al da je dobra kvaliteta slike
Parada (2011)
Moderator: _BataZiv_0809
- Janjicar
#26 Re: Parada (2011)
Ako ima neko link za download nek mi posalje na PP 
- Banksy
#27 Re: Parada (2011)
Znala samultima_palabra wrote:Pa recimo, dok Srbin, Hrvat i Bošnjak imaju prema pederima stav "dva metra od mene", ovom Albancu kao da i ne bi bilo mrsko uvaliti se u klinč sa pripadnikom LGBT populacijeBanksy wrote:ultima_palabra wrote: Narko-dileri koji gudru dostavljaju dresiranim sokolovimaorlovima
![]()
pretpostavljam da su i izrazito devijantni, više od ostalih
-
zlajaman
#28 Re: Parada (2011)
Isto ako moze link za download, moze i torrent, bilo kako. Hvala! 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29 Re: Parada (2011)
pogledao film ....meni liči na nečiji diplomski rad tako da smatram da je režiser podbacio......poprilično iskarikiran scenarij sa stereotipnim, gotovo karikaturnim likovima koji bi trebali da razbiju crnjačku temu filma sa glupim "jalijaškim" fazonima.
-
radostan dan
#30 Re: Parada (2011)
Uhh, 2 minuta nakon pregledanog filma.mishonja wrote:Super film da se malo nasmijemo i pogledamo sve ono izanas kroz smijesnu stranu
http://www.exyutv.com/domaci-filmovi/parada-2011-2
Hvala za link.
E sad o filmu malo...neloše, ali zna Dragojević i bolje, nekako imam utisak da je na brzinu snimano...ali zadnjih petnaestak minuta je - Šakom u Glavu -. Stoga, moja ocjena -
-
todd_smith
#31 Re: Parada (2011)
izasao vam je na YT jucer 
-
radostan dan
#32 Re: Parada (2011)
Ooo, pa zar si ti gledao film?ultima_palabra wrote:Katastrofa od filma... izlizani nacionalistički klišei o balkanskim narodima, humor na razini Kursadžija. Kojina karizma malo izvlači film, ali nedovoljno.
- ultima_palabra
#33 Re: Parada (2011)
Što ne bih?radostan dan wrote:Ooo, pa zar si ti gledao film?ultima_palabra wrote:Katastrofa od filma... izlizani nacionalistički klišei o balkanskim narodima, humor na razini Kursadžija. Kojina karizma malo izvlači film, ali nedovoljno.
Ma izađem s nekom rodbinom u grad onu noć poslije velikog snijega... kafane sve prazne i hajmo u kino. Njima se svidio
-
radostan dan
#34 Re: Parada (2011)
Ja pročitO da bojkotuješ srpske proizvode 
- ultima_palabra
#35 Re: Parada (2011)
Heh da, ali umjetnost je više od proizvodaradostan dan wrote:Ja pročitO da bojkotuješ srpske proizvode
-
radostan dan
#36 Re: Parada (2011)
kaže Banksi da to nije umjetnost nego agitprop 
- ultima_palabra
#37 Re: Parada (2011)
Ne možeš znati dok ne pogledaš. Ili možda možeš, ali nisam toliko upoznat sa djelom Dragojevića.
-
radostan dan
#38 Re: Parada (2011)
Može, kaže Banksi, nije gledala a zna.ultima_palabra wrote:Ne možeš znati dok ne pogledaš.
Dragojević - odličan lik. Na ledu od 91-96, zbog otvorenog suprotstavljanja režimu SM.
Na ledu takođe u istom periodu zbog suprotstvaljanja tada vladajućem obrascu kulture, ostaće upamćen po izjavi u jednoj emisiji koja se bavi roditeljstvom - radije bih dopustio kćerci da puši travu nego da sluša Draganu Mirković.
- Asamoah Gyan
#39 Re: Parada (2011)
Šta reći o čovjeku koji se za vrijeme snimanja "sela" u Višegradu družio sa milanom lukićem?ultima_palabra wrote:...nisam toliko upoznat sa djelom Dragojevića.
Banksy wrote:
Dragojević je sofisticirani velikosrpski ideolog čiji je posao da filmom, umjesto topom, širi i promiče velikosprsku misao. Onako hinjski, ispotiha, naivno i sladunjavo, po obrascu: ko nas zavadi, ko puca - svi pucaju.
Lepa sela su upravo školski primjer te vješte, inteligentne, profesionalno majstorski odrađene, relativizacije zločina i zločinaca gdje smo svi jednako krivi, svi jednaki u zlu i zločinu, al' eto Srbi ipak uvijek za zeru bolji od svih ostalih.
Pretpostavljam da je ovaj novopečeni SPS-ovac (da, to je ona Slobina stranka, danas Dačićeva) i u ovom filmu slijedi tu nacionalističko - šovinističku misao, makar ona bila preobučena u ''savremene, urbane'' teme - 'em mu je to u opisu radnog mjesta, 'em ne može pobjeći od sebe.
