Bahrejn

crnoplavo

#26 Re: Bahrejn

Post by crnoplavo »

Poslanik s.a.v.s.: “Na istoku će ponići grupa ljudi koja će učiti Kur’ani kerim ali on neće ići ispod njihovih grla. Ova grupa će nicati do Sudnjega dana i na kraju će ponići s Dedždžalom. Njihov glavni znak je sjedenje u halci.” i “Doći će čovjek iz Nedžda (koji će izgledati) kao bik koji udara na jaram. U njegovo vrijeme će biti veliki pokolji i krvoproliće. Oni će sebi učiniti imovinu muslimana dozvoljenom i (dozvoljenom) za međusobnu trgovinu. Oni će učiniti živote muslimana sebi dozvoljene i (dozvoljene) za međusobno hvalisanje.
Inace kraljevska porodica al-khalifa potice iz Nedzda, kao i vladari Kuvajta....
http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Khalifa_family
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 49&t=95988

Brutalnost vojske Kralja Bahrejna ne poznaje granice (UPOZORENJE VIDEO SADRZI SCENE IZRAZITOG NASILJA)...

simpozijum delirijum

#27 Re: Bahrejn

Post by simpozijum delirijum »

velika nagrada Bahreina u Formuli 1 ce se ipak odrzati , snage sigurnosti u Bahreinu nemilosrdno napadaju i ubijaju demonstrante i "ciste" ulice od krvi nevinih da bi se bogata elita mogla "zabaviti" u miru pred sutrasnju utrku
ipak je u pitanju biznis od pola milijarde dolara i za oko 100 000 turista dubljega dzepa
da ti se zeludac okrene :x
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=30442
Challenger__

#28 Re: Bahrejn

Post by Challenger__ »

Intimus wrote:Pa što se ne naoružaju?! :oops:
Oopss, ja fulao temu, nije ovo o Siriji! :mrgreen:
Gdje su sad oni principijelni poznavaoci bliskoistočnih zemalja, Arapskog proljeća i ostalih "dešavanja naroda" da nam malo razjasne šta se ovo dešava? A i oni branioci utjerivanja "demokratije" od strane Amerike, Engleske, Francuske ...?
A šta će reći..? Da priznaju da su samoobmanuti, zabludjeli bekani!?

Nema teorije.
dragonz

#29 Re: Bahrejn

Post by dragonz »

U Bahreinu su većinom bili muslimani sunitskog oprijedjeljenja, ali kada su se obogatili naftom zatrebala im je radna snaga tada dolaze šije iz Indije, Pakistana i drugih zemalja tako da nakon nekog vremena postale većina i hoće sada JARE I PARE.
Vladajuća porodica neće dopustiti i na kraju će ove što se bune otpremiti iz države neke idu u zemlje odakle su "zaštitnici ljudskih prava" i mediji koji ih podržavaju.
amarcor

#30 Re: Bahrejn

Post by amarcor »

Radna snaga u Bahrain-u i opcenito zemljama zaljeva iz zemalja Istocne Azije (uglavnom Indije, Pakistana i Philipina) je manja od makovog zrna. U Kuwaitu ih ima vise nego samih kuvajcana a progovorit ne smiju jer se boje deportacije u svoje zemlje. Mislim da ti nije upste tacna ta konstatacija, plus veci dio indijaca koje rade na bliskom istoku nisu muslimani.
simpozijum delirijum

#31 Re: Bahrejn

Post by simpozijum delirijum »

amarcor wrote:Radna snaga u Bahrain-u i opcenito zemljama zaljeva iz zemalja Istocne Azije (uglavnom Indije, Pakistana i Philipina) je manja od makovog zrna. U Kuwaitu ih ima vise nego samih kuvajcana a progovorit ne smiju jer se boje deportacije u svoje zemlje. Mislim da ti nije upste tacna ta konstatacija, plus veci dio indijaca koje rade na bliskom istoku nisu muslimani.

