Prevara - Bisera Bostandžija
-
jose92
#26 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Svuda u Europi vlasti se "obraduju" svakom novorodjenom djetetu.Uopste nije vazno,iz braka ili van njega.Nije cak previse vazno ni to koje zivotne dobi je majka,iz kojeg socijalnog sloja potice,kakve su joj moralne karakteristike i sl.Svako novo dijete je dobrodoslo.Samo nama u BiH , izgleda, bijela kuga nije problem.BiH je potpisnicica konvencije o zastiti djece i omladine i vlasti moraju adekvatno zbrinuti bebu.Ali oni to ne rade.Zasto?Valjda misle kako ce to vec dobri ljudi Bosne (kao ovi sa foruma) sami odraditi.Strasno.Ali ima jos nesto.U Evropi bi vlasti,osim sto adekvatno zbrinu bebu,OBAVEZNO PRONASLI I NJENOG BABU,u cijoj skrbi bi i on sigurno "ucestvovao".Zato uz apel da se majci i bebi pomogne,pozivam majku da "pomogne" vlastima u pronalazenju odbjeglog babe i muza.
- despina
#27 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
jose92 wrote:Svuda u Europi vlasti se "obraduju" svakom novorodjenom djetetu.Uopste nije vazno,iz braka ili van njega.Nije cak previse vazno ni to koje zivotne dobi je majka,iz kojeg socijalnog sloja potice,kakve su joj moralne karakteristike i sl.Svako novo dijete je dobrodoslo.Samo nama u BiH , izgleda, bijela kuga nije problem.BiH je potpisnicica konvencije o zastiti djece i omladine i vlasti moraju adekvatno zbrinuti bebu.Ali oni to ne rade.Zasto?Valjda misle kako ce to vec dobri ljudi Bosne (kao ovi sa foruma) sami odraditi.Strasno.Ali ima jos nesto.U Evropi bi vlasti,osim sto adekvatno zbrinu bebu,OBAVEZNO PRONASLI I NJENOG BABU,u cijoj skrbi bi i on sigurno "ucestvovao".Zato uz apel da se majci i bebi pomogne,pozivam majku da "pomogne" vlastima u pronalazenju odbjeglog babe i muza.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#28 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
jose92 wrote:Svuda u Europi vlasti se "obraduju" svakom novorodjenom djetetu.Uopste nije vazno,iz braka ili van njega.Nije cak previse vazno ni to koje zivotne dobi je majka,iz kojeg socijalnog sloja potice,kakve su joj moralne karakteristike i sl.Svako novo dijete je dobrodoslo.Samo nama u BiH , izgleda, bijela kuga nije problem.BiH je potpisnicica konvencije o zastiti djece i omladine i vlasti moraju adekvatno zbrinuti bebu.Ali oni to ne rade.Zasto?Valjda misle kako ce to vec dobri ljudi Bosne (kao ovi sa foruma) sami odraditi.Strasno.Ali ima jos nesto.U Evropi bi vlasti,osim sto adekvatno zbrinu bebu,OBAVEZNO PRONASLI I NJENOG BABU,u cijoj skrbi bi i on sigurno "ucestvovao".Zato uz apel da se majci i bebi pomogne,pozivam majku da "pomogne" vlastima u pronalazenju odbjeglog babe i muza.
-
zvrk
#29 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
nemojte mi zamjeriti, ali da ne bih nekoliko puta ponavljala sve, na ovom albumu, tacnije komentarima mozete vidjeti sta mami i AMiru treba i sta imaju.
Danas je otvorila račun i broj imate kao sliku u albumu
za uplate iz inostranstva - ima western union i uputstvu
ja licno trenutno sakupljam lovu za frizider sa rajom jer joj se skupilo hrane a nema frizidera.
Sutra aBd dobijamo krevetac za AMira, a prekosutra ormar za njegovu odjecu..
Hvala svima!
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 802&type=3
ova mlada majka nije svoje dijete ostavila u domu, iako bi joj lakse bilo... odlucila je boriti se pa sta bude. Da vidite koliko voli to dijete - srce bi vam puklo
Danas je otvorila račun i broj imate kao sliku u albumu
za uplate iz inostranstva - ima western union i uputstvu
ja licno trenutno sakupljam lovu za frizider sa rajom jer joj se skupilo hrane a nema frizidera.
