Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#26 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Crvena Tifoza »

Planeru, dizajneru, vizionaru, duhovni vodja!

Dobro pogledaj slike i sta mislis koja je strana bila bolja za koreografiju, ako se sta imalo u planu? :roll:
Rob_Atl

#27 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Rob_Atl »

Ma umjesto da pokupujemo svi na ovoj strani sto je namjenjena nama pa da zagrmimo ko ljudi, mi se opet bacamo po razno raznim sekcijama zato i budemo izmjesani, a ove sekcije 148-155 ce garant biti 90 posto nasih jer samo mi imamo kod, mislim znamo kod, mexe ni ne mogu kupiti a i kad vide bosnian support nece ni uzimati tu karte. Kontam da neki ljude hoce da gledaju sa strane da uzivaju u utakmici, al haj boga ti ko da je svjetsko prventsvo, prijateljska tekma zajebancija, umjesto da pokazemo mexama da nisu jedini u ovoj drzavi gdje mogu popunit stadion i da im jebemo znanje. Zato volim po evropi kad igramo vazda smo na jednoj strani svi, ovdje 95 posto ljudi nikad nije ni bilo na tekmi pa vele necu nista vidjeti ako budem sjedio iza gola :run: ... Al' haj vidjet cemo kako ce ispasti sve na kraju
Crvena Tifoza

#28 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Crvena Tifoza »

Rob_Atl wrote:Ma umjesto da pokupujemo svi na ovoj strani sto je namjenjena nama pa da zagrmimo ko ljudi, mi se opet bacamo po razno raznim sekcijama zato i budemo izmjesani, a ove sekcije 148-155 ce garant biti 90 posto nasih jer samo mi imamo kod, mislim znamo kod, mexe ni ne mogu kupiti a i kad vide bosnian support nece ni uzimati tu karte. Kontam da neki ljude hoce da gledaju sa strane da uzivaju u utakmici, al haj boga ti ko da je svjetsko prventsvo, prijateljska tekma zajebancija, umjesto da pokazemo mexama da nisu jedini u ovoj drzavi gdje mogu popunit stadion i da im jebemo znanje. Zato volim po evropi kad igramo vazda smo na jednoj strani svi, ovdje 95 posto ljudi nikad nije ni bilo na tekmi pa vele necu nista vidjeti ako budem sjedio iza gola :run: ... Al' haj vidjet cemo kako ce ispasti sve na kraju

I kad je posla u ponudu ta "bosnian support" opcija? Danas?
90% naseg naroda je vec pocelo kupovati karte u petak.

Na kraju ce ispasti OK. Sumnjam da su Mekse blizu zagrijani i napeti za utakmicu kao sto smo mi. Oni svako malo igraju ovdje utakmice. Redovne musterije Poljaci. :-)
Last edited by Crvena Tifoza on 07/02/2012 06:10, edited 1 time in total.
Chicago075

#29 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Chicago075 »

nista mrsko mi :thumbup:
Chicago075

#30 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Chicago075 »

Crvena Tifoza wrote:Planeru, dizajneru, vizionaru, duhovni vodja!

Dobro pogledaj slike i sta mislis koja je strana bila bolja za koreografiju, ako se sta imalo u planu? :roll:
Istocna :roll: :bih:
Rob_Atl

#31 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Rob_Atl »

Pa nije se mogla prije pustiti jer je prvo isla visa pre sale, brujalo se po netu da su nase sekcije 148-155 i da ce biti blokirane, nasi navalili na onaj vise pre sale haman zaman ko da ce planut sve, mi smo rezervisali 205 karti i platili smo po 50 dolara , znaci 10 dolara manje od prodajne cijene. A mogli smo 1000 karti rezervisati ali kad smo pricali sa ljudima uvijek je bilo ono a jojjjjj sto iza gola tamo vamo, tako da smo uzeli 200 karti samo bez ticket fees onih, i sad jos pise bosnian section a raja opet kupuje negdje drugo, haj razumijem ove sto su uzeli vec na visa pre sale nisu znali za bosnian section, al vec kad ima sto da ne... NEgo Chicago075 daj reci koji su dijelovi cikaga ovako za rahat uzet hotel neki, nema nista u downtown tako da ne gledam tu moze i 20-30 milja od samog grada, ali koji je dio ovako za ne dobit metak u glavu poslije cenera :mrgreen:

ps. Mexe su sold out ovaj stadion protiv Senegala, zato cisto sumnjam da ih nece biti...
Crvena Tifoza

#32 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Crvena Tifoza »

Ipak moras shvatiti da je 99% naroda ovo zivotna prilika da uzivo vidi Dzeku, Pjanica, Lulica, itd.
Nije Evropa kad su gostovanja reprezentacije svako malo.

