Koga pozvati?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

biserna zvoncica

#26 Re: Koga pozvati?

Post by biserna zvoncica »

dosla direktiva da se skida snijeg sa krovova. zovu i mog starog. :sad: strasno, covjeka od 66 godina poslali bi da cisti snijeg na krovu.naravno mladjih ni na mapi da nadju. :x
kanga

#27 Re: Koga pozvati?

Post by kanga »

Sarajevo stan trazi tri marke po kvadratu za ciscenje snijega sa ravnog krova.
Ambrozija

#28 Re: Koga pozvati?

Post by Ambrozija »

kanga wrote:Sarajevo stan trazi tri marke po kvadratu za ciscenje snijega sa ravnog krova.
Danas dolazili (komsinica ih zvala) i ocjenili da ne mogu ocisiti, okrenuli se i otisli. :-)
Cholina_Lokica

#29 Re: Koga pozvati?

Post by Cholina_Lokica »

kanga wrote:Sarajevo stan trazi tri marke po kvadratu za ciscenje snijega sa ravnog krova.
Meni rekose juce da je hetig dolazio kod nas i 50km po kvadratu trazili :-) a imamo 300 kvadrata krova
headbanger

#30 Re: Koga pozvati?

Post by headbanger »

Cholina_Lokica wrote:
Meni rekose juce da je hetig dolazio kod nas i 50km po kvadratu trazili :-) a imamo 300 kvadrata krova

A jel ti taj hetig inace kucepazitelj. Ako je prijavite ih opstinsko i kantonalnom stabu CZ, nista vas ne kosta.
vjesticanametli

#31 Re: Koga pozvati?

Post by vjesticanametli »

u mom ulazu cistimo suprug i ja krov jer smo zadnji na spratu.............niko se nije ni pocesao...........ostalima ne treba krov...........OKi se ne pojavljuje a u skladu s tim cu od ove zime placati i racune
Cholina_Lokica

#32 Re: Koga pozvati?

Post by Cholina_Lokica »

headbanger wrote:
Cholina_Lokica wrote:

A jel ti taj hetig inace kucepazitelj. Ako je prijavite ih opstinsko i kantonalnom stabu CZ, nista vas ne kosta.
Jeste... Ne znam da li su ista prijavljivali
Najjaci je komsija sa treceg, ih ako propadne krov poplavice mi, a meni ce direktno na glavu roknut i veci je problem sto ce njemu poplavit nego sto bi mi svi na zadnjem spratu izginuli :lol:
Ambrozija

#33 Re: Koga pozvati?

Post by Ambrozija »

vjesticanametli wrote:u mom ulazu cistimo suprug i ja krov jer smo zadnji na spratu.............niko se nije ni pocesao...........ostalima ne treba krov...........OKi se ne pojavljuje a u skladu s tim cu od ove zime placati i racune
Joj, kako me to nervira :x Isto kao da je krov samo vas a ne od svih stanara, znam kako ti je i moji su isti takvi!
kanga

#34 Re: Koga pozvati?

Post by kanga »

vjesticanametli wrote:u mom ulazu cistimo suprug i ja krov jer smo zadnji na spratu.............niko se nije ni pocesao...........ostalima ne treba krov...........OKi se ne pojavljuje a u skladu s tim cu od ove zime placati i racune
Kod mene u ulazu su danas stanari izasli da ociste nas dio krova. U ostalim ulazima sjede po stanovima jer njima izgleda snijeg na krovu ne smeta.
Innovation

#35 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

Cista dezinformacija
Cholina_Lokica wrote: Meni rekose juce da je hetig dolazio kod nas i 50km po kvadratu trazili :-) a imamo 300 kvadrata krova
vjesticanametli wrote:u mom ulazu cistimo suprug i ja krov jer smo zadnji na spratu.............niko se nije ni pocesao...........ostalima ne treba krov...........OKi se ne pojavljuje a u skladu s tim cu od ove zime placati i racun
Nepojavljuje se po pozivu PEV-a ili?
vjesticanametli

#36 Re: Koga pozvati?

poslao PEV mail i ne odazivaju se pa cistimo sami a ostalima ionako ne treba tako da racune OKI treba da umanji onima koji su radili njegove poslove
Innovation

#37 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

Koje bi vi inace trebali platiti Okiju. Naravno sa racuna zgrade.
vjesticanametli

#38 Re: Koga pozvati?

pa fazon i jeste u tome sto oni salju racune i skidace to sa racuna a nisu oni radili vec mi
sta uraditi
biserna zvoncica

#39 Re: Koga pozvati?

Post by biserna zvoncica »

kanga wrote:
Kod mene u ulazu su danas stanari izasli da ociste nas dio krova. U ostalim ulazima sjede po stanovima jer njima izgleda snijeg na krovu ne smeta.
nije za svakog da skida snijeg sa krova.tu se mora biti oprezan i dobro vezan.(mislim na kose krovove)
kanga

#40 Re: Koga pozvati?

Post by kanga »

biserna zvoncica wrote:
kanga wrote:
nije za svakog da skida snijeg sa krova.tu se mora biti oprezan i dobro vezan.(mislim na kose krovove)
Kod nas je ravni krov, a da je kosi zvala bih ja ljude koji imaju penjacku opremu.
Innovation

#41 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

vjesticanametli wrote:pa fazon i jeste u tome sto oni salju racune i skidace to sa racuna a nisu oni radili vec mi
sta uraditi
Mogu samo ako im PEV potpise te racune, da su oni to radili, a ne Vi i Vas muz.
headbanger

#42 Re: Koga pozvati?

