Nova glupost efendije Cerića u Avazu

bosniaque

#26 Re: Nova glupost efendijice Cerića u Avazu

Post by bosniaque »

Smrt fasizmu wrote:Među brojnim priznanjima koja je do sada dobio širom svijeta, reis Cerić je kazao da mu je ovo najdraže, te poručio da se nada da će Gazi Husrev-begova medresa jednog dana postati univerzitet poput Oksforda, Sorbone i Harvarda
Ima li ova izjava smisao i da li su Oksford, Sorbona i Harvard islamistički SDA univerziteti ili je efendijica "hovalš" prolupao?

lafo moj da mi je tvoju pamet pa da se malo odmorim! :-?
Pravda30

Post by Pravda30 »

Najprestizniji univerzitet u Belgiji i jedan od najbolje kotiranih u Evropi

Katolicki Univerzitet u Luvenu

http://www.ucl.ac.be/en/intro.html

Drugi po redu u Belgiji

Slobodni Univerzitet u Briselu
Osnovan od strane Masona i jos uvjek u rukama istih.

http://www.ulb.ac.be/homepage_uk.html

Helem, u Belgiji(frankofonski dio) ima samo jedan Univerzitet koji je drzavni a to je : (ja sam bio u ovome :wink: )

http://www.ulg.ac.be/foreign

Sprema tome.. ova tema je supljak zesci.....nema veze u cijim je rukama Univerzitet samo ako je nastavni kadar kvalitetan.

I jedan link :
http://www.thes.co.uk
margareta

Post by margareta »

Prince wrote:Joj kako glupih ljudi ima, kao recimo ovaj što je otvorio temu...
Koliko god neko imao ružno mišljenje o reisu, samim tim što ga naziva "efendijicom" jako nervira vjernike i sve normalne ljude.
Dobro onda.Gospodin edukativni politolog Ceric.(ne znam mu ime).
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

margareta wrote:
Koliko god neko imao ružno mišljenje o reisu, samim tim što ga naziva "efendijicom" jako nervira vjernike i sve normalne ljude.
koliko me pamcenje sluzi, ime mu je Mustafa ef. Ceric :D jest da ga ne volim, ali ipak trebamo odrzavati dostojanstvo foruma i ne bi se trebali izrazavati kao "kochijashi" i pisati "efendijica" za njega, ili "papak" za Papu itd... jedna je stvar kad pricamo viceve o papamobilu i reis-rollsu, ali ono je bilo previse....plus ga nazivati maloumnikom?!?!? pa koliko god da je losh, da je malouman ne bi ga postavili na tako visoku funkciju poput reisa :D
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:
margareta wrote:
koliko me pamcenje sluzi, ime mu je Mustafa ef. Ceric :D jest da ga ne volim, ali ipak trebamo odrzavati dostojanstvo foruma i ne bi se trebali izrazavati kao "kochijashi" i pisati "efendijica" za njega, ili "papak" za Papu itd... jedna je stvar kad pricamo viceve o papamobilu i reis-rollsu, ali ono je bilo previse....plus ga nazivati maloumnikom?!?!? pa koliko god da je losh, da je malouman ne bi ga postavili na tako visoku funkciju poput reisa :D
mirci stvarno sam napisala istinu. Nikada nisam cula nista dr. osim efendija Ceric i nemam nista protiv njega ali imam protiv njegovoga uplitanja u politiku bh. preko instrumenta SDA i to je moj cvrst neoboriv stav.
Obzirom da si se javila uz moj citat osjecam se prozvanom na odgovornost.
Toliko i pozdrav
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Niko tebe ne proziva vec jednostavno treba zaokruziti to pljuvanje. Ja ih ne mogu (sve iz religijskih ustanova) kad pocnu da se petljaju u politiku gdje im nije mjesto...a opet, isti taj reis je jednom shuknuo svim politicarima i rekao " ne bih ja da se petljam u politiku ali dok se ovi politicari dogovore, red je da neko nesto uradi" :D
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:Niko tebe ne proziva vec jednostavno treba zaokruziti to pljuvanje. Ja ih ne mogu (sve iz religijskih ustanova) kad pocnu da se petljaju u politiku gdje im nije mjesto...a opet, isti taj reis je jednom shuknuo svim politicarima i rekao " ne bih ja da se petljam u politiku ali dok se ovi politicari dogovore, red je da neko nesto uradi" :D
Transparentan rad mIRCerka! Veceras na "60 minuta" sam 'sebe slusala' sa komentarom B.Hadjiomerovica - dobro je NACIONALISTIMA iz SDA dok imaju OSLONC na Pedya a ja sada jos dodajem SRAMOTNO JE DA IM JE JOS POTREBAN i reis Ceric ! Tada je trebao uciniti sasvim drugi potez NE UPADATI u POLITICKI vakuum , naravno IMPROVIZIRAN od SDA.ovaca , nego je trebao SABURATI SA NARODOM u VJERSKIM a ne u politickim institucijama.
Nisam na tebe bijesna ali da na SDA i vrhovnog nadzornog vjerskog poglavara Cerica koji je bas sa tvojim argumentom "upao" u "prazan" politicki jaz.
:(
Prince

Post by Prince »

Činjenica je da margareta svaku yebenu temu usere... Fakat više, moraš li se na apsolutno svaku temu javiti? Izgubim volju da pišem, a na forumu sam 3-4 godine već... Daj malo ohani, ne možeš se u sve razumjeti, idi na "umjetnost življenja", tamo imaš moderatora s kojim ćeš se poklapati sigurno :roll: .
anonymus_maximus

