auto sajam 2012

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mr.Fundamental

#26 Re: auto sajam 2012

Post by Mr.Fundamental »

Svaka im čast na marketingu, nigdje nikakve najave za sajam, ja tek jutros saznao da se sutra otvara :x Postoji samo event na facebooku. Odem na stranicu sajma, tamo odavno nije izvršen update, još uvijek piše da je sajam od 6-8 aprila :D Ništa ne možeš saznat, niti ko izlaže, kakvi će eventi biti...pa može li se kod nas išta organizovat kako bog zapovijeda, mora li sve na vrat-na nos biti. Ali ako bude dobrih auta i hostesa sve ću im halalit.
drndalo

#27 Re: auto sajam 2012

Post by drndalo »

Prije ce biti da ces im se rodbine 17 koljena unazad sjetiti...
Industrialyzer

#28 Re: auto sajam 2012

Post by Industrialyzer »

johntra wrote:Ovdje nije bilo promocije nigdje...pritom mislim na bilo koji relevantan medij u BiH, tako da se ne zna ništa...

Image

Ja sam vidio jos jedan ove velicine na Skenderiji a i karte su vec u prodaji :thumbup:
hank

#29 Re: auto sajam 2012

Post by hank »

ma pustite ovog malca, proziva me djaba. ovaj trkac mu je vjerovatno neki uzor u zivotu pa misli da je svemoguc. fino sam mu objasnio neke stvari i on fol pita jesam li svjestan kakve gluposti lupam.
za primjer cu uzet zagreb auto show, ljudi po dva mjeseca ranije pocnu s agresivnom kampanjom i reklamama po svim vaznijim medijima kako bi cijeli dogadjaj uspio, i onda su dosli do toga da je i pored odlicne organizacije ove godine otkazan jer ne mogu zatvorit financijsku konstrukciju.
a kod nas lik stavio dva bilborda i napravio event na fbu i konta napravit cudo. hahahahahhah. joj jebem ti drzavu.
johntra

#30 Re: auto sajam 2012

Post by johntra »

Ima i džingl na radiju 8... :D
Silent.Hunter

#31 Re: auto sajam 2012

Post by Silent.Hunter »

Ma ja, najlakše je pljuvati nečiji rad....
To što 6 godina Sarajevo nema auto sajam, nema veze ? Da budu 3 izlagača, ja ću doći
Onaj ko je htio doći- doći će, a onaj ko neće- neće i završeno :)
johntra

#32 Re: auto sajam 2012

Post by johntra »

Pa nema ni ZG, a ni BG nije imao ove godine? I šta ćemo sad? Čitav BG ima skoro stanovnika ko pola države, pa su ljudi skontali da im to nije isplativo...niko ne pljuje nečiji trud, ali bolje ne praviti nikako, nego da sve to liči na cirkus...
nema ovaj grad, a ni država, kapaciteta, a ni potrebe, za auto sajmom...
čuj medijski pokrovitelj pik.ba, odličan potez...
Wind

#33 Re: auto sajam 2012

Post by Wind »

Ovakav amaterizam u organizaciji je neoprostiv...a to ce se itekako odraziti na posjecenost, ako je bude uopste....
goran16v

#34 Re: auto sajam 2012

Post by goran16v »

Mislim da je pogresno ista unaprijed suditi i osjudjivati na propast, kao sto nije bitno ko je inicijator jer to ne mora uticati na kvalitet proizvoda, trenutno treba svaki entuzijazam podrzati, ko moze priustiti vremenom i novcem tako sto ce otici, ostali bar da ne sjede kuci i ne filozofiraju kako nista ne valja, a ni sastanak kucnog savjeta ne bi mogli organozovat...
Medjutim , jesu li posustala drzava i grad o 400k stanovnika uz 2-3 bilborda FB stranicu i dzingla na lokalnom radiju, tj bez znacajnije medijske kampanje dovoljni sajam bude dovoljno sadrzajan i posjecen znace se kad se podvuce ctra i hoce li ga biti i sljedece godina. Moje licno misljenje je da nekad bolje nesto nemati uopste pa posteno to priznati nego imati po svaku cijenu i samo se nadam da zbog ovoga grad i povod nece postati meta podsmjeha kao sto se to zna desiti (ko se sjeca prenstva u kuglanju koje je prekinuto jer organizator nije latio kulganu) jer ako ce se sve svestii na to - ja sam protiv kog koncepta.
EDIT:
Sto se mene licno tice kampanja i medijski sponzori su bili nedovoljni da saznam za sajam na vrijeme (ali sam uredno znao za sajam knjige, sajam zdrave hrane, sajam meda i pcel. proizvoda itd), pa sam ovaj vikend dogovorio nesto zbog cega necu moci ici na sajam, ali takodjer nesto smo sam vrlo lako mogao pomjeriti da sam znao za sajam...
hostapler

