Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:
plain vanilla wrote:
mensecini da nije imao kredita, inace bi sms-om :mrgreen:
Pa ne, realno, kad skontash koliko je gorih nachina raskida moglo biti, tipa: da ga uhvati sa drugom curom u shetnji ruku pod ruku, da ih vidi kako se pitaju snijegom, da ih zatekne kako izlaze iz motela, da joj poshalje neko slike ili video :dance:, i onda ona ljuta shto je mailom... :roll: :D
ne moras uvijek porediti s gorom opcijom

i meni je hinjski prekinuti vezu od 3 godine mailom :roll:

zar je problem popiti kafu i popricati?

ali Ceda je jedan, ne moze svima m... ostaviti
dječak sa šibicama

#27 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by dječak sa šibicama »

Nije u redu.

Odgovori mu

"This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed."
burek_in_space

#28 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

6.april wrote:Zašto si toliko siguran da nema veze sa realnošću?
Ne bih da skrenem ovu temu u tom smjeru, iako nenamjerno upravo to uradih, samo cu reci da imam josh uvijek, koliko toliko, zdrave mozhdane vijuge koje znaju donijeti pravi zakljuchak nakon shto sam odgledao dovoljan broj epizoda( na moju veliku zhalost ). Za dodatna pojashnjenja, bujrum nova tema.
Not My Idea

#29 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Not My Idea »

al stvarno..
da ste izasli na kafu i on ti tako saopci-tebe ionako zavrce u stomaku, kafa bi samo pogorsala stvari.

:-?
plain vanilla

#30 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

Ghost_Rider_XXX wrote:
6.april wrote:Zašto si toliko siguran da nema veze sa realnošću?
A šta je to realno u ovoj seriji, posebno iz perspektive prosječnog Bosanca/Bosanke?
ako ne gledas seriju bukvalno, stosta se moze povezati s nasom realnoscu
burek_in_space

#31 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

plain vanilla wrote:
ne moras uvijek porediti s gorom opcijom

i meni je hinjski prekinuti vezu od 3 godine mailom :roll:

zar je problem popiti kafu i popricati?

ali Ceda je jedan, ne moze svima m... ostaviti
sanja982 wrote:Decko mi je prosle sedmice napisao mail u kojem konstatuje da bi trebali svako poci svojim putem. Naravno nista neobicno jer se ne slazemo bas najbolje u zadnje vrijeme. Ali on inace ima problem zatvorenosti i rijetko govori o osjecajima, stavovima i sl. pogotovu usmeno. Ali ruku na srce nakon tri godine ozbiljne u situaciji gdje je oboma jasno da na bas ne ide, ipak mislim da bar iz postovanja nije uredu napisati mail.

Iskreno naljutila me ta "Hasanaginska gesta".

Voljela bih cuti par komentara.
Prochitaj ovo opet vanilla.
NI ti ni ja ne znamo ni curu ni momka, ona ga zna najbolje, ona je tri godine svog zhivota "potroshila" s njim, ona je takoja je znala shta mozhe ochekivati od njega, ili ne.
Olako prishivamo epitete jedni drugima, a da se ne zapitamo shta i kako je dovel do toga.

I da, sadse bezzajebancije stavljam na njegovu stranu. 8-)
6.april

#32 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by 6.april »

Krenimo redom.
Vi, (muškarci) u većini zaista mrzite ovu seriju. Ona nije napravljena za vas kao interesnu grupu, što je i shvatljivo da vam se ne sviđa već za žene.
Većina žena voli seriju - što će reći da su interesnu grupu zadovoljili.
Dalje, seriju posmatrate bukvalno - naravno da partijanje po Nju Jorku nije ni slično Sarajevu ALI to nije uopće poenta serije - nego životne situacije u kojima se glavni likovi nalaze - od problema u vezi, u braku, problema sa začećem i usvajanjem djeteta do onih "banalnih" tipa seksualno prenosivih bolesti i sl.
Serija obiluje korisnim informacijama, ma koliko se vama to ne činilo tako - daje insight u međuljudske odnose koji su isti, bili vi u Japanu ili na Balkanu.
Glupo mi je braniti SERIJU i uopće raspravljati o tome, ali me konstanto pljuvanje po njoj i to uvijek, u većini, od strane muškaraca koji nisu pogledali ni 3 epizode iste, i posmatraju je kao kinšurijadu sexa i mode i ničega više, strašno nervira.
burek_in_space

