Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
neko iz mase

#26 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by neko iz mase »

Ja_Ja wrote:Pa valjda Soldier Field. Ma nasih ce biti u vrh glave 25 hiljada. Ni u Atlanti nas sigurno nije bilo vise ako i toliko. Za Atlantu je bilo koliko se sjecam "kud bas srijeda, radni dan", tako ce biti i za Cikago "kud bas cetvrtak", a dok se BHF otrijezni i shvati sta se dogadja 90% raje ce vec uzeti karte i razletiti se po cijelom stadionu. :)
pa ako zelis da malo pomognes, uclani se i pobrini da raja preko BHF-a ima karte a ne serendaj preko foruma
luckylaka

#27 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

neko iz mase wrote:
Ja_Ja wrote:Pa valjda Soldier Field. Ma nasih ce biti u vrh glave 25 hiljada. Ni u Atlanti nas sigurno nije bilo vise ako i toliko. Za Atlantu je bilo koliko se sjecam "kud bas srijeda, radni dan", tako ce biti i za Cikago "kud bas cetvrtak", a dok se BHF otrijezni i shvati sta se dogadja 90% raje ce vec uzeti karte i razletiti se po cijelom stadionu. :)
pa ako zelis da malo pomognes, uclani se i pobrini da raja preko BHF-a ima karte a ne serendaj preko foruma
Kako to mislis,,da raja preko BHf ima karte,,de zivotati pojasni ovo.Hoces reci meni ce neko iz BHF kupiti kartu tamo gdje ja necu da sjedim tj.iza gola.Drugo.Ne mozemo stati svi iza gola.Trce.Covjek ne serenda nego realno govori kako je bilo u Atlanti a ti mozda hoces da nas ubjedis da je bilo bolje.Jedina solucija je da se sa organizatorom dogovori da se stadion tako reci,,prepolovi,,pola nama pola njima inace nema te grupe koja ce organizovati nikakvo navijanje.Ne moze se organizovati zajednicko navijanje npr.u Zenici gdje je 99% nasih a tek ovdje.Vrijedi nesto pokusati samo je pitanje kako.Zajednicki dolazak na stadion sa nekog trga i na istu stranu.Druge nema. I najveci megafon koji ima u Usa inace ce nas ubiti onim trubama(vuvuzelama)
neko iz mase

#28 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by neko iz mase »

luckylaka wrote:
neko iz mase wrote:
Kako to mislis,,da raja preko BHf ima karte,,de zivotati pojasni ovo.Hoces reci meni ce neko iz BHF kupiti kartu tamo gdje ja necu da sjedim tj.iza gola.Drugo.Ne mozemo stati svi iza gola.Trce.Covjek ne serenda nego realno govori kako je bilo u Atlanti a ti mozda hoces da nas ubjedis da je bilo bolje.Jedina solucija je da se sa organizatorom dogovori da se stadion tako reci,,prepolovi,,pola nama pola njima inace nema te grupe koja ce organizovati nikakvo navijanje.Ne moze se organizovati zajednicko navijanje npr.u Zenici gdje je 99% nasih a tek ovdje.Vrijedi nesto pokusati samo je pitanje kako.Zajednicki dolazak na stadion sa nekog trga i na istu stranu.Druge nema. I najveci megafon koji ima u Usa inace ce nas ubiti onim trubama(vuvuzelama)
potpuno se slazem sa tobom, nemoguce je da se BHF brine o kartama neclanova cisto zbog razloga koji si spomen. Ja ne razumijem zasto se BHF uzima u usta radi karata i navijanja kad je vecina dosla da gleda utakmicu a ne da navija, i onda ocekuju atmosferu na stadionu. Eto, momak fino kaze da je u Atlanti stajao sa svojom grupom do BHF-a i posmatrao kop, pa zasto se onda nisu malo vise angazovali i pridruzili? mogli su da su htjeli, glas i dlanove su sigurno imali, ali je ovako najlakse stati, posmatrati i druge uzimati u usta.
Sa druge strane, BHF je na vrijeme obavijestio raju gdje ce se nalaziti, i bilo je ljudi koji su svoje karte zamjenili za odgovarajuce (neko se vratio na centar jer ne zeli galamu i guzvu, a neko se priblizio sekciji). Sad, sto to nije objavljeno u sabahu ili sta ti ja znam gdje, to nije stvar BHF-a
Rob_Atl

