Kokice

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Bolonjac

#26 Re: Kokice

Post by Bolonjac »

Kakve su kokice iz automata ? (prave se na "toplom zraku")
koliko sam skontao tako su najzdravije(u sustini su same po sebi zdrave ali problem ulje/puter i sl.), u serpi problem ulje, a kokice za mikrovalnu valjda imaju nekako puter "ukljucen"
cikaBosanac

#27 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

Bolonjac wrote:Kakve su kokice iz automata ? (prave se na "toplom zraku")
koliko sam skontao tako su najzdravije(u sustini su same po sebi zdrave ali problem ulje/puter i sl.), u serpi problem ulje, a kokice za mikrovalnu valjda imaju nekako puter "ukljucen"
Iz automata dobre ispadnu, pobao sam jednom davno praviti, al je bio problem oko soljenja, jer je kasnije tesko cistiti taj automat pa mi se nije svidjelo...
cikaBosanac

#28 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

azurna_obala wrote:Ma ok..i ja kad ih pravim to je šerpa i šporet, ali mrzim kad se ne iskokaju sve, ili mi zagore :-) :-)
Kad ih pravis u serpi, kad krenu da pucaju, izgasi vatru i nastavi serpu micat da ne stoje jer onda zagore one na dnu, i kad cujes da su prestale kokat se, izvadi ih u zdjelu i to je to :) :dance:
Ductus Holedocus

#29 Re: Kokice

Post by Ductus Holedocus »

ja sam voljela one kupovne kokice u kesici s okusom sira(kupovala sam ih vani)
cikaBosanac

#30 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

Ductus Holedocus wrote:ja sam voljela one kupovne kokice u kesici s okusom sira(kupovala sam ih vani)
Eh...te jos nisam probao. Jel znas, ima li ih kod nas kupiti? :)
Ductus Holedocus

#31 Re: Kokice

Post by Ductus Holedocus »

cikaBosanac wrote:
Ductus Holedocus wrote:ja sam voljela one kupovne kokice u kesici s okusom sira(kupovala sam ih vani)
Eh...te jos nisam probao. Jel znas, ima li ih kod nas kupiti? :)
nisam nikad vidjela,mada sam trazila..
ne mogu ti opisati taj prijatni "smrad" :D Uistinu su mi predobre
i da,vise volim prziti na ulju,nego u mikrovalnoj..s maslacom su mi bas bezveze
rinna0304

#32 Re: Kokice

Post by rinna0304 »

te od sira imaju u merikatoru na Ilidzi :)
cikaBosanac

#33 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

rinna0304 wrote:te od sira imaju u merikatoru na Ilidzi :)
Kupujem :) hvala :thumbup:
sffovac

#34 Re: Kokice

Post by sffovac »

posto sam filmoljubac kokice marisem jos od osnove skole, a skoro negjde pocitah i da su zdrave, tj. pune vlakana, pa reko znao sam ja sta valja :)

neko spomenu ovaj fazon kokice na vrucem zraku, ja sam kupio i taj aparatic, super je jer se sve iskokaju, ali meni nikad nije bilo to to, jer budu bas suhe, jelte dietalne, nemasne, al bas toliko da se ne mogu ni posloiti, jer so nema za sta da se zalijepi, prednost je bila sto je na vrhu bila posudiaca u koju se se mogo rastopiti puter po zelji i posuti po kokicama kada se ispeku, ali meni se to jednostavno nije svijdelo, pa sam proslijedio aparat dalje

one iz mikrovalne su mi em premasne em preslane

najcesce ih pecem u dubokoj aluminijskog posudi, old skul fol, ali mora se malo paziti da ne zagore

najlakse ih je praviti u dubokim tefalovim tavama, ali ko nema ima jedan mali fol

ako zelite da vam ne zagore, prvo zagrijete posudu i stavite ulje, kad je vec vrelo prvo poslolite (moze i vise soli, nece se ona fatat za kokice) i onda ubaciti zrna unutra, manje ce se ljepiti, jer so stvori kao neki zastitini sloj sa uljem ;)

eto, to bi to :run:
cikaBosanac

#35 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

sffovac wrote:posto sam filmoljubac kokice marisem jos od osnove skole, a skoro negjde pocitah i da su zdrave, tj. pune vlakana, pa reko znao sam ja sta valja :)

neko spomenu ovaj fazon kokice na vrucem zraku, ja sam kupio i taj aparatic, super je jer se sve iskokaju, ali meni nikad nije bilo to to, jer budu bas suhe, jelte dietalne, nemasne, al bas toliko da se ne mogu ni posloiti, jer so nema za sta da se zalijepi, prednost je bila sto je na vrhu bila posudiaca u koju se se mogo rastopiti puter po zelji i posuti po kokicama kada se ispeku, ali meni se to jednostavno nije svijdelo, pa sam proslijedio aparat dalje

one iz mikrovalne su mi em premasne em preslane

najcesce ih pecem u dubokoj aluminijskog posudi, old skul fol, ali mora se malo paziti da ne zagore

najlakse ih je praviti u dubokim tefalovim tavama, ali ko nema ima jedan mali fol

ako zelite da vam ne zagore, prvo zagrijete posudu i stavite ulje, kad je vec vrelo prvo poslolite (moze i vise soli, nece se ona fatat za kokice) i onda ubaciti zrna unutra, manje ce se ljepiti, jer so stvori kao neki zastitini sloj sa uljem ;)

eto, to bi to :run:

http://dnevnik.hr/vijesti/zdravlje/nevj ... ovrca.html

evo sta sam ja procitao za kokice, sto se tice zdravlja ;-) ;-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#36 Re: Kokice

