AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

emko1234

#26 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

ruud wrote:motor je one novije tipe sa riješenim cakama, 163 HP-120kW, auto je prešlo 185*** km..

što se tiče ESPa, lampica nikad ne blinka, nego se povremeno pali (svako 3-4 paljenje, a onda sljedece paljenje auta ona je ugašena) ???

u vezi ubrzanja-brzine, nema nikakvog CUDNOG zvuka, vec u toku voznje daje osjecaj ko da je negdje zapuseno-zacepljeno, ali kad to nestane krene normalno (ugl. kazem do 100 ide ko flak, al poslije tesko) :-)

nadam se da me razumijes :)
ja imam audija isto..i kad dam kontakt lampica se upali svaki put i onda se ugasi ukoliko nisam rucno ugasio esp..
jel ti kad pritisnes dugme,tj kad probas ugasit esp,jel se onda upali lampica i gori stalno jer bi tako trebalo?
sto se tice voznje,kontam nesto da ti nije auto u safe modu?tj da nije neko nesto cacko pa ugasio check engine lampicu pa ti komp ne prijavljuje gresku a auto zapravo radi u safe modu i zato ne moze kako treba preko stoje?
kakvi su ti simptomi?
recimo ubrzavas trecom od 60 pa navise..on bi trecom trebao ici oko 120 max..jel leti do 100 i onda kad predje jedva navlaci il?
daj malo opisi jos
ma stavis cobru i zeder i miran..moze i kasko al ne znam jel se isplati..
ruud

#27 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by ruud »

vidio sam i po nekim drugim temama, da vozis Audija ali ne i kojeg tacno :mrgreen: ??

sto se tiče ESPa, kad se da kontakt zasvijetle ono normalno sve lampice, međutim kao sto vec rekoh svako recimo 3-4 paljene ta lampica ostane upaljenja, a inače je ugašena, i tokom vožnje se ne gasi, a dugme kao sto je na slici http://img710.imageshack.us/img710/4323 ... 9f399a.png, koliko god pritiskao nista se ne mijenja :sad:
jel ti kad pritisnes dugme,tj kad probas ugasit esp,jel se onda upali lampica i gori stalno jer bi tako trebalo?
a po ovome sam razumio da kad lampica gori, onda je ESP ugašen, jel tako ?

a sto se tice voznje, prije mene ga je vozio stariji lik, koji je auto maximalno odrzavao i za to sve ima i papire... ali i koji kaze da nikad nije presao sa njim preko 100 km/h jer nije imao potrebu, ne voli brzu voznju, pa sam kontao da ga nije on "umrtvio" :-D ali evo koliko je vec kod mene do sad bi se razradio. već sam rekao do stoje ide ko flak, ali onda je tesko preko ganjat recimo do 150, preko nisam ni pokusavao, danas sam preticao VW bubu iza binjezeva i tu sam baš i osjetio da mi nekako fali snage, zato sam i odlucio da postavim ovdje..

sto se tice zastite el. imam, samo mi treba mehanička pa se dvoumim između Zedera i Hudinija, zanimaju me već iskustva, te prednosti i mane jednog i drugog. Kod tebe je Zeder?
emko1234

#28 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

ruud wrote:vidio sam i po nekim drugim temama, da vozis Audija ali ne i kojeg tacno :mrgreen: ??

sto se tiče ESPa, kad se da kontakt zasvijetle ono normalno sve lampice, međutim kao sto vec rekoh svako recimo 3-4 paljene ta lampica ostane upaljenja, a inače je ugašena, i tokom vožnje se ne gasi, a dugme kao sto je na slici http://img710.imageshack.us/img710/4323 ... 9f399a.png, koliko god pritiskao nista se ne mijenja :sad:
a po ovome sam razumio da kad lampica gori, onda je ESP ugašen, jel tako ?