Sutra aBd dobijamo krevetac za AMira, a prekosutra ormar za njegovu odjecu..
Hvala svima!
ova mlada majka nije svoje dijete ostavila u domu, iako bi joj lakse bilo... odlucila je boriti se pa sta bude. Da vidite koliko voli to dijete - srce bi vam puklo
-
Redd
#30 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Dala sam svoj doprinos za malog Amira, nadam se da je sad dobro, da je upala pluća sanirana? A pomoć ćemo nastaviti skupljati, ne smijemo i nećemo našeg malenog junaka i njegovu hrabru majku ostaviti na cjedilu.
Izvinjavam se unaprijed moderatorima i svima koje to smeta, ali nisam nigdje vidjela temu na forumu za pomoć porodici Muje Muminovića, a o kojem sam pročitala članak na sa-x. U ovoj porodici je dvoje djece kojima je svaka pomoć dobro došla. Oni nemaju NIŠTA! Molim vas da pročitate.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/human ... /120305122#

Izvinjavam se unaprijed moderatorima i svima koje to smeta, ali nisam nigdje vidjela temu na forumu za pomoć porodici Muje Muminovića, a o kojem sam pročitala članak na sa-x. U ovoj porodici je dvoje djece kojima je svaka pomoć dobro došla. Oni nemaju NIŠTA! Molim vas da pročitate.
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/human ... /120305122#
-
Redd
#31 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
"Težak je život koji sada živim, nema se posla. Živim sa suprugom i dvoje djece. Nemam nikavih primanja, ni dječijeg doplatka, zato što mi jedno dijete nije upisano u knjigu rođenih", govori Mujo Mumnović na početku razgovora.
Kako kaže, ljeti zaradi oko 250 KM ukoliko ga neko zovne da radi i s tim novcem kupi malo hrane za zimnicu.
"Ali i to je rijetko. Ja volim raditi i volio bih da imam neki stalni posao. Ali, svako voli u najam uzeti sposobnijeg i mlađeg čovjeka. Ovo je život od danas do sutra. Po čitavu noć ne mogu zaspati, ubi me psiha...", kaže Mujo.
Muminovići žive u sobi trošne kuće bez WC-a.
"Kupamo se samo ljeti na rijeci Spreči. Zimi se brišemo mokrim peškirima. Ovom djetetu koje ide u drugi razred nemam za šta kupiti sendvič tako da u školu nerijetko ode gladan. Nekoliko puta su mi isključivali struju, jer nemam čime platiti. Evo, sada imam već dva računa za platiti i čekam da mi je dođu isključiti", kaže Mujo.
Kaže, živi dan za danom. Često i sam zaspi bez večere kako bi njegova djeca imala šta jesti prije spavanja.
"Po dva dana mogu trpjeti glad. Ponekad kažem 'Daj Bože da se umre, da neko pomogne ovim ljudima'. Ja bih zahvalio svakome ko mi može pomoći. Ako neko ne može, hvala i njemu", kaže Mujo na kraju. Porodicu Muminović možete dobiti na broj telefona 061/389-472
Ukoliko želite novčano pomoći porodici Muminović, možete to uraditi na sljedeće žiroračune:
Devizni račun
SWIFT: TBTUBA22 -IBAN BA 391321410346195267 - Partija 103461952 Muminović Mujo, BiH.
Tekući račun
NLB 132-730-00000005-66 BR.R 1321402011326125
Kako kaže, ljeti zaradi oko 250 KM ukoliko ga neko zovne da radi i s tim novcem kupi malo hrane za zimnicu.
"Ali i to je rijetko. Ja volim raditi i volio bih da imam neki stalni posao. Ali, svako voli u najam uzeti sposobnijeg i mlađeg čovjeka. Ovo je život od danas do sutra. Po čitavu noć ne mogu zaspati, ubi me psiha...", kaže Mujo.
Muminovići žive u sobi trošne kuće bez WC-a.
