KJKP (NE)RAD
- nosara
#26 Re: KJKP (NE)RAD
Njihove usluge su najmanja stavka u troskovima stanovanja, pa su ljudi merhametli... Inace, nicim se ne isticu, naprotiv...
PARK je vec druga prica...
PARK je vec druga prica...
- headbanger
#27 Re: KJKP (NE)RAD
ma nije problem paltiti odvoz smeca, mora se, to je normalno
ali problem je kada ih placamo i hvalimo za nesta sto se podrazumjeva
isto kad odvuces auto nadri majstoru i on ga prvo malo sjebe da dodje do velikog kvara, a znas da je do kvara doslo njegovom krivicom, onda opet odes njemu jer nemas drugog i on to popravi i ti ga jos ono pohavlis, kazes bravo super
eeee tek 10ti dan poslje snijega masina (ona sa onim valjkom sto baca snijeg, ne znam kako se zove) cisti glavnu ulicu
bravo, super,
ma suti , dobro je samo nek ne puca
isto kad odvuces auto nadri majstoru i on ga prvo malo sjebe da dodje do velikog kvara, a znas da je do kvara doslo njegovom krivicom, onda opet odes njemu jer nemas drugog i on to popravi i ti ga jos ono pohavlis, kazes bravo super
eeee tek 10ti dan poslje snijega masina (ona sa onim valjkom sto baca snijeg, ne znam kako se zove) cisti glavnu ulicu
bravo, super,
-
ndelic
#28 Re: KJKP (NE)RAD
KJKP RAD je prva liga!!!
Vala za 7 KM mjesečno se stvarno ne može očekivati čudo! Da je riječ o 50 KM ili više (a da bukvalno svi građani na vrijeme i uredno plaćaju) onda bi se možda i imali pravo žaliti za sitne propuste...
Vala za 7 KM mjesečno se stvarno ne može očekivati čudo! Da je riječ o 50 KM ili više (a da bukvalno svi građani na vrijeme i uredno plaćaju) onda bi se možda i imali pravo žaliti za sitne propuste...
-
photo
#29 Re: KJKP (NE)RAD
ja nemam zamjerki na RAD ni sekunde. ljudi rade svoj posao profesionalno. a ni PARKu nemam nikakvih zamjerki.
za posao koji rade ljudi su slabo placeni. u drugim zemljama ljudi koji rade ovaj posao su jako dobro placeni upravo zbog uslova na poslu a ne potrebne strucne spreme za njega. licno bih im dao 2000 KM plate i jos dodatak na rad u zimskim uslovima.
nije lako hodati citav dan iza smetljarskog kamiona i udisati svakakve smradove ili se svadjati sa nekim ko je parkirao auto na prilaz kontejneru pa se ne moze isprazniti ili ocistiti ulica. ne mogu oni ocistiti koliko nasa stoka moze isprljati bacajuci smece sa balkona u kontejner koji redovno promase. a i da ih ima 10.000 ne mogu pocistiti sve papirice koji mi sami bacamo po ulici.
ja iskreno ne bih mogao raditi njihov posao ali kakva je kriza, nikada ne reci nikada.
to je jedino preduzece za koje se ne pitam zasto li im uopste placam. i placam im redovno bez razmisljanja.
za posao koji rade ljudi su slabo placeni. u drugim zemljama ljudi koji rade ovaj posao su jako dobro placeni upravo zbog uslova na poslu a ne potrebne strucne spreme za njega. licno bih im dao 2000 KM plate i jos dodatak na rad u zimskim uslovima.
nije lako hodati citav dan iza smetljarskog kamiona i udisati svakakve smradove ili se svadjati sa nekim ko je parkirao auto na prilaz kontejneru pa se ne moze isprazniti ili ocistiti ulica. ne mogu oni ocistiti koliko nasa stoka moze isprljati bacajuci smece sa balkona u kontejner koji redovno promase. a i da ih ima 10.000 ne mogu pocistiti sve papirice koji mi sami bacamo po ulici.
ja iskreno ne bih mogao raditi njihov posao ali kakva je kriza, nikada ne reci nikada.
to je jedino preduzece za koje se ne pitam zasto li im uopste placam. i placam im redovno bez razmisljanja.
