Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Smrt fasizmu wrote:Među brojnim priznanjima koja je do sada dobio širom svijeta, reis Cerić je kazao da mu je ovo najdraže, te poručio da se nada da će Gazi Husrev-begova medresa jednog dana postati univerzitet poput Oksforda, Sorbone i Harvarda
Ima li ova izjava smisao i da li su Oksford, Sorbona i Harvard islamistički SDA univerziteti ili je efendijica "hovalš" prolupao?
lafo moj da mi je tvoju pamet pa da se malo odmorim!
Prince wrote:Joj kako glupih ljudi ima, kao recimo ovaj što je otvorio temu...
Koliko god neko imao ružno mišljenje o reisu, samim tim što ga naziva "efendijicom" jako nervira vjernike i sve normalne ljude.
Dobro onda.Gospodin edukativni politolog Ceric.(ne znam mu ime).
Koliko god neko imao ružno mišljenje o reisu, samim tim što ga naziva "efendijicom" jako nervira vjernike i sve normalne ljude.
koliko me pamcenje sluzi, ime mu je Mustafa ef. Ceric jest da ga ne volim, ali ipak trebamo odrzavati dostojanstvo foruma i ne bi se trebali izrazavati kao "kochijashi" i pisati "efendijica" za njega, ili "papak" za Papu itd... jedna je stvar kad pricamo viceve o papamobilu i reis-rollsu, ali ono je bilo previse....plus ga nazivati maloumnikom?!?!? pa koliko god da je losh, da je malouman ne bi ga postavili na tako visoku funkciju poput reisa
koliko me pamcenje sluzi, ime mu je Mustafa ef. Ceric jest da ga ne volim, ali ipak trebamo odrzavati dostojanstvo foruma i ne bi se trebali izrazavati kao "kochijashi" i pisati "efendijica" za njega, ili "papak" za Papu itd... jedna je stvar kad pricamo viceve o papamobilu i reis-rollsu, ali ono je bilo previse....plus ga nazivati maloumnikom?!?!? pa koliko god da je losh, da je malouman ne bi ga postavili na tako visoku funkciju poput reisa
mirci stvarno sam napisala istinu. Nikada nisam cula nista dr. osim efendija Ceric i nemam nista protiv njega ali imam protiv njegovoga uplitanja u politiku bh. preko instrumenta SDA i to je moj cvrst neoboriv stav.
Obzirom da si se javila uz moj citat osjecam se prozvanom na odgovornost.
Toliko i pozdrav
Niko tebe ne proziva vec jednostavno treba zaokruziti to pljuvanje. Ja ih ne mogu (sve iz religijskih ustanova) kad pocnu da se petljaju u politiku gdje im nije mjesto...a opet, isti taj reis je jednom shuknuo svim politicarima i rekao " ne bih ja da se petljam u politiku ali dok se ovi politicari dogovore, red je da neko nesto uradi"
mIRCerka wrote:Niko tebe ne proziva vec jednostavno treba zaokruziti to pljuvanje. Ja ih ne mogu (sve iz religijskih ustanova) kad pocnu da se petljaju u politiku gdje im nije mjesto...a opet, isti taj reis je jednom shuknuo svim politicarima i rekao " ne bih ja da se petljam u politiku ali dok se ovi politicari dogovore, red je da neko nesto uradi"
Transparentan rad mIRCerka! Veceras na "60 minuta" sam 'sebe slusala' sa komentarom B.Hadjiomerovica - dobro je NACIONALISTIMA iz SDA dok imaju OSLONC na Pedya a ja sada jos dodajem SRAMOTNO JE DA IM JE JOS POTREBAN i reis Ceric ! Tada je trebao uciniti sasvim drugi potez NE UPADATI u POLITICKI vakuum , naravno IMPROVIZIRAN od SDA.ovaca , nego je trebao SABURATI SA NARODOM u VJERSKIM a ne u politickim institucijama.
Nisam na tebe bijesna ali da na SDA i vrhovnog nadzornog vjerskog poglavara Cerica koji je bas sa tvojim argumentom "upao" u "prazan" politicki jaz.
Činjenica je da margareta svaku yebenu temu usere... Fakat više, moraš li se na apsolutno svaku temu javiti? Izgubim volju da pišem, a na forumu sam 3-4 godine već... Daj malo ohani, ne možeš se u sve razumjeti, idi na "umjetnost življenja", tamo imaš moderatora s kojim ćeš se poklapati sigurno .
