Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francuske..

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

direstraits0078

#26 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by direstraits0078 »

^^

To se pogotovo odnosi na motor 1.6 HDi (ili 1.6D, 1.6 TDci, D... zavisno u koje se vozilo ugradjivao) sa 16v glavom. Jako puno primjeraka je imalo problem sa kvarovima nakon 150.000 km, sto nije bio slucaj sa starijom generacijom 2.0 HDi motora koje su zamijenili (u verziji 2.0 HDi 90 KS), oni prelaze bez problema 300.000 s redovnim odrzavanjem.
Nedavno je prijatelj kupio "povoljno" Volvo V50 sa ovim motorom (dizajn, sminka, blablabla), ali auto se nakon par dana voznje jednostavno ugasi samo od sebe. :shock: Bio je 2 puta na servisu ovlastenom, oba puta mijenjali dijelove elektronike, ubrizgavanja, i opet sve isto. Ovaj nesretni motor takodje ima problem i sa okretanjem lezaja na radilici i prekomjernim trosenjem lezajeva, kao i FAP filterom ako je ugradjen. Bio je negdje na testu u nekim njemackim novinama Pug 308 s ovim motorom, na 100.000 su lezajevi na radilici/klipnjacama vec bili osteceni da su izasli iz dozvoljene tolerancije, a auto je odrzavano po redovnim servisnim intervalima u ovlastenom servisu. :-?

Ovaj motor je zamijenjen nedavno motorom sa 8v glavom (slicna koncepcija kao kod Renaultovih 1.5 dCi 8v), bolji je mnogo od prethodnika. :thumbup:
goran16v

#27 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by goran16v »

Ne ulazeci u kvalitet auta, vozio sam Peugeot 207 1,4 HDI 50 kW i u tom autu se prilicno osjeti da mju fali snage.
debeli

#28 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by debeli »

Jarane moj uzmes Volva i boli te briga ja ga imam nije mi niko nikad prisao autu. :sax:
peli

#29 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by peli »

obavezno kupi njemacko auto VW(Das Auto)....mani se francuza, izgubit ces puno na njima, na cijeni kad budes kasnije prodavao

a samo u vw ugradi dobru zastiti (zeder ili cobra) i miran si

lijep pozdrav
citroen xm

#30 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by citroen xm »

Kako će izgubiti više na cijeni kada će u startu njemačko auto više platiti? Ajd objasni nam to.
technoGeek

#31 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by technoGeek »

peli wrote:obavezno kupi njemacko auto VW(Das Auto)....mani se francuza, izgubit ces puno na njima, na cijeni kad budes kasnije prodavao

a samo u vw ugradi dobru zastiti (zeder ili cobra) i miran si

lijep pozdrav
:lol:
tavustavus

#32 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by tavustavus »

da malo zakuham....kaze jedan moj ahbab...''krade se ono sto vrijedi,ono sto ne vrijedi nece niko ni da mu dzaba dajes...krade se zlato pare bakar zene i vw...'' :dance: :sax: :sax: :sax: :run: :thumbup: :lol: ..vozim i francuza i vw ali oba imaju zastitu kao Fort Knox(I NE ZALIM),prohodas popijes kaficu jedes i ponovo ga nades na parkingu-NEPROCJENJIVO ..i usput ni jedan nema kvarova evo 3-4 godine...a takav auto je najbolji..
530i

#33 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by 530i »

Vozim auto bez ikakve zaštite, još da pločicu ne moram nosati bilo bi idealno po tom pitanju....i sad treba da montiram inače jako laganu lavlju kandžu, sječem stub volana za zeder, čučim stavljajući kojekakve blokade pedala, spajati neke tajne prekidače, vaditi releje benzinske pumpe itd. itd. i sl....zbog golfa starog deset godina koji vrijedi par hiljada eura maksimalno...smiješno.
Troll_Happens