-
ins
#30 Re: KJKP (NE)RAD
@headbanger
Hvala ti sto si nam otvorio oci, eto mi ovdje svi levati, pa nam je trebala pomoc...
Hvala ti sto si nam otvorio oci, eto mi ovdje svi levati, pa nam je trebala pomoc...
- headbanger
#31 Re: KJKP (NE)RAD
to sad ja treba nesta kao da kazem na ovo, ne kontam, zato cu i jains wrote:@headbanger
ma suti, dobro je, samo nek ne puca
- Haris033
#32 Re: KJKP (NE)RAD
Hoćeš li možda da ti RAD uđe u stan i sve pospremi i očisti!? Nego, haj' ti lopatu u ruke i počisiti ispred svoga praga, i ne pametuj mnogo!headbanger wrote:aman cojk kad cita ovo reko bi RAD radi kooooo doxa, dajte pliz. sacuvat cu ovu temu pa kada budete pljuvali na njih kako ih snijeg iznenadi u sred zime ili kada budu popravljali ceste u sred ljeta i usred spice, fino vam je izvucem da vidite kako ste ih ljepo hvalili
mene samo zanima gdje su oni sa onim kolicima sto metu ulice, nigdje njih, sto im se ne daju lopate pa makar trotoare da cisete, ne nego se cekaju masine, evo i 15 dana nakon snjezine jos uvijek ima trotoara koji su zatrpani, pogledajte M.drvor centar lafo grada, plato ipred crkve neociscen, sta sad to im treba halaliti jer Boze eto ni 15 dan oni ne mogu osvojiti
dajete
i tu ima javasluka i neorganizovanosti samo sto se ne vidi ko u grasu
hajd eto elementarna nepogoda, stas sranje se desi kontam ima tu i drzavne krivice, ipak je RAD drzavan firma
ali da je toi super bajno i krasno, daleko od toga
a takodje daleko od toga da ne valjaju, kad apogledam gras oni su ekstra
ali tako nam je inace u drzavi
samo ne mogu da vjerujem da se neko mora pohlavliti za posao koi treba da radi i za koji je palcen da radi
ako cemo tako onda moramo pohlaviti i vodovod super su imamo vode (ma hajde sta ce anm voda u gluho doba noci) i elektropirvredu spuer su imamo struje
-
♥ Julianna ♥
#33 Re: KJKP (NE)RAD
Ne govori čovjek o svom pragu nego o fucking trotoarima koji ne postoje evo vec 20 i kusur dana!
I ja sam plaćena da uradim ono za šta sam plaćena, pa kad je više posla, nikome ne pada na pamet da mi plati što ću raditi više i prekovremeno.
Ne možemo sad jedni na druge prebacivati lopAte. Ako će se stanovništvo uključiti u čišćenje (a trebalo je prije 20 dana), onda treba da su svi na ulicama, a ne da neki s prozora gledaju i slikaju "levate", ko ini koji su se onomad po podrumima sakrivali. Naša CZ ni to nije bila u stanju organizovati.
I ja sam plaćena da uradim ono za šta sam plaćena, pa kad je više posla, nikome ne pada na pamet da mi plati što ću raditi više i prekovremeno.
Ne možemo sad jedni na druge prebacivati lopAte. Ako će se stanovništvo uključiti u čišćenje (a trebalo je prije 20 dana), onda treba da su svi na ulicama, a ne da neki s prozora gledaju i slikaju "levate", ko ini koji su se onomad po podrumima sakrivali. Naša CZ ni to nije bila u stanju organizovati.
- madner
#34 Re: KJKP (NE)RAD
Ta sa valjkom nije masina od KJKP Rad nego su je uzeli od privatnika koji je cistio puteve za Bjelasnicu i Igman. Ili ti mislis da RADu inace treba takva, jako skupa, masina ostalih godina?headbanger wrote:ma nije problem paltiti odvoz smeca, mora se, to je normalno
bravo, super,![]()
- HaHaHa2
#35 Re: KJKP (NE)RAD
dvije su masine bile u opticaju...jedna je od KJKP Rad a druga od Gacanovica (Bosman)madner wrote:Ta sa valjkom nije masina od KJKP Rad nego su je uzeli od privatnika koji je cistio puteve za Bjelasnicu i Igman. Ili ti mislis da RADu inace treba takva, jako skupa, masina ostalih godi na?headbanger wrote:ma nije problem paltiti odvoz smeca, mora se, to je normalno
bravo, super,![]()
- madner
#36 Re: KJKP (NE)RAD
Orman je imao onu masinu sto je po glavnoj ulici i magistralama rezala.
