marker za ogrebani lak na autu?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dingosp0

#26 Re: marker za ogrebani lak na autu?

Post by dingosp0 »

amko76 wrote:
dingosp0 wrote:sto se tice Speeda i njihovog rada, nemam nikakve mane...momci rade predobro...
meni su lakirali auto i kad sam vidio kako je ispalo bio sam vise nego zadovoljan...
naravno sve je poskupilo, tako mozda i njihove usluge...
samo mislim da je previse 200KM za jedan blatobran... budimo realni... na taj blatobran otice 25grama laka... i moze se zavrsiti za dan... to je 20 min u komori... da imam para na bacanje uradio bi u speedu bez ikakve dileme.. ali fkt mi se ne daje 200KM za to... a mislio sam da ce mi izaci u susret jer sam ipak lakirao citavo auto kod njih ... i 1700KM nije malo :) a znam da su mom drugu rekli 150KM za blatobran ... i to jos na Bmw X5 koji ima veci blatobran od Golfa 5...
Nisi valjda golfa 5 lakirao?
nije golf 5 vec jetta ....
ali ima isti prednji dio kao golf 5...
samo sto to dosta raje ne zna :D tako lakse uporediti sa golfom 5 ...
amko76

#27 Re: marker za ogrebani lak na autu?

Post by amko76 »

Nebitno šta je, nije mi jasno zašto si lakirao auto staro par godina?

Ja imam jettu 3 stariju 10 godina pa je ne treba farbati :D
dingosp0

#28 Re: marker za ogrebani lak na autu?

Post by dingosp0 »

amko76 wrote:Nebitno šta je, nije mi jasno zašto si lakirao auto staro par godina?

Ja imam jettu 3 stariju 10 godina pa je ne treba farbati :D
2007...
auto je inace iz amerike :D dok je dosla brodom u kontejneru se izgrebala...
i bilo je stete na vratima ... branik zadnji usudbljen, prednji izgreban.. baltobrani isto tako... gepek izgreban...bilo bruku stete na njoj.... TO i PLUS sto je neko prije toga lakirao... iz vise puta i nije pogodio sifru laka svaki put pa se vidila razlika...a po svim vratima su bile neke udubljene tacke, koda je neko cekicem udarao :D eto zato
amko76

#29 Re: marker za ogrebani lak na autu?

Post by amko76 »

Aha, pretpostavio sam da jedino može biti da je slupana. Gdje ćeš skoro novo auto farbati :-)
johntra

#30 Re: marker za ogrebani lak na autu?

Post by johntra »

Neki debil me je zakačio na parkingu, vjerovatno sa autom, ne znam da li je možda nešto drugo bilo ili je neko namjerno povukao ćizu...helem, može li se ovo ispraviti iznutra bez flekovanja, tj. farbanja vrata...sumnjam da može, ali kontam da vidim ima li kakav način...

Image
ahasoho

#31 Re: marker za ogrebani lak na autu?

Post by ahasoho »

Evo da i nadodam na iskustva s losim lakirerima. Treba farbati blatobrane i jedan dio vrata. Odem u poznatog i kvalitetnog majstora i on mi kaze cijenu. Onda odem preko prijatelja u "najboljeg jeftinog majstora" i ovaj garant dadne oko 50Km nizu cijenu plus kucanje vrata ce odraditi dzaba i poprabiti jos sitne karafeke.

Odradi covjek brzinski, platim mu, kad nakon par mjeseci pocne iskakti boja nakon fapovanja. Ond apocnem zagledati sta je radio i nadjem milijun gresaka, em mi nije zasarafio sve sarave na spojlerima, em presamo bojom gdje nije smio, i tako dalje.

A samo je bilo 50KM jeftinije :D

Od tada, idem kod ovog skupog, kaze cijenu, spustim mu je malo i kod njega radim. Od tada prezadovoljan, a pogotovo kada vidim kako lik radi sitnice, pa mu boja nigdje ne predje, itd. itd .itd.

PS. majstor je u hnk-u da me ne pitate "gdje je taj majstor u sarajevu" :D
Post Reply