Post by headbanger »

a jel iko zvao CZ da se pozali
jer oni (kucepazitelji) su obavezni da ciste krovove
a tu je jos i naredba CZ

a gdje je povjerenik sta on radi, koliko sam ja upucen prvi bi on trebao za lopatu pa onda ostali
vjesticanametli

#43 Re: Koga pozvati?

moj muz je PEV ali kazem opet ĐŽaba jer OKI ne haje a inace kod nas u ulazu nece niko da se prihvati PEV-ovanja jer su sve uhljupi ..............pev je prvi i uzeo lopatu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44 Re: Koga pozvati?

Post by PipiDugaDevetka »

vjesticanametli wrote:pa fazon i jeste u tome sto oni salju racune i skidace to sa racuna a nisu oni radili vec mi
sta uraditi
Kod mene je nadograditelj i upravitelj ista šalabajzerska firma FAMOS-GRADNJA, pa nadograđenim i samo njima obložili sprat izolacijom od stiropola. Naplatili od nas ''starih EV'', a nadograđena komšinica ''prosula'' priču kako oni koji su kupili stan ne moraju plaćati upraviteljninu, a mi stari vlasnici kao moramo''.

Nikada ni u kakvom godišnjem izvještaju nisu prikazali te radove na izoliranju fasade, a od PEV-a se ni slučajno ne može dobiti informacija. Može al' uz primjenu sile po principu ŠTOS - NOS - PATOS. Čim se sližu PEV i upraviteljska firma (njen direktor/vlasnik), nema te sile koja će im ući u trag mahinacijama. Da su barem svu fasadu izolirali, bilo bi mi lakše.
vjesticanametli

#45 Re: Koga pozvati?

ne slizujemo se i ne pada nam na pamet
znam pipi tvoju pricu :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46 Re: Koga pozvati?

vjesticanametli wrote:moj muz je PEV ali kazem opet ĐŽaba jer OKI ne haje a inace kod nas u ulazu nece niko da se prihvati PEV-ovanja jer su sve uhljupi ..............pev je prvi i uzeo lopatu
Ima moć da NE POTPIŠE nalog da se isplate novci za čišćenje snijega ili neku drugu OKI-jevu aktivnost.
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/02/2012 13:57, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka

#47 Re: Koga pozvati?

vjesticanametli wrote:ne slizujemo se i ne pada nam na pamet
znam pipi tvoju pricu :-)
Ih, da je moja priča to, a da nije stvarnost. Eto, ja imam takvo grozno iskustvo sa PEV-om. Ja ne mogu ništa drugo uraditi , nego na Opštinskom sudu ćemo riješiti, pa neka sudija presudi ko krade, a ko je u pravu.
PipiDugaDevetka

#48 Re: Koga pozvati?

vjesticanametli wrote:poslao PEV mail i ne odazivaju se pa cistimo sami a ostalima ionako ne treba tako da racune OKI treba da umanji onima koji su radili njegove poslove
Zakon o održavanju zgrada KS [url]http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.ba/files/Zakon%20o%20odrzavanju%20zajednickih%20dijelova%20zgrada%20i%20upravljanju%20zgradama%20_precisceni%20tekst__0.pdf[/url] wrote:Član 8.
Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za
održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove:
...
...
...
37. održavanje čistoće oko zgrada na površinama koje nisu javne,

38. uklanjanje snijega i sa krovova u slučaju obilnih snježnih padavina,

39. izdvajanje sredstava za plaćanje komisije za pregled zgrade,
...
...
...
Jedino se ograđujem da je kojim slučajem stupio na snagu najnoviji Zakon koji bi ovih dana trebao da bude objavljen u Službenim novinama Kantona. Ne znam šta taj najnoviji Zakon kaže o obilnim snježnim padavinama.
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/02/2012 14:09, edited 1 time in total.
Innovation

#49 Re: Koga pozvati?

Post by Innovation »

headbanger wrote:a jel iko zvao CZ da se pozali
jer oni (kucepazitelji) su obavezni da ciste krovove
a tu je jos i naredba CZ

a gdje je povjerenik sta on radi, koliko sam ja upucen prvi bi on trebao za lopatu pa onda ostali
Nije tacno da je PEV obavezan da cisti krovove. Svi EV su duzni da ucestvuju ili da plate Upraviteljima ili nekom trecem da to odradi.
headbanger

#50 Re: Koga pozvati?

Post by headbanger »

vjesticanametli wrote:moj muz je PEV ali kazem opet ĐŽaba jer OKI ne haje a inace kod nas u ulazu nece niko da se prihvati PEV-ovanja jer su sve uhljupi ..............pev je prvi i uzeo lopatu

evo pipi nadje i zakon
pa sto onda tvoj cojk njima ne blokira racun
ili kao sto opet rece pipi ne potpise nalog

a mozete li ih vi stanari tuziti, pod uslovom da ste svi slozni naranvo

a jel moraju sve krovove cistiti, kod nas je kosi, ili samo ravne

ma ko i sve kod nas, fuj gadi mi se sve vise u PM

@inovation
nisam rekao da mora na krov nego mora pred zgradu
Post Reply