Dolazimo u Sarajevo....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BHF_Manijak

#26 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by BHF_Manijak »

Jedino ako frajer misli an Radon Plazu hotel. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#27 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by -LIBERO- »

campa_xxx wrote:I jos nesto...ako ste u subotu ovdje, obavezno ali OBAVEZNO neka se muz raspita gdje je stadion Grbavica i neka u 18h dodje da prati utakmicu najveceg kluba u Bosni i Hercegovini, sigurno se nece pokajati! A sto se tice supruge... neka ovaj zenski dio foruma savjetuje...tacnije neka kazu kako se zabaviti tih 2-3 sata bez muzijaka :-D
Njaveci klub u BiH (citaj - f.k Sarajevo) igra u nedjelju u Mostaru protiv Veleza, tako da ne dezinformisite nase drage goste tim poluinformacijama :D

ella20 wrote:...
@Ella, vama dobrodoslica, svakako, a ova nasa interna previranja na relaciji Sarajevo vs. Zeljeznicar pa to ti je zapravo jednim dijelom i duh Sarajeva, tako da ga vec i sada mozes uvidjetI. :lol:
To mozes osjetiti i u slucaju ponude cevabdzinica, sto se mozda i ne moze ocekivati. Recimo, cevabdzinica "Zeljo", ima taj bekgraund istoimenog fudbalskog kluba, sto i samo ime govori .
A recimo cevabdzinica "Ferhatovic", ti je sa bekgraundom povezanim za ovaj veci i gradskiji klub( :D ) , sto je naravno F.K Sarajevo .

Salu na stranu, ali ovo sam morao malo iskomentarisati cisto da i prije fizickog dolaska u grad osjetis i taj neki dasak tog segmenta duha grada.
U svakom slucaju dobro dosli, ja se nadam da ce vam pomoci ove upute koje ste dobili od nasih forumasa, a uvjeren sam da ako zapisete par ovih preporucenih destinacija i kasnije upitate nekoga od Sarajlija za neko od tih mjesta, da cete biti kvalitetno upuceni gdje se nalaze ta mjesta i kako stici do njih.

Jos jednom, dobro dosli :thumbup:

p.s molio bih forumase koji navijaju za klub sa druge strane Miljacke, da ne uvucemo u navijacku raspravu jer bi tim otisli u off i zaguslili ovu temu. Ovaj moj "navijacki" komentar je bio vise pokusaj da se docara i taj segment duha grada ;-) :thumbup: ,a za realne navijacke rasprave imamo svoj dio foruma. Hvala :D

:sax:
rossoner

#28 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by rossoner »

banovan wrote:
campa_xxx wrote:I jos nesto...ako ste u subotu ovdje, obavezno ali OBAVEZNO neka se muz raspita gdje je stadion Grbavica i neka u 18h dodje da prati utakmicu najveceg kluba u Bosni i Hercegovini, sigurno se nece pokajati! A sto se tice supruge... neka ovaj zenski dio foruma savjetuje...tacnije neka kazu kako se zabaviti tih 2-3 sata bez muzijaka :-D
Ovo pod obavezno,odvojite 2 sata da vidite najbolji tim u Premier ligi BiH,vrijedi vjerujte mi.

Lijepo se provedite u nasem gradu :P
Od Željovaca ne možete pobjeći ! Ne najbolji tim u ligi, već jedan od 3 najbolja tima u Evropi trenutno po nizu nepobjedivosti :D
Ugodan boravak u Rajvosa !
FrankSlade

#29 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by FrankSlade »

Dobro nam dosli :)

Najbolje bi bilo da dodjete ljeti (idealno za vrijeme SFF-a) jer je grad tada dosta zivlji i cisci, ali eto, nadam se da cete se lijepo provesti i sad :thumbup:
vukojebina

#30 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by vukojebina »

