ARBiH

Post Reply
riko-ga

#26 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by riko-ga »

Mislim da je u vecim gradovima bila ARBiH malo vise visenacionalna od neki manji mjesta.To je samo moje misljenje mada je u mojoj brigadi bilo i Hrvata i Srba ne puno ali je bilo.Jedan Srbin je negdje 94 "presao" na stranu VRS.Svi smo se iznenadili tim njegovim cinom jer je bio pazen kao malo djete od nas ostali.Medjutim da stvar bude zanimljivija radimo mi akciju poslije 10-ak dana nakon njegovoga prebjega i pokusavamo uzeti jednu kotu.Poslije duze borbe uzimamo je i kad dolazimo na tu kotu nalazimo toga sto je presao nedavno u VRS.Po onome sto smo vidjeli izgleda da se zelio dokazati "svoima" tako sto je ostao poslednji na koti i time dao i svoj zivot.Eto to je valjda igra sudbine ili vec sta...............
Mjesanac

#27 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Mjesanac »

Nele9 wrote:
Stara srpska priča da su svi isti, gradjanski rat, itd. Laž i laž.
Istine radi, nad mojim narodom je izvršen genocid. Nad druga dva nije. Porušeni su skoro svi islamski vjerski objekti koji su bili na teritoriji koja je bila pod kontrolom VRS ili HVO-a. Ovde gdje ja živim još uvijek stoje i katolička i pravoslavna crkva, iste one koje su postojale i prije rata.
Vrijedjaš me kao bivšeg pripadnika Armije RBiH.

Moras da shvatis da se ljudi ne dijele po vjeri, rasi, raznoraznim pripadnostima, nego po tome koliko je neko covjek ili necovjek. Imam ja bivsih pripadnika ARBIH u porodici ne moras meni nista pricat. Ali ja smatram da je ovo drzava svih ljudi dobrih namjera. Jer ovu drzavu nisu napali Hrvati i Srbi, ovu drzavu su napali fašistoidni cetnici i ustase. Hrvati i Srbi su bili u ARBiH, a oni koji nisu cinili su sve da zastite Muslimane od napada ljudi koji se predstavljaju kao njihovi. Kada to utuvis u glavu svi cemo bolje zivjeti.

Volim reci: Nacionalizam je osobina neobrazovanih ljudi

Da razbijem sve dileme i moguci sadrzaj iducih postova ja sam 100 postotni Musliman. Ne volim se zvati Bosnjakom.
drug bevc

#28 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by drug bevc »

luckylaka wrote:
theTruePath wrote:
maximus68 wrote:U II KOrpusu je bilo dosta i Srba i hrvata (srazmjerno brojnom stanju uopšte) , ali je tamo nekad od 93-će počeo osip jer je SDA polako od Armije BiH počela da pravi muslimasnku falangu. otišli su neki sjajni momci i komandiri jedinica, samo zato što nisu imali "pravo"ime.
muslimansku falangu? o cemu ti jarane?
Ote mi rijec iz usta.O kakvoj falangi falango lupas.ARBiH od pocetka do kraja je ostala ABiH;
jest vala :-) :-) :-) :-)
kad god su napadali vazda vikali juriš drugovi, smrt fašizmu, preko vode do slobode itd itd sve u fazonu bratstva i jedinstva.
a ja vala ko pripadnik agresorske vojske nikad čuo tekbir i kolji vlaha, fataj žive, okruži zaganjaj itd.... to su samo priče. vazda u duhu bratstva i jedinstva i sve po međunarodnim konvencijama :thumbup: :bih:
no_pasaran

#29 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by no_pasaran »

theTruePath wrote:ti si drugim rijecima zelio neke nove partizane,komuniste :D ljudima je trebalo podizati moral necim,a vjera je to najcesce bila svugdje ne samo u BIH
Partizani su bili antifašistička a ne komunistička vojska.

U svom postu jasno navodim svoje žaljenje činjenicom da nisu u sklopu Armije napravljene i pravoslavne i katoličkje kao što je muslimanska brigada.

Govorio sam o nepostojanju vizije i duhovne širine, a evo ovdje se to na foru dokazuje, lupajući usput izdajničke ili luđačke etikete.

