Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Locked
Romanija

#26 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Romanija »

Haris Silajdzic. On ko stvoren za poziciju, pozicija ko stvorena za njega. Ko misli da ce BiH vidjeti nekog sevapa od nekog nasmijanog politickog BiH patuljka koji ce ici uz dlaku evropejcima, taj se grdno zajebo.......ili nije prozivio rat na liniji gledajuci rahmetliju da ga guzi kako god ko stigne po vascijelom dunjaluku. Nisam bas ljubitelj lika i djela doticnog, pogotovu stranke iz koje je izcilio,..., al' ja bih njemu tu poziciju dao dozivotno.
kamen spoticanja

#27 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:e kad ovako otvore temu :-)

od svih lagumdzijinih mana, on navede da nije dobar s lajcakom
i ti onda, htio-ne htio, dodjes u poziciju braniti zlaju :-)
ovde cu se ipak suzdrzat :D
sumirprimus

#28 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by sumirprimus »

jel to nakav blagi/gibla osjecaj da zlaja ne godi??? :mrgreen:
Skijaš

#29 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Skijaš »

etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?
Ako je Miroslav Lajčak neprijatelj Bosne i Hercegovine, a jeste, zašto bi na čelo ministarstva vanjskih poslova stavljao nekog ko se slaže s Lajčakom ?
etovidis

#30 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by etovidis »

Nije poenta u tome da li se Lajcak dopada nekome ili ne. On je sada visoki EU duznosnik, tzv. 'Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans'; jedan od glavnih ljudi kada se govori o vezama BiH - EU.
Moj argument je da BiH mora graditi odnose sa visokopozicioniranim EU cinovnicima, a Lajcak je jedan od najbitnijih, zajedno s Peterom Sorensenom mozda i najbitniji sto se tice zapadnog Balkana.
Ako Lagumdzija nema dobre odnose s tim ljudina, a ima ih ocajno lose, onda je on los za BiH, zar ne?
sumirprimus

#31 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by sumirprimus »

Skijaš wrote:
etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?
Ako je Miroslav Lajčak neprijatelj Bosne i Hercegovine, a jeste, zašto bi na čelo ministarstva vanjskih poslova stavljao nekog ko se slaže s Lajčakom ?
pa kakoš ba rusit onda dalje BIH??? :lol: :lol:
muha_sa

#32 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by muha_sa »

etovidis wrote:Nije poenta u tome da li se Lajcak dopada nekome ili ne. On je sada visoki EU duznosnik, tzv. 'Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans'; jedan od glavnih ljudi kada se govori o vezama BiH - EU.
Moj argument je da BiH mora graditi odnose sa visokopozicioniranim EU cinovnicima, a Lajcak je jedan od najbitnijih, zajedno s Peterom Sorensenom mozda i najbitniji sto se tice zapadnog Balkana.
Ako Lagumdzija nema dobre odnose s tim ljudina, a ima ih ocajno lose, onda je on los za BiH, zar ne?
imaš li kakav prijedlog :?
Prpa.ba

#33 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Prpa.ba »

etovidis wrote:Moj argument je da BiH mora graditi odnose sa visokopozicioniranim EU cinovnicima

Da su ti isti cinovnici takozvane i propale EU iole relevantni, BiH odavno ne bi postojala. :)
nellington

#34 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by nellington »

Ovo kao da Jugoslavija delegira Jovu Kapičića u UN 1980. a onda skontamo da on ima loše odnose sa nacistom Kurtom Waldheimom, pa kontamo koga ćemo drugog :D
etovidis

#35 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by etovidis »

muha_sa wrote:
etovidis wrote:Nije poenta u tome da li se Lajcak dopada nekome ili ne. On je sada visoki EU duznosnik, tzv. 'Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans'; jedan od glavnih ljudi kada se govori o vezama BiH - EU.
To je dobro pitanje. I tesko.
Moj izbor bi bio Osman Topcagic, BiH ambasador pre EU, koji koliko znam ima jako dobre odnose tamo i postovan je. Uopce ne znam u kojoj je stranci, ali dobro radi posao, odmjeren je, i doima se kao diplomat.
ultima_palabra

#36 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by ultima_palabra »

etovidis wrote:On je sada visoki EU duznosnik, tzv. 'Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans'
I moj jaran je tzv. Bar & Location Manager u jednom uglednom sarajevskom noćnom klubu...

Ustvari je konobar u lokalnom bircu :-D
Last edited by ultima_palabra on 31/01/2012 13:45, edited 1 time in total.
Pasiflora

#37 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Pasiflora »

Zlaja je dovoljno autoritativan, elokventan i narcisoidan da ce sigurno biti super MVP.
E sada, sto je napravio neke druge kardinalne greske - obice mu se o glavu prije ili poslije. Nadam se - prije.
sumirprimus

#38 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:
etovidis wrote:On je sada visoki EU duznosnik, tzv. 'Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans'
I moj jaran je tzv. Bar & Location Manager u jednom uglednom sarajevskom noćnom klubu...