a sto se tice voznje, prije mene ga je vozio stariji lik, koji je auto maximalno odrzavao i za to sve ima i papire... ali i koji kaze da nikad nije presao sa njim preko 100 km/h jer nije imao potrebu, ne voli brzu voznju, pa sam kontao da ga nije on "umrtvio" :-D ali evo koliko je vec kod mene do sad bi se razradio. već sam rekao do stoje ide ko flak, ali onda je tesko preko ganjat recimo do 150, preko nisam ni pokusavao, danas sam preticao VW bubu iza binjezeva i tu sam baš i osjetio da mi nekako fali snage, zato sam i odlucio da postavim ovdje..

sto se tice zastite el. imam, samo mi treba mehanička pa se dvoumim između Zedera i Hudinija, zanimaju me već iskustva, te prednosti i mane jednog i drugog. Kod tebe je Zeder?
kod mene je a4 novi,isto sesatak samo 3.0tdi..
esp je ukljucen kad lampica ne gori tokom voznje.kad pritisnes dugme i iskljucis ga,kod mene se upali lampica i pise mi da je deaktiviran..s tim sto se sam ukljuci prilikom prvog proklizavanja..kod mene je fazon sto je quattro pa i nema bas proklizavanja toliko..al kad lampica gori onda je esp iskljucen..
dakle kod tebe bi to mogao bit neki senzor koji treba dodatno kalibrirat,tj podesit i on ti ukazuje na neki gresku..posto esp radi skupa s kocnicama moguce da se na nekom tocku nesto iskopcalo pa zato prijavljuje gresku il je samo senzor prodrman..mislim dijagnostika morala to pokazat.
sto se tice toga,moguce da je auto zaguseno i da ga treba procepit al prije nego pocnes da radis neke zahvate ja bi ti opet preporucio dijagnostiku..
u kojoj si brzini bio danas kad si preticao?probaj ga pritisnut par puta u svakoj brzini do cetvrte recimo,guraj ga do crvenog i onda saltaj..ako je zagusen to bi trebalo da ga procepi..taj motor bi trebao prilicno dobro da ide..imao sam prilike vozit jacu varijantu..kad hoces da ide moras mu bas dat gasa,al onda leti..
sto se tice zastite..ja sam odmah uzeo cobru i kasko imam i naknadno sam stavio zeder..al ja auto uglavnom drzim u garazi il avliji a imam jos pomoc u vidu rotvajlera :D
ja bi ti preporucio cobru i zeder..mislim da je to najbolja kombinacija..
Alive

#29 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by Alive »

Za sve prijatelju dijagnostika ti sve kaze. Moze se nagadjati do sutra sta je i kako je ali dijagnostika ce ti sve tacno reci. U ASI koliko znam je komplet pregled auta 60 KM.

Sto se tice zastite mehanicka (ZEDER) + elektronska (Cobra) i miran si. Eto da ne trazis rekao sam ti dvije najbolje solucije barem po meni :thumbup:
ruud

#30 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by ruud »

tvoja mašina strašna :shock:
prođiraš me nekad valja ? :-D

gledat cu da ga vozim na dijagnostiku ovo za koji dan, al sam htio i ovdje da mi neko kaze sta bi moglo biti..
nadam se da ce dijagnostika sve pokazat, pa javim sta bude
:wink:

a danas sam iz pete u sestu ubacio i krenuo da uzmem bubu, al mu je nekako ponestalo snage :-?
inače brzine mijenjam nekako po zvuku i osjećaju, ne cekam nikad ni blizu crvene :mrgreen:
a ovo pročepljivanje, do crvenih, ću pokušat svakako 8-)

i ja sam mislio ugradit Zeder, pa ću vjerovatno i tako uradit, vidim i vi ste zadovoljni, osim ako me u međuvremenu neko ne preduhitri i ubijedi za Hudiny.. i da vas pitam, kako stoji Zeder u Audiju da li 'strši', i cuo sam da ne moze bas fixirat na letvu volana pa lupka u voznji, da li je to istina?
emko1234

