fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Comrad

#26 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by Comrad »

crnoplavo wrote:i kazu nema se, kriza, a sve malo malo avaz twist, vapiano... hajd super sve puno
Pa jedan dio ima, jedan nema. U svakoj zemlji je tako.
žulijan asanž

#27 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by žulijan asanž »

Comrad wrote:
crnoplavo wrote:i kazu nema se, kriza, a sve malo malo avaz twist, vapiano... hajd super sve puno

ja bi samo da ispravim ovu tvrdnju:
Pa jedan MANJI dio ima, jedan nema. U svakoj zemlji je tako.
sarajevomojgrad

#28 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by sarajevomojgrad »

http://** No links **.ba/hronika/sve-je-po-zakonu ... a-njen-rad

bit ce da nisma ni dobio ovaj racun sto sam slikao...
ustvari vjerovatno i ne postojim...ko i sve u ovoj jebenoj zemlji
srecom imam "racun" sacuvan pa ga mogu i opipati hehehehe

Poštovana gospodo,

Koristimo ovu priliku da demantiramo tekst koji je objavljen na Vašoj stranici, a tiče se nepostojanja fiskalnog računa u objektu Cafe 35 (a ne Elite Club 31) u Avaz Twist Tower-u.

Napominjemo da je od 08.02.2012. godine upravljanje svim ugostiteljskim objektima unutar Avaz grupacije povjereno firmi Prestige d.o.o. Sarajevo. Firma Prestige d.o.o. je u zakonom predviđenom roku predala zahtjev za fiskalizaciju svih objekata koji su pod ingerencijom ove firme (za što možemo dostaviti i valjane dokaze), čime je ispunila sve zakonske obaveze za nesmetan rad.

Ljubazno molimo da se ovaj demant objavi na Vašoj stranici, jer nam navedeni članak donosi veliku štetu, a objavljen je bez provjere izvora, kao i bez provjere kod upravitelja objekta.

demant na izdani nefiskalni racun...ili sta vec.?!
Last edited by sarajevomojgrad on 15/02/2012 10:02, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#29 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by Entropio »

.
Dupli_skalp

#30 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by Dupli_skalp »

žulijan asanž wrote:
Comrad wrote:

ja bi samo da ispravim ovu tvrdnju:
Pa jedan MANJI dio ima, jedan nema. U svakoj zemlji je tako.
i ja bih da ispravim vaše tvrdnje:

Pa jedan MANJI dio ima, jedan nema. U svakoj zemlji NIJE tako.

;-)
DJUltra
Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)

#31 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by DJUltra »

sarajevomojgrad wrote:http://--- NO LINKS ---/hronika/sve-je-po-zakonu-firma-je-u-procesu-fiskalizacije-i-nema-smetnji-za-njen-rad

bit ce da nisma ni dobio ovaj racun sto sam slikao...
ustvari vjerovatno i ne postojim...ko i sve u ovoj jebenoj zemlji
srecom imam "racun" sacuvan pa ga mogu i opipati hehehehe

Poštovana gospodo,

Koristimo ovu priliku da demantiramo tekst koji je objavljen na Vašoj stranici, a tiče se nepostojanja fiskalnog računa u objektu Cafe 35 (a ne Elite Club 31) u Avaz Twist Tower-u.

Napominjemo da je od 08.02.2012. godine upravljanje svim ugostiteljskim objektima unutar Avaz grupacije povjereno firmi Prestige d.o.o. Sarajevo. Firma Prestige d.o.o. je u zakonom predviđenom roku predala zahtjev za fiskalizaciju svih objekata koji su pod ingerencijom ove firme (za što možemo dostaviti i valjane dokaze), čime je ispunila sve zakonske obaveze za nesmetan rad.

Ljubazno molimo da se ovaj demant objavi na Vašoj stranici, jer nam navedeni članak donosi veliku štetu, a objavljen je bez provjere izvora, kao i bez provjere kod upravitelja objekta.

demant na izdani nefiskalni racun...ili sta vec.?!
Vidi, posto radim u trgovini znam kako to fercera, i fakat je sve regularno ako su predali zahtjev na vrijeme. Moji su takodje predali zahtjev za fiskalizaciju na vrijeme, ali vise od 3 mjeseca se cekalo da se postavi fiskalni printer i da se sva ta skalamerija pusti u rad. U medjuvremenu su izdavani racuni kao i prije fiskalizacije, cak nam je bila i inspekcija koja je odmah "vrisnula" za fiskalne racune, ali kad su vidjeli da je zahtjev predat na vrijeme i da nije do nas, odmah su se smirili.

Fahro mi nije omiljen lik, ali ovdje je cist, ako je tacno da je na vrijeme predat zahjev za fiskalizaciju.
matic.ivan

#32 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by matic.ivan »

Neki dan sam bio u ATT na 27 spratu, restora, regularno mi izdali fiskalni racun.
LeonardoAC

#33 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by LeonardoAC »

PipiDugaDevetka wrote:
sarajevomojgrad wrote:Nakon krace usluge sinoc u avaz twist tower-u, 3 kolaca, dobih racun koji nema veze sa fiskalim, na moj zahtjev za pravim racunom dobio sam odgovor..."ma mi smo tek poceli nemamo fiskalih racuna"

u restoranu 35 na vrhu avaza.

