Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
xDenisx

#26 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by xDenisx »

MrBrightside, ohani malo. Ima te na svakoj temi, a rasprave su ti uvijek (bez uvrede) spamerske i glupe.
shuma.ispod.pazuha

#27 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by shuma.ispod.pazuha »

Mr. Brightside wrote:kako Novak nađe mjesto sa ovim velikanima :-)
reci odmah da ti smeta sto je Srbin da se dalje raja s foruma ne maltretira sa tvojim sugestijama :wink: , posto vidim da ti svoja tri prijedloga nisi dao 8-)
xDenisx

#28 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by xDenisx »

Evo ga....jos jedan genijalac. Ko ne misli da je Djokovic najbolji sportista svih vremena srbomrzac je :-)
Mr. Brightside

#29 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Mr. Brightside »

momci sve je ok ;-)
ja sam rekao svoje troje, pitao sta me cudilo i nemam potrebe biti vise na ovoj temi :) :sax: :run:
shalla

#30 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by shalla »

Ovako na prvu:

Dražen
Monika
Janica
CSKA

#31 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by CSKA »

Najbolji fudbaler:Dragan Dzajic

Najbolji kosarkas:Drazen Petrovic

Najbolji teniser: Novak Djokovic

Zene: Monika Seles,Jasna Sekaric, Janica Kostelic.
xDenisx

#32 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by xDenisx »

Ko je Jasna Sekaric?
PasoDzigera007

#33 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by PasoDzigera007 »

Mirza Delibasic (osvojio sve sto se osvojiti moze,od klupskog do reprezentativnog)
Pape Susic (takav fudbaler se NIKAD roditi nece)
Monika Seles (niko kao ona)
Ima tu i Drazen Petrovic, Dragan Dzajic,Blanka Vlasic,Janica snijezna kraljica.Tesko je izabrati samo troje,jer na prostorima bivse Jugoslavije ima na stotine i stotine vrhunskih sportista.

Cuj Novak svih vremena,hahahahahahhahahahahahahahah,cek,cek hahahahahahah
On mora da ponovi ovo godinama,a ne samo u jednoj godini. Do legendi se ne dolazi preko noci. Cuj Novak Majko mila.
nellington

#34 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by nellington »

Đoković, Cerar, Petrović.
irvinx1

#35 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by irvinx1 »

Vrlo zdravo, logicno i znalacko misljenke kakavdanakneiskustvu...

Ja bih rekao otprilike ovako:
Janica, Jasna Sekaric, Djokovic, Monika, Petrovic .... i jos neki nemrem se sjetiti...

Smijesno je sto neki ne znaju ko je Sekaric, a Djokovic definitivno zasluzuje epitet jednog od najboljih. Na dobrom je putu da za kreatko vrijeme bude i najbolji svih vremena.
Tomahawk11
Globalni moderator

#36 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Tomahawk11 »

Gledam sta ste sve nabacili i.....ne mogu se odluciti :-D
U fudbalu, ali i kosarci ima vise velikana, tako da je, recimo, nekorektno, ubaciti Delibasica, a da tu nije Petrovic.
Ili staviti Djokovica ispred Monike.....
Sirok je pojam Top 3 sportiste, ako uzmemo da imamo fudbal, kosarku, tenis, rukomet, vaterpolo.....
respo

#37 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by respo »

vama izgleda nista ne znaci ime radivoj korac po kojem se jedan kup zove
mujanovic koja je u svaoj ekipi u kojoj je bila osvojila prvenstvo
prica krajem 80-ih i citavim tijekom 90-ih
ako hoces da osvojis prvenstvo dovedi razu
treci mozda kukoc
jg kad nam je kosarka bila najtrofejini i najuspjesniji sport
cyprus

#38 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by cyprus »

A kako to da sam samo ja nominiro Ivana Balića? Koliko znam, on je nekoliko godina važio za najboljeg rukometaša na svijetu, tj. na brojnim prvenstvima je proglašavan za najboljeg igrača... Nema baš puno sportista sa ovih prostora koji se time mogu pohvalit...
respo

