Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Moderator: anex
- sinuhe
#26 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Ne znam. Nemam losu kozu i probleme sa sapunima.
- Ady88
#27 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Pa zato i pisem kako ne bi lupali gluposti, ljudi proizvode vise vrsta sapuna tj. sve rucno i uzmes sta ti odgovara. Ne moras imati nikakvih problema nego umjesto sto se umijes samo vodom kupis i sapuncic da vidis razlike, koza dise

- bez_ideje
#28 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Ama ljudi....nije to sapun za "ruke oprat".........to je vise kozmetika sa posebnom namjenom

ja koristim kafa/karanfilic zimi jer je upravo protiv onih promrzlina sto se gule kad je suha koza
ja koristim kafa/karanfilic zimi jer je upravo protiv onih promrzlina sto se gule kad je suha koza
Last edited by bez_ideje on 29/01/2012 23:11, edited 1 time in total.
-
udrch
#29 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
dr. pasha je odličan sapun tako da ako nisi kupio i koristio, koji se vrag ibretiš..
-
L@BuD
#30 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
čovjek otvorio temu sve napisao osim ono najbitnije odnosno o kojem domaćem sapunu je rječ
ako je dr.pasha normalno da će biti skup jer se radi o kvalitetnom sapunu
-
mute halimic
#31 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
to ti je jaro blef. kroz cjenu se predstavljaju kao eletna firma sa elitnim proizvodom, a u stvari radi se o priucenim kokosarima koji prave kabas u koji nakapaju lavade i maka. da nije smijesno, bilo bi tuzno.
-
mute halimic
#32 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
10 maraka? pa lush je 30% jeftiniji.L@BuD wrote:čovjek otvorio temu sve napisao osim ono najbitnije odnosno o kojem domaćem sapunu je rječ
-
L@BuD
#33 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
ma ja sam samo htjeo naglasiti da je tema postavljena naopakomute halimic wrote:10 maraka? pa lush je 30% jeftiniji.L@BuD wrote:čovjek otvorio temu sve napisao osim ono najbitnije odnosno o kojem domaćem sapunu je rječ
prvo šta je on platio 10KM? nije dovoljno reći samo domaći sapun već da naglasi koji, koliko grama i onda se može komentarisati i uspoređivati
ja nekad kupim dr.pasha i koliko znam bili su jeftiniji do prije par mjeseci mada se slažem sa tobom da je to većinom ušminkani kabaš
- Edin H.
#34 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Ako ne znas sta je dobro, kupuj ono sto je skupo 
-
manki
#35 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Ja sam uzimao Lush za lice par mjeseci, onaj Coal Face crni, ali mi smrdio nekako (mada mi je odgovarao), i onda sam presao na Dr. Pashu mak&cimet i kafa&karanfilic, odlicni su mi oba za lice.. Neko rece gore da je Lush jeftiniji, meni se cini da su cijenom tu negdje..
- Comrad
#36 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Nisam dovoljno bogat, da kupujem jeftine stvari.Edin H. wrote:Ako ne znas sta je dobro, kupuj ono sto je skupo
Ne kontam poentu ove teme? Sta je bilo? Skup sapun? Nemoj ga kupovat i mirna bosna. I to bas tema o proizvodu, gdje ima toliko brendova po supermarketima, da padnes u nesvjest. Izaberi koji ti cjenovno odgovara i eto.
Nego ocito, problem je sto je domace, pa gdje ce bit jos toliko skupo ako je domace. Da ne govorim o tome da ovo uopste nije ista kategorija proizvoda, kao ostali sapuni.
- burekodsira
#37 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
svaka cast za domaci drpash
iako ga nikad jos ocima vidio nisam
ali ko jos koristi sapun u moderno doba
nema veceg meraka nego kad naspricas punu saku tecnog sapuna, da preljeva
ali ko jos koristi sapun u moderno doba
nema veceg meraka nego kad naspricas punu saku tecnog sapuna, da preljeva
-
detroit-mercy
#38 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Talicu, ti ko da zaboravljas osnovne postulate eknomije. Za svoj proizvod ti mozes da stavis cijenu koju hoces, na trzistu je da potvrdi ili odbije tu cijenu, posebo ako se radi o proizvodu kojeg proizvode na stotine ili hiljade proizvodjaca.talić wrote:Ako neko proizvodi bilo kakav proizvod u malim serijama ili ručno to mu ne daje za pravo da proizvod prodaje skuplje od onih koji isti kvalitet proizvode mašinski i u većim serijama. Jednom sam kupio sapun drpasha sa lavandom prije par godina za šest ili sedam maraka i ništa posebno. U DM-u ima alverde naturkosmetik za dvije marke ništa lošiji.