Image
Gazda pravog Prestigea u Maloj aleji je svojevremeno uništio dio geološke baštine BiH. ''Zmijska stijena'' je nestala pod bagerima i rovokopačima. Iako u njoj nije bilo zmija ta sedimentna stijena sa koje su studenti geologije i geografije zorno proučavali nastanak sedimentnih stijena, jednostavno je poravnata k'o selo Ravno sa početka rata u BiH.

Dragi studenti, kada budete putovali u Italiju na ekskurziju radi proučavanja sedimentnih stijena, svratite do Prestigea da se zahvalite. Prestige je razlog vašeg skupog putovanja via Italija.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/164 ... inala.html
alphonse kauders

#34 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by alphonse kauders »

sarajevomojgrad wrote:Nakon krace usluge sinoc u avaz twist tower-u, 3 kolaca, dobih racun koji nema veze sa fiskalim, na moj zahtjev za pravim racunom dobio sam odgovor..."ma mi smo tek poceli nemamo fiskalih racuna"

u restoranu 35 na vrhu avaza.

Image
Samo da malo ažuriramo temu, dakle 9 mjeseci nakon otvaranja Prestige još nije uspostavio fiskalnu kasu pa i dalje vara državu. Račun izdat danas, fiskalnog nigdje.

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by PipiDugaDevetka »

alphonse kauders wrote: Samo da malo ažuriramo temu, dakle 9 mjeseci nakon otvaranja Prestige još nije uspostavio fiskalnu kasu pa i dalje vara državu. Račun izdat danas, fiskalnog nigdje.

Image
:thumbup:

Prestige = Loopovi! Hoće li uopšte moja penzija doći kada zakidate za FISKALNE RAČUNE?
DaffyDuck

#36 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by DaffyDuck »

PipiDugaDevetka wrote:
alphonse kauders wrote: Samo da malo ažuriramo temu, dakle 9 mjeseci nakon otvaranja Prestige još nije uspostavio fiskalnu kasu pa i dalje vara državu. Račun izdat danas, fiskalnog nigdje.

Image

Prestige = Loopovi! Hoće li uopšte moja penzija doći kada zakidate za FISKALNE RAČUNE?
devet mjeseci poslije Prestige d.o.o. je propao... vjerovatno pokusavaju izvuci koju marku..
(ne opravdavam ih :-) )
samba911

#37 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by samba911 »

Zubizareta wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Image

devet mjeseci poslije Prestige d.o.o. je propao... vjerovatno pokusavaju izvuci koju marku..

Prestige doo propao? Na koji nacin?
samba911

#38 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by samba911 »

Zubizareta wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Image

Prestige doo propao? Na koji nacin?
sarajlijica

#39 Re: fiskalni racun u AVAZ twist toweru NE postoji

Post by sarajlijica »

DOBIJEN FISKALNI RAČUN BEZ POSEBNOG ZAHTJEVA - ODLIČAN RESTORAN I OSOBLJE

Restoran "Elite Club 31" je odličan i preporučujem ga svima koji žele lijep ugođaj, kvalitet i reprezentativnost.
Nedavno sam bio domaćin svečanog ručka za 40 osoba i svi gosti su saglasni da je kompletna usluga od parkinga do odlaska iz restorana bila na vrhunskom nivou.
Hrana i piće su zadovoljili apetit i ukus svih gostiju.
Posluga je bila nenametljiva ali uvijek ljubazna, pripravna i brza.
Prostor je bio uređen i aranžiran prema mojoj želji bez ijedne zamjerke.
Cijena ukupnog aranžmana je iznenađujuće povoljna s obzirom na kvalitet, prostor i uslugu koja smo dobili (napomena: dobijen fiskalni račun bez posebnog zahtjeva).

Posebno bi pohvalio gospodina Muamera Avdibegovića, direktora "PRESTIGE" doo - "Elite Club 31", s kojim sam vrlo brzo dogovorio sve detalje i koji je sve što je dogovoreno ispoštovao u potpunosti.

Za organizaciju svečanog ručka sam posjetio nekoliko najelitnijih restorana u Sarajevu i nisam bio zadovoljan sa ponudama sve dok nisam, po preporuci, posjetio "Elite Club 31" i direktora "Prestige" doo (koji vrši ugostiteljske usluge u Avazovom tornju) gospodina Muamera Avdibegovića.

Gospodin Avdibegović je biznismen s kojim sam u vrlo kratkom roku postigao sporazum o svakom detalju na moje veliko zadovoljstvo i slobodan sam reći da dugo nisam bio sa tako ljubaznim i profesionalnim mladim menadžerom iz oblasti ugostiteljstva. Gospodin Avdibegović naprosto ispunjava svaku vašu realnu želju.

Zahvaljujem se gospodinu Avdibegoviću i osoblju "Elite club 31" i želim im uspješan rad.

PS:
svaku repliku koja i u natruhama bude implicirala da je teskt napisan iz bilo kojeg razloga osim onog stvarnog - lično iskustvo (i mišljenje mojih gostiju) u mojoj prvoj posjeti tom restoranu - s idignacijom odbacujem i nemam namjeru polemisati.
Sve naprijed napisano je samo moja želja da olakšam zainteresovanim da pronađu prigodno mjesto-restoran koji može 'odgovoriti' mnogim potrebama i željama klijenata, a neka svako sam donese zaključak o kvalitetu ponude i profesionalnosti i ljubaznosti ljudi koji rade u restoranu.
Post Reply