Da li...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bez_ideje

#26 Re: Da li...

Post by bez_ideje »

Ono okvirno platu ,nemam razloga sto bi krila....normala....
Opet ,bilo kakve pare sa strane,od honorarnih poslova i sl.....nit rec,nit ne rec...koga briga,niti bi ja pitala.. :? :?
Svako sa svojim parama nek radi sta 'oce,dje 'oce i kako 'oce ...
žulijan asanž

#27 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

bez_ideje wrote:Ono okvirno platu ,nemam razloga sto bi krila....normala....
Opet ,bilo kakve pare sa strane,od honorarnih poslova i sl.....nit rec,nit ne rec...koga briga,niti bi ja pitala.. :? :?
Svako sa svojim parama nek radi sta 'oce,dje 'oce i kako 'oce ...
to može dok ne živite u zajedničkom domaćinstvu
bez_ideje

#28 Re: Da li...

Post by bez_ideje »

Pa i kad zivis u istom stanu,imas predracun budjeta i planiranih troskova koje dijelis,a sve ostalo tvoja stvar......
kamen spoticanja

#29 Re: Da li...

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:Naravno da ne zna i naravno da treba za sebe ostaviti rezervu.

Najbolje je imati drugi racun gdje se uplacjuju honorari, komisije, upravni odbori itd... a dijeliti platu. Tako se stvar prividna transparentnost i ujedno kontrolise njen budzet. :D
:lol: dobar :thumbup:
žulijan asanž

#30 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

bez_ideje wrote:Pa i kad zivis u istom stanu,imas predracun budjeta i planiranih troskova koje dijelis,a sve ostalo tvoja stvar......

a sta ako ja na kafanu potrosim ono sto sam trebo dat za plin? :D
madner

#31 Re: Da li...

Post by madner »

Dobro i sada odlucite da kupite trosjed, da li oboje ucestvuju u placanju te ko bira isti? Sta ako jedno hoce crni a drugo bijeli?
žulijan asanž

#32 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

madner wrote:Dobro i sada odlucite da kupite trosjed, da li oboje ucestvuju u placanju te ko bira isti? Sta ako jedno hoce crni a drugo bijeli?
moja je meni bogami kupila trosjed po mom izboru od svojih para i još ga uznijela na 6 sprat sve sama. to je žena.

a ako slučajno ona leži ili sjedi na tom trosjedu, ja samo guzicom krenem prema istom i odma ustaje :D :D
nookey

#33 Re: Da li...

Post by nookey »

madner wrote:Dobro i sada odlucite da kupite trosjed, da li oboje ucestvuju u placanju te ko bira isti? Sta ako jedno hoce crni a drugo bijeli?
što se toga tiče žena je uvijek u pravu, s tim da čak i ako ona izabere, za godinu dana će biti, a što ne uzeh onaj drugi... :D
madner

#34 Re: Da li...

Post by madner »

Ti da si covjek imao bi lift na 6. spratu a ne bi samo dizao ljudima krov i dogradjivao :D
Landa

#35 Re: Da li...

Post by Landa »

pa taj problem oko ukusa imas i kad krijes i kad ne krijes primanja...znaci ako krijete primanja i svako ima svoje jednog dana je za ocekivati da jedno dodje sa crnim a drugo sa bijelim trosjedom :-)

i zasto kriti? na sta trosite da partner ne smije znati?
jedan navede birtiju...pa normala je da se ode, i naravno potrosi...sta se tu ima kriti?
žulijan asanž

#36 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

madner wrote:Ti da si covjek imao bi lift na 6. spratu a ne bi samo dizao ljudima krov i dogradjivao :D
uz ovakvu ženu, ja sam čoekipo :D
bez_ideje

#37 Re: Da li...

Post by bez_ideje »

Komplikujete bez veze:
Malo reda i sve je lako : sjednes i izracunas sta mimo racuna treba kupiti taj mjesec i planiras.....tako neces popit pare za plin u kafani
Boju biras da se slaze sa ostatkom sobe,ako nema kompromisa,bacat novcic i nema ljutnje!
žulijan asanž

#38 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

Landa wrote:
pa taj problem oko ukusa imas i kad krijes i kad ne krijes primanja...znaci ako krijete primanja i svako ima svoje jednog dana je za ocekivati da jedno dodje sa crnim a drugo sa bijelim trosjedom :-)

i zasto kriti? na sta trosite da partner ne smije znati?
jedan navede birtiju...pa normala je da se ode, i naravno potrosi...sta se tu ima kriti?
jest, samo ja nakon trećeg pića potrošim i svoje i tuđe izađem iz kafane pjan, kokuz i još u dugu :lol: :lol:
madner

#39 Re: Da li...