Ustvari je konobar :-D

nista predlozi jaranu da se prijavi u drzavnu sluzbu,mozda to tako i ide... sad je visoki,a mogo bi uskoro bit i najvisociji BIH duznosnik :lol: ima dugu titulu :mrgreen:
emigrazione

#39 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by emigrazione »

Ma zlaja je samo onako, u prolazu :D
muha_sa

#40 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by muha_sa »

etovidis wrote:
muha_sa wrote:
To je dobro pitanje. I tesko.
Moj izbor bi bio Osman Topcagic, BiH ambasador pre EU, koji koliko znam ima jako dobre odnose tamo i postovan je. Uopce ne znam u kojoj je stranci, ali dobro radi posao, odmjeren je, i doima se kao diplomat.
šta misliš za ovog uposlenika MVP :?

Image
Romanija

#41 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Romanija »

Dobri odnosi sa vanjskim politicarima, EU glavonjama narocito, od 1992 naovamo nikad ni jednom bosancu i hercegovancu nisu donijeli nista pozitivno.
sumirprimus

#42 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by sumirprimus »

Romanija wrote:Dobri odnosi sa vanjskim politicarima, EU glavonjama narocito, od 1992 naovamo nikad ni jednom bosancu i hercegovancu nisu donijeli nista pozitivno.
ma dodik to s njima najbolje,po kratkom postupku ,je`le...
popajic

#43 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by popajic »

prljavi Hare wrote:Loš odnos sa Miroslavom Lajčakom? :shock: Karl Biltom možda? :? Vojvodom Šešeljom? :D
Tema razvaljuje! :oops:
A onaj dupli Butros , pa mrs. Sadaka , pa holandski cuvari "zasticenih" zona...ima hin hejbet sto ne mirisu Zlaju :D
Ajvi

#44 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Ajvi »

U ovoj zemlji je sve moguce :) Svi su oni grozni ali po meni, od Svena goreg nema ! Zna li se ista kad ces ih vise zvanicno sve imenovati, i kad ce oni preuzeti ministarstva?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#45 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:e kad ovako otvore temu :-)

od svih lagumdzijinih mana, on navede da nije dobar s lajcakom
i ti onda, htio-ne htio, dodjes u poziciju braniti zlaju :-)
ovde cu se ipak suzdrzat :D
ma i ja sam se suzdrzala :mrgreen: ..samo kazem da mu se moglo naci kvalitetnijih mana
Hemel

#46 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Hemel »

Ja bih onu Trisicku... :-) plaho valjana neka domacica. :D
quasar

#47 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by quasar »

Brate oni prizanju samo Qrcenje, cak i kad nemas s cim, bitno je da dobro blefiras i znas kad i kako treba. Niz dlaku nam nije donijelo nista dobro, hajmo malo uz dlaku.

Zlaja zna dovoljno dobro kako da male nadobudne birokrate salje stalno nazad na konsultacije.

A tu je NVZ da reaguje kad zatreba. 8-)
Romanija

#48 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Romanija »

sumirprimus wrote:ma dodik to s njima najbolje,po kratkom postupku ,je`le...
Ne kazem da treba k'o Dodik, on je zadrt co'ek - po bosanski kloc - jebe mi se za njega i kako on prica s njima. Ali postoji taj strah i nelagoda od Evrope tj. EU u glavi svakog BiH stanovnika, pa stoji kao mi s njima trebamo biti dobri. Opstanak BiH i Dejtonski sporazum su djelo Amerikanca i samo Amerikanaca, i ako treba nekome u guzicu svirati to su oni. I nas sto smo zivote, krv i djelove tijela ostavljali po rovovima. Da je do Evrope i moralne pomoci Turaka od Bosnjaka i Bosanaca bi ostala samo imena po nisanima i nadgrobnim spomenicima razbacana diljem ove sjebane zemlje. Sve ono sto je EU uradila po BiH je bila 'otplata' njihove strane sporazuma sa Amerima, i cim je to vraceno, EU angazman je postao minimalan, i svodi se na 'o cemu se vi god slozite, slozicemo se i mi'. E tu dolazimo do Milorada Dodika, koji jeste zadrt, ali jest' i promocuran ko svaki nakupac pa je skontao sta je EU. Zato ja kazem - Haris Silajdzic. A Zlatko, treba da se posveti unutarnjim problemima, kakav je takav je, boljih izgleda nemamo na duge staze.
bingov buraz

#49 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by bingov buraz »

Cuj nisu dobri....nije ga Zlaja birao u ekipu kad su igrali lopte :D

Neka ovog foruma,nekad bas popravi dan.
Bandiera Rossa
Location: U Bošnjackom institutu, kujem planove velikobošnjacke majorizacije...

#50 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?

Post by Bandiera Rossa »

Stovani sagovornici ovog foruma, ne pridavajte ovoj temi paznju. Pokretac teme je iskompleksiran herceg-Bosanac sa hercegbosna foruma, kojem je nejebica i frustracija zbog nikad dosanjanog treCeg entiteta udarila u glavu.
Locked