#34 glupost na kvadrat

Post by anonymus_maximus »

Svasta! Kakve samo teme postavljaju na ovom forumu. Sve protiv Bosnjaka. Administratore, zasto takvo pitanje ne postavljas kada u drugim zemljama popovi isto kazu? Zivim na Zapadu i vidim da popovi isto govore i to nikome ne smeta. Svako to smatra dobrom izjavom. Za tebe bi bilo najbolje da odes u Sjevernu Koreju. Tamo su tvoja "braca".
Engram::X

Post by Engram::X »

potpisujem zadnja dva posta

aferim ;)
mama32

Post by mama32 »

Nekad su i za Bosnu govorili da ce biti druga Svicarska, pa je li...:?
Neka, nek' se samo prica, drzi vodu dok majstori odu... a nadam se da ce otici . :-)
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Koliko vidim problem je u glavama pojedinih lica!!!!
Cim cuju izraz islamski oni pocinju da prce kokos!!!
U Spaniji postoji takodje Islamski univerzitet i niko ne pravi probleme.
Zasto to ne naparaviti i od GH medrese ako ima kvalitetan kadar.
Sto se mene tice neka ga prave i SPC i HKC, nemam nista protiv!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

no sikiriki wrote:...Sto se mene tice neka ga prave i SPC i HKC, nemam nista protiv!!!
Jasno je da nemas.
Prince

#39 Re: glupost na kvadrat

Post by Prince »

anonymus_maximus wrote:Svasta! Kakve samo teme postavljaju na ovom forumu. Sve protiv Bosnjaka. Administratore, zasto takvo pitanje ne postavljas kada u drugim zemljama popovi isto kazu? Zivim na Zapadu i vidim da popovi isto govore i to nikome ne smeta. Svako to smatra dobrom izjavom. Za tebe bi bilo najbolje da odes u Sjevernu Koreju. Tamo su tvoja "braca".
Pa i Hrvati glasaju odmah poslije mise, i to uglavnom za HDZ. Opštepoznato je da se i njihovi vjerski poglavari upliću u politiku, javna je tajna da je Puljić jedno vrijeme bio jedan od glavnih ljudi sarajevskog HDZ-a, ali to je svima normalno. Kad je isti rekao da ima manje Hrvata u Sarajevu, nego prije rata, mnogi su se složili s njim i podržali u njegovim nebulozama, a nikad nije rekao da ih ima mnogo više u Mostaru. Ne, to nije toliko bitno...
margareta

Post by margareta »

Kako tumaciti neke javne istupe
vodecih ljudi Rijaseta koji uskogrudo
bez osjecaja za nijansu kazu :
"pripadamo najboljem ummetu"
ili religijsku istinu o potrebi oprastanja
ali ne i zaboravljanja
okrecu u potrebu zaboravljanja
ali ne i oprastanja.
Time se ne "doprinosi"
uspostavi medjureligijskog
dijaloga ................................
vidi_vidi_vidi

Post by vidi_vidi_vidi »

Image
Prince

Post by Prince »

Da, mi pripadamo najboljem ummetu, ali nam Bog nije rekao da moramo oprostiti. Čak je i osveta dozovljena, ali se govori o opraštanju kao o dobrom djelu.
Kad je opraštanje u pitanju u našem slučaju, izgleda da bi se ti odrekla 100 milijardi dolara odštete koju nam Srbija treba platiti, ili možda i više. Jel trebamo oprostiti, bakice? Ne budi smiješna...
margareta

Post by margareta »

Djedice ti samo ne prastaj al stancaj malo po popljackanim prostorima , selima, provincijama i nauzivaj se u to jada od zivota sto ti je ostalo, deeede su to tako naucile, to im je u amanet ostavljeno skupa sa donacijama za
socijalno ugrozene i da ti ne kvarim stare lopovske dane uzivaj prije nego "odselis".
Ja vama ne prastam NIKADA!
Engram::X

Post by Engram::X »

Prince wrote:Da, mi pripadamo najboljem ummetu, ali nam Bog nije rekao da moramo oprostiti. Čak je i osveta dozovljena, ali se govori o opraštanju kao o dobrom djelu.
Kad je opraštanje u pitanju u našem slučaju, izgleda da bi se ti odrekla 100 milijardi dolara odštete koju nam Srbija treba platiti, ili možda i više. Jel trebamo oprostiti, bakice? Ne budi smiješna...
:)

ma ignorisi budalinu..psihijatrijski slucaj paranoidne sch
livadic

Post by livadic »

Univerzitet u Sarajevu baštini tradiciju visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i Sarajevu, koja ima stoljećima dugu historiju. Institucionalni počeci visokog obrazovanja su identični univerzitetskoj tradiciji zapadne Evrope. 1531. godine Gazi Husrev-beg je u Sarajevu utemeljio Hanikah, visoku školu sufijske filozofije, koja je 1537. godine dopunjena ustanovom na kojoj se izučavaju islamske nauke

-------------------------------------

islam nije nikakva nauka ... :roll:

... usudio bih se primjetiti ... :oops:

:D

;)
Prince

Post by Prince »

Engram::X wrote: :)

ma ignorisi budalinu..psihijatrijski slucaj paranoidne sch
Ma u pravu si, nema svrhe...
Post Reply