Nemam pojma ko je dr.Pasha ali ocito je da covjek ima drugu ciljnu grupu kao svoje musterije. Kome se svidja uzme, kome se ne svidja i ne uzme, free market
-
nova_korisnica
#39 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
long live dr.pasha sapun!
nema potrebe taj sapun porediti sa sapunima "shire namjene", jer to ipak on pravljen za razlicite tipove kože i sa drugacijom namjenom od dove, cd itd...evo ja sam koristila dove sapun i nisam uspjela da rijesim probleme sa kožom koje sam imala...ako to gledas iz moje perpsektive, ovaj je sapun jeftin! ustedio mi je novac za losione za ciscenje problematicne koze (nekih 5-6 KM), ustedio mi je novac za kremice protiv problematicne koze (cca 10-ak KM, u apoteci i vise) i traje mi mnogo duze nego sto bi inace ti drugi preparati...
sto me najvise iritira ovdje jeste tendenciozno postavljen naslov teme: DOMACI sapun i jos, necete vjerovati, 10 KM! kao da domaci proizvod mora pod obavezno da bude u nizoj cjenovnoj klasi?? i onda jos konstatacija kako je, to Boze, Lush, svjestki brand, mozda cak i jeftiniji! wow...kako se samo usudjuju izaci na trziste sa tom cijenom..btw, sapun kosta oko 8 KM (barem kad sam ga ja zadnji put kupovala)..
i jos mi jedna stvar nije jasna..puno je onih koji govore ne kupujem domace, jer nije kvalitetno...evo kvalitetnog proizvoda, pa biraj lush ili pasha (ja sam od lushovog sapuna dobila osip i ne kupujem vise njihova "prirodna" sredstva za njegu)
neko je pitao za mehlem? toplo preporucujem!
na kraju krajeva, ko voli nek izvoli...niko nikoga ne tjera da ga kupuje...
nema potrebe taj sapun porediti sa sapunima "shire namjene", jer to ipak on pravljen za razlicite tipove kože i sa drugacijom namjenom od dove, cd itd...evo ja sam koristila dove sapun i nisam uspjela da rijesim probleme sa kožom koje sam imala...ako to gledas iz moje perpsektive, ovaj je sapun jeftin! ustedio mi je novac za losione za ciscenje problematicne koze (nekih 5-6 KM), ustedio mi je novac za kremice protiv problematicne koze (cca 10-ak KM, u apoteci i vise) i traje mi mnogo duze nego sto bi inace ti drugi preparati...
sto me najvise iritira ovdje jeste tendenciozno postavljen naslov teme: DOMACI sapun i jos, necete vjerovati, 10 KM! kao da domaci proizvod mora pod obavezno da bude u nizoj cjenovnoj klasi?? i onda jos konstatacija kako je, to Boze, Lush, svjestki brand, mozda cak i jeftiniji! wow...kako se samo usudjuju izaci na trziste sa tom cijenom..btw, sapun kosta oko 8 KM (barem kad sam ga ja zadnji put kupovala)..
i jos mi jedna stvar nije jasna..puno je onih koji govore ne kupujem domace, jer nije kvalitetno...evo kvalitetnog proizvoda, pa biraj lush ili pasha (ja sam od lushovog sapuna dobila osip i ne kupujem vise njihova "prirodna" sredstva za njegu)
neko je pitao za mehlem? toplo preporucujem!
na kraju krajeva, ko voli nek izvoli...niko nikoga ne tjera da ga kupuje...
- Alhemicarkaa
#40 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Isto da je lik otišao da kupi ulje i rekao naše bilo 15 km, a strano 4. I pri tome zaboravio da naglasi da je ovo naše bilo maslinovo, a ovo drugo od 4 km suncokretovo.
DR. pasha sapuni nisu sapuni koji se koriste za pranje ruku, već za njegu tijela, zamjenjuje i kreme i pilinge i losione i s te strane velika je ušteda, a odlični su!
DR. pasha sapuni nisu sapuni koji se koriste za pranje ruku, već za njegu tijela, zamjenjuje i kreme i pilinge i losione i s te strane velika je ušteda, a odlični su!