ima nasih ljudi tamo poprilicno ( ja znam neke od njih ) i to je tacno , ne trebaju mi nikakvi linkovi da vam potvrdim da stotine hiljada robova ( doslovno robova !) rade i u Dubaiju i Kuvajtu i S. Arabiji i Bahreinu u totalno neljudskim uslovima
jadni ljudi iz Filipina , Bangladesa ,Indije i dalje i navukli ih pripramljivim reklamama o brzoj zaradi , oduzmu im pasos prvi dan , ljudi sa sela , dobri i posteni i bez znanja engleskoga privuceni sponzorima koje zovu "Kalifa "
smjeste ih u brodske kontejnere ( po 20 njih )
placaju ih oko 20 $ dnevno , a sami kupuju hranu, ginu na gradjevini kao muhe , uz uzasne uslove ( tako su gradjeni i grade se svi ti velicanstveni tornjevi Abu Dabija , Kuvajta i dalje ... :x )
uzas !
ako se pobune ?
serijatski zakon i nemilosrdno ubijanje i prebijanje
sve te "kraljevine " su direktno podrzane i najveci saveznici Francuske , Britanije i USA , ciji obavjestajci i korporacije jako dobro znaju sta rade te zlocinacke takozvane "kraljevske familije Persijskoga zaljeva "
evo link mada meni nije potreban , imam izvjestaj od mojih jarana , koji se groze i uzasavaju i uprkos dobroj lovi kao bijelci ( i Bosanci ) napustaju te drzave sa gadjenjem !
inace mi Evropljani i Amerikanci imamo struku i imamo vlastite "sigurne zone ' gdje se pije i drogira i elitne kurve su na usluzi , obezbjedjeni elitnim privatnim zastitarima sa zapada ( sve bijelci iskusni placenici i ubojice sve sa helikopterima i snajperima )
sve uz podrsku doticnih 'plemica i kraljeva S. Arabije i Emirata i Katara i Bahreina " koji takodjer intenzivno uzivaju sa bijelcima i "kjafirima " i alkohol i sve ostalo ...i ne gadi im se zar ne ?
a Serijat ?

sav Haram ..

izdrzi herojski narode Bahreina , , niste sami !!!

http://www.informationclearinghouse.inf ... e31145.htm
El_comadante

#32 Re: Bahrejn

Post by El_comadante »

simpozijum delirijum wrote:
amarcor wrote:Radna snaga u Bahrain-u i opcenito zemljama zaljeva iz zemalja Istocne Azije (uglavnom Indije, Pakistana i Philipina) je manja od makovog zrna. U Kuwaitu ih ima vise nego samih kuvajcana a progovorit ne smiju jer se boje deportacije u svoje zemlje. Mislim da ti nije upste tacna ta konstatacija, plus veci dio indijaca koje rade na bliskom istoku nisu muslimani.

ima nasih ljudi tamo poprilicno ( ja znam neke od njih ) i to je tacno , ne trebaju mi nikakvi linkovi da vam potvrdim da stotine hiljada robova ( doslovno robova !) rade i u Dubaiju i Kuvajtu i S. Arabiji i Bahreinu u totalno neljudskim uslovima
jadni ljudi iz Filipina , Bangladesa ,Indije i dalje i navukli ih pripramljivim reklamama o brzoj zaradi , oduzmu im pasos prvi dan , ljudi sa sela , dobri i posteni i bez znanja engleskoga privuceni sponzorima koje zovu "Kalifa "
placaju ih oko 20 $ dnevno , a sami kupuju hranu, ginu na gradjevini kao muhe , uz uzasne uslove ( tako su gradjeni i grade se svi ti velicanstveni tornjevi Abu Dabija , Kuvajta i dalje ... :x )
uzas !
ako se pobune ?
sve te "kraljevine " su direktno podrzane i najveci saveznici Francuske , Britanije i USA , ciji obavjestajci i korporacije jako dobro znaju sta rade te zlocinacke takozvane "kraljevske familije Persijskoga zaljeva "
evo link mada meni nije potreban , imam izvjestaj od mojih jarana , koji se groze i uzasavaju i uprkos dobroj lovi kao bijelci ( i Bosanci ) napustaju te drzave sa gadjenjem !
inace mi Evropljani i Amerikanci imamo struku i imamo vlastite "sigurne zone ' gdje se pije i drogira i elitne kurve su na usluzi , obezbjedjeni elitnim privatnim zastitarima sa zapada ( sve bijelci iskusni placenici i ubojice sve sa helikopterima i snajperima )
sve uz podrsku doticnih 'plemica i kraljeva S. Arabije i Emirata i Katara i Bahreina " koji takodjer intenzivno uzivaju sa bijelcima i "kjafirima " i alkohol i sve ostalo ...i ne gadi im se zar ne ?
a Serijat ?