#39 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by respo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
respo wrote:vama izgleda nista ne znaci ime radivoj korac po kojem se jedan kup zove
treci mozda kukoc

korać i kukoč nikada nisu bili najbolji na svijetu u sportu kojim se bave,za razu nisam baš siguran
jeli pise top 3 sportista?
pise ako se jedan kup zove po covjeku znaci da je dao svijetu mnogo vise nego da je proglasen jednom ili par puta najboljim kosarkasem u sezoni

za tonija ako je nekoliko puta osvojio zlatni prsten namjenjen pobjedniku najjace lige svijeta ako je biran u najbolju drugu petorku lige najboljeg sestog igraca i jos kojekakvih nagrada u istoj toj ligi znaci valjda nesto

al ajde svako ima svoje kriterije
nellington

#40 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by nellington »

cyprus wrote:A kako to da sam samo ja nominiro Ivana Balića? Koliko znam, on je nekoliko godina važio za najboljeg rukometaša na svijetu, tj. na brojnim prvenstvima je proglašavan za najboljeg igrača... Nema baš puno sportista sa ovih prostora koji se time mogu pohvalit...
Meni je ispao s liste zbog nacionalnog ključa, morali su biti Srbin, Hrvat i Slovenac :D

Image
kilam

#41 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by kilam »

Janica, Novak, Drazen
(Ivano je jako blizu)

U top 10 jos i: Ivano, Razija, Mirza Delibasic, Divac, Kreso Cosic, Monika Seles, Ivica Kostelic (blizu jos: Dejo Savicevic, Pape, Toni Kukoc i Radivoje Korac)
breuer

#42 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by breuer »

Novak Djokovic definitivno...gledajuci rezultate i popularnost u elitnom individualnom sportu..u vremenu kad igraju najbolji teniseri svih vremena...ubjedljivo nenadmašno...

ivano balić jeste najbolji rukometaš al...jednostavno nije to to...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#43 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Bobi »

Janica, Monika, Novak.
vox-populi

#44 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by vox-populi »

1. Vlade Divac - osvojio puno vise trofeja od Petrovica.
2. Novak Djokovic - najbolji teniser danasnjice
3. Monika Seles - bio zaljubljen u nju kad sam bio mali
xDenisx

#45 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by xDenisx »

Zene: Monika Seles, Janica Kostelic, Raza Mujanovic
KPNCTNJAH

#46 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by KPNCTNJAH »

kakavdanakneiskustvu wrote:
respo wrote:vama izgleda nista ne znaci ime radivoj korac po kojem se jedan kup zove
treci mozda kukoc

korać i kukoč nikada nisu bili najbolji na svijetu u sportu kojim se bave,za razu nisam baš siguran
3 puta je bila proglasena najboljom kosarkasicom Europe, valjda je i to neki uspjeh... inace tema je rinaka :sax:
Better Man

#47 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Better Man »

Janica Kostelić, njeni rezultati sve govore, Dražen Petrović, da nije tragično stradao sigurno bi uzeo i jedini trofej koji mu je falio, a to je NBA prsten, Monika Seleš, od prvog dana otkako je došla na ATP listu grabila je nezaustavljivo naprijed i bila predominantna u odnosu na konkurenciju i da nije bilo manijaka koji je pokušao ubiti sigurno bi danas bila proglašena za najbolju teniserku svih vremena i da bi srušila sve moguće rekorde po broju osvojenih Gran slam titula i ostalih turnira. Moglo bi se navesti još nekih sportista. Evo Imamo Kukoća koji možda nije najbolji košarkaš sa ovih ex Yu prostora, ali je košarkaš koji je osvojio sve što može osvojiti jedan košarkaš. Dokazao se u Evropi, dokazao se u NBA i dokazao se u reprezentaciji kako ex Yu, tako i Hrvatskoj.
Better Man