#31 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

ruud wrote:tvoja mašina strašna :shock:
prođiraš me nekad valja ? :-D

gledat cu da ga vozim na dijagnostiku ovo za koji dan, al sam htio i ovdje da mi neko kaze sta bi moglo biti..
nadam se da ce dijagnostika sve pokazat, pa javim sta bude
:wink:

a danas sam iz pete u sestu ubacio i krenuo da uzmem bubu, al mu je nekako ponestalo snage :-?
inače brzine mijenjam nekako po zvuku i osjećaju, ne cekam nikad ni blizu crvene :mrgreen:
a ovo pročepljivanje, do crvenih, ću pokušat svakako 8-)

i ja sam mislio ugradit Zeder, pa ću vjerovatno i tako uradit, vidim i vi ste zadovoljni, osim ako me u međuvremenu neko ne preduhitri i ubijedi za Hudiny.. i da vas pitam, kako stoji Zeder u Audiju da li 'strši', i cuo sam da ne moze bas fixirat na letvu volana pa lupka u voznji, da li je to istina?
iz pete u sestu prebacio?mislis iz seste u petu? pa vidi nije ni cudo sto nije imao snage,realno ako buba nije isla barem 120 onda se auto nije vrtilo na dovoljno okretaja pa nije bilo dovoljno momenta da zustrije ubrza..da si prebacio u cetvrte u trecu onda bi ga prelatio il iz pete u cetvrtu..
ok je saltat brzine prema zvuku..al to ako bas znas auto napamet,zato su ljudi stavili obrtomjer..jbg ne mozes vozit petom brzinom 60 kroz grad i ocekivat da on poleti kad ti pritisnes gas..zapamti da se turbina tom autu pali na 1900okretaja i prije toga je on mrtav,znaci nemoj ni pomisljat da pretices ako barem nemas 2000 okretaja na satu..sve preko toga je dobro doslo..
provozat cu te,nikakav problem..
zeder ne lupa,to su sve bapske price..to je jedina blokada koju je nemoguce zaobici..vidio sam hejbet auta koja su probana ukrast al nije bilo nista od toga jer su imala zeder.to moja preporuka s cobrom naravno il moze i neki drugi alarm.
technoGeek

#32 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by technoGeek »

Ako taj kaze da nije preko stoje prelazio, onda je vrlo moguce da su zacepljeni katalizatori, a taj auto ih ima tri. Ne vrijedi ih mijenjati, nego ih je najbolje izvaditi i zavariti cijevi umjesto njih. Zagrij auto pa stani negdje, u leru mu dodaj gas do 4.500-5000 obrtaja i zadrzi 10-20 sekundi, ako vidis crn dim u velikim kolicinama, lagano posjeti auspuh servis :wink:
ruud

#33 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by ruud »

emko kralju, hvala na odgovorima i savjetima :thumbup:
emko1234 wrote: iz pete u sestu prebacio? mislis iz seste u petu? da si prebacio u cetvrte u trecu onda bi ga prelatio il iz pete u cetvrtu..

zapamti da se turbina tom autu pali na 1900 okretaja

provozat cu te,nikakav problem..
prvo iz 5 u 6 prebacio i po gasu i vidim nema sanse, i na kraju vratim u 4 i tek onda uzmem bubu :)

ovo za turbinu sam znao :wink:

a za ovo treće te držim za riječ :mrgreen:
technoGeek wrote:Ako taj kaze da nije preko stoje prelazio, onda je vrlo moguce da su zacepljeni katalizatori, a taj auto ih ima tri. Ne vrijedi ih mijenjati, nego ih je najbolje izvaditi i zavariti cijevi umjesto njih. Zagrij auto pa stani negdje, u leru mu dodaj gas do 4.500-5000 obrtaja i zadrzi 10-20 sekundi, ako vidis crn dim u velikim kolicinama, lagano posjeti auspuh servis :wink:
ma kako je krenulo, bit će da je do katalizatora :-)
jesi li siguran da su 3 ? negdje sam pročitao da imaju 2 katalizatora i neka 2 predkatalizatora (konvertera :? ) ?

