Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ono okvirno platu ,nemam razloga sto bi krila....normala....
Opet ,bilo kakve pare sa strane,od honorarnih poslova i sl.....nit rec,nit ne rec...koga briga,niti bi ja pitala..
Svako sa svojim parama nek radi sta 'oce,dje 'oce i kako 'oce ...
bez_ideje wrote:Ono okvirno platu ,nemam razloga sto bi krila....normala....
Opet ,bilo kakve pare sa strane,od honorarnih poslova i sl.....nit rec,nit ne rec...koga briga,niti bi ja pitala..
Svako sa svojim parama nek radi sta 'oce,dje 'oce i kako 'oce ...
madner wrote:Naravno da ne zna i naravno da treba za sebe ostaviti rezervu.
Najbolje je imati drugi racun gdje se uplacjuju honorari, komisije, upravni odbori itd... a dijeliti platu. Tako se stvar prividna transparentnost i ujedno kontrolise njen budzet.
madner wrote:Dobro i sada odlucite da kupite trosjed, da li oboje ucestvuju u placanju te ko bira isti? Sta ako jedno hoce crni a drugo bijeli?
pa taj problem oko ukusa imas i kad krijes i kad ne krijes primanja...znaci ako krijete primanja i svako ima svoje jednog dana je za ocekivati da jedno dodje sa crnim a drugo sa bijelim trosjedom
i zasto kriti? na sta trosite da partner ne smije znati?
jedan navede birtiju...pa normala je da se ode, i naravno potrosi...sta se tu ima kriti?
Komplikujete bez veze:
Malo reda i sve je lako : sjednes i izracunas sta mimo racuna treba kupiti taj mjesec i planiras.....tako neces popit pare za plin u kafani
Boju biras da se slaze sa ostatkom sobe,ako nema kompromisa,bacat novcic i nema ljutnje!
madner wrote:Dobro i sada odlucite da kupite trosjed, da li oboje ucestvuju u placanju te ko bira isti? Sta ako jedno hoce crni a drugo bijeli?
pa taj problem oko ukusa imas i kad krijes i kad ne krijes primanja...znaci ako krijete primanja i svako ima svoje jednog dana je za ocekivati da jedno dodje sa crnim a drugo sa bijelim trosjedom
i zasto kriti? na sta trosite da partner ne smije znati?
jedan navede birtiju...pa normala je da se ode, i naravno potrosi...sta se tu ima kriti?
jest, samo ja nakon trećeg pića potrošim i svoje i tuđe izađem iz kafane pjan, kokuz i još u dugu
Pa mora se kriti koliko love je otislo na birtiju, pevaljku itd... Ispadne to suma u zbiru.
Pitam za trosjed u ovom primjeru bez idejne kada imate zajednicke institucije ali odvojena primanja, nije mi jasno kako se rjesavaju tu neki konflikti koji se moraju desiti.
bez_ideje wrote:Komplikujete bez veze:
Malo reda i sve je lako : sjednes i izracunas sta mimo racuna treba kupiti taj mjesec i planiras.....tako neces popit pare za plin u kafani
Boju biras da se slaze sa ostatkom sobe,ako nema kompromisa,bacat novcic i nema ljutnje!
Dobro i ja kazem necu nista da kupujem, hocu malo da uzivam godinu do devet sa lovom a ti bi da kupujes. Sta onda?
Dobro i ja kazem necu nista da kupujem, hocu malo da uzivam godinu do devet sa lovom a ti bi da kupujes. Sta onda?
onda kupis
pa valjda jedno drugo ubijedi sta je prioritet...pobjedjuje onaj sa boljim kapacitetom za debatu
Ako je kupovina kauca kozmeticka i ćeif mi je da imam novi kauc,odem fino i kupim.......ako mi nije toliko ćeif,nikom nista......nek stoji od 1 do 9 godina,meni sasvim svejedno,uzivam u x 10-tih stvari......
Ukoliko su stvari od funkcionalne vaznosti....selim u novi stan ,jer smo prostorno inkompatibilni
onda kupis
pa valjda jedno drugo ubijedi sta je prioritet...pobjedjuje onaj sa boljim kapacitetom za debatu
Ne vidim zasto bi to bio bolji kriterij od recimo fizickih sposobnosti. Debata je cak i puno losija, fizika je precizna nauka