Edin H. wrote:motorola01 wrote:Ovdje ljudi misle da u osiguranjima rade nepismeni i budale.Misle daj samo advokatu i to je gotova stvar.Ne ide to tako lako.MAlo ko je ne zahebao osiguranje,nego izvukao ono sto mu pripada.Kriminalci su to veliki.
Sta ih imas zajebati, fer je da dobijes ono sto ti pripada, ako zatezu treba da plate zatezne kamate, ako idete linijom manjeg otpora u zivotu, nikada nista necete napraviti.
upravo,covjek nije kriv.nego ko je skrivio udes treba da plati,tj njegovo osiguranje.ako je realna steta na autu 2500 km,procjenjena steta 3500km,nek se nadju na sredini i cao.ja opet moram napisat,ako je asa napravila predracun na 3500km onda je realna sigurno 1000km manja.nadjes nekoga ko ce ti napravit racun,platis to 100km.i odes fino s tim u osiguranje i ljudi ti uplate pare..
jbg,kod nas su osiguranja toliko puta izvarana i javna tajna je da u gradu imas koliko hoces ljudi koji varaju osiguranja i od toga zive.
ja licno znam covjek koji ce ti za 500km napravit totalku na autu da bi ti naplatio kasko.sve su to raznorazne finte i doskocice kojim se ljudi sluze.covjek stavi kacigu,sveze se i od auta napravi konzervu.
zato osiguranja odmah krecu s pretpostavkom da ih hoces zajebat.pogotovo kad dodje neko i ima auto staro 10 godina na kojem je realne stete 2000-2500 i donese predracun iz ase i traze 3500.da se razumijem,tesko ces te pare dobit.al ako budes pametan,mozes dobit dovoljno da kupis nove dijelove,koje ce ti stavit neko ko zna,ko ce ti ofarbat karambolku i da ti ostani stoja-dvije za kafe i goriva.