haj burazeru malo smanji ribu..KNELE 071 wrote:Bez uvrede kako ti možeš da budeš toliki peder i sudiš šta ko vozi:frngla wrote:bez uvrede prijatelju, ti voziš ragu staru 23 godine i pričaš o VW Golf-u šeste generacije, e to je moj prijatelju za ovogKNELE 071 wrote: Znaš šta je tu zanimljivo. Ja vidio Fiat Bravo 1.4 prešao oko 105.000 radi ko Doxa.
Japanci decenijama rade i duplo manje turbo-benzince sa po 500-600 ili 750 ccm 2 ili 3 cilindra, a ti motori se ugeradžuju u auta K-car klase koja imaju status sa nešto malo većom registracijom od skutera u Japanu (auto kao što je dihatsu coupen, Autozam AZ-1 , Suzuki Wgon+ itd.. ima ih more), i prelaze dosta kilometara bez problema.
Zanimljivo je koliko ti mališani snage daju.
Ponosni sam vlasnik jednog Dihatsu Charade GT-ti tip G100 1989. godište. Motor 3 cilindra 993 ccm 12 Ventila, 74 KW 101 KS. Auto je prešao 198 000 bez reparature turbine, tj bez da je ijednom izdao na paljenju.![]()
Što znači VW
Nevozim ga više nije registrovan, već 5 godina stoji u garaži, i povremeno se upali i provoza po mahali. Sad najčešče vozim E46 328 Ci 2007., i Toyotu Land Cruiser 100 a stavljam jedan Rover 25 u pogon za po gradu, ovako sada razmišljam da kupim BMW F30, možda ću 335 d, ili bih prije Land Cruiser UZJ20, a privlači me i novi Iveco Masif, pa sam ti sad u dilemi.
Imao sam ja i Golfova GTI i ne GTI, diesel i turbo diesel, i mogu ti reči da je dvojka i Passat 3 zadnje auto koje je VW proizveo. Jeste da nije nikakav trkač al za jednog prosječnog čovjeka radnika je bio idealno auto.
Jebeš VW
328ci se pravio izmedju 1998-2000godine a zamjenio ga je 325ci sredinom 2000 godine i pravio se do 2007 ko slabija varijanta i 330ci ko jaca varijanta.jedan je imao 192 a drugi 231ks tako da ako vec zelis da nas impresioniras lazima bar lazi tako da ti se vjeruje..jedino ako bmwe za tebe nije napravio 328ci 2007 godine al cisto sumnjam..
http://bs.wikipedia.org/wiki/BMW_E46