znali ko gdje se mogu nabaviti, koja je otprilike cijena ?
emko1234

#34 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

pa ako je do katalizatora,koliko ja znam on se moze ocistit..
ako ga skines i zavaris cijevi neces nikad proci tehnicki pregled jer auto onda nece ispunit ni euro 0,1 normu a ne euro3 il euro4..ne znam u koju kategoriju taj auto spada..
ruud

#35 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by ruud »

euro 3 je minimum, jer je Audi jos od 98 sa euro 3 normom.

a nesto u vezi tih katalizatora, nisam siguran da se mogu čistiti?
mada bi to radije uradio, jer sam na pik-u nasao polovne (doduse na slikama u veoma dobrom stanju) dva komada 500 € :-)
emko1234

#36 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

mozda ne moze na novim autima al na starijim je sigurno moglo..cistilo se benzinom,al ako je do zacepljenog katalizatora sigurno postoji nacin da se to odradi drugacije..ja znam da su raja isla na autoput,i vozis 20km pod gasom recimo u trecoj brzini i pun gas..da se ocisti od gareza i prljavstine..i znam da im je pomagalo..jer od prtisska i temperature rupice na katalizatoru se procepe..probaj prvo te neke varijante..pa onda gledaj promjenu..
pirmin

#37 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by pirmin »

technoGeek wrote:Ne vrijedi ih mijenjati, nego ih je najbolje izvaditi i zavariti cijevi umjesto njih.
Savjet godine! :thumbup:

Najbolje je da svi povadimo katalizatore pa da vidimo otrove koje udisemo. :thumbup:
Treba potrovati svu djecu koja hodaju gradom a i sire.

Kakav idol, ne mogu da vjerujem. :-)
Qler

#38 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by Qler »

Ja na autu nemam katalizator, po tehnickoj dokumentaciji trebao bi da imam, ali ga nema. E sad, uzeo ga ja od dajdze koji ga je vozao 7 godina, a on ga uzeo u autokuci, uvezen iz Italije. Nije on vadio, nisam ni ja. Jedino objasnjenje da ga je talijan izvadio, ili da ga nije bilo za njihovo trziste, jer se i ne vidi da je bio tu ikada, auto 1998. godina..

I sad bi ja trebao da izvalim 1000KM za katalizator za auto koje vrijedi max 5500KM?! Budimo realni :D

Da ga imam, da je mladje auto i da se pokvatio, najvjerovatnije bih ga pravio ili mijenjao, ne bih ga skidao. Ali ovako, ne pada mi na pamet to da radim.
emko1234

#39 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

Qler wrote:Ja na autu nemam katalizator, po tehnickoj dokumentaciji trebao bi da imam, ali ga nema. E sad, uzeo ga ja od dajdze koji ga je vozao 7 godina, a on ga uzeo u autokuci, uvezen iz Italije. Nije on vadio, nisam ni ja. Jedino objasnjenje da ga je talijan izvadio, ili da ga nije bilo za njihovo trziste, jer se i ne vidi da je bio tu ikada, auto 1998. godina..

I sad bi ja trebao da izvalim 1000KM za katalizator za auto koje vrijedi max 5500KM?! Budimo realni :D

Da ga imam, da je mladje auto i da se pokvatio, najvjerovatnije bih ga pravio ili mijenjao, ne bih ga skidao. Ali ovako, ne pada mi na pamet to da radim.
kako prodjes tehnicki pregled bez katalizatora na autu?
technoGeek

#40 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by technoGeek »

Isto kao sto ga i komsija moj prolazi na autu starom 17 godina, dizelasu, i gle cuda, svaki put su mu plinovi na tehnickom u granicama normale. Naravno njemu je ostalo kuciste katalizatora bez sadrzaja unutra, sto je malo povecalo turbo rupu, ali posto je motor ispravan nema razloga da ne prodje svaki put, bez ikakve stele.

Vi koji imate para za bacanje, kupujte nove katalizatore i svijet ce nam biti ljepsi, ali sacekajte prvo da svi passati pijacari i transporteri odu pod presu, jer ako neko moze onako proci tehnicki, onda mogu i ostali ;-)
basicm

#41 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by basicm »

Katalizatori ne predstavljaju problem na tehnickom, oni su uvjet za uvoz auta, a ovi koji su vec u unutra mogu kako hoces. Pa vidite kakvi auti prolaze ulicom, a nisu se pokvareni od juce.