- vjesticanametli
#37 Re: KJKP (NE)RAD
pa naravno da ce rad angazovati gacanovica da cisti ..............tal i privatluk pa su zato doglodi 1 dan Holuje i nevremena blistali
ostrugano do betona sve
- karanana
#38 Re: KJKP (NE)RAD
i ja mislim da je bar jedna ormanova.
- Troll_Happens
#39 Re: KJKP (NE)RAD
♥ Julianna ♥ wrote:Ne govori čovjek o svom pragu nego o fucking trotoarima koji ne postoje evo vec 20 i kusur dana!
Problem je civilne zastite sto su retardirani i nisu organizovani.. svako svoju politiku vodi a grad zatrpan. Da je bilo dovoljno lopata i da su iz svake mjesne zajednice slali pozive ljudima uz kazne ako se ne odazovu grad bi bio cist za par dana. Ovako oni su samo uticali na to svojom neodgovornoscu da ovo stanje potraje jos vise. I sta vise nisu kaznjavali one koji su koristili te teske momente da se obogate sto prodavajuci lopate sto prodavajuci hranu po znatno vecim cijenama. Dobro je sto se ovo desilo da se vidi odmah koja go*na zive u ovoj zemlji, ne do bog nekog rata pa mislim da bi se ljudi medjusobno poubijali za dzak brasna ili litru ulja.
@headbanger osjeca se visak energije u tvojim postovima odmah po lopatu i pocni udarat i raskrcavat zatrpane dijelove grada valjda ces onda vise cjeniti rad drugih ljudi. Lako je palamuditi iz toplog doma ne ciste nista niko a svi sjede i gledaju TV
-
The 51st State
#40 Re: KJKP (NE)RAD
ko prodje branilaca grada tokom sff-a negdje oko dva tri, pa onda opet ujutro oko 7-8-9, dosta mu je da formira misljenje o kjkp rad
. realno, svoje usluge izvrsavaju profesionalno i iznad prosjeka s obzirom na "gradjanstvo".
- Rosebud_
#41 Re: KJKP (NE)RAD
U mome kraju komunalci nemaju nikakvu "masineriju" osim kamiona za odvoz smeca. Snijeg pade, grtalica (nasli od nekog privatnika) jednom prosla glavnom dzadom, ostalo ako su gradjani cistili cestu i moglo se proc, ako nisu onda bujrum pjeske. Sad ce neki reci pa sto ste gospoda i cekate da vam grad ocisti, sto sami ne cistite. Ljudi su ocistili svoje basce, prilaz toj istoj cesti, i jos sta su mogli. Ti isti ljudi koji su to i cistili idu na posao, imaju i drugih obaveza, i jos su morali lopatat sto i nije bila njihova obaveza ali su morali jer nikog drugog nije briga. I zasto jos da ih se krivi i napada sto ocekuju da i komunalci rade svoj posao?! To isto komunalno poduzece je nedavno povecalo svoje cijene za sa 1,07 na 1,70 KM, a nit sta rade nit odvoze smece. Bukvalno se zna desit da ciste glavnu cestu (voda i smrk) dan nakon kise, i onda tri mjeseca nista. Ljudima uniste kante za smece i samo odu, bez ikakve odstete. Kad nema vode naplacuju zrak. Snijeg nije padao onim intenzitetom i situacija nije onako alarmantna vec sedam dana, smece jos nisu pokupili. Razval asfal da kobajagi nesto poprave, i kad zavrse samo pobacaju dijelove asfalta onako preko i to tako stoji mjesecima. U mojoj ulici samo dvije ulicne svjetljike rade (2/20).
I onda ce kazat da smo duzni placat radili oni ili ne radili.