#33 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

6.april wrote:Krenimo redom.
Vi, (muškarci) u većini zaista mrzite ovu seriju. Ona nije napravljena za vas kao interesnu grupu, što je i shvatljivo da vam se ne sviđa već za žene.
Dalje, seriju posmatrate bukvalno - naravno da partijanje po Nju Jorku nije ni slično Sarajevu ALI to nije uopće poenta serije - nego životne situacije u kojima se glavni likovi nalaze - od problema u vezi, u braku, problema sa začećem i usvajanjem djeteta do onih "banalnih" tipa seksualno prenosivih bolesti i sl.
Serija obiluje korisnim informacijama, ma koliko se vama to ne činilo tako - daje insight u međuljudske odnose koji su isti, bili vi u Japanu ili na Balkanu.
Glupo mi je braniti SERIJU i uopće raspravljati o tome, ali me konstanto pljuvanje po njoj i to uvijek, u većini, od strane muškaraca koji nisu pogledali ni 3 epizode iste, i posmatraju je kao kinšurijadu sexa i mode i ničega više, strašno nervira.
POgledao 33 epizode, i dalje je pljujem jer smatram da je jako plitka. 8-)
Over and out na temu sex&city na ovoj temi.
dječak sa šibicama

#34 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by dječak sa šibicama »

Seks i grad je jedna jako realna serija sa ozbiljnim problemima... kolumnistica ili novinarka, sta li je vec, zivi u poktrovlju pored Central parka (gdje stanovi kostaju po nekoliko miliona dolara) i glavni problemi se doticu sparivanja boje Gucci torbice sa Prada cipelama :D
sadmire

#35 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by sadmire »

u ljubavi ili neljubavi je valjda sve dozvoljeno ali se ipak postavlja pitanje kakva je to veza bila kad se nakon tri godine ljudi ne mogu pogledati u oci i na neki nacin dogovoriti o razlazu, pozdraviti i zadrzati ovog drugog u lijepom sjecanju!? Pogotovo ako niko nikom nije nesto veliko nazao uradio.

Ovdje je obome bilo jasno da se veza blizi kraju i ne vjerujem da bi ona bila previse sokirana da joj je to licno saopstio tako da je sve to jos zalosnije.
plain vanilla

#36 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:
Prochitaj ovo opet vanilla.
NI ti ni ja ne znamo ni curu ni momka, ona ga zna najbolje, ona je tri godine svog zhivota "potroshila" s njim, ona je takoja je znala shta mozhe ochekivati od njega, ili ne.
Olako prishivamo epitete jedni drugima, a da se ne zapitamo shta i kako je dovel do toga.

I da, sadse bezzajebancije stavljam na njegovu stranu. 8-)
pa i treba stati na stranu slabijeg, to i kazem :mrgreen:

da je ona ocekivala da ce je ostaviti mailom, ne bi sad otvarala temu..

inace ne podnosim ljude koji probleme trpaju pod tepih u nadi da ce nestati ako se oni prave da ti problemi ne postoje

iznervirah se dzabe :lol:
ExNihilo

#37 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by ExNihilo »

plain vanilla wrote:
burek_in_space wrote:Svaka chast, ovaj dechko je za primjer svim drugima kako treba da se uradi kada vishe ne ide. :thumbup:
mensecini da nije imao kredita, inace bi sms-om :mrgreen:

Žao mu bilo potrošit 10 feninga.
plejka2

#38 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plejka2 »

sanja982 wrote:Decko mi je prosle sedmice napisao mail u kojem konstatuje da bi trebali svako poci svojim putem. Naravno nista neobicno jer se ne slazemo bas najbolje u zadnje vrijeme. Ali on inace ima problem zatvorenosti i rijetko govori o osjecajima, stavovima i sl. pogotovu usmeno. Ali ruku na srce nakon tri godine ozbiljne u situaciji gdje je oboma jasno da na bas ne ide, ipak mislim da bar iz postovanja nije uredu napisati mail.

Jel ovo prvi mail od njega ovakve prirode za ove tri godine koliko veliš da ste bili tugeder? :roll:
Mozda mu je naletila zuta minuta u tom trenutku pa ga je napisao...
Treba shvatit da svi nismo isti i normalno da ce biti onih koji ne razumiju ovakav cin...
Ipak ti ga poznajes najbolje...ako ti je taj mail toliko iznenađujući nazovi ga pa pitaj...mislim da ce ti ponudit najbolji odgovor. :)
kokuz_sa

#39 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by kokuz_sa »

6.april wrote:Krenimo redom.
pls de navedi par korisnih situacija
zelenashica

#40 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by zelenashica »

Joj fkt tema ode u pogrešnom smijeru.
Pa ljudi se danas razvode mailovima a da ne prekidaju vezu.