Pretpostavljam da mu je i ovaj kao i svi prethodni jednako plošan i površan, populistički primitivan, da vrvi opštim mjestima, al' da ne dužim, nisam gledala, niti ću, pa da ne kvarim dalje sjelo ...
O Dragojeviću i njegovom filmsko - političkom angažmanu je toliko pisano da se tu zapravo i nema šta novo reći, samo napomena da su takvi likovi daleko najopasniji i najdjelotvorniji ...
edit: da, naravno, kao potvrda rečenice iznad, u Sarajevu ga, kad dođe, nosaju na rukama ...
- Jack Be Nimble
#40 Re: Parada (2011)
Meni je bio OK film..istina je da je bio prepun izlizanih homofobicnih i nacionalistickih fazona, ali posto vise nisam odatle fino je vidjeti te fazone i u filmu a ne samo citati na internetu
. Mislim da je Todd_Smith vec napisao da je tema filma dobra i da ne bi bilo lose da neko napravi ozbiljniji film. Volio bi to pogledati.
SPOJLER
Kako se ovaj film zavrsi? Ja zaspao pri kraju, onaj sleti niz stepenice i onda se svi skupili oko njega i tu zaspa. SIgurno je bila neka poucna poruka od Ljimuna da svi mi normalni, pederi, ustase, balije i cetnici isti.
SPOJLER
Kako se ovaj film zavrsi? Ja zaspao pri kraju, onaj sleti niz stepenice i onda se svi skupili oko njega i tu zaspa. SIgurno je bila neka poucna poruka od Ljimuna da svi mi normalni, pederi, ustase, balije i cetnici isti.
- Banksy
#41 Re: Parada (2011)
Nije lijepo lagati.radostan dan wrote:
Dragojević - odličan lik. Na ledu od 91-96, zbog otvorenog suprotstavljanja režimu SM.
Film ''Lepa sela lepo gore“ 1996 finansirali su tadašnje Miloševićevo državno ministarstvo za kulturu i PTC, a u organizaciji su između ostalog učestvovali i ratni zločinci i Vojska Republike Srpske, kako je i potpisano ...
Milan Lukić, jedan od organizatora na tom filmu je osuđen na doživotnu robiju zbog zločina u Višegradu ...
Sve je o njemu poznato i sve rečeno, i o njemu i o lslg, malo mi je šega prepričavati opštepoznate stvari, zaista ne bih dalje.
A ako ti je Dragojević odličan lik, čestitam, ne znam šta drugo ...
-
Bodkin
#42 Re: Parada (2011)
tuga, komentarisu film ljudi koji nisu gledali ali su sigurni o cemu se radi u filmu. jel meni neki od ovih sto su gledali moze pojasniti gdje vide ista vise od komedije i blacenja jednog dijela srpskog drustva i drzave?
-
radostan dan
#43 Re: Parada (2011)
tenks na čestitkama.Banksy wrote:A ako ti je Dragojević odličan lik, čestitam, ne znam šta drugo ...radostan dan wrote:
i meni je šega da ti ja objašnjavam, mali i neuk, pored svemoćnog googla, ako želiš možeš pronaći. drugo je pitanje da li želiš.
on nije snimio ni jedan film od kraja devedesetprve pa do devedesetšeste. sigurno ne zbog jake baklave i bolova u stomaku.
jesi li ti bila sa njim u bg tada, sigurno jesi čim tako izričito tvrdiš to što tvrdiš.
I ovo u vezi lukića imaš na googl-u, a ima i ovdje na forumu na tu temu, tako da nema potrebe da se ponavljamo.
informiši se malo bolje o dragojeviću, pa onda tvrdi da lažem.
juren, progonjen, ignorisan, a aktivno angažovan po pitanju promjene pol. situacije u srbiji devedesetih.
-
radostan dan
#44 Re: Parada (2011)
da vidimo što braća hrvati pak kažu o dotičnom...
Dragojević, Srđan; redatelj, Srbija – Rođen 1963. na beogradskom Dorćolu, studirao psihologiju i režiju.
Pročuo se godine 1992. kad usred rata snima romantičnu komediju Mi nismo anđeli, film koji će kao primjer krajnjeg eskapizma biti nazivan „miloševićevska Djeca raja“ (i koji će unatoč tomu ili baš zato u Hrvatskoj biti piratski hit).
Dragojević 1996. snima Lepa sela lepo gore, cinični, amoralni ali stilski briljantni film u kojem koristi alanfordovsku grotesku da se naruga obama stranama u bosanskom ratu.
U Ranama (1998) Dragojević će kroz prikaz uspona jednog mafijaša prikazati rasap srpskog društva devedesetih, koristeći pri tom slična sredstva – grotesku, crni humor i vizualno karikiranje.