Post by ladyblue18 »

cikaBosanac wrote:

A dan prije je na istom ovom portalu pisalo kako su kokice otrov, za 7 dana je pisalo kako se od njih mrsa kao od nicega, a onda 2,3 nakon toga kako nista ne deblja kao kokice :lol:

Ciste ublehe "naucnika" :D isto kao puter i margarin, jedan dan je zdrav puter, drugi dan margarin, treci dan nijedan, i onda opet isponova. :-)
CherryLips

#37 Re: Kokice

Post by CherryLips »

Kome su losi leukociti,navalite na kokice...:) tih kokica sa sirom sam ja po haman svim trznim centrima vidjala a i kupovala..:) al opet najbolje obicne slane...
cikaBosanac

#38 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

ladyblue18 wrote:
cikaBosanac wrote:

A dan prije je na istom ovom portalu pisalo kako su kokice otrov, za 7 dana je pisalo kako se od njih mrsa kao od nicega, a onda 2,3 nakon toga kako nista ne deblja kao kokice :lol:

Ciste ublehe "naucnika" :D isto kao puter i margarin, jedan dan je zdrav puter, drugi dan margarin, treci dan nijedan, i onda opet isponova. :-)
hahahaha..ma na dnevnik.hr svakakve gluposti pisu, al nesto sto me potrefi uzmem da je istina iako mozda i nije :) u ovom slucaju za kokice :D :sax:
TDK-90

#39 Re: Kokice

Post by TDK-90 »

Image

KOKICE :-D
rinna0304

#40 Re: Kokice

Post by rinna0304 »

cikaBosanac

#41 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

TDK-90 wrote:Image

aaaaa hocu ovooo :D :thumbup:
cikaBosanac

#42 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

rinna0304 wrote:jel ko probao ove :D
http://www.coolinarika.com/recept/karamel-kokice/
Jesam ja, jedom sam ih prilikom kupio negdje na ulici i nije mi se svidjelo uopste. Nekako mi nije bilo to to, preslatko bilo...btw. slatkise ne volim pa moze biti i zbog toga :D
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#43 Re: Kokice

Post by anoush »

TDK-90 wrote:Image

treba te pod hitno banovati radi ovog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rinna0304

#44 Re: Kokice

Post by rinna0304 »

uh ove milka predobree :D ima ih kupiti u onom Helic granapu u gradu :-) :-) :-)
mericak

#45 Re: Kokice

Post by mericak »

Mojoj kolegici kad je majka umirala od kancera su doktori savjetovali da joj pravi kokice u ogromnim kolicinama jer su prezdrave za krv. Ono sto nije zdravo je masnoca i one iz mikrovalne jer u kesama ima neka kancerogena dzidza. Ja sam ih donedavno pravila umikri a sad po starinski u serpi, jest da se pravo namucim da mi fino ne ispadnu i ne izgore, al eto.
S obzirom da sam i trudnica, ako imate takvu u blizini sa mucninama, nek znaju da kokicama je se mogu rijesiti, ali onim na malo ulja, par kapi pa kad se zagrije razliti po serpi i na malo soli radi pritiska.
iPlay

#46 Re: Kokice

Post by iPlay »

Ja sam majstor za kokice :D Volim one obicne(magy micro pop) za mikrovalnu a i one domace na ulju 8-) samo da se dobro kokaju :mrgreen:
hadzinicasa

#47 Re: Kokice

Post by hadzinicasa »

KOnzumove za mikrovalnu su VRH!!!!
em jeftine, em dobre.
cikaBosanac

#48 Re: Kokice

Post by cikaBosanac »

mericak wrote:Mojoj kolegici kad je majka umirala od kancera su doktori savjetovali da joj pravi kokice u ogromnim kolicinama jer su prezdrave za krv. Ono sto nije zdravo je masnoca i one iz mikrovalne jer u kesama ima neka kancerogena dzidza. Ja sam ih donedavno pravila umikri a sad po starinski u serpi, jest da se pravo namucim da mi fino ne ispadnu i ne izgore, al eto.
S obzirom da sam i trudnica, ako imate takvu u blizini sa mucninama, nek znaju da kokicama je se mogu rijesiti, ali onim na malo ulja, par kapi pa kad se zagrije razliti po serpi i na malo soli radi pritiska.
Ma mikrovalna je zlo! Mnogo sam clanaka procitao kako kokice iz mikrovalne uopste nisu zdrave, jeste da se lakse naprave nema muke, pranja serpe itd...al jbg. zdravlje je meni na prvom mjestu.

Ugl. Ovako ja pravim i nikad, al bas nikad mi ne zagore niti jedna, a sve se iskokaju. Ja stavim ulje u serpu, ne mnogo al dovoljno da prekrije dno, stavim kokice isto tako da prekriju dno serpe i posolim ih i ukjucim vatru, kad pocnu da pucketaju uzmem serpu i drzim je na ringli al mrdam je svo vrijeme dok ne cujem da su skoro prestale pucati, dok samo ono po koja pukne i odma ih istresem u zdjelu ... Nema zagorjelih, nema ne iskokanih :) 8)
hadzinicasa

#49 Re: Kokice

Post by hadzinicasa »

koje se najbolje iskokaju pri pečenju u šerpi?
iPlay

#50 Re: Kokice

Post by iPlay »

hadzinicasa wrote:KOnzumove za mikrovalnu su VRH!!!!
em jeftine, em dobre.
:thumbup:
Post Reply