Tako nam je kako nam je, bolje nismo ni zaslužili očito. Bogu hvala što nije gore.
argyle

#30 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by argyle »

Rade Mudzahedin Zoranovic

Bosnjaci, SDA, Reis su za sve krivi, krivi sto su '93 Hrvati i u Posavini poceli srati o nekakavim hrvatskim opcinama (Ravne/Brcko) pa dolazi do podjele 108 brcanske u 108. HVO Ravne /Brcko i 108. Motorizovanu ARBiH.

Bosnjaci krivi sto '95 101. HVO Pukovnija ne zeli biti pod komandom 5.Korpusa nego slusa samo naredjenja HVO.

Bosnjaci, Sandzaklije, krivi sto eto Juka odlazi u Mostar da zarobljava pripadnike ARBiH u Vranici.

Bosnjaci krivi sto Fikret i ostala bagra osniva autonomiju i puca na svoju bracu, rodjake, prijatelje.

Ako ne zele rat, ako protestuju protiv rata , Bosnje ne valjaju, jer su naivni , ako su vjernici, i ako oslobadjaju teritorije uz tekbire, opet ne valjaju, jer su fundamentalisti bla bla bla.
Tahta

#31 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Tahta »

jest vala :-) :-) :-) :-)
kad god su napadali vazda vikali juriš drugovi, smrt fašizmu, preko vode do slobode itd itd sve u fazonu bratstva i jedinstva.
a ja vala ko pripadnik agresorske vojske nikad čuo tekbir i kolji vlaha, fataj žive, okruži zaganjaj itd.... to su samo priče. vazda u duhu bratstva i jedinstva i sve po međunarodnim konvencijama :thumbup: :bih:
Najljuće jedinice su šutile u izravnoj borbi tj. jurišu u napadu na četničke linije bunkere, više su pucali i štedili snagu za pametniji posao od vrištanja i urlkanja, bar ove jedinice u sarajevu koje znam :wink:
BHCluster

#32 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila jedina legalna vojska na podrucju BiH, sve ostale su bile militantne vojne formacije pod vodsvom Bobana (HVO) i Karadzica (VRS).
argyle

#33 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by argyle »

1. korpus po nacionalnoj strukturi:

1992:
Bosnjaka: 55 473
Srba: 1566
Hrvata: 2330
Ostali: 1073

1993:

Bosnjaka: 75 894
Srba: 1004
Hrvata: 3474
Ostali: 272

1994:
Bosnjaka 80 333
Srba: 636
Hrvata: 3721
Ostali: 223

1995:
Bosnjaka: 82 250
Srba: 530
Hrvata: 4084
Ostali: 145

1992-1995 (prosjek):
Bosnjaka: 73 488
Srba: 934
Hrvata: 3402
Ostali: 429

1. korpus u okruzenom Sarajevu po nacionalnoj strukturi:

1992
Bosnjaci: 24 810 (92%)
Srbi: 700 (2,6%)
Hrvati: 1010 (3,5%)
Ostali: 460 (1,7%)

1993
Bosnjaci: 33 840 (94%)
Srbi: 450 (1,3%)
Hrvati: 1550 (4,3%)
Ostali: 160 (0,4%)

1994

Bosnjaci: 35 857 (94,6%)
Srbi: 270 (0,7%)
Hrvati: 1660 (4,4%)
Ostali: 117 (0,35%)

1995

Bosnjaci: 36 704 (94,5%)
Srbi: 244 (0,6%)
Hrvati: 1822 (4,7)
Ostali: 205 (0,6%)

Broj poginulih boraca 1. korpusa po nacionalnoj strukturi:

1992
Bosnjaka: 2865
Srba: 104
Hrvata: 121
Ostali: 7
Ukupno: 3097

1993
Bosnjaka: 1841
Srba: 77
Hrvata: 87
Ostali: 6
Ukupno: 2011

1994
Bosnjaka: 741
Srba: 21
Hrvata: 17
Ostali: 4
Ukupno: 783

1995

Bosnjaka: 657
Srba: 21
Hrvata: 15
Ostali: 1
Ukupno: 694

1992-1995
Bosnjaka: 6104
Srba: 223
Hrvata: 240
Ostali: 18
Ukupno: 6585
argyle

#34 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by argyle »

Image
zateznistub

#35 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by zateznistub »

