Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hadzinicasa

#26 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by hadzinicasa »

što bi čistili kad znaju da će od tebe dobiti novac i bez toga - 'nako!

do sad jesu..... što ne bi i od sad....
izvini ali si ih ti navikao da nizašta dobijaju novac

ako je neko gladan - nemoj mu dati da jede, već ga nauči da peca!

Mali iz haustora (16,5 god) lopata povazdan - stepenice 5 KM, auto 10 KM i to svaki put kad padne snijeg.... moli Boga da pa'ne snijeg :)
E&E

#27 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by E&E »

Slicna situacija prije par mjeseci: "Raja" koju znam sigurno po 15 godina bas tako besposlicari, nekad im das 5 nekad 10KM... Jednom mi je trebalo iznijeti 250 registara iz firme (koja se nalazi na prizemlju) u kombi koji je ispred vrata, sjesti u kombi, na drugoj lokaciji to prebaciti takodje na prizemlje... I dodjem ja u lokalni "kafic" gdje se ovi skupljaju ajd reko to da mi prebacite (njih cetvorica) dacu vam po 50KM (ne zato sto taj posao toliko vrijedi nego ajd reko da ih poguram)... Sto neko rece ma milion izgovora, ovaj ima gripu, onaj iscasio prst, onom tetka umrla itd itd itd... Ja bi to sam uradio da sam imao vremena, ali nisam. Nadjem nekog ciku koji je sve SAM uradio za manje od 2 sata i kaze covjek eto dajte mi 10KM (ja nisam mogao vjerovati)... Izvadim i dam ciki 100KM zato sto je citavo vrijeme bio fer i korektan (e onda ciko nije mogao vjerovati)... Da bi kroz par sati opet dodjem u lokalni "kafic" ova cetvorica sjede na istim stolicama, niko se nije pomjerio i kazu "ajde brate plati pivu"... Da se ne izrazavam po forumu da nebi bilo banana ali malo je reci da sam im skrsio sve od majke pa nadalje. Jos im cudno sto ja to tako...
Ridjobrki

#28 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by Ridjobrki »

Joj sjetih se onih likova što ispijaju pive na parkingu kod tržnice i žicaju lovu - sačekaju da dotegliš kese do auta i ubaciš ih u gepek i onda ti priđu da žicaju. Ma Hitler je humanista šta bih ja takvim radio...
Dupli_skalp

#29 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by Dupli_skalp »

E&E wrote:Slicna situacija prije par mjeseci: "Raja" koju znam sigurno po 15 godina bas tako besposlicari, nekad im das 5 nekad 10KM... Jednom mi je trebalo iznijeti 250 registara iz firme (koja se nalazi na prizemlju) u kombi koji je ispred vrata, sjesti u kombi, na drugoj lokaciji to prebaciti takodje na prizemlje... I dodjem ja u lokalni "kafic" gdje se ovi skupljaju ajd reko to da mi prebacite (njih cetvorica) dacu vam po 50KM (ne zato sto taj posao toliko vrijedi nego ajd reko da ih poguram)... Sto neko rece ma milion izgovora, ovaj ima gripu, onaj iscasio prst, onom tetka umrla itd itd itd... Ja bi to sam uradio da sam imao vremena, ali nisam. Nadjem nekog ciku koji je sve SAM uradio za manje od 2 sata i kaze covjek eto dajte mi 10KM (ja nisam mogao vjerovati)... Izvadim i dam ciki 100KM zato sto je citavo vrijeme bio fer i korektan (e onda ciko nije mogao vjerovati)... Da bi kroz par sati opet dodjem u lokalni "kafic" ova cetvorica sjede na istim stolicama, niko se nije pomjerio i kazu "ajde brate plati pivu"... Da se ne izrazavam po forumu da nebi bilo banana ali malo je reci da sam im skrsio sve od majke pa nadalje. Jos im cudno sto ja to tako...
ne treba ti ništa više, savršen primjer.
hadzinicasa

#30 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by hadzinicasa »