- Haris033
#42 Re: KJKP (NE)RAD
U kojem ti dijelu grada živiš? RAD nije povećao cijene od 1998.g.!? Osim toga, RAD je zadužen za čišćenje snijega u četiri gradske Općine (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad). Pod "čišćenjem" se podrazumijeva kada snijeg napada do visine 40 cm. Nikako neki da shvate da je u Sarajevu došlo do vremenske nepogode, a kada se to desi onda se proglašava vanredno stanje, a kada je vanredno stanje, onda djeluje CZ! Moje mišljenje je da je RAD odgovorio na ovu nepogodu koliko je mogao. Smeće se odvozi postepeno, obzirom na velike količine koje su se nagomilale u proteklih 20-tak dana.Rosebud_ wrote:U mome kraju komunalci nemaju nikakvu "masineriju" osim kamiona za odvoz smeca. Snijeg pade, grtalica (nasli od nekog privatnika) jednom prosla glavnom dzadom, ostalo ako su gradjani cistili cestu i moglo se proc, ako nisu onda bujrum pjeske. Sad ce neki reci pa sto ste gospoda i cekate da vam grad ocisti, sto sami ne cistite. Ljudi su ocistili svoje basce, prilaz toj istoj cesti, i jos sta su mogli. Ti isti ljudi koji su to i cistili idu na posao, imaju i drugih obaveza, i jos su morali lopatat sto i nije bila njihova obaveza ali su morali jer nikog drugog nije briga. I zasto jos da ih se krivi i napada sto ocekuju da i komunalci rade svoj posao?! To isto komunalno poduzece je nedavno povecalo svoje cijene za sa 1,07 na 1,70 KM, a nit sta rade nit odvoze smece. Bukvalno se zna desit da ciste glavnu cestu (voda i smrk) dan nakon kise, i onda tri mjeseca nista. Ljudima uniste kante za smece i samo odu, bez ikakve odstete. Kad nema vode naplacuju zrak. Snijeg nije padao onim intenzitetom i situacija nije onako alarmantna vec sedam dana, smece jos nisu pokupili. Razval asfal da kobajagi nesto poprave, i kad zavrse samo pobacaju dijelove asfalta onako preko i to tako stoji mjesecima. U mojoj ulici samo dvije ulicne svjetljike rade (2/20).
Neki dan sam gledao Muhameda Gafića, koji je preko tv-a kritikovao stanare nebodera u ul. Džemala Bijedića (Čengić Vila), jer su čekali dan da grtalica dođe i očisti put ispred njihove zgrade, kako bi trudnica (pred porodom) koja živi u tom neboderu mogla dobiti medicinsku pomoć u slučaju poroda. RAD je očistio put, ali ostaje kritika na stanovnike pomenutog neboderra, koji nisu prstom makli, a kada uzmemo u obzir da taj neboder ima 16 spratova i da svaki sprat ima 8 stanova, nevjerovatna je činjenica da se tada niko nije uhvatio lopate... Zar to nešto ne govori!?