Jedinica a kojom sam poceo rat je bila slika sarajeva sto se tice nacionalne izmjesanosti. Pocetkom '93 ta se slika pocela deformisati a glavni i osnovni krivac jeste politika SDA i njihovog nesposobnog kadra u ARBiH. Određeni doprinos ima i tadasnji midiji pod kontrolom sds-a i hdz-a uz pomoc susjeda sa istoka i zapada.
theTruePath

#36 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by theTruePath »

Ne znam sta vam ja oko tih Arapa???Jesu bili su u ARBiH vise od 300 ih je dalo zivot za ovu drzavu,a ona im nije nista znacila.Pokazite im malo zahvlanosti.Bili su dobrovoljci koji su se borili za Islam,nisu oni bili samo u BiH na ratistu,bili su u svim zemljama gdje je muslimanima trebala pomoc,gdje su ih napadali i ubijali.I kakve onda oni imaju veze sa islamizacijom??Imali su samo jednu svoju jedinicu El-Mudzahidin(tako se je zvala mislim) i ta jedinica je bila mjesana,jer je u njoj bilo i Bosnjaka.Evo po ovome vidis da je do kraja rata u 1. Korpusu ostalo 250 Srba.Ako je bila islamizacija,zasto onda i oni nisu otisli???Nego to je ona vasa mrznja prema SDA,pa onda izmisljate stvari.Eno vas SDP i onaj Komunjara Lagumdzija posluje sa SNSD-om i DNZ-om,to je pravi patriota :x :x :x .I ja sam napravio ovu temu da mi ljudi koji su bili u razlicitim jedinicama govore o stanju u svojoj jedinici ili oni koji znaju stanja u nekim jedinicama,a ne da se prica o SDA.

:thumbup:
Jazz_Junkie

#37 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Jazz_Junkie »

Bosanska Krajina (ili BosKrajina kako se zoves na Youtubeu gdje redovno tekbiras), sasvim je jasno sa koje pozicije pises. Ocigledno je da ti smeta sto je u Armiji BiH uopce bilo Srba i Hrvata, jer inace nemas na osnovu cega Srbe i Hrvate nazvati genetski predestiniranim agresorima. Paradoksalan si kada istovremeno negiras islamizaciju Armije BiH dok istu nastojis predstavljati kao iskljucivo muslimansku vojsku. A ti Arapi o kojima se ovdje mnogo diskutovalo su dosli nepozvani, no netko je na njima okrenuo ogroman novac. Ti ljudi se u BiH nisu borili za iste principe zbog kojih se jedan Srbin ili Hrvat javio u redove Armije BiH 1992. godine, pa ni dominantna vecina Bosnjaka. Bosnjaci su u apsolutnoj vecini narod koji zivi sekularno. Mladicima koji su se u ratu javljali dobrovoljno su bile nepoznate gluposti polupismenih fundamentalista koji su dosli trovati te mladice svojom supljom i propalom ideologijom mrznje.
Treba napomenuti da su i ti dobrovoljci mahom izmanipulirani, te iz neimastine i bez zivotne perspektive isli ubijati. Fasisticki ideolozi najvise vole tu sitnu buraniju. Nije moguce cjelokupnu Armiju BiH poistovjecavati sa tim jedinicama, no ona se ne moze nazivati antifasistickom. To nije bila vojska jedinstvenog programa nego cesto puka nuzda (ipak jedina obrambena snaga) u kojoj je do kraja rata vladalo rasulo. Ne samo da je svaki korpus vodio svoju politiku nego i svaka brigada.
Mjesanac

#38 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Mjesanac »

@ Jazz_Junkie

Bosanska Krajina je dio BiH, u kojem zivi veliki broj ljudi, tako da je pravo mala mogucnost da je bas @Bosanska Krajina otvorio bas taj profil na youtube.
piupiu

#39 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by piupiu »

Bosanska Krajina wrote: Pokazite im malo zahvlanosti.Bili su dobrovoljci koji su se borili za Islam,nisu oni bili samo u BiH na ratistu,bili su u svim zemljama gdje je muslimanima trebala pomoc,gdje su ih napadali i ubijali.I kakve onda oni imaju veze sa islamizacijom??
Nikakve. Apsolutno nikakve. Oni su se samo borili za islam. A to nema nikakve veze sa islamizacijom. :-)

Pravo da ti kazem, mene fasciniraju ljudi koji idu u odbranu neke ideje tamo gdje im nije domovina, porodica, zemlja, kuca. Kao ljudima koji su otisli negdje da se bore za ideju, skidam im kapu.