Za hotele, moj ti je prijedlog da gledas bilo koji hotel u blizini O'hare aerodroma. Mozes vozom (blue line) do centra grada za 35 - 40 minuta. Cak i do stadiona se skoro mozes vozom prebaciti. Nekih 20ak minuta pjesice bi ti trebalo od stanice do stadiona, sto je minimalno.

Nemoj gledati na strogoj juznoj strani grada nista. :D
Ja_Ja

#33 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Ja_Ja »

Treba tražiti od našeg saveza da pritisne organizatore da zabrane vuvuzele. Pokvarile su mi ugođaj u Atlanti.
neko iz mase

#34 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by neko iz mase »

Rob_Atl wrote:Pa nije se mogla prije pustiti jer je prvo isla visa pre sale, brujalo se po netu da su nase sekcije 148-155 i da ce biti blokirane, nasi navalili na onaj vise pre sale haman zaman ko da ce planut sve, mi smo rezervisali 205 karti i platili smo po 50 dolara , znaci 10 dolara manje od prodajne cijene. A mogli smo 1000 karti rezervisati ali kad smo pricali sa ljudima uvijek je bilo ono a jojjjjj sto iza gola tamo vamo, tako da smo uzeli 200 karti samo bez ticket fees onih, i sad jos pise bosnian section a raja opet kupuje negdje drugo, haj razumijem ove sto su uzeli vec na visa pre sale nisu znali za bosnian section, al vec kad ima sto da ne... NEgo Chicago075 daj reci koji su dijelovi cikaga ovako za rahat uzet hotel neki, nema nista u downtown tako da ne gledam tu moze i 20-30 milja od samog grada, ali koji je dio ovako za ne dobit metak u glavu poslije cenera :mrgreen:

ps. Mexe su sold out ovaj stadion protiv Senegala, zato cisto sumnjam da ih nece biti...
pricekaj malo sa hotelom, sve ce doci na svoje. U DT je problem sto se sedmicu dana prije utakmice odrzavaju i NATO i G8, pa su sve sobe rezervisane. Mozda je najbolja opcija negdje oko Midway-a jer Orange Line ide od MDW i staje na stanicu mozda 10-15 min pjehe od soldier fielda. U svakom slucaju cemo vam javiti
Chicago075

#35 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Chicago075 »

Ma hotela ima koliko hoces, pogotovo u gradu, ali kao sto kaze neko iz mase, G8 sumit je tu sedmicu, tako da je sve puno! Takodje dobra je ideja da trazite oko O'hare hotele, dobro je povezan taj dio sa downtownom, tako da nece biti probema oko prevoza, a ako ste 3-4, taxi je uvijek dobra solucija, nekih 30-40$...a za after-partyje( nekih 5-6), radi se na tome, i ja cu postaviti ovdje vise info cim nesto saznam....
Crvena Tifoza

#36 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Crvena Tifoza »

neko iz mase wrote:
Rob_Atl wrote:Pa nije se mogla prije pustiti jer je prvo isla visa pre sale, brujalo se po netu da su nase sekcije 148-155 i da ce biti blokirane, nasi navalili na onaj vise pre sale haman zaman ko da ce planut sve, mi smo rezervisali 205 karti i platili smo po 50 dolara , znaci 10 dolara manje od prodajne cijene. A mogli smo 1000 karti rezervisati ali kad smo pricali sa ljudima uvijek je bilo ono a jojjjjj sto iza gola tamo vamo, tako da smo uzeli 200 karti samo bez ticket fees onih, i sad jos pise bosnian section a raja opet kupuje negdje drugo, haj razumijem ove sto su uzeli vec na visa pre sale nisu znali za bosnian section, al vec kad ima sto da ne... NEgo Chicago075 daj reci koji su dijelovi cikaga ovako za rahat uzet hotel neki, nema nista u downtown tako da ne gledam tu moze i 20-30 milja od samog grada, ali koji je dio ovako za ne dobit metak u glavu poslije cenera :mrgreen:

pricekaj malo sa hotelom, sve ce doci na svoje. U DT je problem sto se sedmicu dana prije utakmice odrzavaju i NATO i G8, pa su sve sobe rezervisane. Mozda je najbolja opcija negdje oko Midway-a jer Orange Line ide od MDW i staje na stanicu mozda 10-15 min pjehe od soldier fielda. U svakom slucaju cemo vam javiti

Pa čovjek kaže da nebi metak u čelo. :D
neko iz mase

#37 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by neko iz mase »

pa postoji i hilton na midway :)~ nisam mislio na neki apache inn...
Rob_Atl

#38 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Rob_Atl »

