Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Cenzura.Vlada

#26 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Cenzura.Vlada »

Sasvim_obicna wrote:Zanima me ako je neko imao slična iskustva...kako pronaći sebe,svoj put i riješiti se osjećaja usamljenosti nakon dužih veza?Trudim se jako puno,pogotovo jer po prvi put pronalazim Sebe ali nekad se i umorim...valjda je ovo jedna od tih noći,ako može savjet,a znam da će biti i prepucavanja :roll:
Svako ko misli da ti moze dati savjet u vezi sa tim nema pojma.
(Nemoj sad da se javi neki filozof pa da kaze da je i ovo savjet, jer je to apsurd).
fatamorgana

#27 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

Moraćeš prebolit', na ovaj ili onaj način, :)
fatamorgana

#28 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

babyline wrote:fato skrtico, pa daj joj ovaj ili onaj nacin ...rijec dukat :?
Pa neko kaže da je najbolje odmah baciti se u novu vezu po principu "klin se klinom izbija" a drugi
opet kažu da " je vrijeme to koje liječi sve rane" a ja opet kažem da je sve individualno i da ne postoji neki opšti recept za sve osobe i situacije .....

A kako u međuvremenu prevazići ili bar ublažiti patnju? Pa to je u isto vrijeme i filozofsko i praktično pitanje. :)
rumFo

#29 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by rumFo »

babyline wrote:fato diplomato :kiss:
ma Fatka baca trice :D
vesela_sveska

#30 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by vesela_sveska »

Vrijeme lijeci sve,vjeruj mi ;-)
Gile Šampion

#31 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Gile Šampion »

Kako pronaci sebe poslije duge veze? To sad ispade kao tesko disponirana? :-)
likce

#32 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by likce »

fatamorgana wrote:
babyline wrote:fato skrtico, pa daj joj ovaj ili onaj nacin ...rijec dukat :?
Pa neko kaže da je najbolje odmah baciti se u novu vezu po principu "klin se klinom izbija" a drugi
opet kažu da " je vrijeme to koje liječi sve rane" a ja opet kažem da je sve individualno i da ne postoji neki opšti recept za sve osobe i situacije .....

A kako u međuvremenu prevazići ili bar ublažiti patnju? Pa to je u isto vrijeme i filozofsko i praktično pitanje. :)
:thumbup:
@fatamorgana je upravu,to je sve individualno,sve zavisi od osobe do osobe,dabe ti je da neko ovdje iznosi svoje misljenje kada ti najbolje poznajes samu sebe,znas ti sta ti treba i sta ti fali,a po mom misljenju ti jos imas duboka osjecanja prema doticnom gdinu!Nemoj lagati samu sebe,dobro razmisli sta zaista zelis i nemoj uzimati zdravo za gotovo komentare da je valjalo ne bi puklo itd!
Uzecu sebe za primjer,neki ce se sjetiti mog posta prije 4-5 mjeseci,kad sam kukao,proklinjao sve od reda, zato sto smo prekinuli vezu od mnogo godina,bili smo razdvojeni jedno 2 mjeseca,nasli se popili kafu,porazgovarali kao ljudi,uvidjeli da smo pogrijesili,da nemozemo jedno bez drugoga,izvinili se jedno drugome,pomirili se,i bilo nam je ljepse nego prije,prosle subote je bila i svadba i sada nam je jos ljepse!Da ne duzim,hocu reci da se mogu uzeti za primjer da nekada duge veze mogu uspjeti,cak i nakon prekida!
Inace,zelim ti mnogo srece!
Zelena Carapa

#33 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Zelena Carapa »

a ljubavna veza je uspjela ako zavrsi brakom? a kad je brak uspio? Nakon 7 dana? :) :D
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#34 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by anoush »

eno sad ispade da brak nije ljubavna veza... :roll:
wewa

#35 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by wewa »

Zelena Carapa wrote:a ljubavna veza je uspjela ako zavrsi brakom? a kad je brak uspio? Nakon 7 dana? :) :D
nekad je sedma godina bila kljucna, danas je to sedmi dan :lol:
Zelena Carapa

#36 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Zelena Carapa »

anoush wrote:eno sad ispade da brak nije ljubavna veza... :roll:
krivo citas :)
*mima*

#37 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by *mima* »

sta reci....... :-)
wewa

#38 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by wewa »

babyline wrote:
wewa wrote:
Zelena Carapa wrote:a ljubavna veza je uspjela ako zavrsi brakom? a kad je brak uspio? Nakon 7 dana? :) :D
nekad je sedma godina bila kljucna, danas je to sedmi dan :lol:
:!: :kiss:
:kiss: tebe nema k'o penzije!
Not My Idea

#39 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Not My Idea »

@fetic, cestitam! :)
likce

#40 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by likce »

@not my idea,hvala!
Valjda bi ljubavna veza trebala zavrsiti brakom,ako se zaista dvoje vole!Neznam kad je brak uspio,to bi trebali reci ovi malo stariji,sto imaju staza u braku,meni je sad zasad prelijepo,akobogda valjda ce tako i ostati,a opcenitu definiciju uspjeha braka neka kazu drugi! :run:
BarbaDue

