Jež- cajkeDoberman95 wrote:Volim sevdalinke, narodnjake i cajke
Red - cajke
Okej kafici- Pub, Cheers, City, Celtic i Podrum (i Pussy Galore
Jež- cajkeDoberman95 wrote:Volim sevdalinke, narodnjake i cajke
Ko zna, znaNot My Idea wrote:Jež- cajkeDoberman95 wrote:Volim sevdalinke, narodnjake i cajke
Red - cajke
Okej kafici- Pub, Cheers, City, Celtic i Podrum (i Pussy Galore)
U piratima redovno udara narodna koliko znam i u Djulaginom dvoru koliko se sjecam da sam cuo narodnu nisam odavno bio.sgunited wrote:ako vec volis Jez, barloti, ilidza sto se tice cajki, uglavnom sem Jeza na Bascarsiji neces nigdje naci (koliko ja znam) negdje tamo oko pofalica ili malte tek
NimonjoNot My Idea wrote:Ma ja, pa ja...moram mu ja govorit jer pobogu Sarajlije ne znaju gdje ima cajki i narodne muzike, jer naravno niko od njih nikad to ne slusha. Samo se znam kako su onda pomenuti kafichi uvijek puni...
u sarajevu se ne pije,ovo je muslimanski gradannihilation wrote:Hvala!A jel vam običaj pit na zidiću prije nego idete u klub ili? i ako je, di?
matematicar_teski wrote:u sarajevu se ne pije,ovo je muslimanski gradannihilation wrote:Hvala!A jel vam običaj pit na zidiću prije nego idete u klub ili? i ako je, di?
![]()
cuj Nimonjoawaken wrote:NimonjoNot My Idea wrote:Ma ja, pa ja...moram mu ja govorit jer pobogu Sarajlije ne znaju gdje ima cajki i narodne muzike, jer naravno niko od njih nikad to ne slusha. Samo se znam kako su onda pomenuti kafichi uvijek puni...pravo u sridu...ali nije lako biti dio te lažne elite, ovdje se na "šta pjevušite" kači Sultans Of Swing a upravo se došlo iz grada sa umrem li biće to od srca, život mi kao kazna dođe, nekom si med i slatko grožđe...
![]()
![]()
![]()
Ovo je spešl za nimonju, njen omiljeni Johann Sebastian MatićNot My Idea wrote: cuj Nimonjo![]()
![]()
Ma ej ba, ni ja nikad nisam bila u ovim kafichima, inace samo operu slusham, nego cula od raje
kakvih hoces....od pasa na nize....ili u kompletumoda56 wrote:scorpion7 wrote:a ja volim cajke i rado ih se "secam"....![]()
![]()
a imas li kakvih slika
Slusaj sad. Prvo da ti kazem da nemas bas neki velik izbor sto se tice te muzike u gradu.annihilation wrote:Pozdrav, za 20ak dana dolazim sa prijateljicama u Sarajevo i molila bih vas da mi predložite neke rock,metal klubove, gdje pijete prije kluba i šta god vam padne na pamet...
Od kada se to u operi pucaju majke ti???damke_85 wrote:Slusaj sad. Prvo da ti kazem da nemas bas neki velik izbor sto se tice te muzike u gradu.annihilation wrote:Pozdrav, za 20ak dana dolazim sa prijateljicama u Sarajevo i molila bih vas da mi predložite neke rock,metal klubove, gdje pijete prije kluba i šta god vam padne na pamet...
Dakle idemo, prvo AG klub, najdalji je od ovih ostalih, nalazi se u zgradi gradjevinskog fakulteta, tamo idi kad ima organizovana neka svirka a sad ih ima dosta jer je u toku punk festival, inace nemoj ici ako nema nista organizovano jer ne radi
Pa onda klub underground odmah onde kod gume sto gori iliti vjecne vatre, tu takodjer cesto budu svirke organizovane i taj klub je trenutno ukljucen u ovaj puck fest, dalje mozes otici u slogu iako to vise nije rock klub ponekad i tu bude svirki, ponedjeljkom tu imas vece salse, cetvrkom je kao neka studentska noc gdje vecinu gostiju cine studenti iz doma bjelavei naravno mozes i vikendom otici.