-
palamuda
#43 Re: KJKP (NE)RAD
Šta reći nego sebičnost i bezobrazluk pomenutih stanara ako se uopšte tako mogu nazvati.Haris033 wrote:U kojem ti dijelu grada živiš? RAD nije povećao cijene od 1998.g.!? Osim toga, RAD je zadužen za čišćenje snijega u četiri gradske Općine (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad). Pod "čišćenjem" se podrazumijeva kada snijeg napada do visine 40 cm. Nikako neki da shvate da je u Sarajevu došlo do vremenske nepogode, a kada se to desi onda se proglašava vanredno stanje, a kada je vanredno stanje, onda djeluje CZ! Moje mišljenje je da je RAD odgovorio na ovu nepogodu koliko je mogao. Smeće se odvozi postepeno, obzirom na velike količine koje su se nagomilale u proteklih 20-tak dana.Rosebud_ wrote:U mome kraju komunalci nemaju nikakvu "masineriju" osim kamiona za odvoz smeca. Snijeg pade, grtalica (nasli od nekog privatnika) jednom prosla glavnom dzadom, ostalo ako su gradjani cistili cestu i moglo se proc, ako nisu onda bujrum pjeske. Sad ce neki reci pa sto ste gospoda i cekate da vam grad ocisti, sto sami ne cistite. Ljudi su ocistili svoje basce, prilaz toj istoj cesti, i jos sta su mogli. Ti isti ljudi koji su to i cistili idu na posao, imaju i drugih obaveza, i jos su morali lopatat sto i nije bila njihova obaveza ali su morali jer nikog drugog nije briga. I zasto jos da ih se krivi i napada sto ocekuju da i komunalci rade svoj posao?! To isto komunalno poduzece je nedavno povecalo svoje cijene za sa 1,07 na 1,70 KM, a nit sta rade nit odvoze smece. Bukvalno se zna desit da ciste glavnu cestu (voda i smrk) dan nakon kise, i onda tri mjeseca nista. Ljudima uniste kante za smece i samo odu, bez ikakve odstete. Kad nema vode naplacuju zrak. Snijeg nije padao onim intenzitetom i situacija nije onako alarmantna vec sedam dana, smece jos nisu pokupili. Razval asfal da kobajagi nesto poprave, i kad zavrse samo pobacaju dijelove asfalta onako preko i to tako stoji mjesecima. U mojoj ulici samo dvije ulicne svjetljike rade (2/20).
Neki dan sam gledao Muhameda Gafića, koji je preko tv-a kritikovao stanare nebodera u ul. Džemala Bijedića (Čengić Vila), jer su čekali dan da grtalica dođe i očisti put ispred njihove zgrade, kako bi trudnica (pred porodom) koja živi u tom neboderu mogla dobiti medicinsku pomoć u slučaju poroda. RAD je očistio put, ali ostaje kritika na stanovnike pomenutog neboderra, koji nisu prstom makli, a kada uzmemo u obzir da taj neboder ima 16 spratova i da svaki sprat ima 8 stanova, nevjerovatna je činjenica da se tada niko nije uhvatio lopate...
Mi smo ulaz počeli sebi otkopavati isto jutro najviše zbog komšije koji boluje od karcinoma, zalomilo se sa drugim ulazima i očistili cjelu ulicu dugu oko 100 metara i ništa nam nije falilo, dan poslije prošla grna i svi zadovoljni.
-
♥ Julianna ♥
#44 Re: KJKP (NE)RAD
Upravo ovo govorim, svi su trebali na ulice i svoje kvartove čistiti SA KJKP-om, ali mislim da je headbanger htio reći da ih ne treba ukivati u zvijezde zato što rade svoj posao.Ni mene niko ne potapše po ramenu kad ispoštujem kratke rokove, a ja znam do kad i koliko radim da bi uradila posao.Jedan001 wrote:Problem je civilne zastite sto su retardirani i nisu organizovani.. svako svoju politiku vodi a grad zatrpan. Da je bilo dovoljno lopata i da su iz svake mjesne zajednice slali pozive ljudima uz kazne ako se ne odazovu grad bi bio cist za par dana. Ovako oni su samo uticali na to svojom neodgovornoscu da ovo stanje potraje jos vise. I sta vise nisu kaznjavali one koji su koristili te teske momente da se obogate sto prodavajuci lopate sto prodavajuci hranu po znatno vecim cijenama. Dobro je sto se ovo desilo da se vidi odmah koja go*na zive u ovoj zemlji, ne do bog nekog rata pa mislim da bi se ljudi medjusobno poubijali za dzak brasna ili litru ulja.
@headbanger osjeca se visak energije u tvojim postovima odmah po lopatu i pocni udarat i raskrcavat zatrpane dijelove grada valjda ces onda vise cjeniti rad drugih ljudi. Lako je palamuditi iz toplog doma ne ciste nista niko a svi sjede i gledaju TV
Činjenica je da je ovo bila vanredna situacija i da to preduzece samo nije moglo osvojiti ovu kolicinu snijega. Ali je isto tako činjenica da se ne može računati na "obraz" građana i komšija, i ne vidim razloga zašto bi neko izašao na ulicu onako iz hobija , dok neko sjedi u kući i gleda tv. Nije smjela postojati mogućnost izbora i uopšte ne krivim one što su gospodski gledali kako im komšije levati čiste ispred kuće.