Prvo dijagnostika a onda na auto put i voznja na visim obrtajima, sasvim moguce da su zacepljeni, a izgleda nisi ni ti neki agresivan vozac, cim pretices sestom.
Qler

#42 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by Qler »

Auto mi ispunjava EURO 2 normu... i kako mislis kako prodjem tehnicki bez katalizatora? Pa pogledaj sta se vozi po gradu, moj izbacuje lale na auspuh. Jos benzin :D
scorpion7

#43 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by scorpion7 »

Druze taj ESP problem moze ti vrla lako biti do senzora ABS-a.... predpostavljam da je i kod njega taj senzor spojen skupa sa ESP-om i funkcijom za tempomat....svaki put kad bi presao preko neke rupe upali se...pa se onda ne pali po 2-3 dana...i tako u nedogled..mene je to jahalo na bendzolu, 60ak maraka je kostao moj senzor....za passata 2002 godiste sam platio isto tako negdje oko 70ak km... ALI prvo nego ti neko skine senzor ABS-a pogledaj da ti se nije zica prekinula, jer se i to zna desit....samo je izoliras i senzor radi perfektno...

A to sto ti ne vuce od 100 nadalje...jebi ga to je AUDI :D :D :D :D salim se.... malo procisti EGR ventil... u svakom slucaju ti nece skodit....
emko1234

#44 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by emko1234 »

Qler wrote:Auto mi ispunjava EURO 2 normu... i kako mislis kako prodjem tehnicki bez katalizatora? Pa pogledaj sta se vozi po gradu, moj izbacuje lale na auspuh. Jos benzin :D
jebo nasu drzavu..
Qler

#45 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by Qler »

Jebi ga, tako ti je. Ako ga poredis sa prosjecnim autom (VW Golf 3, 4, Vento... ) gdje su vecine dizeli, ovo moje je odlicno. Jos je sve na njemu ispravno 100%. Svijetla obraza na tehnicki :D
tavustavus

#46 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by tavustavus »

da bacim koju i nadam se da ce biti od pomoci...
-vozac osluskuje,osjeca i zna auto i u principu kad kaze da nije sa autom sve OK onda je to u 90% slucajeva tako..rijetko kad se izmisli kvar
-drugo molim te odvezi auto na dijagnostiku
-nakon sto dijagnostika kaze svoje,OBAVEZNO pogledati,skinuti i ocistiti : EGR ventil , senzor protoka zraka,crijeva pregledati i na posljetku turbinu dobro vidjeti ...
-katalizator problem?mozda ali tek nakon ovog..
-biti uz majstore kada ovo rade i nemoj biti mulac jer:
:::cuvaj se znaju staviti tudi egr,senzor a posebno obrati paznju da te ne zalude pricom kako nam ne treba katalizator i kako ce ga on skinuti i zavariti ti cijev..sve i da to uradi dobro pazi i trazi svoj katalizator jer isti se prodaje i kosta poprilicno..
-za esp pogledati abs senzore koji znaju otkazati
-ne vjeruj nikom nikom nikom ..da ga je odrzavao i slusao sta mu kaze auto, danas ti ne bi imao ove probleme
-mjenjaj ulje sto redovnije tom motoru da ne bi zaplako..ima dobrih primjeraka ali u principu ljudi bjeze od 2.5 motora..
MOJA PROCJENA I STA BI JA URADIO:
1.DIJAGNOSTIKA -i uradio bi sta ona kaze - 15-20KM
2.skinuo i ocistio egr..svojim ocima sam gledao bez broj auta kod kojih je bio pun - 50KM
3.crijeva pregledati - 0KM
4.turbina skidanje ciscenje vracanje kao i grane -kod dobrog majstora - 150KM
5.turiranje moze rijesiti problem u 3% slucajeva.. nekad se sjeti pa glumi Schumachera,ali samo nekad kada je motor postigao radnu temperaturu.. :bih: :dance: :run: :sax: :skoljka:
valjda sam pomogao...
Melami