Dalje mozes otici u celtic pub, to ti je kafic u kojem uglavnom ide muzika koju si spomenula, poslije toga mozes u podrum, tamo je muzika vec elektronska ima i dubstepa i sl, nakon toga ides u pussy galore koji radi najduze od svih i tamo uglavnom idu svi (koji nisu šabani i sl. zajebanti) tamo je super iako ces cesto cuti kako ljudi s podsmjehom pricaju o tom mjestu, to su uglavnom homofobi i sl zajebanti jer eto ko fol u pussy idu homici a kao u drugim lokalima ih nema (sloga npr.) Na putu do pussya mozes svratiti u babylon, opusteniji manji kafic gdje mozes popiti par picenca, zatim city pub ili cheers al tu se vec malo osjeti na sminku i snobove al mozes otici.
Sto se tice pijenja prije izlaska, takozvane vanjske pive, to mozes obaviti u parku kao i vecina ili na nekom slicnom mjestu ali nemoj bas negdje na otvorenom prometnom mjestu zbog policije il kak se kaze ovdje da ne budes ofirna.
Jez, operu i sl izbjegavaj, ne zelis da te kakav kloc upuca.
Et zahvali mi se i uzivaj kad dodjes![]()
Hvalaaaa puuunooo!damke_85 wrote:Slusaj sad. Prvo da ti kazem da nemas bas neki velik izbor sto se tice te muzike u gradu.annihilation wrote:Pozdrav, za 20ak dana dolazim sa prijateljicama u Sarajevo i molila bih vas da mi predložite neke rock,metal klubove, gdje pijete prije kluba i šta god vam padne na pamet...
Dakle idemo, prvo AG klub, najdalji je od ovih ostalih, nalazi se u zgradi gradjevinskog fakulteta, tamo idi kad ima organizovana neka svirka a sad ih ima dosta jer je u toku punk festival, inace nemoj ici ako nema nista organizovano jer ne radi
Pa onda klub underground odmah onde kod gume sto gori iliti vjecne vatre, tu takodjer cesto budu svirke organizovane i taj klub je trenutno ukljucen u ovaj puck fest, dalje mozes otici u slogu iako to vise nije rock klub ponekad i tu bude svirki, ponedjeljkom tu imas vece salse, cetvrkom je kao neka studentska noc gdje vecinu gostiju cine studenti iz doma bjelavei naravno mozes i vikendom otici.
Dalje mozes otici u celtic pub, to ti je kafic u kojem uglavnom ide muzika koju si spomenula, poslije toga mozes u podrum, tamo je muzika vec elektronska ima i dubstepa i sl, nakon toga ides u pussy galore koji radi najduze od svih i tamo uglavnom idu svi (koji nisu šabani i sl. zajebanti) tamo je super iako ces cesto cuti kako ljudi s podsmjehom pricaju o tom mjestu, to su uglavnom homofobi i sl zajebanti jer eto ko fol u pussy idu homici a kao u drugim lokalima ih nema (sloga npr.) Na putu do pussya mozes svratiti u babylon, opusteniji manji kafic gdje mozes popiti par picenca, zatim city pub ili cheers al tu se vec malo osjeti na sminku i snobove al mozes otici.
Sto se tice pijenja prije izlaska, takozvane vanjske pive, to mozes obaviti u parku kao i vecina ili na nekom slicnom mjestu ali nemoj bas negdje na otvorenom prometnom mjestu zbog policije il kak se kaze ovdje da ne budes ofirna.
Hmm, k'o da sam nedavno procitao da je tamo bio neki incident, ako sam pogrijesio, duboko se ispricavamekola wrote:Od kada se to u operi pucaju majke ti???damke_85 wrote:Slusaj sad. Prvo da ti kazem da nemas bas neki velik izbor sto se tice te muzike u gradu.annihilation wrote:Pozdrav, za 20ak dana dolazim sa prijateljicama u Sarajevo i molila bih vas da mi predložite neke rock,metal klubove, gdje pijete prije kluba i šta god vam padne na pamet...