Promrzla ptica
Moderator: anex
- Skyfox
#26 Re: Promrzla ptica
da nije jastreb, malo guglaj, mozda ima i nacin prehrane ako je to ta ptica
-
Mr.Penguin
-
Mr.Penguin
#29 Re: Promrzla ptica
What do Baby Hawks Eat
Just as the parents are meat eaters, baby hawks also eat meat. They like eating lizards, crustaceans, insects, carps and catfish. If you have found an abandoned or lost baby hawk do not feed it milk and bread. You should feed it small pieces of meat with the help of rounded chopsticks. You should give the baby hawk a couple of drops of water using an eye dropper, after every feeding. Never hold the baby hawk in your arms while feeding unless necessary. Also, do not hold it on its back when feeding it. You should be very careful of the talons and beaks of the hawks, as they are extremely sharp. Wear thick gloves for protecting your hands when handling these baby birds.
-
itekako
#30 Re: Promrzla ptica
Svaka cast sto si je primio u svoj topli dom.
Slika je mala, ali jasno je da je grabljivica. Nemoj joj samo davati preradjeno i konzervirano meso (suho meso, kobasice, salame, virsle) niti riblje obroke iz konzerve.
Najbolje zivo meso pileta tipa djigerica, srcad i sl...
Mada je najbolje kontaktirati neku strucnu osobu, veterinara ili neko udruzenje pticara ili cak one iz ZOO trgovina...pa se posavjetovati s njima...
Da je papagaj, lako bi
Slika je mala, ali jasno je da je grabljivica. Nemoj joj samo davati preradjeno i konzervirano meso (suho meso, kobasice, salame, virsle) niti riblje obroke iz konzerve.
Najbolje zivo meso pileta tipa djigerica, srcad i sl...
Mada je najbolje kontaktirati neku strucnu osobu, veterinara ili neko udruzenje pticara ili cak one iz ZOO trgovina...pa se posavjetovati s njima...
Da je papagaj, lako bi
- kritichar
#31 Re: Promrzla ptica
kakav jastreb, ovo je malo
mislim da je ipak vjetruša

- Pikaboo
#32 Re: Promrzla ptica
Eeeeeee kako ja tebe volim sto si pomogao ovom pticurku
-
zengi
#33 Re: Promrzla ptica
I ja, mada si ignorisao moju privatnu poruku.Pikaboo wrote:Eeeeeee kako ja tebe volim sto si pomogao ovom pticurku
Ti si prva osoba kojoj je neka ptica dosla a da je nije odmah ubio i preparirao (da ne napadne djete) kao sto se kod nas obicno radi. Veliki si sevap zaradio.... mada čisto sumnjam da bi se vrapci, crvendaći, laste i ostale male ptice složile samnom.
-
Incub
#34 Re: Promrzla ptica
Jeste , to je ta ptica sa slike.kritichar wrote:kakav jastreb, ovo je malo
Sad sam zbunjen, ipak nije kobac neko vrsta manjeg sokola/\....
Brio sam izasao veceras ali se vratio da vidim je li ziv ili ziva?-tu je spava u vrucoj sobi, glavu skroz zaokrene za 180 st, i stavi izmedju krila, cudo prirode...
Zna li neko je li ovo muzijak ili zenka kod mene jer je identicna kao na slici?
-
Incub
#35 Re: Promrzla ptica
Zoengi druze sad sam preokupiran sa odrzavanjem ptice u zivotu.... I ne razmisljam o nekim drugim stvarimazengi wrote:I ja, mada si ignorisao moju privatnu poruku.Pikaboo wrote:Eeeeeee kako ja tebe volim sto si pomogao ovom pticurku
Ti si prva osoba kojoj je neka ptica dosla a da je nije odmah ubio i preparirao (da ne napadne djete) kao sto se kod nas obicno radi. Veliki si sevap zaradio.... mada čisto sumnjam da bi se vrapci, crvendaći, laste i ostale male ptice složile samnom.
- kritichar
#36 Re: Promrzla ptica
mislim da je muzijak, jer muzijaci imaju sivo perje na glavi i krilima
-
Incub
-
mistek
#39 Re: Promrzla ptica
Mužjaka vjetruše lako je prepoznati po sivoj glavi i repu.
Nađoh ovo na netu, pa možda može pomoći u određivanju pola. Ova na gornjoj slici je mužjak, a valjda i taj kod tebe.
Čitam i da raja ove vjetruše drže po kućama, kavezima, čak dresiraju za lov sitnijih ptičica i slično
Nađoh ovo na netu, pa možda može pomoći u određivanju pola. Ova na gornjoj slici je mužjak, a valjda i taj kod tebe.
Čitam i da raja ove vjetruše drže po kućama, kavezima, čak dresiraju za lov sitnijih ptičica i slično
- kritichar
#40 Re: Promrzla ptica
miševi i veći insekti, uglavnomMr.Penguin wrote:cime se hrani? misevima?
-
Incub
#41 Re: Promrzla ptica
Evo prvi dan prolazi, ptica za sada spava a meni se vrti nekoliko pitanja:
1 Ptica nije u stanju da sama prezivi, jutros bi smrzla u roku mozda sat-dva,znaci moram produziti udomljavanje
2 Jedina mi je opcija da je nastavim hraniti, znaci da prezivi, sutra sam mislio da predjem na piletinu, dzigerice jer je ipak ovo grabljivica,
3 Ovaknovj ptici je vazna kondicija a kako da to postignem u sobi, cijeli dan je provela veoma mirno, mozda je to i sok od nove sredine, dobila je mljevenog mesa-sto je jela halapljivo,
4 U pocetku me napadala kandzama i kljunom ali kasnije nakon hranjenja dopusta da je diram rukama, znaci brzo se prilagodjava, znam najbolje je da je pustim ali na ovakvom minusu ovakav grabljivac mora naci barem 3 vrabca dnevno ako ne nadje drugi dan ugiba... mislim da se to desilo sa ovom pticom jer plijena nije bilo na ovakvim vremesnki uvjetima... ostaje opcija drzanja i dalje ali glavni mi je fazon kako ptici odzati kondiciju, sutra mu pravim ovaj stalak....
Imam kavez ali mi ga zao staviti jer se moze povrijediti krilo, onako hoda po stanu
Posto smo ustanovilli da je haman musko eto da ga nazovemo Riki