#35 Re: auto sajam 2012

Post by hostapler »

hank wrote:ma pustite ovog malca, proziva me djaba. ovaj trkac mu je vjerovatno neki uzor u zivotu pa misli da je svemoguc. fino sam mu objasnio neke stvari i on fol pita jesam li svjestan kakve gluposti lupam.
za primjer cu uzet zagreb auto show, ljudi po dva mjeseca ranije pocnu s agresivnom kampanjom i reklamama po svim vaznijim medijima kako bi cijeli dogadjaj uspio, i onda su dosli do toga da je i pored odlicne organizacije ove godine otkazan jer ne mogu zatvorit financijsku konstrukciju.
a kod nas lik stavio dva bilborda i napravio event na fbu i konta napravit cudo. hahahahahhah. joj jebem ti drzavu.
Otkazan je i ove godine kao i dvije godine ranije,znaci ZG je bez sajma 4 godine,a kako vidimo bice jos dvije,dakle punih 6 godina,jer je zadnji odrzan 2008 god.
Sto se tice ovog sajma u SA. Ako mu bude posjetilaca koliko i na utakmici rukometne repke u istoj dvorani,moze se udatrati nogom u guzicu.
ElRe

#36 Re: auto sajam 2012

Post by ElRe »

Da li je neko danas bio na sajmu, kakvi su utisci??
Silent.Hunter

#37 Re: auto sajam 2012

Post by Silent.Hunter »

Imal kakvih slika, kakvi su utisci ?
Qler

#38 Re: auto sajam 2012

Post by Qler »

Bio moj brat, kaze katastrofa, vise auta ima po placevima auto kuca nego na sajmu...
citroen xm

#39 Re: auto sajam 2012

Post by citroen xm »

Nisam bio, a po slikama koje su objavili na FB rekao bi da je teška pustoš. Na 35 slika 4-5 brendova maksimalno. U koje doba je slikano, nemam pojma. Možda je tek priprema. Ono što može biti zanimljivo je hrvatski spotrski elektro automobil Rimac.A vidjeh još Kia, Lada i Nisan automobile kao i jedan primjerak Micubišija(reli verzija Lancera).
Silent.Hunter

#40 Re: auto sajam 2012

Post by Silent.Hunter »

Sutra je TS (tuning show)
Usput ću i na sajam :D
Jel ovaj drift taxi cenera ?
mayab

#41 Re: auto sajam 2012

Post by mayab »

citroen xm wrote:Nisam bio, a po slikama koje su objavili na FB rekao bi da je teška pustoš. Na 35 slika 4-5 brendova maksimalno. U koje doba je slikano, nemam pojma. Možda je tek priprema. Ono što može biti zanimljivo je hrvatski spotrski elektro automobil Rimac.A vidjeh još Kia, Lada i Nisan automobile kao i jedan primjerak Micubišija(reli verzija Lancera).
I da za to dadnem 2 x 5KM iz dzepa(?) :lol: , ma nema sanse; pa zanimljivije mi je danas (subota) bilo na Beton festu u Vilsonovom i ispred BBI centra
ranger

#42 Re: auto sajam 2012

Post by ranger »

nikad mi gore potrosenih 5KM.
ja sam potajno ocekivao da ce biti slabo, ali ono je katastrofa....
Lada, Kia, Nissan, Rimac.
ocajno... ne znam sta je razlog nedolaska bar VAG i PSA grupa, al kako god mislim da su bar oni trebali doci s obzirom na trzisni udio...
sorcerer

#43 Re: auto sajam 2012

Post by sorcerer »

jel bilo hladno na sajmu? ajsmen :lol: :lol: :lol:
Silent.Hunter

#44 Re: auto sajam 2012

Post by Silent.Hunter »

Sad evo dosao :D
Sajam u kombinaciji sa TS :thumbup: Malo na sajam, pa malo napolje, pa opet sajam......
Sjedio sam u Ferrariju FF pola minute, bio tu kad lik upali :shock: turira, pa dvorana se trese i to "samo" do 6k obrtaja-nije "jače" turirao
Takodje 4-5x bio u Nissas 350 Z, takodje dobro auto, isto tako bio kad je lik upalio, turirao :o
KIA me iznenadila-pozitivno :)
Lada i dalje ostala ista 8-)
Rimac, meni barem, nije nešto posebno. Nije sad da je bezze, auto je super mada sam očekivao nešto više, ali još je koncept :D
Evo Ferrari
Image
Post Reply