#29 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Ljudi mora te razumjeti da ovdje nema gostujuceg sektora kao u evropi, u evropi odma znas gdje ces da kupujes karte vidis gdje je gostujuci sektor ako tu nema karti kupuj okolo, dok ovdje to malo teze ide. Raja hoce da bude na sredini terena da gleda utakmicu, da vidi bolje nase reprezetantivce, mislim ne krivim ih ko hoce da gleda nek gleda nemam nista protiv. Al' opet i da nas se skupi 10 000 na istoj strani, sta nam vrijedi ako ce nas 200-300 navijati. Cilj BHF je da okupi navijace na jednoj strani, a simpatizeri nek gledaju odakle im pase. Kad sam vidio u Atlanti kolko je bilo nasih na zapadnoj strani men se cini ssamo da su navijali pa stadion bi se orio al eto... Nego ima li ko iz Cikaga, gledam ovaj stadion pa ne vidim nigdje parking?? Ili cemo brodovima dolazit :D
Crvena Tifoza

#31 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Crvena Tifoza »

Mislim da ste malo preuranili sa tim postavljanjem skica stadiona, i linkova u vezi parkinga itd.
Obzirom da je Meksiko svoju zadnju protiv Poljske igrao na Toyota Park-u (stadion Chicago Fire), postoji mogucnost da ce se mozda tamo igrati utakmica.

Sabura narode, sabura. :mrgreen: :run:
luckylaka

#32 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Pa gdje nesta moj post,e ne piso ga ja dva puta
luckylaka

#33 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Crvena Tifoza wrote:Mislim da ste malo preuranili sa tim postavljanjem skica stadiona, i linkova u vezi parkinga itd.
Obzirom da je Meksiko svoju zadnju protiv Poljske igrao na Toyota Park-u (stadion Chicago Fire), postoji mogucnost da ce se mozda tamo igrati utakmica.

Sabura narode, sabura. :mrgreen: :run:
International Friendly
May 31, 2012

TBD

Mexico
Bosnia-Herz

1

Match
Mexico

v
Bosnia-Herzegovina

International Friendly

8:00 EDT, May 31, 2012

Soldier Field, Chicago, United States
ESPN
BornInHell

#34 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by BornInHell »

luckylaka wrote:Pa gdje nesta moj post,e ne piso ga ja dva puta
ma ti ces i tako biti u Bosni kad se bude igralo, posto si dobio onaj dobar deal za avionsku LOL :mrgreen:
Crvena Tifoza

#35 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Crvena Tifoza »

Rob_Atl wrote:Ljudi mora te razumjeti da ovdje nema gostujuceg sektora kao u evropi, u evropi odma znas gdje ces da kupujes karte vidis gdje je gostujuci sektor ako tu nema karti kupuj okolo, dok ovdje to malo teze ide. Raja hoce da bude na sredini terena da gleda utakmicu, da vidi bolje nase reprezetantivce, mislim ne krivim ih ko hoce da gleda nek gleda nemam nista protiv. Al' opet i da nas se skupi 10 000 na istoj strani, sta nam vrijedi ako ce nas 200-300 navijati. Cilj BHF je da okupi navijace na jednoj strani, a simpatizeri nek gledaju odakle im pase. Kad sam vidio u Atlanti kolko je bilo nasih na zapadnoj strani men se cini ssamo da su navijali pa stadion bi se orio al eto... Nego ima li ko iz Cikaga, gledam ovaj stadion pa ne vidim nigdje parking?? Ili cemo brodovima dolazit :D

