Ne placa se nigdje u gradu gdje je komunalni parking.miki.ba wrote:Nije to jedini slučaj.
Kod Vijećnice levati izađu ispred zgrade i naplačuju parking gdje ga ni nema, a nedjeljom kad ne radi javni parking rasporede se i naplačuju oko 50 parking mjesta naravno 2KM sat.
Ali moram priznati da su sa komšijama fleksibilni.
Usput da znate da se nedjeljom ne plača parking u ulici Obala Kulina Bana pa sve do Vijećnice.
Privatni parking na javnoj površini
- xamp
#26 Re: Privatni parking na javnoj površini
-
mahalas505
#27 Re: Privatni parking na javnoj površini
Slijedeci put ce razmisliti gdje ce se parkirati, i da je vise paukova da odnose nepravilno parkirane automobile bez ikakve selekcije.Black swan wrote:samo da dodam
kako bi mnogi u bosni glumili gospodu ali da ne potroše nijednu marku
gledam jutros buba nova na skenderiji pored rajfajzena parkirana na sred pješačkog i to onaj dio gdje invalidi mogu proći
odvozi ga pauk... dakle samo 5 minuta se pretvorilo u dovoljno vremena da dodje pauk i da ga odnese
Policija je znaci upoznata sa ovim problemom nelegalne uzrupracije javne povrsine?Creasy wrote:Nazalost, ovo je potpuno tacno.
Imao sam slicnu situaciju bas u jednoj od tih ulica, mislim Jezero i naravno nisam htio platiti parking, ali sam osobi koja je prisla da me izreketira podvukao da dobro razmisli sta radi... Kad sam se vratio auto netaknuto, od doticne osobe ni traga ni glasa.
Po meni je prioritetnije odstraniti vozilo parkirano na trotoaru, nego ono koje je parkirano na kolovozu.memx wrote:TROTOAR je posebno urađena saobraćajna površina namjenjena za kretanje pješaka, koja nije u istom nivou sa kolovozom puta ili je od kolovoza odvojena na drugi način!!! Tako bar piše u testovima za polaganje vozačkog ispita.![]()
Ili ja griješim?! Sorry, možda je do mene!
- Creasy
#28 Re: Privatni parking na javnoj površini
mahalas505 wrote:Policija je znaci upoznata sa ovim problemom nelegalne uzrupracije javne povrsine?Creasy wrote:Nazalost, ovo je potpuno tacno.
Imao sam slicnu situaciju bas u jednoj od tih ulica, mislim Jezero i naravno nisam htio platiti parking, ali sam osobi koja je prisla da me izreketira podvukao da dobro razmisli sta radi... Kad sam se vratio auto netaknuto, od doticne osobe ni traga ni glasa.
Mislim da jeste, ali to je svakako nadleznost opstinske inspekcije.