sav Haram ..

nažalost sve je to tako kako si kazao. oni imaju para i neče da rade mnoge poslove i za njih do obavljaju sirotinja iz
Bangladeša, Pakistana, Indije i mnogih drugih zemalja i naravno da nemaju nikakvih prava.
zlajaBHF

#33 Re: Bahrejn

Post by zlajaBHF »

Jedan od najboljih prijetelja mi je iz Bahreina, tako da sam prilicno dobro upoznat sa situacijom tamo.

Evo par informacija sa kojima ja raspolaze.

Vecinu u Bahreinu cine Siiti, medjutim suniti su na vlasti. Tacnije radi se o familiji sunitskoj, medjutim generalno svi suniti su privilegovani u odnosu na Siite. Znaci lakse im je dobiti posao itd, stim da ni Siiti nisu bas sirotinja.

Otac mog prijatelja je napustio Bahrein prije 30 godina zato sto je pokusao da se pobuni protiv kraljevske familije zajedno sa jednom grupom, medjutim morali su napustiti zemlju.
Otisli su zajdno sa porodicama, a oni koji su ostali, ili kojima su ostali clanovi familije, su bili muceni po zatvorima.

Prije 5 godina, kralj Bahreina je dao amnestiju svim tim tadadnjim pobunjenicima i dozvolio im da se vrate u Bahrein.
Otac mog prijatelja je to iskoristio i dobio cak posao u ministarstvu za saobracaj.

Sad kad je krenula ova revolucija, policija ga je pokupila i odvela u zatvro, iako nije ucestvovao u demonstracijama.

Hocu da kazem da su se tamo desavale neke pozitivne stvari zadnjih 10 godina.

Sve u svemu, narod koji demonstrira je u pravu, jer nema te familije koja moze imati monopol nad jednom drzavom, i tu je kraj price.
Arteta

#34 Re: Bahrejn

Post by Arteta »

simpozijum delirijum wrote:

uzas !
ako se pobune ?
a Serijat ?

sav Haram ..

Ne bih bas bio siguran za Bahrein.
Koliko znam tamo je vecina firmi u Drzavnom vlasnistvu pa radnike ne eksploatisu kao u Kuvajtu,Kataru i UAE.
amarcor

#35 Re: Bahrejn

Post by amarcor »

Pa sve naftene firme su u drzavnom vlasnistvu (za telecom nisam siguran) a to ti je otprilike sva ekonomija, ovo ostalo su sve firme u privatnom vlasnistvu... tako je u Kw a siguran sam i u Bahreinu i drugim zemljama zaljeva...
kiky

#36 Re: Bahrejn

Post by kiky »

u bahrejnu je građanski rat ...
poput onog u siriji ...
:roll:
El_comadante

#37 Re: Bahrejn

Post by El_comadante »

kiky wrote:u bahrejnu je građanski rat ...
poput onog u siriji ...
:roll:
nije još ali samo što nije...
Arteta

#38 Re: Bahrejn

Post by Arteta »

Bas me zanima u kojem se to jeziku kaze "Bahrejn".
kiky

#39 Re: Bahrejn

Post by kiky »

bahrein ...
ako češ mirnije spavat ...
al to neče promjenit sudbinu onih jadnika tamo ...
Post Reply