Zbilja ne vidim potrebu za dizanjem frke što je lik mailov obavijestio hanumu da nisu više zajedno, ok, smatram da je bilo i boljih načina, ali i puno gorih. :wink:
Ako se veza sama od sebe već svela na nedostatak komunikacije, onda je ovo od njega dosta.Mogo je nastaviti dalje sam a ne obavijestiti je.
Ne čudimo se što veze započinju sms, chatom, mailom a čudimo se prekidima na isti način.
plain vanilla

#41 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

i jos da kazem bureku

ljudi provedu u braku 10-20 godina pa se iznenade :mrgreen:
3 godine nisu nikakva garancija da si nekoga dobro upoznao, inace ne bi bilo razvoda
burek_in_space

#42 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

plain vanilla wrote:
pa i treba stati na stranu slabijeg, to i kazem :mrgreen:

da je ona ocekivala da ce je ostaviti mailom, ne bi sad otvarala temu..

inace ne podnosim ljude koji probleme trpaju pod tepih u nadi da ce nestati ako se oni prave da ti problemi ne postoje

iznervirah se dzabe :lol:
KO je rekao da je slabija strana u ooj prichi on?! Koliko ja vidim, on je presjekao i rekao idemo dalje. :mrgreen:

Ako vec nije ochekivala tako neshto, onda je pravo pitanje " shta je radila zadnje tri godine"?! :roll:

A mozhda je i ovako kao shto plejka kazhe.

Edit: da dopunim, jer je u medjuvremenu vanilla takodje imala neshto za reci :mrgreen: Ljudi se ne razvode zato shto se nisu dovoljno upoznali, nego zato shto su se zasitili jednidrugih. Bar ja tako gledam na to. A u ovom sluchaju, ipak ona zna tog momka tri godine bolje nego i ti i ja, i to je bila moja poenta.
bijela

#43 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by bijela »

mah, stvar (ne)karaktera,
sjesti sa nekim pa mu u lice reći da prekidaš je odvratan i težak trenutak za oboje,
ali iz ČOVJEČNOSTI stisneš i to uradiš,
ne radi sebe (jer ti je lakše to preko maila), nego radi osobe sa kojom prekidaš (ispoštuješ je kao osobu; pustiš da se izgalami, istrese iz sebe tugu.. rekoh već - čisto iz čovječnosti)...

kad se stvari slegnu, čovjeka koji ovako raskine s tobom ipak poštuješ,
dok onaj koji to odradi preko smsa, maila, i kad preboliš ostane negdje u memoriji etiketiran kao beskarakterna kukavica 8-)
burek_in_space

#44 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

bijela wrote:mah, stvar (ne)karaktera,
sjesti sa nekim pa mu u lice reći da prekidaš je odvratan i težak trenutak za oboje,
ali iz ČOVJEČNOSTI stisneš i to uradiš,
ne radi sebe (jer ti je lakše to preko maila), nego radi osobe sa kojom prekidaš (ispoštuješ je kao osobu; pustiš da se izgalami, istrese iz sebe tugu.. rekoh već - čisto iz čovječnosti)...

kad se stvari slegnu, čovjeka koji ovako raskine s tobom ipak poštuješ,
dok onaj koji to odradi preko smsa, maila, i kad preboliš ostane negdje u memoriji etiketiran kao beskarakterna kukavica 8-)
Izvini draga, ali sinoc sam onu slatku crnku tako :dance: ... zapravo ne samo sinoc, unazad pola godine to radim s njom...i njenom najboljom drugaricom...srk kafe i tugaljiv pogled u pravcu nekad dragog bica sa druge strane stola...znash, sve se to deshavalo u nashem krevetu, istom onom u kojem smo ti i ja prvi put ljubav vodili...i kada sam ti rekao da cesh biti jedina...i ti meni da cu biti tvoj jedini...ali...

Ovo je jedna od situacija koju ljudi nastoje izbjeci.
JThomas

#45 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by JThomas »

danas su ljudi pičke.
Not My Idea

#46 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Not My Idea »

jbga burek, ti stvarno ode u krajnost.
burek_in_space

#47 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

Shta cu kad me vanilla naljutila sa svojom konstatacijom :mrgreen:
oridjidji

#48 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by oridjidji »

pricas o nadutosti stomaka :D
žulijan asanž

#49 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by žulijan asanž »

plain vanilla wrote:ako ne gledas seriju bukvalno, stosta se moze povezati s nasom realnoscu
isto vrijedi i za teletabise - ako ih ne gledaš bukvalno, mnogo štošta se moze povezati s nasom realnoscu
oridjidji

#50 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by oridjidji »

JThomas wrote:danas su ljudi pičke.
pardon polupicke hhhh
Post Reply