Mogli smo organizovati i proteste povodom g8 ovog :D , vidio sam nekih hotela oko o hare nisu losi, jebi ga u samoj carsiji nema hotela ispod 150 dolara, posto bi ostao 2-3 dana ne isplati mi se fakat. A od ovog hotela sto sam zapikao juce nije nista toliko daleko stadion 20-ak milja, od ovih nasih mjesta jedno 10-tak
Chicago075

#39 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Chicago075 »

Rob_Atl wrote:Mogli smo organizovati i proteste povodom g8 ovog :D , vidio sam nekih hotela oko o hare nisu losi, jebi ga u samoj carsiji nema hotela ispod 150 dolara, posto bi ostao 2-3 dana ne isplati mi se fakat. A od ovog hotela sto sam zapikao juce nije nista toliko daleko stadion 20-ak milja, od ovih nasih mjesta jedno 10-tak
Ma uzimaj, sve je to blizu, taxi imas uvijek, nekih 20-30-40$ a ako vas je vise to ne izadje skupo....
samko1974

#40 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by samko1974 »

Chicago075 wrote:
Rob_Atl wrote:Mogli smo organizovati i proteste povodom g8 ovog :D , vidio sam nekih hotela oko o hare nisu losi, jebi ga u samoj carsiji nema hotela ispod 150 dolara, posto bi ostao 2-3 dana ne isplati mi se fakat. A od ovog hotela sto sam zapikao juce nije nista toliko daleko stadion 20-ak milja, od ovih nasih mjesta jedno 10-tak
Ma uzimaj, sve je to blizu, taxi imas uvijek, nekih 20-30-40$ a ako vas je vise to ne izadje skupo....
ma nek uzme onaj motel preko ceste od bel-amija i onda fino samo pjehe predje preko ceste i eto ga u nasoj kafani a stimung ce sigurno biti dobar tu noc poslije tekme.
Nego chicago075 de ti meni reci section 237 jel ona na zapadu il istoku?Cini mi se na zapadu al nisam siguran samo mi odgovori ako moze da znam.
dmr

#41 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by dmr »

samko1974 wrote: Nego chicago075 de ti meni reci section 237 jel ona na zapadu il istoku?Cini mi se na zapadu al nisam siguran samo mi odgovori ako moze da znam.
Zapad
Chicago075

#42 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Chicago075 »

Zapad je to, ali cuo sam da ima ipak nasih puno na toj strani tako da je ok
samko1974

#43 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by samko1974 »

Ma bice nas svugdje akobogda, nego nesto kontam i mislim da bi bilo logicno da kao od sale premasimo onu cifru nasih navijaca iz atlante a kad jos bolje razmislim pa imam pravo nadati se i ocekivati da bi ovo moglo biti najvise bih navijaca na jednoj utakmici ikada, okupljenih u tolikom broju.Ja mislim da nikad nije bilo nigdje <gdje god da se igralo< vise od 30-35 hiljda nasih navijaca ako bi koji slucajme premaisi tu brojku to bi bio haos.
B6Redhell

#44 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by B6Redhell »

Ja pokusavo ono na ticketmasteru.com bosnia code itd baca me na 148 cijelo vrijeme. Nakon nekoliko sati nazovem i 2 karte u sekciji 152 row 13 padose ko hljeb. Reko super. :D Radije se guram sa nasim nego sa mexama. Ne znam koji je Klinac ovim nasim. Fejsbuk i net vri od informacija gdje treba kupovati karte ono opet kupuje mexi iza ledja da bude :?: :twisted:... Ali svako za sebe nadam se da ce nam biti nezaboravno
:bih: :bih: :bih: ALEEEEEEEEEEEEE ALEEEEE ALEEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEE :bih: :bih: :bih: :bih:
Crvena Tifoza

#45 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Crvena Tifoza »

samko1974 wrote:Ma bice nas svugdje akobogda, nego nesto kontam i mislim da bi bilo logicno da kao od sale premasimo onu cifru nasih navijaca iz atlante a kad jos bolje razmislim pa imam pravo nadati se i ocekivati da bi ovo moglo biti najvise bih navijaca na jednoj utakmici ikada, okupljenih u tolikom broju.Ja mislim da nikad nije bilo nigdje <gdje god da se igralo< vise od 30-35 hiljda nasih navijaca ako bi koji slucajme premaisi tu brojku to bi bio haos.

