Zasto dovoljno ne ucimo ili zbog cega nismo ucili?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
¤ jelena ¤

#26 Re: Zasto dovoljno ne ucimo ili zbog cega nismo ucili?

Post by ¤ jelena ¤ »

Pa sad...ko god je završio nekakvu školu učio je dovoljno.

http://www.kcknjizara.rs/edicija?b=C199 :D

Evo, mislim da je ovaj čiko sve fino objasnio:

a ovaj je nešto istraživao pa došao do interesantnih saznanja, možda čak i revolucionarnih
što bi se reklo:

LetsBeReal

#27 Re: Zasto dovoljno ne ucimo ili zbog cega nismo ucili?

Post by LetsBeReal »

Zasto?

1.Zato sto je lakse izaci napolje kad je sunce i gledati gole noge djevojaka nego uciti 4 godine non stop da bi zavrsio fakultet,vako rezultate vidis odmah,a onako tek nakon 4 godine.Ide se linijom manjeg otpora

2.Ne postoji jedna licnost,postoji milione razlicitih licnosti,ne mogu svi imati dva doktorata.

3.Okolina u kojoj smo se rodili i kojoj smo odrasli nije bila povoljna.

4.Prokrastinacija.

5.Nedostatak volje,sto opet ima veze sa brojem 3.

6.Nedostatak interesa,opet ima veze sa brojem 3.

7.Sve skole imaju pogresnu pretpostavku,da su svi ucenici isti,i da svi ucenici trebaju da idu na svih 6 predmeta,i da svi ucenici trebaju imati ista znanja,i da svi ucenici imaju isti mozak i da svi ucenici imaju ista interesovanja.NEMAJU!

Evo ti mog licnog primjera.Imao sam cetvorku i peticu iz Engleskog u osnovnoj skoli,a ostale ocjene katastrofalne,cak pogubne.

Cudili su se ucitelji i razrednica,a nisu skontali da je meni totalno besmisleno uciti iz knjige gdje nema ni jedne slike,gdje su boje depresivne(crna slova,na tamno smedjoj pozadini,ma one knjige iz osnovne,svi ih znamo),gdje su sva slova ista,gdje moram listati 14 stranica istih stvari,previse monotono,i da ja dobivam extreman otpor kada moram uzeti kredu u ruku od koje se jezim.

E da su smatrali da je svaki ucenik poseban mozda bi ja i postao prevodilac,a posto nisu .... :run:

Ako dijete obozava likovno,onda treba smanjiti pritisak sa ostalih predmeta,pa cak ih i ukinuti tom dijetetu,jer je besmisleno da dijete dobiva jedinice a taj ga predmet ne zanima,a usmjeriti ga ka likovnom gdje dobiva petice.

Ako ja volim Engleski jezik,onda smanji mi pritisak sa matematike koja mi se gadi,hem brojevi isti,hem depresivni,hem monotono,hem nikakve kreativnosti,zabave :zzzz:

A jok oni ga jos i povecaju :dance:

A to je i jedan od razloga,skoro pa i jedini zasto djeca napustaju osnovne skole,srednje skole i fakultete.

Treba dijetetu dati da odabere sta voli,a ne nametati mu sta "strucnjaci" misle da djeca trebaju da uce,sta mene briga za kotromanic i gavrila principa,mene interesuje Carl Sagan,dopusti mi da citam o njemu.

Informatika a mene uce kako da pisem u wordu,daj ti meni objasni sta je CPU i RAM,pusti mi word zivota ti :lol:
Post Reply