjak, ali Bogičeviću dajem malu prednost zbog većeg iskustva u obavljanju političkih poslova...
Daj Kate pobogu...KatarinaKosaca wrote: -Zato što nije mijenjao mišljenje radi fotelje i karijere
Tačno. Volja naroda je Behmen.detroit-mercy wrote:Koliko je forumasa ucestvovalo u toj anketi, 100, 200 i ti pricas o volji narodavalterbranisarajevo wrote:Ako nam već ne daju da izaberemo pravog gradonačelnika, izabraćemo mi opet našeg virtualnog SA-x gradonačelnika, čisto da im pokažemo da ono što nam oni nude nije ono što mi želimo (jer će tako biti sigurno). E sada do kada će oni ignorisati volju naroda, vidjećemo. Jednom će im se sve to "odbiti od glavu"...Uglavnom ako vam nije mrsko, predložite na ovoj temi osobu koju bi ste vi izabrali da možete, eventualno navedite razlog zašto baš on i kako bi ta osoba mogla doprinjeti boljitku i našeg grada i kvalitetnije životu njegovih građana...
Moj favorit je kao i prošli put Bogić Bogičević - mislim da ima karizmu, povjerenje građana i političko iskustvo. Narvno tu je još i Jovan Divjak, ali Bogičeviću dajem malu prednost zbog većeg iskustva u obavljanju političkih poslova....
Na cijoj listi je Bogicevicvalterbranisarajevo wrote:Za sada imamo dva kandidata: kljujić i Bogičević. Treba nam 10 za prvi krug (toliko može stati u anketu).
Koji ce mu vrag politicki rezultati? Politicko iskustvo ima, no za poziciju gradonaclenika se ne traze politicki rezultati, nego nesto sasvim drugo.convict wrote: ali koji su to njegovi konkretni rezultati u političkoj karijeri od nekoliko decenija, od predsjednika HDZ-a preko Republikanaca do danas?
Ja sam otvorio ovu temu i imam pravo da te najljubaznije zamolim da je ne trolaš inaće ću te prijaviti moderatorima..Hvala!detroit-mercy wrote:Na cijoj listi je Bogicevicvalterbranisarajevo wrote:Za sada imamo dva kandidata: kljujić i Bogičević. Treba nam 10 za prvi krug (toliko može stati u anketu).je li na nekoj zvanicnoj listi ili listi zelja
.
Moja zelja je npr. Dzeko ili jos bolje Barbarez![]()
Eto, sada imamo cetvoricu.
Šta je promijenio u diskursu od 1991? Ništa... Naravno da je mijenjao stranku, pa ako ti stavi Mate Boban otrov, asli da više nećeš biti u toj stranci-LIBERO- wrote:Daj Kate pobogu...![]()
Od osnivaca HDZ-a i prvog predsjednika te strake, do Republikanaca i onda povratak HDZ-u u vidu sajvetnika..pa sada sve do SDU-a.
OD desnice i stranke kojoj je u prvom planu bilo to nacionalno pitanje, preko avanturizma sa formiranjem Republikanaca, sada je kao ljevicar u stranci koja se deklarise u tom nekom lijevom politickom miljeu.
Meni je to totalna dezorjentacija i neprincipijelnost. Mada mozda ti to shvatas i dozivljavas drugacije, sto je opet ok