Na poziv Miramaxa, Dragojević potom odlazi u SAD, ali se nakon obustave projekta The Payback all-Star Revue vraća u Srbiju, režira drugi, te producira treći nastavak Mi nismo anđeli. Trenutno dovršava najskuplji srpski film svih vremena, Sveti Georgije ubiva aždahu po tekstu Dušana Kovačevića.
Formiran na komercijalnom Hollywoodu i estetici europskih osamdesetih, Dragojević je svojevrsna balkanska verzija cinema du looka, autor izrazite vizualne kulture, snažnog slikovnog gega, čovjek formiran na Alan Fordu i Jacovittiju, ali i filmski poduzetnik sa osjećajem za komercijalno. Filmove mu karakterizira ciničan, mizantropski svjetonazor i dominantna ironija.
Dragojević, Srđan; redatelj, Srbija – Rođen 1963. na beogradskom Dorćolu, studirao psihologiju i režiju.
Pročuo se godine 1992. kad usred rata snima romantičnu komediju Mi nismo anđeli, film koji će kao primjer krajnjeg eskapizma biti nazivan „miloševićevska Djeca raja“ (i koji će unatoč tomu ili baš zato u Hrvatskoj biti piratski hit).
Dragojević 1996. snima Lepa sela lepo gore, cinični, amoralni ali stilski briljantni film u kojem koristi alanfordovsku grotesku da se naruga obama stranama u bosanskom ratu.
U Ranama (1998) Dragojević će kroz prikaz uspona jednog mafijaša prikazati rasap srpskog društva devedesetih, koristeći pri tom slična sredstva – grotesku, crni humor i vizualno karikiranje.
Na poziv Miramaxa, Dragojević potom odlazi u SAD, ali se nakon obustave projekta The Payback all-Star Revue vraća u Srbiju, režira drugi, te producira treći nastavak Mi nismo anđeli. Trenutno dovršava najskuplji srpski film svih vremena, Sveti Georgije ubiva aždahu po tekstu Dušana Kovačevića.
Formiran na komercijalnom Hollywoodu i estetici europskih osamdesetih, Dragojević je svojevrsna balkanska verzija cinema du looka, autor izrazite vizualne kulture, snažnog slikovnog gega, čovjek formiran na Alan Fordu i Jacovittiju, ali i filmski poduzetnik sa osjećajem za komercijalno. Filmove mu karakterizira ciničan, mizantropski svjetonazor i dominantna ironija.
-
radostan dan
#45 Re: Parada (2011)
nije kraj, tek je početak.
koliko sam ja upoznat, on se učlanio prošle godine, u znak protesta prema sporosti promjena za koje se i on sam borio, kao i zbog ekonomskog uređenja države (čitaj- ovakvog oblika kapitalizma koji živimo).
koliko sam ja upoznat, on se učlanio prošle godine, u znak protesta prema sporosti promjena za koje se i on sam borio, kao i zbog ekonomskog uređenja države (čitaj- ovakvog oblika kapitalizma koji živimo).
- nellington
#46 Re: Parada (2011)
Ne brine mene on u SPS-u, nego Franjo Mihalić. To je nagovještaj da maratonci trče počasni krug.radostan dan wrote:nije kraj, tek je početak.
- ultima_palabra
#47 Re: Parada (2011)
Aha, znači učlanio se u stranku zbog čije se politike i prave promjene... da ne govorim da su od prije par godina i oni u ekipi koja treba donijeti te promjeneradostan dan wrote:nije kraj, tek je početak.
Odoh odmah da se učlanim u SDA.
-
radostan dan
#48 Re: Parada (2011)
tA ćeš, znaš da su umjetnici excentrici i histerici
jbg, ja znam da je šetao, pištao, bježao pred razbijačima protesta-lično gledao...
svako ima svoje, pa tako i on.
jbg, ja znam da je šetao, pištao, bježao pred razbijačima protesta-lično gledao...
svako ima svoje, pa tako i on.
- Jack Be Nimble
#49 Re: Parada (2011)
Gledate njegov film, neće te ga ženiti.
- amrica
#50 Re: Parada (2011)
MedenoSrce wrote:Zato što se prave loši filmovi, nešto bolje od loših treba smtrati dobrim ili odličnim?karanana wrote:u usporedbi sa smetljem koje izlazi iz ex-yu kinemtografije zadnjih 10ak godina, ovaj film je gledljiv i dobar.
Da sam homoseksualac meni bi ovaj film bio uvreda. Bio bi mi uvreda i da se smatram pripadnikom jedne od tri nacionalne skupine. Muka mi je od prikrivene propagande "mir, mir niko nije kriv, ava, ava, ava amerika je krava". Ko može da proguta nek guta, ja neću.
"ustase, balije..."
"u ratu smo bar znali za sta se borimo..."
histericna glupaca koja se udaje...
kriminal, nasilje, primitivizam...
upravo ga gledam