- heckler
#41 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Gledam ove neke pojedine komentare i ne mogu sebi doci. Ima nekad nesto naopacke u nama pa mrzimo uspjeh refleksno. Pod predpostavkom da se ovdje radi o Dr. Pasha sapunima ja koliko sam citao prije par godina to je porodicni biznis koji su ljudi poceli kao podstanari u vlastitoj kuhinji sa serpama i loncima od ciste nule. Sad su vec uhvatili neki nivo i izvoze i van drzave itd. Ja nekad ove ljude uzimam kao primjer kako se i u ovoj ovakvoj Bosni moze uspjeti i kao primjer poduzetnickog duha i inicijative. Nit je ukrao, niti je "privatizirao" certifikatima, niti ga je SDA pogurala, nego covjek u kuhinji krenuo mijesati, sastavljati, dodavati i oduzimati i stvorio posao od nule. Sad mu porodica zivi od toga a vjerovatno i nekolicina zaposlenih. Ima ga i u Japanu.
Ja im zelim svako dobro i da ustostruce proizvodnju ako ikako mogu.
Ja im zelim svako dobro i da ustostruce proizvodnju ako ikako mogu.
-
mute halimic
#42 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
ja na svoje lice ne bi stavio nista sto se kuha u serpama i loncima po receptima sa interneta... a to sti si ti citao je ono sto su oni htjeli da ti procitas.
- bez_ideje
#43 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
A stavio bi nesto sto prolazi zahtijevan proces hemijske obrade,obogaceno parabenima,umjetnim bojama i teskim metalima ?
-
detroit-mercy
#44 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Pa hebiga, i dobar dzem ako hoces odes na internet, nadjes recept, voce i secer u serpe pa na sporet pomalo ukuhavaj. Izgleda da ti imas nesto na licnoj osnovi protiv gorepomenute firmemute halimic wrote:ja na svoje lice ne bi stavio nista sto se kuha u serpama i loncima po receptima sa interneta... a to sti si ti citao je ono sto su oni htjeli da ti procitas.
- vaučer
#45 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Jesi li svjestan da netko mora proći doškolovavanje, platiti koju tisuću-dvije KM za put, smještaj i školu (jer istog programa nema u BIH) kako bi dobio certifikat da bi mogao proizvoditi i prodavati takvu kozmetiku?mute halimic wrote:ja na svoje lice ne bi stavio nista sto se kuha u serpama i loncima po receptima sa interneta... a to sti si ti citao je ono sto su oni htjeli da ti procitas.
Šta ti misliš, da je on to skinuo s interneta i sad prodaje bez ikakve kontrole?
Smješno..
- Cvjetka
#46 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Kada o kavlitetu rijec,onda cijena ima svoj razlog!
-
talić
#47 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Ja čovjeka znam, iz Zenice je, religiozan, bavi se fotografijom, drži internet klub i zove se Saladin Pašalić pa je od prezimena i nastao naziv Pasha. Njegova sestra ( ili žena nisam siguran) je završila farmaciju i zajedno su eksperimentisali u šerpama i loncima. Od tih deset KM trgovci uzmu vjerovatno pola, 1,70 KM PDV-a. Tako da proizvođač nema više od 3 KM. Jednostavno rečeno, sve trgovine u BiH prave loš promet po uposlenom i m2 pa se pokrivaju visokim maržama. To ti je Bosna.
- Filter
#48 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
dobar mu je saFun. ko je probao zna o cemu pricam
- spreca
#49 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
Imal kakv safun ....da se okupas pa opet kroz godinukiki-miki wrote:Koliko sam upratila licencu za pravljenje im je kupio Teleoptic ili neka druga domaća firma.
Dobar proizvod
-
mute halimic
#50 Re: Domaci sapun: 10 KM komad!? nije vic..
samo se ti maži sa tim. ja cu se drzati lusha..vaučer wrote:Jesi li svjestan da netko mora proći doškolovavanje, platiti koju tisuću-dvije KM za put, smještaj i školu (jer istog programa nema u BIH) kako bi dobio certifikat da bi mogao proizvoditi i prodavati takvu kozmetiku?mute halimic wrote:ja na svoje lice ne bi stavio nista sto se kuha u serpama i loncima po receptima sa interneta... a to sti si ti citao je ono sto su oni htjeli da ti procitas.
Šta ti misliš, da je on to skinuo s interneta i sad prodaje bez ikakve kontrole?
Smješno..