U jebote, kako izdrzat do avgusta kad ponovo dolazim u sarajevo :(
Atlant

#31 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by Atlant »

specifikacija wrote: Sto se tice hrane, obavezno sve to sto su ti u prethodnim postovima napisali. Posebno bih izdvojio cevape :) Vrlo interesantan restoran je i " Cetiri sobe gospodje Safije". Osebujan je u svakom pogledu, a i hrana je jako ukusna. Pivnica je isto tako dobra ( vrlo intrigantno mjesto), a mislim da je hrana najukusnija u restoranu : mislim da se zove Tavola i da se nalazi u ulici Marsala Tita, uglavnom prekoputa Centralne banke BiH. I za kraj, restoran kod Kibeta :)
jesi ih uputio/la :D da ih ogule svojim bezrazlozno napumpanim cijenama, gdje god zakorace :D (safija i kibe nema vecih ubleha od to dvoje).
moj prijedlog ''Avlija'', klopa, pice, usluga, ambijent, cijene - SVE ZA 10 :thumbup:
lijep provod.
leo_

#32 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by leo_ »

kredenac-ac wrote: :roll: cjepidlako ok ccccc umjesto da das koji savjet stavljas mape i iscrtavas u bojama da dokazes da si u pravu... strasno!!!!
:lol: Ma rodi te majka nervozna/u. :D
Ajnstajne, 1000m= 1km i opet fulas. Aleja je duga cca 4km, pa kako, za ime Boga, moze biti da ima 2 km hodati od hotela do pocetka Aleje? Informacija je dobra samo ukoliko je tacna i blagovremena. Dao sam mapu, zato sto gospodja sama kaze u postu iznad da ne zna gdje je to Vrelo Bosne i usput tebi iscrtao, srce nervozno. Drugi put, kad te uhvate ti napadi, udari glavom u zid, nemoj ovdje "istresati gace". :skoljka: :mrgreen: :sax: :bih:

Pozdrav.
leo_

#33 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by leo_ »

Jara wrote:
kredenac-ac wrote:
Ja i dalje mislim da ima 2km od pocetka aleje do hotela, mada moze biti i manje, ali ima sigurno barem 1km,...
Od hotela Terme do početka aleje treba 2 min pješke. Ako trčiš, eto te za nekoliko sekundi! :lol:
Čuj 2 km... :-) .
Jara, zacepi, roknuce nas obojicu. :D hahahaha
shin

#34 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by shin »

ella20 wrote:Lijep pozdrav svima!

Nova sam na forumu, i možda se još ne snalazim dobro i nisam vidjela da postoji tema o turističkom obilasku Sarajeva. Za dva dana muž, beba i ja dolazimo u posjet Sarajevu (iz Hrvatske) koji već toliko dugo planiramo, iščekujemo i veselimo se....Čitala sam sve moguće teme, što vidjet, kamo otić, što obići, ali ako mogu zamolit da mi Vi (jer tko će bolje znati od Vas) predložite neka mjesta koja bi trebalo vidjet (odsjedamo u hotelu Terme Ilidža....)
Ako dolazite autom prva stvar na koju trebate paziti je, NOSI SVE SA SOBOM.

Znaci, nikakve torbe ne ostavljaj po autu, male velike, audio, kamere, sve skini i ponesi sa sobom, ili stavi u gepek prije parkiranja da te narkomani ne smeknu. Bilo gdje da izadjete, ne ostavljaj novcanike i torbe po vjesalicama, da ne bude suza i pokvarenog dojma.