- karanana
#45 Re: KJKP (NE)RAD
sta znaci ovo povecanje cijene sa 1,07 na 1,70? jeli to po kvadratu, osobi, stanu.....?
nikako ne mogu da ukalkulisem i skontam ovo navedeno povecanje cijene.
nikako ne mogu da ukalkulisem i skontam ovo navedeno povecanje cijene.
- headbanger
#46 Re: KJKP (NE)RAD
suti razapet ce teRosebud_ wrote:U mome kraju komunalci nemaju nikakvu "masineriju" osim kamiona za odvoz smeca. Snijeg pade, grtalica (nasli od nekog privatnika) jednom prosla glavnom dzadom, ostalo ako su gradjani cistili cestu i moglo se proc, ako nisu onda bujrum pjeske. Sad ce neki reci pa sto ste gospoda i cekate da vam grad ocisti, sto sami ne cistite. Ljudi su ocistili svoje basce, prilaz toj istoj cesti, i jos sta su mogli. Ti isti ljudi koji su to i cistili idu na posao, imaju i drugih obaveza, i jos su morali lopatat sto i nije bila njihova obaveza ali su morali jer nikog drugog nije briga. I zasto jos da ih se krivi i napada sto ocekuju da i komunalci rade svoj posao?! To isto komunalno poduzece je nedavno povecalo svoje cijene za sa 1,07 na 1,70 KM, a nit sta rade nit odvoze smece. Bukvalno se zna desit da ciste glavnu cestu (voda i smrk) dan nakon kise, i onda tri mjeseca nista. Ljudima uniste kante za smece i samo odu, bez ikakve odstete. Kad nema vode naplacuju zrak. Snijeg nije padao onim intenzitetom i situacija nije onako alarmantna vec sedam dana, smece jos nisu pokupili. Razval asfal da kobajagi nesto poprave, i kad zavrse samo pobacaju dijelove asfalta onako preko i to tako stoji mjesecima. U mojoj ulici samo dvije ulicne svjetljike rade (2/20).
moras hvaliti RAD
u stvari hajmo sve hvaliti
hvala grasu na prevozu, znamo da je teska situacija i kada su bili najveci minusi 2 tramvaja voze i da od onoliko radnika lezihljeboivca moraju truci i studenti cistiti prugu
hvala vodovodu sto imamo vode, jest da su redukcije ali makar imamo vode i jest da su oni krivi za vecinu smrzavanja vode u cijevima koje su popucale i voda napravila jos veci belaj jos vecu stetu
hvala elektropirvredi sto imamo struje, jest u mostaru bulo problem ali hebe m ise mostar je daleko
hvala telekomu sto imamo interneta, ktv, telefon i mobite
hvalaCZ sto su izvukli uniforme iz naftalina
eto ako se sjetite jos koje firme zahvalte im, nekai mi halale sto ih se nisam sjetio
jest da ih placamo, sto kroz racune tako i kroz doprinose ali ipak opet im hvala sto su se udostojili radtiti svoj posao
ah da zaboravih, mislim da sam i ipak previse ifrustiran odo gledati tv i slikati lopatase
-
palamuda
#47 Re: KJKP (NE)RAD
Mislim da su kad se sve sabere i oduzme levati ispali oni koji su gledali tv zamotani u deku, a konju bi rep mogli iščupat. Ja sam izašao i baš me bilo briga ko je pored mene čistio, a ko je gledao TV, znam ih ja još koji su brojali zube i lopate kao izgovor da ne pomaknu guzicu i konačno urade nešto za sebe i za zajednicu u kojoj žive.♥ Julianna ♥ wrote:Upravo ovo govorim, svi su trebali na ulice i svoje kvartove čistiti SA KJKP-om, ali mislim da je headbanger htio reći da ih ne treba ukivati u zvijezde zato što rade svoj posao.Ni mene niko ne potapše po ramenu kad ispoštujem kratke rokove, a ja znam do kad i koliko radim da bi uradila posao.Jedan001 wrote:Problem je civilne zastite sto su retardirani i nisu organizovani.. svako svoju politiku vodi a grad zatrpan. Da je bilo dovoljno lopata i da su iz svake mjesne zajednice slali pozive ljudima uz kazne ako se ne odazovu grad bi bio cist za par dana. Ovako oni su samo uticali na to svojom neodgovornoscu da ovo stanje potraje jos vise. I sta vise nisu kaznjavali one koji su koristili te teske momente da se obogate sto prodavajuci lopate sto prodavajuci hranu po znatno vecim cijenama. Dobro je sto se ovo desilo da se vidi odmah koja go*na zive u ovoj zemlji, ne do bog nekog rata pa mislim da bi se ljudi medjusobno poubijali za dzak brasna ili litru ulja.