#34 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by Troll_Happens »

nebitno koje auto imas ako je zapalo za oko kriminalcu koji hoce da ga digne nema tog alarma ili systema koji ce ga zadrzati. Zato uzmi ono sto ti se isplati i s cime ces se osjecati zadovoljan a o glupostima ne razmisljaj.
Svabo je svabo po meni i uvijek bi ga uzeo u poredjenju sa francuzom talijanom ili necim trecem.
ElRe

#35 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by ElRe »

direstraits0078 wrote:^^

To se pogotovo odnosi na motor 1.6 HDi (ili 1.6D, 1.6 TDci, D... zavisno u koje se vozilo ugradjivao) sa 16v glavom. Jako puno primjeraka je imalo problem sa kvarovima nakon 150.000 km, sto nije bio slucaj sa starijom generacijom 2.0 HDi motora koje su zamijenili (u verziji 2.0 HDi 90 KS), oni prelaze bez problema 300.000 s redovnim odrzavanjem.
Nedavno je prijatelj kupio "povoljno" Volvo V50 sa ovim motorom (dizajn, sminka, blablabla), ali auto se nakon par dana voznje jednostavno ugasi samo od sebe. :shock: Bio je 2 puta na servisu ovlastenom, oba puta mijenjali dijelove elektronike, ubrizgavanja, i opet sve isto. Ovaj nesretni motor takodje ima problem i sa okretanjem lezaja na radilici i prekomjernim trosenjem lezajeva, kao i FAP filterom ako je ugradjen. Bio je negdje na testu u nekim njemackim novinama Pug 308 s ovim motorom, na 100.000 su lezajevi na radilici/klipnjacama vec bili osteceni da su izasli iz dozvoljene tolerancije, a auto je odrzavano po redovnim servisnim intervalima u ovlastenom servisu. :-?

Ovaj motor je zamijenjen nedavno motorom sa 8v glavom (slicna koncepcija kao kod Renaultovih 1.5 dCi 8v), bolji je mnogo od prethodnika. :thumbup:
1.6 HDI sa 90 KS, nema ovih problema, ali verzija sa 109 KS ima. Mazda je prva odustala od ovog motora, a onda su i Ford-PSA napravili novi motor sa 8V, koji bi trebao da bude pouzdaniji.
Better Man

#36 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by Better Man »

Jedan001 wrote:nebitno koje auto imas ako je zapalo za oko kriminalcu koji hoce da ga digne nema tog alarma ili systema koji ce ga zadrzati. Zato uzmi ono sto ti se isplati i s cime ces se osjecati zadovoljan a o glupostima ne razmisljaj.
Svabo je svabo po meni i uvijek bi ga uzeo u poredjenju sa francuzom talijanom ili necim trecem.
Ovo je po meni klasično ograničeno razmišljanje osobe koja ne vidi dallje od njemačkih auta i koja misli da niko drugi nije u stanju napraviti dobro auto!
Troll_Happens

#37 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by Troll_Happens »

Better Man wrote:
Jedan001 wrote:nebitno koje auto imas ako je zapalo za oko kriminalcu koji hoce da ga digne nema tog alarma ili systema koji ce ga zadrzati. Zato uzmi ono sto ti se isplati i s cime ces se osjecati zadovoljan a o glupostima ne razmisljaj.
Ovo je po meni klasično ograničeno razmišljanje osobe koja ne vidi dallje od njemačkih auta i koja misli da niko drugi nije u stanju napraviti dobro auto!
,

tu se ne radi nista o ogranicenom razmisljanju vozao sam mnoga auta i razlika je rapidna,,, nemam nista protiv japanskih auta tipa mazda toyota, ali mercedes, bmw, audi stvarno nemaju konkurenciju naravno ne govorim sad o najslabijim modelima tipa audi A80, A100 itd.. nego A4, A5, A6, A8 itd.