Kao ljudima koji su dosli ovdje da se bore za malo drugaciju ideju od one koja je sustinska ideja ARBiH, a i sustinska ideja BiH, smatram ih kontra-elementima i neprijateljima i te ideje i BiH kakvom je ja vidim.

To sto ti ne mozes da shvatis da borba s tekbirom na usnama vecini ne-muslimana nije jednaka borbi za BiH je unutarnji logicki problem bosnjacke politike od kojeg se uvijek brani replikom 'mi nismo klali'. Greska. To je manje bitno, poenta je da ta ideologija nije svima prihvatljiva, jer 'ostali' Bosanci imaju svoje ideologije (citaj 'religije'). Kad se brani goli zivot i ne zna se hoces li dozivjeti sutrasnji dan, svako se prilagodjava kako zna. Sta ocekujes od Srbina ili Hrvata koji se borio u ARBiH? Da kaze, jessss, super, borio sam se za islam sa bracom Arapima protiv svoga strica Pere?

Ne znam kako to drugacije nacrtati. To sto biti sehid tebi znaci cast, nekom Srbinu ili Hrvatu nije cast, jer sehid nije religijska, ni kulturoloska kategorija njhovih naroda. I mozes ti biti emotivan do neba i braniti 'pravednost nase borbe' pred nebesima, to su cinjenice na zemlji.

I, na kraju, ja ne znam sto se ti tako vatreno branis od ideje da je ARBiH islamizirana -- ona nije pokusala islamizaciju, ali je na terenu i u praksi imala svoj unutranji politicki program preuzet direktno od komunista iz drugog svjetskog rata, sve sa hodzama kao politickim komesarima. Naravno, ti ces opet naci izgovor za to -- kako je muslimanima trebalo duhovno vodstvo na frontu. Normalno, kad ti je vecinski dio tima 'jedne boje', tom timu se obracas njegovim jezikom. Sve je to fino.

Fino je i to sto ljudi kazu 'pazili smo 'ostale' kao malo vode na dlanu' (na stranu sto tu ima malo idealizacije svoje strane). Ali, sama cinjenica da ih se identifikuje kao 'ostale' i da se 'ostali' osjecaju kao 'ostali' govori dovoljno o ideoloskoj pripadnosti vecine. A, ako vecina 'ideoloski pripada', onda je ta ideologija predominantna ideologija kolektiva. Samim tim, ARBiH je imala dvojni karakter. Kad se pise istorija, taj dvojni karakter ce doci do izrazaja. U sadasnjoj konstelaciji zvijezda, moraces se pomiriti s time.
Jazz_Junkie

#40 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by Jazz_Junkie »

Bosanska Krajina wrote: Citao sam tvoje komentare ranije i mogu reci da mi se nisu nikako svidjel!!!Sad si jos poceo provaljivati da mi je nick na youtubu(na kojem uopste nisam registrovan :D )BosKrajina.Ja negiram islamizaciju ARBiH,ali mi ne mozes reci da mi smeta sto je u ARBiH bilo Srba i Hrvata!!Ti ljudi su ponos BiH,jer zbog nacionalne opredjeljonsti su mogli biti u VRS ili u HVO,a oni se odlucili za BiH za svoju domovinu.Da mogu tim ljudima bih digao spomenike do neba.Ti komunjaro mi ne trebas pametovati,a jos manje nemoj izmisljati.I o Arapima necemo vise ja sam ti rekao svoje.U oslobadjanju Vozuce ih je poginulo 200.Da nije bilo njih HVO bi izvrsio masakar u travnickim selima i bilo bi jos Ahmica.Ja sam ponosan na Divjaka,Sibera,Kneza,Zoranovica i mnoge druge jer su prije svega veliki primjer stanovnicima BiH najvise Bosnjacima,a onda su i velike patriote!!!
Nije ni bitno da li je u pitanju jedna te ista osoba, uglavnom dijelite iste stavove. Na ostalo ti nemam sto vise reci posto sam sit déjà-vu rasprava sa maloumnim nacionalistima i falsifikatorima proteklog rata. Vecina moje uze i sire rodbine su bili pripadnici Armije BiH (1. i 2. korpus), tako da su mi oni vjerodostojniji izvor informacija nego cyber-Bosnjacine koje su tokom tih zbivanja srale u pelene u nekom etnicki homogenom selcu Krajine ili u izbjeglistvu. I stvarno lazes da je prisutstvo arapskih placenika bilo potrebno da se sprijece dalji zlocini HVO-a u srednjoj Bosni. Cak ponizavas vojsku na koju si toliko ponosan.
michio