#41 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by BarbaDue »

Sasvim_obicna wrote:Zanima me ako je neko imao slična iskustva...kako pronaći sebe,svoj put i riješiti se osjećaja usamljenosti nakon dužih veza?Trudim se jako puno,pogotovo jer po prvi put pronalazim Sebe ali nekad se i umorim...valjda je ovo jedna od tih noći,ako može savjet,a znam da će biti i prepucavanja :roll:
ne budi luda, stas se ti traziti pusti nek te neko drugi pronađe :D
Zelena Carapa

#42 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Zelena Carapa »

fetic wrote:@not my idea,hvala!
Valjda bi ljubavna veza trebala zavrsiti brakom,ako se zaista dvoje vole!Neznam kad je brak uspio,to bi trebali reci ovi malo stariji,sto imaju staza u braku,meni je sad zasad prelijepo,akobogda valjda ce tako i ostati,a opcenitu definiciju uspjeha braka neka kazu drugi! :run:
Ljubavna veza ne zavrsava brakom - samo se nastavlja. Sam cin ulaska u brak ne bi trebao da potvrdjuje uspjeh neke ljubavne veze. Ljudi ulaze u brak iz razlicitih motiva, isto tako i izlaze iz njega.

Cestitam ja tebi na braku! :)

Bilo mi samo simpa kako ti zakljuci da ste uspjeli samim tim sto ste usli u brak :wink: Nije to bas tako, na braku se radi - kao i na svakoj vezi - konstantno (nema sad opustanja :D ). Zelim vam srecu!
Sasvim_obicna

#43 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Sasvim_obicna »

BarbaDue wrote:
ne budi luda, stas se ti traziti pusti nek te neko drugi pronađe :D
Hehe i ne trazim,nisam ni spremna za novu vezu,do sada sam vodila politiku - klin se klinom izbija- i pomogne:) Ali sada je drugacije,odlucila sam da budem sama,radi sebe...da naucim da zivim sa tim,a ne da trazim utjehu u drugom momku,jer na taj nacin samo njega mogu povrijediti,a nije kriv ni zasta:)
Dugi nožni nokti

#44 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Dugi nožni nokti »

A zar si se izgubila u toj dugoj vezi? :cry:
Sasvim_obicna

#45 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Sasvim_obicna »

fatamorgana wrote:Moraćeš prebolit', na ovaj ili onaj način, :)
Svjesna sam da moram preboljeti,to i radim....vise nije stvar da prebolim njega,to sam odradila:) Fazon je sto se covjek u svemu izgubi,pa onda kao da ne znam SAM da zivi,dise,krece se,suvise sam navikla na "nekoga"pored sebe,treba vremena stvarno da sve dodje na svoje...
fatamorgana

#46 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

anoush wrote:eno sad ispade da brak nije ljubavna veza... :roll:
Kako za koga, :lol:
fatamorgana

#47 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

Sasvim_obicna wrote:
Svjesna sam da moram preboljeti,to i radim....vise nije stvar da prebolim njega,to sam odradila:) Fazon je sto se covjek u svemu izgubi,pa onda kao da ne znam SAM da zivi,dise,krece se,suvise sam navikla na "nekoga"pored sebe,treba vremena stvarno da sve dodje na svoje...
Znam, ta ovisnost od druge osobe koja se neminovno desi u ljubavi ili u zaljubljenosti, bez da joj dajem bilo kakvu negativnu konotaciju je ipak prava ovisnost, kao i bilo koja druga ovisnost, npr. cigarete, pice ili bilo sta drugo.
Djeluje po principu, kad si s voljenom osobom onda si dobro i nista drugo ti nije vazno, a kad nisi ucinio bi sve da budes s njom/s njim.
Ne dajem nikakav sud o ovome, to je jednostavno tako, good luck :)
fatamorgana

#48 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

"fetic"
@fatamorgana je upravu,
Ispado' pametan, porasto' sam u vlastitim oĆima, :kravata:
fatamorgana

#49 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fatamorgana »

rumFo wrote:
babyline wrote:fato diplomato :kiss:
ma Fatka baca trice :D
Ma šta samo trice, trice i ku.čine, :lol:
Sasvim_obicna

#50 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Sasvim_obicna »

fatamorgana wrote:
Sasvim_obicna wrote:
Znam, ta ovisnost od druge osobe koja se neminovno desi u ljubavi ili u zaljubljenosti, bez da joj dajem bilo kakvu negativnu konotaciju je ipak prava ovisnost, kao i bilo koja druga ovisnost, npr. cigarete, pice ili bilo sta drugo.
Djeluje po principu, kad si s voljenom osobom onda si dobro i nista drugo ti nije vazno, a kad nisi ucinio bi sve da budes s njom/s njim.
Ne dajem nikakav sud o ovome, to je jednostavno tako, good luck :)
Ovisnost je ovisnost...i losa je jako,ali nema veze,i to je za ljude:)Hvala ti puno...
Post Reply