Ako vam se ucini da je nesta skupo, trazi racun, klosari znaju lupiti cijenu ako vide da ste sa strane.
specifikacija

#35 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by specifikacija »

Atlant wrote:
specifikacija wrote: Sto se tice hrane, obavezno sve to sto su ti u prethodnim postovima napisali. Posebno bih izdvojio cevape :) Vrlo interesantan restoran je i " Cetiri sobe gospodje Safije". Osebujan je u svakom pogledu, a i hrana je jako ukusna. Pivnica je isto tako dobra ( vrlo intrigantno mjesto), a mislim da je hrana najukusnija u restoranu : mislim da se zove Tavola i da se nalazi u ulici Marsala Tita, uglavnom prekoputa Centralne banke BiH. I za kraj, restoran kod Kibeta :)
jesi ih uputio/la :D da ih ogule svojim bezrazlozno napumpanim cijenama, gdje god zakorace :D (safija i kibe nema vecih ubleha od to dvoje).
moj prijedlog ''Avlija'', klopa, pice, usluga, ambijent, cijene - SVE ZA 10 :thumbup:
lijep provod.
Ne mislim da su cijene toliko visoke, a hrana je sasvim ok. "Avliju" svakako treba posjetiti jer je odlicno mjesto. Meni se dopao i restorancic prekoputa katedrale, nekih 50 m udaljen od kafica Alfonso ( ako se jos tako zove) :) Hrana je jeftina, a dobra.

Uglavnom joj pisemo gdje da ide na rucak/veceru, ipak treba oznaciti neke interesantna mjesta koja svakako treba posjetiti, a to su sakralni objekti : dzamije, crkve, katedrale, sinagoge, te pojedine zgrade poput Vjecnice koje su izgradjene u pseudo maurskom stilu , sto te zgrade i cini jedinstvenim u sklopu austrougarske arhitekturu :)
Sigurno ce joj biti vrlo interesantno cuti ezan, pa zvona katedrale/crkve. Posjeta Bijeloj tabiji i pogled na Sa, zatim setnja Bascarsijom, Vilsonovim, te Vrelom Bosne...
dadoka84

#36 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by dadoka84 »

Mozda vam budu interesantni i mostovi :D
Image
Image

Evo i jedan link:
http://www.sdnt.byethost6.com/SarajevoZ ... itosti.htm
Fino se provedite.
Last edited by dadoka84 on 23/03/2012 09:01, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#37 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by Dupli_skalp »

dobro došli, želimo vam lijep provod i ugodan boravak u našem gradu. ;-)
muha_sa

#38 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by muha_sa »

Nova sam na forumu, i možda se još ne snalazim dobro i nisam vidjela da postoji tema o turističkom obilasku Sarajeva. Za dva dana muž, beba i ja dolazimo u posjet Sarajevu (iz Hrvatske) koji već toliko dugo planiramo, iščekujemo i veselimo se....Čitala sam sve moguće teme, što vidjet, kamo otić, što obići, ali ako mogu zamolit da mi Vi (jer tko će bolje znati od Vas) predložite neka mjesta koja bi trebalo vidjet (odsjedamo u hotelu Terme Ilidža....)
dobro nam došli :-D
-imam jedan prijedlog :) da se vi ne peglate sa svojim autom ja cu doc po vas pred hotel i odvezem vas do baščaršije--kažem vam gdje da odete i šta da obidjete te vas ostavim da uživate :-D kad poželite nazad nazovete me i ja dodjem po vas te vas odvezem gdje želite :-D pošto sam u penziji to mogu ucinit za vas jer vidim da prvi put dolazite a posebno mi drago kad sam ovo uvecano procito :-D
-sad cete se pitat šta ocekujem za protuuslugu :?
-evo šta ocekujem :-D da ponesete lijepe dojmove iz našeg grada :-D da zavolite naš grad i da nam ponovo dodjete :-D

-ako vam se dopada moj prijedlog javite se na pp da vam ostavim broj telefona :)
prilagodjena