Činjenica je da je ovo bila vanredna situacija i da to preduzece samo nije moglo osvojiti ovu kolicinu snijega. Ali je isto tako činjenica da se ne može računati na "obraz" građana i komšija, i ne vidim razloga zašto bi neko izašao na ulicu onako iz hobija , dok neko sjedi u kući i gleda tv. Nije smjela postojati mogućnost izbora i uopšte ne krivim one što su gospodski gledali kako im komšije levati čiste ispred kuće.
Ovi su najjači udarnici tipa i ja radim i mene niko ne tapše po ramenu, dajte više sujeta i naprđivanja mi je na vrh glave, a RADu sva čast nisu oni krivi što posloju sa bagrom samo takom.
- headbanger
#48 Re: KJKP (NE)RAD
opet se prica koje lopatao a ko nije
ja sam zbog sebe lopatao a ne zbog komsije i zivo mi se hebe sta je on radio, jedino bi mu zavidio da je opsluzivao zenu
svi vi koji ste lopatali zbog mene a ne zbog sebe hvala vam niste trebali
sad cu napraviti majcu ja sam lopatao kad je bilo najteze i tako hodati po gradu
ne bi li me ko potapsao po ramenu i obuci su tamne tole da se ne vidi kada se upiskim od dragosti
krivo vam sto je neko sjedio i gleda tv a vi loaptali, pa sto ste lopatali, sto i vi niste isli kuci i gledali tv
osim ako ste zbog sebe lopatali onda nemate pravo nikome nista reci
pa vidite dokle je doslo, zahavljuete se nekome ko radi svoj posao, to je isto ono "mole se radnici grasa da se jave na posao" mislim wtf eto hvalalim sto su dosli na posao, zahaljujete se firmi koju iznenadi snijeg u sred januara
ja sam zbog sebe lopatao a ne zbog komsije i zivo mi se hebe sta je on radio, jedino bi mu zavidio da je opsluzivao zenu
sad cu napraviti majcu ja sam lopatao kad je bilo najteze i tako hodati po gradu
ne bi li me ko potapsao po ramenu i obuci su tamne tole da se ne vidi kada se upiskim od dragosti
krivo vam sto je neko sjedio i gleda tv a vi loaptali, pa sto ste lopatali, sto i vi niste isli kuci i gledali tv
pa vidite dokle je doslo, zahavljuete se nekome ko radi svoj posao, to je isto ono "mole se radnici grasa da se jave na posao" mislim wtf eto hvalalim sto su dosli na posao, zahaljujete se firmi koju iznenadi snijeg u sred januara
-
palamuda
#49 Re: KJKP (NE)RAD
I dalje ne kontam što je sramota nekome reći da je ldobro uradio posao al eto.headbanger wrote:opet se prica koje lopatao a ko nije
- headbanger
#50 Re: KJKP (NE)RAD
ma nije srtamotapalamuda wrote:I dalje ne kontam što je sramota nekome reći da je ldobro uradio posao al eto.headbanger wrote:opet se prica koje lopatao a ko nije
samo sto da ja tebe ukivam u zvijezde jer si radio svoj posao
za koji si placen
ok odradio si posao, moglo se jos bolje ali to vec nije do tebe (CZ kriva) i sta sad treba spomenik dici
zahvaljujes se za nesta sto se podrazumjeva, sto je normalno
i jel to treba spomenik dici raji koja je lopatala, pa zbog sebe smo lopatali, aj sam zbog sebe lopatao, da mogu do granapa, do smeca, do ceste