"Kupamo se samo ljeti na rijeci Spreči. Zimi se brišemo mokrim peškirima. Ovom djetetu koje ide u drugi razred nemam za šta kupiti sendvič tako da u školu nerijetko ode gladan. Nekoliko puta su mi isključivali struju, jer nemam čime platiti. Evo, sada imam već dva računa za platiti i čekam da mi je dođu isključiti", kaže Mujo.
Kaže, živi dan za danom. Često i sam zaspi bez večere kako bi njegova djeca imala šta jesti prije spavanja.
"Po dva dana mogu trpjeti glad. Ponekad kažem 'Daj Bože da se umre, da neko pomogne ovim ljudima'. Ja bih zahvalio svakome ko mi može pomoći. Ako neko ne može, hvala i njemu", kaže Mujo na kraju. Porodicu Muminović možete dobiti na broj telefona 061/389-472
Ukoliko želite novčano pomoći porodici Muminović, možete to uraditi na sljedeće žiroračune:
Devizni račun
SWIFT: TBTUBA22 -IBAN BA 391321410346195267 - Partija 103461952 Muminović Mujo, BiH.
Tekući račun
NLB 132-730-00000005-66 BR.R 1321402011326125
-
Redd
-
zvrk
#33 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Redd svaka cast i hvala
nemoj me pogresno shvatiti, ali trebas otvoriti posebnu temu o porodici Muminovic
zasluzili su
nemoj me pogresno shvatiti, ali trebas otvoriti posebnu temu o porodici Muminovic
zasluzili su
-
Redd
#34 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Ma ja nisam nikada otvarala nijednu temu, nije da se ne bih snasla, nego nemam vremena od svojih radnih obaveza.
A bilo bi super kada bi neko otvorio temu i za njih.
A bilo bi super kada bi neko otvorio temu i za njih.
-
zvrk
#35 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Tema otvorena 
Mama Bisera ce dobiti kolica za malenog Amira jer bebica raste.
Dalje joj trebaju posteljine za djeciji krevetic.
Sve druge info na albumu u prethodnim postovima
-
iceman2010
-
Redd
#37 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
zvrk wrote:Tema otvorena
HVALA!
- Hemera
-
zvrk
#39 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
obzirom da sam ja inicirala akciju u prethodnim mjesecima, obavjestavam vas da ovdje mozete vidjeti sta je sve uradjeno
takodjer, gugu bazar joj je uplatio 300 KM,
jos jedna teta 150,
jedna skoro 400 a ostalo je u albumima sve...
placene kirije za mart i april, namirnice, sve...
od bisere sam odustala kada me je pitala imam li dupli tepih da joj dam da prostre jer je njen prljav, a hladno da se pere
i kada je na ponudjeni posao rekla: ja ne zelim raditi sa muskarcima.
i uz to kada je komsinica nasla za shodno da mi kaze kako ne bi valjda niko na njenom jadu da se bogati ?!
ps. posljednji put kada sam nosila pomoc sam se najavila, ali ona niti je bila kuci, niti je nazvala da zahvali
komsinica je primila pomoc i to je to
ostalo je na vama
takodjer, gugu bazar joj je uplatio 300 KM,
jos jedna teta 150,
jedna skoro 400 a ostalo je u albumima sve...
placene kirije za mart i april, namirnice, sve...
od bisere sam odustala kada me je pitala imam li dupli tepih da joj dam da prostre jer je njen prljav, a hladno da se pere
i kada je na ponudjeni posao rekla: ja ne zelim raditi sa muskarcima.
i uz to kada je komsinica nasla za shodno da mi kaze kako ne bi valjda niko na njenom jadu da se bogati ?!