#47 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by Melami »

vozis u petoj i hoces da preteknes bubu? Ne prebacujes u sestu vec u cetvrtu kralju.
Ako covjek nije vozio auto brze od 100km, onda g amalo procisti ti i nema problema.
Malo si osjetljiv ko i svako kad uzme novo auto pa gleda i najsitniji zvuk, svaku caku i sl. Suti i vozi, i ne treba ti nikakva zastita, cuo sam da lopovi u SA imaju los ukus, jos dvice kradu.
ruud

#48 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by ruud »

Hvala svima na odgovorima ovo koji dan nisam bio u prilici da odgovaram, ugl. pokušat ću ga upravo danas-poslije odvući na dijagnostiku a ako ne stignem trebao bih do kraja sedmice, ako se tamo ne pokaze nista, onda idemo na pročepljivanje :D
Melami wrote:vozis u petoj i hoces da preteknes bubu? Ne prebacujes u sestu vec u cetvrtu kralju.
Ako covjek nije vozio auto brze od 100km, onda g amalo procisti ti i nema problema. Suti i vozi, i ne treba ti nikakva zastita,
napisao sam poslije da sam vratio u 4 i uzeo bubu :P
a ovo drugo cu morat svakako :mrgreen:
a u vezi treceg, nedavno je na forumu bila tema, lik postavio kako je tek kupio passata karavana 2001 i istu noc mu ga maznu nije stigao nista ugradit, a na parkingu blizu mene, neku noć Golfa 5 mlatnuse, tako da je ipak potrebna zastita, ako nista lakse se spava :-D
TarikSA

#49 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by TarikSA »

Ne navijam za bilo kojeg od ponuđenih nit hudiny nit zeder, al kod mene kolegi s posla na passatu skinuli zeder (ko ne vjeruje nek ode kod struje u velesice pa nek pita jer je njemu dovezeno auto poslije), al spasio ga prekidac koji je radio kod maloprije navedenog lika. Uglavnom dosli likovi iz Zedera i ibretili se pola sata, dali covjeku novi zeder i ovaj poslali u BG na testiranje, međutim nikad nikakve vise vijesti od njih, tako da Zeder hmmm...upitno koliko se ne moze zaobici...

Sad moje iskustvo sa Zederom...pokusali mi ukrasti proslo auto i valjda nisu uspjeli zbog zedera (nisu imali dovoljno vremena vjerovatno da ga prckaju) tako eto pored jednog loseg i jedno dobro iskustvo sa Zederom. Znaci iskreno ne postoji mehanicka zastita koja se ne moze "zaobici" samo je pitanje koliko se ima vremena...

Hudiny mi je sad na novom autu i mirna Bosna jer jos nije otvoren i izgleda mnogo cvrsce i bolji je fazon ugradnje, tj nisam jos uvijek nikad cuo niti vidjeo da je otovoren...te price lupkanja su za malu djecu, al eto svako ima svoja iskustva, moje kaze da ne lupa uopste niti klepece...istini za volju izgubio sam garanciju za upravljacki mehanizam, al bolje i to nego igubiti komplet auto...sada na njemu imam Hudiny, Mul-t-lock (dosao sa autom kad sam kupio), alarm cobra i kasko. Za sada mirno spavam gdje god parkiram.

Znaci preporuciti ne mogu nikoga za mehanicku zastitu, a cobra iskljucico u Komelu, al u svakom slucaju sam misljenja da je bilo koja zastita bolja od nikakve...stoga stavljaj nesto sto prije...kasko nemas, a sve i da imas ne moze ni jedan kasko platiti sekiraciju...

Lijep pozdrav i sretno sa rjesavanjem problema kojeg imas (preko dijagnostike prvo naravno) i ugrađivanja zastita.
agent_zero

#50 Re: AUDI A6 2002 2.5 TDI - POMOĆ

Post by agent_zero »

Image

Kakav Zeder, kakav Hudiny :lol:
Post Reply