#41 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by michio »

Ne vidim problem ni u mudzahedinima ni u bosnjakizaciji ArBiH. Hrvati i Srbi su iz cista mira odlucili da se razgranice i Bosnjaci im nisu nista duzni.
nosara

#42 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by nosara »

michio wrote:Ne vidim problem ni u mudzahedinima ni u bosnjakizaciji ArBiH. Hrvati i Srbi su iz cista mira odlucili da se razgranice i Bosnjaci im nisu nista duzni.
Mislis na Komsica, Vikica, Sucura, Bogicevica, Domuza, Divjaka, Sibera...?

Odustajanje predsjednistva RBiH od platforme zajednicke, multinacionalne i sekularne drzave bilo je upravo ono sto su secesionisti sanjali... Popunjavanje Glavnog staba armije KOS-ovcima i smjena Sefera i kompanije vodila je islamizaciji armije, a karakter rata se promijenio od oslobodilacke borbe protiv agresora (mnozina) u medjuvjerski sukob i gradjanski rat...
bailaor

#43 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by bailaor »

nosara wrote:
michio wrote:Ne vidim problem ni u mudzahedinima ni u bosnjakizaciji ArBiH. Hrvati i Srbi su iz cista mira odlucili da se razgranice i Bosnjaci im nisu nista duzni.

Odustajanje predsjednistva RBiH od platforme zajednicke, multinacionalne i sekularne drzave bilo je upravo ono sto su secesionisti sanjali... Popunjavanje Glavnog staba armije KOS-ovcima i smjena Sefera i kompanije vodila je islamizaciji armije, a karakter rata se promijenio od oslobodilacke borbe protiv agresora (mnozina) u medjuvjerski sukob i gradjanski rat...
@nosara Halooo ovdje se govori o 95% Srba i Hrvata koji su odlucili da podrze projekt velike smrdije odnosno herceg bosne, a ne o casnim pojedincima u redovima ARBIH (oni su samo pojedinci koji potvrđuju pravilo da bosanskim Srbima i Hrvatima nikad ISKRENO nije bilo stalo do BiH. Nadam se da ti ovo nije tesko shvatiti ;-)
Last edited by bailaor on 05/12/2010 11:11, edited 1 time in total.
bailaor

#44 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by bailaor »

Je li ti na marsu zivis il?
bailaor

#45 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by bailaor »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bailaor wrote:Je li ti na marsu zivis il?

ne ozbiljno te pitam,otkud ti taj procenat,negdje u nekim knjigama ti to pročitao?
Jel samo to relevantno ako se u knjizi procita?
nosara

#46 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by nosara »

bailaor wrote:
nosara wrote:

@nosara Halooo ovdje se govori o 95% Srba i Hrvata koji su odlucili da podrze projekt velike smrdije odnosno herceg bosne, a ne o casnim pojedincima u redovima ARBIH (oni su samo pojedinci koji potvrđuju pravilo da bosanskim Srbima i Hrvatima nikad ISKRENO nije bilo stalo do BiH. Nadam se da ti ovo nije tesko shvatiti ;-)
Prvo, taj procenat je iz '95., kad je manje-vise sve bilo gotovo... Rat i agresija su zapoceli '92.... Drugo, karakter rata ne odredjuje nacionalni sastav vojske, vec politicka platforma o ciljevima rata i nacinima kako se ti ciljevi mogu postici...

Ta teza o iskrenosti je generalizacija i proizilazi iz zelje da se visenacionalna drzava prisvoji kao jednonacionalni ekskluzivitet...