Svasta! Kakve samo teme postavljaju na ovom forumu. Sve protiv Bosnjaka. Administratore, zasto takvo pitanje ne postavljas kada u drugim zemljama popovi isto kazu? Zivim na Zapadu i vidim da popovi isto govore i to nikome ne smeta. Svako to smatra dobrom izjavom. Za tebe bi bilo najbolje da odes u Sjevernu Koreju. Tamo su tvoja "braca".
Koliko vidim problem je u glavama pojedinih lica!!!!
Cim cuju izraz islamski oni pocinju da prce kokos!!!
U Spaniji postoji takodje Islamski univerzitet i niko ne pravi probleme.
Zasto to ne naparaviti i od GH medrese ako ima kvalitetan kadar.
Sto se mene tice neka ga prave i SPC i HKC, nemam nista protiv!!!
anonymus_maximus wrote:Svasta! Kakve samo teme postavljaju na ovom forumu. Sve protiv Bosnjaka. Administratore, zasto takvo pitanje ne postavljas kada u drugim zemljama popovi isto kazu? Zivim na Zapadu i vidim da popovi isto govore i to nikome ne smeta. Svako to smatra dobrom izjavom. Za tebe bi bilo najbolje da odes u Sjevernu Koreju. Tamo su tvoja "braca".
Pa i Hrvati glasaju odmah poslije mise, i to uglavnom za HDZ. Opštepoznato je da se i njihovi vjerski poglavari upliću u politiku, javna je tajna da je Puljić jedno vrijeme bio jedan od glavnih ljudi sarajevskog HDZ-a, ali to je svima normalno. Kad je isti rekao da ima manje Hrvata u Sarajevu, nego prije rata, mnogi su se složili s njim i podržali u njegovim nebulozama, a nikad nije rekao da ih ima mnogo više u Mostaru. Ne, to nije toliko bitno...
Kako tumaciti neke javne istupe
vodecih ljudi Rijaseta koji uskogrudo
bez osjecaja za nijansu kazu :
"pripadamo najboljem ummetu"
ili religijsku istinu o potrebi oprastanja
ali ne i zaboravljanja
okrecu u potrebu zaboravljanja
ali ne i oprastanja.
Time se ne "doprinosi"
uspostavi medjureligijskog
dijaloga ................................
Da, mi pripadamo najboljem ummetu, ali nam Bog nije rekao da moramo oprostiti. Čak je i osveta dozovljena, ali se govori o opraštanju kao o dobrom djelu.
Kad je opraštanje u pitanju u našem slučaju, izgleda da bi se ti odrekla 100 milijardi dolara odštete koju nam Srbija treba platiti, ili možda i više. Jel trebamo oprostiti, bakice? Ne budi smiješna...
Djedice ti samo ne prastaj al stancaj malo po popljackanim prostorima , selima, provincijama i nauzivaj se u to jada od zivota sto ti je ostalo, deeede su to tako naucile, to im je u amanet ostavljeno skupa sa donacijama za
socijalno ugrozene i da ti ne kvarim stare lopovske dane uzivaj prije nego "odselis".
Ja vama ne prastam NIKADA!
Prince wrote:Da, mi pripadamo najboljem ummetu, ali nam Bog nije rekao da moramo oprostiti. Čak je i osveta dozovljena, ali se govori o opraštanju kao o dobrom djelu.
Kad je opraštanje u pitanju u našem slučaju, izgleda da bi se ti odrekla 100 milijardi dolara odštete koju nam Srbija treba platiti, ili možda i više. Jel trebamo oprostiti, bakice? Ne budi smiješna...
ma ignorisi budalinu..psihijatrijski slucaj paranoidne sch
Univerzitet u Sarajevu baštini tradiciju visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i Sarajevu, koja ima stoljećima dugu historiju. Institucionalni počeci visokog obrazovanja su identični univerzitetskoj tradiciji zapadne Evrope. 1531. godine Gazi Husrev-beg je u Sarajevu utemeljio Hanikah, visoku školu sufijske filozofije, koja je 1537. godine dopunjena ustanovom na kojoj se izučavaju islamske nauke