ps. posljednji put kada sam nosila pomoc sam se najavila, ali ona niti je bila kuci, niti je nazvala da zahvali
komsinica je primila pomoc i to je to
ostalo je na vama
-
zvrk
#41 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
nazalost da Hemera 
- Cholina_Lokica
#42 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Klasika... Nazalost
- Hemera
#43 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
hvala bogu da iamte link za sve što ste joj dali,ono crno na bijelo da joj je svijet pomogao,to nije malo nego se baš svijet potrudio radi maksuma...ali et

i opet joj novinetine posvecuju paznju,zena ba samo maltene pljacka glumeci pacenicu
zao mi sto je narod prevaren,i to onaj kojeg je malo na danasnjem vremenu
ugl ruke vam se svima pozlatile koji ste pomogli
a ona fkt

i opet joj novinetine posvecuju paznju,zena ba samo maltene pljacka glumeci pacenicu
zao mi sto je narod prevaren,i to onaj kojeg je malo na danasnjem vremenu
ugl ruke vam se svima pozlatile koji ste pomogli
a ona fkt
-
zvrk
#44 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
bili su joj i sa ispuni mi zelju
i jos je nekih uplata bilo na racun ili na ruke, ali ih ja nisam objavila, jer su ljudi direktno dali novac, a ne preko mene :S
zao mi je svih ljudi koji su cistog srca odvojili od sebe da bi pomogli
nama neka djela budu prema nijjetu vrednovana od Boga, samo to mogu traziti
i jos je nekih uplata bilo na racun ili na ruke, ali ih ja nisam objavila, jer su ljudi direktno dali novac, a ne preko mene :S
zao mi je svih ljudi koji su cistog srca odvojili od sebe da bi pomogli
nama neka djela budu prema nijjetu vrednovana od Boga, samo to mogu traziti
- kockica_kockica
#45 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
Moj post o tome kako joj treba naci posao da radi i svojim radom da hrani i oblaci dijete svi su docekali kao da sam drzavni neprijatelj broj 1... cak je taj post obrisan jer je humanitarna akcija u pitanju...
Iskreno zao mi je sto se to desilo da ste ulozili toliko truda da joj pomognete a da se doticna ponasa prema vama svima kao da ste otiraci koje ona cak ne mora ni primiti u kucu i reci obicno HVala... k tome posao odbije jer nece raditi sa muskarcima... Stvarno.. ali stvarno je sve veci broj takvih koji uvijek dobiju pomoc a ne trebaju je dobiti, dok oni kojima je to zaista potrebno i zahvalni su na pomoci nikako do izrazaja da dodju...
Ali sam previse ukljucena u pomoc tim u potrebama, i strasno me boli kad pomognes nekome, a onda kad dodje televizija ili neka organizacija cujes "kako njima nikad niko nista nije pomogao"
Iskreno zao mi je sto se to desilo da ste ulozili toliko truda da joj pomognete a da se doticna ponasa prema vama svima kao da ste otiraci koje ona cak ne mora ni primiti u kucu i reci obicno HVala... k tome posao odbije jer nece raditi sa muskarcima... Stvarno.. ali stvarno je sve veci broj takvih koji uvijek dobiju pomoc a ne trebaju je dobiti, dok oni kojima je to zaista potrebno i zahvalni su na pomoci nikako do izrazaja da dodju...
Ali sam previse ukljucena u pomoc tim u potrebama, i strasno me boli kad pomognes nekome, a onda kad dodje televizija ili neka organizacija cujes "kako njima nikad niko nista nije pomogao"
- Cholina_Lokica
#46 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
kockica_kockica wrote:Moj post o tome kako joj treba naci posao da radi i svojim radom da hrani i oblaci dijete svi su docekali kao da sam drzavni neprijatelj broj 1... cak je taj post obrisan jer je humanitarna akcija u pitanju...
A nisam jednom prokomentarisala kao ti na temu i svi drvlje i kamenje na mene, a vecina ovih akcija je takva, i vecina ljudi takvi... Jadno...
-
nova_korisnica
#47 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
najgore je sto ovakvi slucajevi donose nepovjerenje pa covjek mozda ne pomogne onome kome bi trebao....ne znam, tuzno je bas....ja se najradije opredijelim za starije osobe, koje ne mogu raditi i koji imaju neku mizernu penziju...
sjecam se kad je mami dosla na vrata jedna mladja romkinja, pokrivena sa djetetom i u suzama kako nema ni djetetu za hranu itd...moja mama nakupila kesu namjernica i daje joj i govori da ocisti stubiste, platice joj to dodatno..ona hladno uze kesu, suze nestadose i rece mojoj mami kako ona nikad nije radila u zivotu a kamo li da nekome cisti....helem....
sjecam se kad je mami dosla na vrata jedna mladja romkinja, pokrivena sa djetetom i u suzama kako nema ni djetetu za hranu itd...moja mama nakupila kesu namjernica i daje joj i govori da ocisti stubiste, platice joj to dodatno..ona hladno uze kesu, suze nestadose i rece mojoj mami kako ona nikad nije radila u zivotu a kamo li da nekome cisti....helem....