BiH - Italija, kažu 39 milja, ali mislim da je bilo preko 45. Duša na dušu što se kaže.
Rob_Atl

#46 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Rob_Atl »

Tesko jarane da ce nas biti i 30 000, u Atlanti je bilo 20 000 i bukvalno su svi dosli, a tako ce i u Cikagu isto biti, jos je ovdje manji stadion, mozda da bude vise za milju dvije, ali ne i 10... Ali opet za svaki respekt je i da nas bude 10 000
samko1974

#47 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by samko1974 »

Rob_Atl wrote:Tesko jarane da ce nas biti i 30 000, u Atlanti je bilo 20 000 i bukvalno su svi dosli, a tako ce i u Cikagu isto biti, jos je ovdje manji stadion, mozda da bude vise za milju dvije, ali ne i 10... Ali opet za svaki respekt je i da nas bude 10 000

Po svim zakonima i pravilima bilo kakve logike ako se nesto orgsanizira u chicagu ili st louisu tu mora biti najvise nasih jer ako samo ta dva grada gleramo ima preko 120 000 bosanaca zajedno u ta dva grada a da ne spominjem u druge gradove koji su blizu chicaga i iz kojih se moze doci u chicago za 4-5 sati voznje autom sto je mnogo udobnije i eftinije od acviona , jedino sto nije brze al to nije ni vazno.A ti svi gadovi koji su otpriike na toj udaljenosti od chicaga a gdje zivi mnogo nasih bosanaca i sam zznas u iowi su to des moines i waterloo u indiani indianapois, kentucky je louisville i bowlen green u michigenu detorit i grand rapids itd da ne anbrajm ohio pa i atlnatu i druge gradove koji su dalji al kad sve te bosance saberes po ovim oklnim graodivma oko chicaga pa ima nas brat bratu cetvrtina miliona.Atlnata je bila brojna najvise zato sto je prvi put u istoriji nasa repka igrala na tlu amerike vjeruj mi da je ta utakmica bila u chicagu tu bi bilo vise raje pred stadionom nego a stadionu, kakvi smo ludi e tako bi bilo.Moze pricati ko sta hoce , moze zvucati da sami sebe hvalimo al zbilja nema ludjih zaljubljenika svoje repke od bosanaca pa koja je to jos zemlja sa svega 4 miliona stanovnika od cega je 25 % raselejno po svjetu moze i zeli i prati svoju reprezentaciju kao sto je prati nasi bosanci svoju BiH?Eto koji, ne mozemo se mi sa dporediti sa mexama , brazilcima ,englezima kojih ima i po preko 100 miliona al eto opet se poredimo i ovako mali nabijamo standarde drugima u svakom pogledu sto se pracenja svoje repke tice.
samko1974

#48 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by samko1974 »

B6Redhell wrote:Ja pokusavo ono na ticketmasteru.com bosnia code itd baca me na 148 cijelo vrijeme. Nakon nekoliko sati nazovem i 2 karte u sekciji 152 row 13 padose ko hljeb. Reko super. :D Radije se guram sa nasim nego sa mexama. Ne znam koji je Klinac ovim nasim. Fejsbuk i net vri od informacija gdje treba kupovati karte ono opet kupuje mexi iza ledja da bude :?: :twisted:... Ali svako za sebe nadam se da ce nam biti nezaboravno
:bih: :bih: :bih: ALEEEEEEEEEEEEE ALEEEEE ALEEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEEE :bih: :bih: :bih: :bih:
Pa copvjece boziji ako nas bude oko 30 000 zar ti mislis da to sve moze stati iza gola , normalno je da nas bude razbacano svukuda jer samo te karte iza gola mogao si kuipiti pod tim kodom dok se istok i zapad prodaju gdje te baci kompjuter.Prema tome smiri se malo nek si ti sebi kupio gdje zelis a puste i druge tako da kupuju kako god znaju i umiju nikad neces biti u stanju zgruhati toliko grupu ljudi samo na jednu stranu pogotovo kad se karte kupuju vecinom ovakvim razradjenim njihovim online servisom.
Chicago075

#49 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by Chicago075 »

Pod ovaj kod Bosnia su spadale cini mi se i sekcije 101-117, al su se brzo prodale, tako da je ostalo samo iza gola, ja sam na 108 uzeo, sa kodom, ali prvi dan, prvi minut 8-)
dmr

#50 Re: Sve u Vezi tekme BiH vs Mexico, Chicago 31.5.12

Post by dmr »

Na prvom nivou (sekcije koje pocinju sa 1) ostalo je samo 312 karata, na drugom 6400, na trecem 3774 karte, a na cetvrtom 12741 karta. Ukupno je znaci ostalo 23227 karata. Znaci da je do danas prodano 38273 karte. Jesmo navalili Boze dragi.
Locked