Ja nebi nikome preporučio da parkira na parkingu, u i oko, stadiona Soldier Fielda (Vojničko Polje :mrgreen: ) jer su cijene za vrijeme utakmica urnebesne! A o gužvama i izlasku sa parkinga poslije utakmice da ne pričam. Išao sam na par utakmica sa autom i cijene parkinga su čak dosegle i do $40. Mislim da je to previše, s obzirom da je stadion u neposrednoj blizini metroa.
Nisam siguran ako je iko još počeo razmišljati sa organizacijom i gdje bi se trebali naši navijači okupljati (osim oko hotela gdje će biti repka :mrgreen: ), po meni idealno mjesto za okupljanje je Grant Park, koji se nalazi jugoistočno od Milenium Parka. Dakle pored one famozne fontane iz tv show "Married with children" (naravno ako se neko sjeća :skoljka: ). Taj park je udaljen nekih 15ak minuta pješačenja od stadiona, i pored fontane postoji ogromni plato gdje bi se naša raja mogla okupiti, da ne ometa turiste ili da nebudemo ometani od bilo koga. :-D
Takođe Bullsi su u istom parku sa navijačima slavili svoje zadnje 3 NBA titule. A da ne zaboravim i preCednika Obamu koji je takođe u istom parku proslavio svoju pobjedu na prošlim izborima. Prostor je ogroman!
Uglavnom, ovo je samo moja sugestija i spreman sam pomoći bilo kome sa strane sa uputama kako doći do stadiona itd.
Naravno vise informacija će vjerovatno isplivati na površinu kako se datum utakmice bude približavao.

Lijep pozdrav i dobro došli u Čikago! :thumbup: :bih:
luckylaka

#36 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

BornInHell wrote:
ma ti ces i tako biti u Bosni kad se bude igralo, posto si dobio onaj dobar deal za avionsku LOL :mrgreen:
Ma jok bolan odgodio let,pa gdje ces ovaj spektakl propustiti.Bosna ce sacekati do jeseni ABD.
BornInHell

#37 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by BornInHell »

luckylaka wrote:
BornInHell wrote:
Ma jok bolan odgodio let,pa gdje ces ovaj spektakl propustiti.Bosna ce sacekati do jeseni ABD.
Dobar si :thumbup:

A ova ideja za Grant Park od Crvene Tifoze stvarno nije losa, mozda bi se moglo i koje janje tu okrenuti jedino bi konzumiranje alkohola moglu biti problem.
Crvena Tifoza

#38 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Crvena Tifoza »

BornInHell wrote:
luckylaka wrote:
BornInHell wrote: Dobar si :thumbup:

A ova ideja za Grant Park od Crvene Tifoze stvarno nije losa, mozda bi se moglo i koje janje tu okrenuti jedino bi konzumiranje alkohola moglu biti problem.

Ako ćemo okretati janje, ima kod stadiona plato gdje su se nekad održavali "tailgating" derneci za ovaj američki fudbal. Janje tailgating party. :D
Rob_Atl

#39 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Mexe pozurile pravo, karte na prodaju od ponedeljka vec :shock: tokom dana cu se javit ili eventualno sutra u kojoj je sekciji bhf itd...
luckylaka

#40 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

IDEMOOOO polako More Info AboutMexican National Team
Mexican National Team vs. Bosnia-Herzegovina
(395)
Soldier Field
Chicago, IL
Thu, May 31, 2012 08:00 PM
Email this to a friend

Event Info
Onsale Dates & Times
Price Range
Please Note...