Ridjobrki wrote:Joj sjetih se onih likova što ispijaju pive na parkingu kod tržnice i žicaju lovu - sačekaju da dotegliš kese do auta i ubaciš ih u gepek i onda ti priđu da žicaju. Ma Hitler je humanista šta bih ja takvim radio...
pa imaju ljudi razumijevanja. ne možeš punih ruku čeprkat' po novčaniku...
biserna zvoncica

#31 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by biserna zvoncica »

moj komsija lopata svaki dan.ne znam mu cijenu(mislim 20km za auto)sinoc je radio do iza deset. svaka mu cast.taj radi,ne moli.takve treba podrzati. :thumbup:
da nasa vlada nije zaturila nekih 17 miliona koje su tu a nisu tu kako kaze lopov lijanovic mnogi su mogli zaraditi ovaj mjesec.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by PipiDugaDevetka »

biserna zvoncica wrote:moj komsija lopata svaki dan.ne znam mu cijenu(mislim 20km za auto)sinoc je radio do iza deset. svaka mu cast.taj radi,ne moli.takve treba podrzati. :thumbup:
da nasa vlada nije zaturila nekih 17 miliona koje su tu a nisu tu kako kaze lopov lijanovic mnogi su mogli zaraditi ovaj mjesec.
Razriješena misterija ''17 miliona Vlade FBiH koje su tu, samo ih nema''. Pogledati intervju kod Mate Đakovića koji je dao potpredsjednik Federacije Svetozar Rodila Ga Majka Bosanka Pudarić u 4 dijela (oko 1 sat vremena):
http://www.sdp.ba/home/sadrzaj/171
Cecilija

#33 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by Cecilija »

braca wrote:
casanova123 wrote:
@Abu FEED el-Castro : jbga, moj otac je uvijek govorio "postupi po svojoj savjesti" i smatram da nije bas svako te srece da dobije posao, ustvari velika vecina ili ne zna da sebi pomogne ili nije u mogucnosti, i ako je meni Bog dao da imam to nesto malo sitno da mogu da nekoga poguram sa makar malo novcica za kafu, ja nemam problema sa tim....no danas sam dobio dobar udarac direktno u nos, ni kroše, ni aperkat, nego - direkt....ali nema veze, ja cu opet po svome i po svojoj glupoj savjesti......
Ma čekaj čovječe, ti odraslim momcima (muškarcima!) daješ lovu za kafu s curama....Jesi li ti to Santa Claus za odrasle ! Hajde dati djeci i tinejdžerima, to nekako i shvatam, ali odraslim tipovima :run:

Nije čudo što te strefilo konačno u glavu. Bojim se i pomisliti šta su o tebi pričali (i pričaju) dok tamo sjede na zidiću i sisaju pivu iz plastične dvolitrenjače!Eh da mi ih je ozvučit pa onda preslušat materijal... :lol:
dječak sa šibicama

#34 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by dječak sa šibicama »

Koliko filozofije, u sred radnog vremena :oops: :-)
hurmasica

#35 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by hurmasica »

ja koliko sam mogla primjetiti, ovaj snijeg kao da je dosao kao sam dar s neba. mnogo je omladine a i onih starijih bez posla koji su na ovaj nacin zaradili koju marku.
Meni su dosla dva momcica, po nekih 17-18 godina, jedva brkove da imaju, izlopatali po ulice za par sati, uzeli stoju i otisli sretni.
Svaka cast momci!

AL jedno je sigurno, ovdje narod zeli da radi, sposoban je da radi, samo im drzava ne da da rade :x
brzica

#36 Re: Besposleni momci i ciscenje snijega za novac

Post by brzica »

Dobro došlo, naravno. Tko god želi raditi mogao je
zaraditi ovih dana.
Dadoh večeras jednom dečku, Romu, petobanku
da mi očisti jedno pet-šest kubika snijega ispred
auta. Za dva sata zaradio petobu.

Dečko ima malo dijete, a po danu lopata i na
platou ispred Skenderije. Kaže zvali ga sa biroa.
Ima malu bebu, svaki "dinar" mu treba. Bolje njemu
dati nego Robotu za lopatu 25 KM, pa bi onda
trebalo meni još dva dana po dva sata posla.
A i on ovako ne treba koristiti druge metode da
dođe do novca.
Post Reply