Slazem se s tobom da auto sluzi da te preveze od tacke A do tacke B i da to mozes sa svakim uraditi neko vrijeme je opel insignia bilo najbezbjednije auto sto se tice testova i slicno i nemam nista protiv toga ali opet kazem njemacko auto :)
za mene konkretno ili japanac ili nijemac trece ne postoji... :)
citroen xm

#38 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by citroen xm »

Audi 80 i 100 nisu najslabiji modeli audija već su to stariji modeli audija. A4 je i nastao od A80(posle A80 B4 je došao prvi model A4), a A6 je isto što je nekada bio A100.Ti modeli su u svoje vrijeme bili isto što i sada A4,5,6,7,8. Tako da brkaš stvari. Mercedes, BMW a pogotovo Audi itekako imaju konkurenciju, e to što su mnogi ljudi oboljeli od njemačkog sljepila tu drugi proizvođači nisu krivi. Ko hoće realno da sagleda stanje može da uvidi mane i vrline svih proizvođača automobila i njihovih modela. A kada se realno sagleda stanje stvari može se vidjeti da njemačka izvikana auta imaju konkurenciju koja nije nimalo lošija.
radostan dan

#39 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by radostan dan »

što bi ja volio da se sekiram daL će mi ga ukrasti...

Image
citroen xm

#40 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by citroen xm »

I pogledaš njega svana, unutra, ma odakle hoćeš i onda ti neko kaže pasat je bolji :lol:
kix.ba

#41 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by kix.ba »

Ovaj C5 je iznutra jedno veliko razočarenje, po kvaliteti materijala više liči na stare KIA-e, nego na Citroen. Zato, iako baš nisam ljubitelj Passata, tu nema poređenja.
radostan dan

#42 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by radostan dan »

meni izgleda taman...
elegantno izgleda, zaista...

Image

Image
Last edited by radostan dan on 08/05/2012 20:58, edited 2 times in total.
kix.ba

#43 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by kix.ba »

Dizajn je OK, ali kvalitet plastike i slično je blagi očaj... Ali zato C6...
radostan dan

#44 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by radostan dan »

kix.ba wrote:Dizajn je OK, ali kvalitet plastike i slično je blagi očaj... Ali zato C6...
nemoj me bolan za.ebavati :x
kix.ba

#45 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by kix.ba »

Ne zajebavam, ozbiljno govorim. I ja sam po slikama mislio da će bit bolje, al kad se provozaš (u nekoj normalnoj verziji, ne ovoj koju imaju dva zaluđenika), razočaraš se. Bar ja jesam, a C6 je i dalje impresivan.
radostan dan

#46 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by radostan dan »

kix.ba wrote:Ne zajebavam, ozbiljno govorim. I ja sam po slikama mislio da će bit bolje, al kad se provozaš (u nekoj normalnoj verziji, ne ovoj koju imaju dva zaluđenika), razočaraš se. Bar ja jesam, a C6 je i dalje impresivan.
ja taman odlučio da čekam koju godinu da ga kupim za deset milja maraka, ti mi sad dižeš kvotu na C6, odakle lova prijatelju...
:mrgreen:
(malo šale nije na odmet, ne zamjeri)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kix.ba

#47 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by kix.ba »

Pa skupljaj onda još koji mjesec pa se uvali za C6 :D Potcijenjenijeg polovnog auta vjerovatno nema, mada je šteta što su svi dizeli poveći pa je i održavanje vjerovatno tako...
radostan dan

#48 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by radostan dan »

ne znam za ostale forumaše, ali ja nešto i nisam ljubitelj dizela...

vidi, u tvom postu, obrati pažnju šta si napisao - potcjenjeno a dobro auto - ... ne bi bilo loše otvoriti posebnu temu o takvim autima.
kix.ba

#49 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by kix.ba »

Tako i ovi što voze golfa dvicu, za bolje auto još nisu čuli.

Meni je kvalitet unutrašnjosti očajan, al eto, nek ti je sa srećom.
kix.ba

#50 Re: Auto njemacke proizvodnje (sklono krađi) vs auto francus

Post by kix.ba »

Kucao, pritiskao, i džaba. Ni Passat me baš ne impresionira, posebno ne za tu cijenu, mada je ovaj novi bar za klasu bolji što se toga tiče. Kao što rekoh, meni je očaj, a tebi nek je sa srećom.
Post Reply