#39 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by prilagodjena »

u sarajevu se ima zaista dosta toga lijepog za vidjeti šteta što ostajete samo dva dana i što ne dolazite kad sve izbehara :-)

u svakom slučaju,želim vam ugodan boravak i dobrodošli nam :-D

@muha_sa :thumbup:
karanana

#40 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by karanana »

muha_sa wrote:

dobro nam došli :-D
-imam jedan prijedlog :) da se vi ne peglate sa svojim autom ja cu doc po vas pred hotel i odvezem vas do baščaršije--kažem vam gdje da odete i šta da obidjete te vas ostavim da uživate :-D kad poželite nazad nazovete me i ja dodjem po vas te vas odvezem gdje želite :-D pošto sam u penziji to mogu ucinit za vas jer vidim da prvi put dolazite a posebno mi drago kad sam ovo uvecano procito :-D
-sad cete se pitat šta ocekujem za protuuslugu :?
-evo šta ocekujem :-D da ponesete lijepe dojmove iz našeg grada :-D da zavolite naš grad i da nam ponovo dodjete :-D

-ako vam se dopada moj prijedlog javite se na pp da vam ostavim broj telefona :)
:thumbup:

postavljacice teme, nije zajebancija. ovaj covjek je super i mislim da vas nece ni opljackati.
bpsang

#41 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by bpsang »

@ kredenac-ac
OKLEN. SI TI MATERE TI ???

čuj 2 km od Hotela Terme do početka Aleje za Vrelo Bosne...
nema brat bratu ni 500 metara od hotela ....
DaffyDuck

#42 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by DaffyDuck »

Imamo mi i muzeje :wink:
Bilo bi interesantno i posjetiti:
Zemaljski i Historijski muzej
Svrzinu kuću
Despića kuću....
Nije ni cudo sto nam muzeji propadaju :roll:
Dupli_skalp

#43 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by Dupli_skalp »

Zubizareta wrote:Imamo mi i muzeje :wink:
Svrzinu kuću
Despića kuću....

ali za 2 dana, to je, malo je reći, prekratko vremena da vide i obiđu sve ono što krasi ovaj grad.
DaffyDuck

#44 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by DaffyDuck »

eyesburn wrote:
Svrzinu kuću
Despića kuću....

ali za 2 dana, to je, malo je reći, prekratko vremena da vide i obiđu sve ono što krasi ovaj grad.
Ma nije, sa vodicem moze sve ovo obici za dan, jos i tunel.. Jedino za Zemaljski treba vise vremena... Al jok, mi ljude saljemo da eto malo prosetaju po bascarsiji
muha_sa

#45 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by muha_sa »

Zubizareta wrote:
eyesburn wrote:
Svrzinu kuću
Despića kuću....

Ma nije, sa vodicem moze sve ovo obici za dan, jos i tunel.. Jedino za Zemaljski treba vise vremena... Al jok, mi ljude saljemo da eto malo prosetaju po bascarsiji
ovo ti nešto na moj racun :?
DaffyDuck

#46 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by DaffyDuck »

muha_sa wrote: ovo ti nešto na moj racun :?
Ma ne... generalno... iscitala sam sve postove pa reagujem :D
muha_sa

#47 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by muha_sa »

što nam muzeji propadaju :?
zato što su uhljupi na vlasti---uhljupi koji ne znaju gdje se nalazi Svrzina kuca a kamo li da nešto ucine za nju.

-al hajd :-) nije to tema.

-ella20@ :-D dobro nam došli i ugodan boravak vam želim :-D ako vam se svidja moja ponuda slobodno se javite :-D
specifikacija

#48 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by specifikacija »

Zubizareta wrote:
muha_sa wrote: ovo ti nešto na moj racun :?
Ma ne... generalno... iscitala sam sve postove pa reagujem :D
Uz sve napisano + muzeji, mislim da smo odgovorili na upit :)
Ja bih dodao jos i jevrejsko groblje - staro sefardsko.

muha_sa :thumbup: Svaka cast!
Not My Idea

#49 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by Not My Idea »

joj ovog muhe sto se uvaljuje :-? :D

svaka ti cast :thumbup: :)
Skyfox

#50 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by Skyfox »

Post Reply