Post by madner »

Pa mora se kriti koliko love je otislo na birtiju, pevaljku itd... Ispadne to suma u zbiru.

Pitam za trosjed u ovom primjeru bez idejne kada imate zajednicke institucije ali odvojena primanja, nije mi jasno kako se rjesavaju tu neki konflikti koji se moraju desiti. :D
madner

#40 Re: Da li...

Post by madner »

bez_ideje wrote:Komplikujete bez veze:
Malo reda i sve je lako : sjednes i izracunas sta mimo racuna treba kupiti taj mjesec i planiras.....tako neces popit pare za plin u kafani
Boju biras da se slaze sa ostatkom sobe,ako nema kompromisa,bacat novcic i nema ljutnje!
Dobro i ja kazem necu nista da kupujem, hocu malo da uzivam godinu do devet sa lovom a ti bi da kupujes. Sta onda? :D
♥ Julianna ♥

#41 Re: Da li...

Post by ♥ Julianna ♥ »

Eto ko mi ne krijemo naše troškove ..ma daaaj :lol:
ne znam za ostale žene, al ja to zovem "slatke laži" :-D
thea

#42 Re: Da li...

Post by thea »

svako nek sebi zaraduje...
od njegove plate nikad nisam kupila ni snalu za kosu.
Last edited by thea on 15/02/2012 16:20, edited 4 times in total.
žulijan asanž

#43 Re: Da li...

Post by žulijan asanž »

♥ Julianna ♥ wrote:Eto ko mi ne krijemo naše troškove ..ma daaaj :lol:
ne znam za ostale žene, al ja to zovem "slatke laži" :-D
dobro je dok trošite samo novčanik, a ne nedo bog šta drugo :D :D
Landa

#44 Re: Da li...

Post by Landa »

madner wrote:
Dobro i ja kazem necu nista da kupujem, hocu malo da uzivam godinu do devet sa lovom a ti bi da kupujes. Sta onda? :D
onda kupis :lol:

pa valjda jedno drugo ubijedi sta je prioritet...pobjedjuje onaj sa boljim kapacitetom za debatu :D
zateznistub

#45 Re: Da li...

Post by zateznistub »

Takve su hercegovke,
imas platu 1203 KM,
das joj 1200 a ona te onda pita "a gdje su one 3?"
bez_ideje

#46 Re: Da li...

Post by bez_ideje »

Ako je kupovina kauca kozmeticka i ćeif mi je da imam novi kauc,odem fino i kupim.......ako mi nije toliko ćeif,nikom nista......nek stoji od 1 do 9 godina,meni sasvim svejedno,uzivam u x 10-tih stvari......
Ukoliko su stvari od funkcionalne vaznosti....selim u novi stan ,jer smo prostorno inkompatibilni :)
hadzinicasa

#47 Re: Da li...

Post by hadzinicasa »

okvirno - da.
u marku - ne.
zajednička štednja - da.
odvojena štednja - pod mus.
Landa

#48 Re: Da li...

Post by Landa »

hadzinicasa wrote:okvirno - da.
u marku - ne.
zajednička štednja - da.
a zna li partner za to zadnje?
madner

#49 Re: Da li...

Post by madner »

Landa wrote:
madner wrote:
onda kupis :lol:

pa valjda jedno drugo ubijedi sta je prioritet...pobjedjuje onaj sa boljim kapacitetom za debatu :D
Ne vidim zasto bi to bio bolji kriterij od recimo fizickih sposobnosti. Debata je cak i puno losija, fizika je precizna nauka :D
hadzinicasa

#50 Re: Da li...

Post by hadzinicasa »

Landa wrote:
hadzinicasa wrote:okvirno - da.
u marku - ne.
zajednička štednja - da.
a zna li partner za to zadnje?
smatram da nema potrebe da partneri za to znaju :)
Post Reply