1 Ptica nije u stanju da sama prezivi, jutros bi smrzla u roku mozda sat-dva,znaci moram produziti udomljavanje
2 Jedina mi je opcija da je nastavim hraniti, znaci da prezivi, sutra sam mislio da predjem na piletinu, dzigerice jer je ipak ovo grabljivica,
3 Ovaknovj ptici je vazna kondicija a kako da to postignem u sobi, cijeli dan je provela veoma mirno, mozda je to i sok od nove sredine, dobila je mljevenog mesa-sto je jela halapljivo,
4 U pocetku me napadala kandzama i kljunom ali kasnije nakon hranjenja dopusta da je diram rukama, znaci brzo se prilagodjava, znam najbolje je da je pustim ali na ovakvom minusu ovakav grabljivac mora naci barem 3 vrabca dnevno ako ne nadje drugi dan ugiba... mislim da se to desilo sa ovom pticom jer plijena nije bilo na ovakvim vremesnki uvjetima... ostaje opcija drzanja i dalje ali glavni mi je fazon kako ptici odzati kondiciju, sutra mu pravim ovaj stalak....
Imam kavez ali mi ga zao staviti jer se moze povrijediti krilo, onako hoda po stanu
Posto smo ustanovilli da je haman musko eto da ga nazovemo Riki
- kritichar
#42 Re: Promrzla ptica
pa izmorena ptica, nije joj do letenja, tek treba da vrati snagu pa tek onda i kondiciju, a ti je možeš ako hoćeš pustiti da leti po stanu
i previše kontakta sa ljudima nije dobro za divlju životinju
i previše kontakta sa ljudima nije dobro za divlju životinju
-
Mr.Penguin
#43 Re: Promrzla ptica
ako ostane nece vise biti divlja,
javljaj ovdje kako ide
i cime je hranis 
javljaj ovdje kako ide
- kritichar
#44 Re: Promrzla ptica
zaboravio si ovu pokazati

-
Incub
#45 Re: Promrzla ptica
Evo otvorio na youtube neke snimke i ima zenka kako se glasa, kad sam pogledao Riki se probudio iz sna
...
Idemo na spavanje dosta za danas
Idemo na spavanje dosta za danas
-
Incub
#46 Re: Promrzla ptica
Jest se maskirao, uklopio se sa okolinomkritichar wrote:zaboravio si ovu pokazati![]()
![]()
-
Dee-Dee_13
#47 Re: Promrzla ptica
kritichar wrote:zaboravio si ovu pokazati![]()
![]()
Moj tata je prije par godina, nasao malog jastreba, u slicnim okolnostima kao ti.Jastreb je imao svoju sobicu(zatvoreni balkon), gdje je bio do proljeca, pa smo ga pustili i otisao je ziv i zdrav
- Chisum
#48 Re: Promrzla ptica
Aj ptice, fakina, sto se presamitio....
Satro, smrznuo se, uvukao glavu medju ramena, slozio tuzni pogled, ovo, ono, a 'vamo se dere piletina, spava se po vazdan....
Alal vjera i tebi i sokolu... Popraviste mi dan.
Satro, smrznuo se, uvukao glavu medju ramena, slozio tuzni pogled, ovo, ono, a 'vamo se dere piletina, spava se po vazdan....
Alal vjera i tebi i sokolu... Popraviste mi dan.
- vjesticanametli
#49 Re: Promrzla ptica
kako je Čvorko 
- Locker
#50 Re: Promrzla ptica
Incub, kralju, popravi mi dan.