-
zvrk
#48 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
nije mi morala reci hvala, jer to nije bitno u konacnici, ali bilo mi je bitno da ljudima koji su dali novac ili stvari - postavim fotografiju da je iste primila izmedju ostalogkockica_kockica wrote:Moj post o tome kako joj treba naci posao da radi i svojim radom da hrani i oblaci dijete svi su docekali kao da sam drzavni neprijatelj broj 1... cak je taj post obrisan jer je humanitarna akcija u pitanju...
Posao je bio opcija od pocetka, ali je beba tada bila premala
a kada smo poceli razmisljati o poslu i dobili takav odgovor - ja sam odustala...
i eto, ocito je potrosila i novce i nesto uradila sa stvarima pa sada ide dalje...
nista od tog nije bitno, sto je uradjeno - halal
sto se tice provjere - ja sam svaki put otisla kod nje, sto vidite i u albumu ... ako ne mogu svojim ocima vjerovati, onda ...
bisera je tvrdila da ne zeli milostinju, da bi ona radila bilo sta ...
a sve drugo nije ni bitno
- kockica_kockica
#49 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
@zvrk nemoj me pogresno razumjeti.. nije stvar u tome da ona kaze hvala vec da vrednuje taj tvoj trud... znam da ces reci da neko to odzgo vidi sve i broji nam u dobra djela.. i to je istina.. ali ono ljudski lijepo je kad znas da taj neko zapravo to sto radis za njega prima sa zahvalnoscu...zvrk wrote:nije mi morala reci hvala, jer to nije bitno u konacnici, ali bilo mi je bitno da ljudima koji su dali novac ili stvari - postavim fotografiju da je iste primila izmedju ostalogkockica_kockica wrote:Moj post o tome kako joj treba naci posao da radi i svojim radom da hrani i oblaci dijete svi su docekali kao da sam drzavni neprijatelj broj 1... cak je taj post obrisan jer je humanitarna akcija u pitanju...
Posao je bio opcija od pocetka, ali je beba tada bila premala
a kada smo poceli razmisljati o poslu i dobili takav odgovor - ja sam odustala...
i eto, ocito je potrosila i novce i nesto uradila sa stvarima pa sada ide dalje...
nista od tog nije bitno, sto je uradjeno - halal
sto se tice provjere - ja sam svaki put otisla kod nje, sto vidite i u albumu ... ako ne mogu svojim ocima vjerovati, onda ...
bisera je tvrdila da ne zeli milostinju, da bi ona radila bilo sta ...
a sve drugo nije ni bitno
moja organizacija provjerava na razne nacine korisnike, i promaknu nam, vjeruj mi, promaknu nam svakavi likovi... neradnici.. ljenguze..dzabaljebarosi i slicni.. ljudi koji nikad teze od kasike nisu digli niti ce ikada, ljudi koji su naucili da im drugi daju i takav zivot smatraju normalnim i ljuti su ako im se neda... jer njima Boze treba....
Ti kao Bisera ima ih svuda i svakom koraku.. vjeruj mi da bih voljela da nije tako, ali jeste... Meni je zao nog djeteta koje ce za koju godinu ista ta BIsera natjerati da prosi za marku ili dvije na ulici... voljela bih da nisam u pravu, ali ...
-
zvrk
#50 Re: Majka nema bebi ni za lijekove ni za hranu!
nazalost potpuno te razumijem ...
zato i vecinu svog volonterizma posvecujem zivotinjama
a eto, nadju se i ljudi da me prevare na moje oci :S
zato i vecinu svog volonterizma posvecujem zivotinjama
a eto, nadju se i ljudi da me prevare na moje oci :S