#48 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Better Man »

banjalucanin78 wrote:mozda grijesim, ali po meni je teze biti na vrhunskom nivou u pojedinacnim sportivima nego u timskim.
eto npr. taj Ivano Balic moze sebi da dopusti ne da ima losu partiju, nego da uopste ne igra, a Hrvati su u jednom momentu imali reprezentaciju koja bi mogla uzeti sve sto se tad igralo i bez Balica. A i ako igra a ne ide mu, moze se uklopiti taj jedan osrednji nastup sa ostatkom ekipe, ako su oni na nivou.
Taj slucaj ne moze biti kod npr. Novaka. Zamislite da se Novaku nesto bas ne igra ili mu jednostavno nije dan, a ono se potrefilo da je finale AO... Nema sanse da bi mogao pobijediti nekog raspolozenog igraca iz TOP 10, a pogotovo ne Nadala.
Da ne spominjem sad jos npr. Messija ili tako nekog vrhunskog igraca koji je ove godine bio nominovan za igraca godine, pa takav igrac u timskim sportovima uvijek iza sebe ima jaku ekipu.

U glavnom, po meni Djokovicu treba jos par dobrih nastupa i ne samo da ce biti najbolji svih vremena sa Ex-Yu, nego i nedodirljiv na toj poziciji... Ko je kriv Janici sto je tako rano odustala?
Niko Janici nije kriv što je odustala, ali otišla je kao ubjedljivo najbolja skijašica ne u tom trenutku, već u istoriji skijanja i ostaće zapamćena kao najbolja! Njen nastup na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu je vrhunac demonstracije dominantnosti u odnosu na konkurenciju,a otišla je kao autsajder, pa nastup na SP kad je uzela 3 zlatne medalje, pa zadnja sezona svjetskog kupa gdje osvojila skoro 2000 bodova i sezona u kojoj je uspjela da pobjedi u svim disciplinama. Nije Novak Džoković još ni blizu Janice i njenih rezultata i dominantnosti!
E&E

#49 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by E&E »

Mirza Delibašić
Edin Džeko
Safet Sušić
smijesni_ste

#50 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by smijesni_ste »

banjalucanin78 wrote:mozda grijesim, ali po meni je teze biti na vrhunskom nivou u pojedinacnim sportivima nego u timskim.
eto npr. taj Ivano Balic moze sebi da dopusti ne da ima losu partiju, nego da uopste ne igra, a Hrvati su u jednom momentu imali reprezentaciju koja bi mogla uzeti sve sto se tad igralo i bez Balica. A i ako igra a ne ide mu, moze se uklopiti taj jedan osrednji nastup sa ostatkom ekipe, ako su oni na nivou.
Taj slucaj ne moze biti kod npr. Novaka. Zamislite da se Novaku nesto bas ne igra ili mu jednostavno nije dan, a ono se potrefilo da je finale AO... Nema sanse da bi mogao pobijediti nekog raspolozenog igraca iz TOP 10, a pogotovo ne Nadala.
Da ne spominjem sad jos npr. Messija ili tako nekog vrhunskog igraca koji je ove godine bio nominovan za igraca godine, pa takav igrac u timskim sportovima uvijek iza sebe ima jaku ekipu.

U glavnom, po meni Djokovicu treba jos par dobrih nastupa i ne samo da ce biti najbolji svih vremena sa Ex-Yu, nego i nedodirljiv na toj poziciji... Ko je kriv Janici sto je tako rano odustala?
Tacno, ali ne mora uvijek tako biti...nemaju svi Xavija i Iniestu u timu...niti kvalitetan ostatak kao što je hrvatska repka

Evo npr, u košarci, Lebron James, ma šta neko mislio o njemu, igrao je 7 godina sa klocevima u timu...i doveo ih do finala gdje su naravno pregaženi...zato što nije imao podršku suigrača...dobro, sad je imao u Miami-u i opet je izgubio finale :D, ali mislim da shvatate poentu...

Eto i Nowitzki....uzeo titulu,a u Dallasu niko te godine sem njega nije bio na All Staru...jesu oni jako dobri i ujednaceni, ali opet...
Post Reply