Beginning of dialog contentOnsale to General Public

Start: Mon, 02/06/12 10:00 AM CST
End of dialog content
POCINJE PRODAJA :bih: :bih:
Rob_Atl

#41 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Sacekajte sa kupovinom karti, malo prije sam pricao sa ljudima koji su pricali sa organizatorima i pokusat ce blokirati "nase" sekcije, dakle moze se samo uzeti sa odredjenim kodom, naravno taj kod cete svi dobiti. Tako da meksikanija nece moci kupiti karte za te sekcije par dana , onda ce ticketmaster nakon par dana pustiti svima u prodaju...
USAblues

#42 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by USAblues »

luckylaka wrote:
BornInHell wrote:
hahaha cuj odgodio..nemoj zezaat..hahah ma tii si legenda...moramo srediti da sa Safetom kaficu popijes....
USAblues

#43 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by USAblues »

Ja nebi nikome preporučio da parkira na parkingu, u i oko, stadiona Soldier Fielda (Vojničko Polje :mrgreen: ) jer su cijene za vrijeme utakmica urnebesne! A o gužvama i izlasku sa parkinga poslije utakmice da ne pričam. Išao sam na par utakmica sa autom i cijene parkinga su čak dosegle i do $40. Mislim da je to previše, s obzirom da je stadion u neposrednoj blizini metroa.
Nisam siguran ako je iko još počeo razmišljati sa organizacijom i gdje bi se trebali naši navijači okupljati (osim oko hotela gdje će biti repka :mrgreen: ), po meni idealno mjesto za okupljanje je Grant Park, koji se nalazi jugoistočno od Milenium Parka. Dakle pored one famozne fontane iz tv show "Married with children" (naravno ako se neko sjeća :skoljka: ). Taj park je udaljen nekih 15ak minuta pješačenja od stadiona, i pored fontane postoji ogromni plato gdje bi se naša raja mogla okupiti, da ne ometa turiste ili da nebudemo ometani od bilo koga. :-D
Takođe Bullsi su u istom parku sa navijačima slavili svoje zadnje 3 NBA titule. A da ne zaboravim i preCednika Obamu koji je takođe u istom parku proslavio svoju pobjedu na prošlim izborima. Prostor je ogroman!
Uglavnom, ovo je samo moja sugestija i spreman sam pomoći bilo kome sa strane sa uputama kako doći do stadiona itd.
Naravno vise informacija će vjerovatno isplivati na površinu kako se datum utakmice bude približavao.

Lijep pozdrav i dobro došli u Čikago! :thumbup: :bih:[/quot

super savjet :thumbup: :thumbup:
Ja_Ja

#44 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Ja_Ja »

neko iz mase wrote:
1. Nismo mi ovce zajedno cuvali da se castimo "serendanjem".
2. Podrzati uvijek, uclaniti se necu jer za mene postoji samo jedna navijacka grupa na svijetu :).
3. Mislim da sam dovoljno i proslu utakmicu pomogao, jer je moja grupa naprotiv tvom ubjedjenju navijala cijelo vrijeme i bila je aktivna ali smo se osjecali da ne pripadamo jer se skupila grupica od vas 40-50 koji ste bili pijani i nekohezivni i sami za sebe. A to sto se ganjalo sa osiguranjem, ganjalo se zbog vaseg kabadahijskog odnosa prema ljudima (mislim da su bili iz Ohaja), gdje su ljudi pokusavali da navijaju a vi ste hjeli da sve otjerate (jos i da se tucete s ljudima) kako bi se vi mogli sepuriti okolo.

Sve u svemu moja procjena jos stoji zbog X razloga, mada bi volio da grijesim. Mislim da ne postoji apsolutno niti jedan razlog zasto se vec danas ne moze javno obznaniti (kako bi imali koliko toliko vrmena) u kojim sektorima ce biti nasi navijaci i ne cekati vise ni dana.

