Mercedes 190 D, 85. godište, prešao 117.000 km
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#26 Re: Mercedes 190 D, 85. godište, prešao 117.000 km
Ma ljudi nekad ne znaju cijeniti dobro auto. Taj 190D je super auto ako je presao tu kilometrazu, a neki koji je presao planetu 3 puta je vjerovatno grobina samo takva. Treba znati razlikovati dobro auto od loseg. Ono sto vrijedi od onog sto je bezvrijedno...
- Dupli_skalp
#27 Re: Mercedes 190 D, 85. godište, prešao 117.000 km
sad bi ti neko odgovorio pitanjem "jel bolje baba koja je vozala jednog za života ili mladenka koju su vozali mnogi"?Qler wrote:Ma ljudi nekad ne znaju cijeniti dobro auto. Taj 190D je super auto ako je presao tu kilometrazu, a neki koji je presao planetu 3 puta je vjerovatno grobina samo takva. Treba znati razlikovati dobro auto od loseg. Ono sto vrijedi od onog sto je bezvrijedno...
- kurty
#28 Re: Mercedes 190 D, 85. godište, prešao 117.000 km
2001 godine mi umro otac i ostala zastava 128... Ja imao 15tak godina i previse mi bilo da cekam 18 godina i da polazem vozacki i odlucimo da ga prodamo... Auto kupljeno 90te godine, od doktora, koji ga je dobio, a nije ga izvukao iz garaze... Otac tada vozao renola sluzbenog i ova 128 je sluzila do pocetka rata samo vikendima.. Dosao rat, auto parkirano u garazu i nije se vozalo do kraja rata... Imao samo jednu packu, malo ostecena soferova steka.. Geler probio zid podruma (visoki podrum) i udario u steku...
Elem, odlucili da ga prodamo i ja ga cijenio 2500KM... Na satu imao oko 45 000 predjenih kilometara, kaestofon, 5 zvucnika... Nije bio registrovan... Ljetne i zimske gume, i skoro pun gepek novih rezervnih djelova... Dolazilo par musterija i pocelo zaprdjivati... Te vidi mu ovo, te vidi mu ono... Jedan je zelio da ga registrujemo na anese ime i da ga on voza...Jedan dosao i bacio na haubu 1000 maraka i rekao "eto mali udaraj se u guzicu sad...". I nakon 7 dana, dodje covjek da pogleda autu.... Ja ga izvucem iz garaze (ovo je bio mamin najveci problem, da me kad vrag ne natjera u auto pa na cestu...) i samo baci krug oko auta i pitao me za cijenu... Ja kazem 2500 i covjek uze broj telefona... Kaze mi da ga do sutra sacekam... I sutra me nazvao i samo problem bio kako ga do Varesa dobaciti... Imao sam rodjak u policiji i on je "sredio" da auto niko krez Brezu ne zaustavi, a ovaj iz Varesa je to u Brezi odradio... Dosao u Vares i covjek izlazi iz stana sa kovertom... 2500 u njoj i ja mu vratim 100 jer nije htio da se cjenka... Kasnije mi niko nije vjerovao da sam ga toliko prodao...
Elem, odlucili da ga prodamo i ja ga cijenio 2500KM... Na satu imao oko 45 000 predjenih kilometara, kaestofon, 5 zvucnika... Nije bio registrovan... Ljetne i zimske gume, i skoro pun gepek novih rezervnih djelova... Dolazilo par musterija i pocelo zaprdjivati... Te vidi mu ovo, te vidi mu ono... Jedan je zelio da ga registrujemo na anese ime i da ga on voza...Jedan dosao i bacio na haubu 1000 maraka i rekao "eto mali udaraj se u guzicu sad...". I nakon 7 dana, dodje covjek da pogleda autu.... Ja ga izvucem iz garaze (ovo je bio mamin najveci problem, da me kad vrag ne natjera u auto pa na cestu...) i samo baci krug oko auta i pitao me za cijenu... Ja kazem 2500 i covjek uze broj telefona... Kaze mi da ga do sutra sacekam... I sutra me nazvao i samo problem bio kako ga do Varesa dobaciti... Imao sam rodjak u policiji i on je "sredio" da auto niko krez Brezu ne zaustavi, a ovaj iz Varesa je to u Brezi odradio... Dosao u Vares i covjek izlazi iz stana sa kovertom... 2500 u njoj i ja mu vratim 100 jer nije htio da se cjenka... Kasnije mi niko nije vjerovao da sam ga toliko prodao...
- nidokralj
#29 Re: Mercedes 190 D, 85. godište, prešao 117.000 km
Znao je covjek prepoznati kvalitet