Prouci Platformu predsjednistva RBiH o djelovanju u ratu iz juna '92.... Mozda skontas sta smo propustili...
theTruePath

#47 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by theTruePath »

zato sto se neke stvari znaju primirisati u zraku,ajd ne pametuj vise Bogati...jok eto 95% ih je podrzalo BIH,samo sto zlocesti bosnjaci to vjesto kriju,cak i genocid u Srebrenici smo sami narucili a sve to kako bi srbe i hrvate predstavili sejtanima :-)
theTruePath

#48 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by theTruePath »

nisu nikakve generalizacije,cak naprotiv 95% je premala cifra
kv99

#49 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by kv99 »

Jazz_Junkie wrote:
Bosanska Krajina wrote: Citao sam tvoje komentare ranije i mogu reci da mi se nisu nikako svidjel!!!Sad si jos poceo provaljivati da mi je nick na youtubu(na kojem uopste nisam registrovan :D )BosKrajina.Ja negiram islamizaciju ARBiH,ali mi ne mozes reci da mi smeta sto je u ARBiH bilo Srba i Hrvata!!Ti ljudi su ponos BiH,jer zbog nacionalne opredjeljonsti su mogli biti u VRS ili u HVO,a oni se odlucili za BiH za svoju domovinu.Da mogu tim ljudima bih digao spomenike do neba.Ti komunjaro mi ne trebas pametovati,a jos manje nemoj izmisljati.I o Arapima necemo vise ja sam ti rekao svoje.U oslobadjanju Vozuce ih je poginulo 200.Da nije bilo njih HVO bi izvrsio masakar u travnickim selima i bilo bi jos Ahmica.Ja sam ponosan na Divjaka,Sibera,Kneza,Zoranovica i mnoge druge jer su prije svega veliki primjer stanovnicima BiH najvise Bosnjacima,a onda su i velike patriote!!!
Nije ni bitno da li je u pitanju jedna te ista osoba, uglavnom dijelite iste stavove. Na ostalo ti nemam sto vise reci posto sam sit déjà-vu rasprava sa maloumnim nacionalistima i falsifikatorima proteklog rata. Vecina moje uze i sire rodbine su bili pripadnici Armije BiH (1. i 2. korpus), tako da su mi oni vjerodostojniji izvor informacija nego cyber-Bosnjacine koje su tokom tih zbivanja srale u pelene u nekom etnicki homogenom selcu Krajine ili u izbjeglistvu. I stvarno lazes da je prisutstvo arapskih placenika bilo potrebno da se sprijece dalji zlocini HVO-a u srednjoj Bosni. Cak ponizavas vojsku na koju si toliko ponosan.
Prisustvo arapa nije po broju bilo potrebno da se sprijece zlocini ali je to bila cijena kojom se placala pomoc koja j u tom trenutku dolazila. Na zalost, i to opet ponavljam, na zalost jedini nacin da se dobije pomoc je bio bas iz islamskih krugova i zemalja. Ja bi vise volio da su pomoc za odbranu slali Amerika , Njemacka, Engleska itd ali sigurno znas sta su oni tada radili ili ne radili tj nisu prsta digli da zaustave klanje i progon vec su prakticno radili da se to nastavi. I u tom trenutku jedini nacin da se dobije pomoc je da se uz dolazak para dozvoli i dolazak mudzahedina. Kazu da je najlakse biti general poslije bitke pa pitam tebe i sve ostale koji pljuju na tu pomoc sta bi vi uradili u tom trenutku ? Da li bi odbili jedinu pomoc koja je u tom trenutku dolazila ? Da li bi rekli da necete pare koje su dolazlie i sa kojim se kupovalo oruzje i hrana u tim vremenima ? Da li bi rekli borcima da idu na liniju ali da ne koriste municiju koja je kupljena sa arapskim parama vec samo da koriste one koju su platile "demokratske i zapadne " zemlje ...ako je bilo takve ? Dok su "demokratske i zapadne " zemlje u najboljem slucaju mirno gledale klanje a obicno su direktno ili indirektno pomagale ( od Grcke, Engleske, Francuske , Njemacke, Italije , pa do Rusije i Izraela )jedini nacin da se dobije pomoc je bila od islamskih krugova pa vas pitam , sta bi vi uradili u tom trenutku ? Da li bi odbili jedinu pomoc koja je dolazila u tom trenutku jer su mudzahedini bili dio citavog paketa, da se zabranio njihov dolazak ne bi bilo ni jedinog dotoka para i pomoci . Pa vas pitam sada kada sve znate kako je bilo ( od stanja na terenu pa do Klintonovih memoara gdje priznaje sta su mu govorili evropski politicari u slucaju Bosne i Hercegovine ) ...sta bi vi radili kada toliko kritikujete jedinu pomoc koja je dolazila u to vrijeme ?
theTruePath

#50 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by theTruePath »

nema ovde više rasprave

nema zato jer sam u pravu
Post Reply