STL sigurno dolazi u velikom broju i mi smo vec u zavrsnim fazama pregovora o transportu i samo cekamo da neko javi koji sektori su nasi da se pripremimo za uzimanje karti. Ukoliko ne cujemo nista do 6tog kada pocinje prodaja mi cemo kupiti nekoliko stotina karti na sjevernoj strani u nekom od sektora 148-155.
Crvena Tifoza

#45 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Crvena Tifoza »

Image
Rob_Atl

#46 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

@ JA_JA

Apsolutno nisi u pravu to sto pricas. Kao prvo niko od nas nije pijan bio jer smo mi dosli 4 sata prije utakmice na parking i pive nismo imali, dakle da su momci pijani bili nisu. Kao drugo niko iz Ohia nije bio vec moj jaran iz Atlante doveo starog i staru , malu sestru i citavu familiju svoju (koji su imali karte za prvi red) , mi koji smo usli pola sata prije sviju naravno zauzeli smo prve redove ne da gledam utakmicu vec zbog pregleda tribine i svega. Naravno da ces reci pa sta ljudi su uzeli tu karte i imaju pravo da sjede, naravno da imaju ali kakva je razlika izmedju prvog reda ili petog?? Eh bas ti ljudi su nam zvali security i niko nikog nije htio ni da udara nit bilo sta. Ne znam u kojoj si sekciji bio , ako si bio u 125 onda nema teorije da se ovako desavalo, jer sam bio non stop tu i znam sta je bilo sve. Nisam clan BHF vec sam upoznao momke dok su boravili u ATL , i posto imam ogromnu ekipu koja se razumije u navijacki svijet iz ATl zamolili su me da raju guram u kop sa njima kako bi to sve bolje izgledalo. Ljudi su toliko materijala donijeli da je to sve trebalo da izgleda perfekt al djaba, kad su se te stvari dijelili mnogi nisu imali pojma sta uraditi s'tim. BHF i moja ekipa (ATLANTA CREW) smo bili u prva dva reda samo nismo uopste ni zalazili na gornji dio tribine niti se kome prijetilo , niti bilo sta... Al' nebitno to sad bilo pa proslo, evo BHF mi je javio da objavim ovo po fejsbuku pa podjelit cu i sa vama ovdje pa da znate gdje ce se karte uzimati u slucaju da ne mognemo promo code dobiti...

OFICIJALNO IZ BHF ... Sectori koji su odredjeni za Bosanske navijace su sekcije 148-155 , BHF upravo radi na tome da se odradi promo code ili nesto slicno da bi se te sekcije zatvorile samo za BiH navijace , i samo uz taj code bi mogli kupiti code za te dijelove ...ovo jos nije sigurno , jedino sto je sigurno da ce BHF , Atlanta Crew i svi ostali koji imaju zelju da navijaju i da nam se pridruze u neizostavnoj podrsci reprezentaciji pridruze u ovim sekcijama , kako stvari stoje sada , navijacki kop ce biti u sekcijama 148/149/150 ...Znaci kako god bilo , sekcije 148-155 cemo bukvalno pokusati napuniti nasim navijacima i na njih se treba forkusirati , ako ne bude mjesta , sirite se okolo tih sekcija .... U slucaju da uspijemo srediti promo code , ponovo cemo objaviti na ovom , eventu i svim ostalim eventima
Ja_Ja

#47 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Ja_Ja »

Mislim da ja i ti nismo bili onda na istoj utakmici ali hajde da ne ulazimo dalje u diskusiju oko toga koje od nas dvojice sta vidio, stat cu ovdje.

Hvala na obavjesti.
Rob_Atl

#49 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by Rob_Atl »

Samo da vam kazem da od onog koda nema nista, ticketmaster ne dozvoljava takvu prodaju , pa eto u ponedeljak napadajte ticketmaster uzimajte prvo sekcije 151 i 152 pa se sirite dalje...
luckylaka

#50 Re: Meksiko -BiH Chicago 31.maj 2012

Post by luckylaka »

Karte pustene u prodaju samo za visa card.Idemo.Koju sekciju mi ostali da uzimamo 101-117 ili 128-146.Ne MOZEMO svi iza gola
Post Reply