Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
m1ral3m wrote:A moze li se ta kilometraza provjeriti? Npr. u OPEL ovlascenom servisu ili...?
može se stvarna kilometraža provjeriti isključivo pomoči TECH-2 uređaja. preko laptopa se čita samo stanje s "table" koje se može mjenjati
ranger wrote:astra, mada je poslaba s tim motorom, a i kilometraza joj je blago receno sumnjiva. al opet odvezi povjerljivom majstoru i nek je on prebere pa nek ti kaze kako je i sta.
nije slaba, ali nije ni za trkanja
Better Man wrote:Ta kilometraža nije tačna i oba auta su sigurno prešla preko 300 hiljada kilometara! Znam čovjeka koji je krajem 90-tih kupio Golfa 3, tj. uvezao ga iz Njemačke. Auto je bilo staro 4 godine i kilometar sat je pokazivao da je prešao 180 hiljada kilometara. I sad da su Astra stara 11 godina i Corsa stara 10 godina prešle samo toliko koliko si naveo!
ma kakvih ba 300.000 ja sam prije godinu i pol uzeo astru karavana 2003 godište s 148k km na satu, još je bila službena od coca-cole u Munchen-u i stvarna je kilometraža
m1ral3m wrote:A moze li se ta kilometraza provjeriti? Npr. u OPEL ovlascenom servisu ili...?
može se stvarna kilometraža provjeriti isključivo pomoči TECH-2 uređaja. preko laptopa se čita samo stanje s "table" koje se može mjenjati
ranger wrote:astra, mada je poslaba s tim motorom, a i kilometraza joj je blago receno sumnjiva. al opet odvezi povjerljivom majstoru i nek je on prebere pa nek ti kaze kako je i sta.
nije slaba, ali nije ni za trkanja
Better Man wrote:Ta kilometraža nije tačna i oba auta su sigurno prešla preko 300 hiljada kilometara! Znam čovjeka koji je krajem 90-tih kupio Golfa 3, tj. uvezao ga iz Njemačke. Auto je bilo staro 4 godine i kilometar sat je pokazivao da je prešao 180 hiljada kilometara. I sad da su Astra stara 11 godina i Corsa stara 10 godina prešle samo toliko koliko si naveo!
ma kakvih ba 300.000 ja sam prije godinu i pol uzeo astru karavana 2003 godište s 148k km na satu, još je bila službena od coca-cole u Munchen-u i stvarna je kilometraža
pa upravo to, imam i ja astru i znam sta pisem...
po gradu je super al na otvorenom slaba pravo...
m1ral3m wrote:ljudi hvala vam puno na pomoci. Na osnovu komentara sam se odlucio za Astru i danas kad sam i Astru i Corsu vidio uzivo.. razlika je bila nebo i zemlja. Probao sam i jedan i drugi auto.. ali Corsa kao da je sad izasla iz fabrike...i voznja i rad motora je bio bolji a vala i opticki.. pa sam uzeo Corsu. hvala jos jednom.
Nek' si, nisi se vala mogao zeznut nešto. Bolja je Corsa sa tim motorom od Astre. Samo me jedno zanima: jesi li vozio auto nekome da pogleda ili si sam sobom odlučio da je ok?
m1ral3m wrote:ljudi hvala vam puno na pomoci. Na osnovu komentara sam se odlucio za Astru i danas kad sam i Astru i Corsu vidio uzivo.. razlika je bila nebo i zemlja. Probao sam i jedan i drugi auto.. ali Corsa kao da je sad izasla iz fabrike...i voznja i rad motora je bio bolji a vala i opticki.. pa sam uzeo Corsu. hvala jos jednom.
Nek' si, nisi se vala mogao zeznut nešto. Bolja je Corsa sa tim motorom od Astre. Samo me jedno zanima: jesi li vozio auto nekome da pogleda ili si sam sobom odlučio da je ok?
Sto se toga tice, bio je sa mnom moj prijatelj mehanicar sto radi u BMW servisu i nakon tog nekog pregleda i voznje oba vozila rekao mi da ne razmisljam i uzmem Corsu.
Dobro dosao u klub Corsi! Nek je sa srecom i da slusa Corsa!!
Sto se toga tice, bio je sa mnom moj prijatelj mehanicar sto radi u BMW servisu i nakon tog nekog pregleda i voznje oba vozila rekao mi da ne razmisljam i uzmem Corsu.
Jedina stvar koju sam odmah uradio kad sam kupio Corsu je nov zubčasti. Sa srećom i da te služi kako treba Imadneš li nekad kakvih problema (recimo već spominjana elektronika bosch pumpe), a ti opet ovako, pa da kontamo šta je i kako je
I ja sam odmah zubcasti zamjenio i mota.. i po ovom zvjezdanu od prve pali (neureklo se )
Nego zanima me kod digitalnih klima, kada je ECO upaljen to znaci da je obicno grijanje ili on automatski po ovom minusu ne pali klimu?? malo mi je to cudno, jer mi nekad pise eco a nekad ne pise? znam da po ovom minusu klima crnke kad se upali.. zato me to kopka...
goran16v wrote:
Sve je to mozda i tacno, ali svako ko prelazi 5 - 15 000 km, tj. 150k km za 10 god auto ne prodaje za novce koji su nama interesantni. Takvi auti su i u npr. Njemackoj relativno skupi da ih je neisplativo kupovati i preprodavati. Zato uvijek postoji opcija kupi onoga sa 300k km, vrati ga 200k, uvezi i prodaji sa famoznih 120 - 150k km! Onda kontamo i likujemo kako smo dobro prosli, kako je moj auto sa 140k km na mobile.de isto para koliko sam ga ja platio sa carinom i pdv-om. Pusti buraz suplju, nije Njemacka ono sto jeste da je Svabo glup pa da prodaje dobro za male pare.
To sto je pao snijeg pa ovih dana ne moras ici u skolu, ne znaci
da trebas svasta pisati po forumu.
Razlika izmedu tebe i mene je da ja pisem iz iskustva, a
ti pises ono sto procitas na nekom drugom forumu.
Sva tvoja prica se svodi na rekla-kazala.