Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Morales

#26 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

Jesi im ga sukno haveru pravo, uzas ko sve ima internet :lol: :shock: :shock:
madner

#27 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by madner »

Ko voli glodare ne treba traziti nista drugo nego AH gradnju. Divni podovi :D
TheGodfather001

#28 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by TheGodfather001 »

Morales wrote:Jesi im ga sukno haveru pravo, uzas ko sve ima internet :lol: :shock: :shock:
Ocigledna insuficijencija kontraargumentacije dovodi to tvog odgovora. Ko sve ima internet danas a i ne zna kako se koristi:run:
madner wrote:Ko voli glodare ne treba traziti nista drugo nego AH gradnju. Divni podovi :D
Niti branim niti opovrgavam tvrdnju da je AH gradnja idealna, ali ne podnosim da ljudi, koji su se za.ebali pa kupili stan u Tibri na Stupu, pa su svakodnevno u najintimnijim odnosima sa komsijom iz susjedne zgrade, zele da predstave sebe kao najkompetentnije za davanje savjeta i instrukcija. Tibra na Stupu je postalo socijalno naselje, arhitektonska i urbanisticka rjesenja su jedna velika 0, od potencijalno lijepo naselja i kvarta, napravili su spavaonice i za to ne treba biti ekspert i primjetiti to.
AH gradnja ako nije odrzavana, i u istu nije ulagano, prve komsije su ti glodari, insekti i ini, dok je muzika za sopstvene usi skripanje parketa, vjetar kroz stan, itd. Nijedno nije idealno, ma kakvi idealno ni priblizno idealnom, ali opet bih licno prije stan u AH gradnji i ulozio dovoljno truda i novca i bio miran do 3 koljena nego slusao kako komsija iz susjedne zgrade hrce tokom tople ljetne noci...
madner

#29 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by madner »

Gluho i daleko bilo da branim Tibru. Sve je jasno kada se vidi koliko ima zelenih povrsina, parkinga i drugih sadrzaja.

Ali kovati u zvijeze zgrade stare preko 100 godina i praviti se da je to vrh gradnje je blago receno neiskreno.
Comrad

#30 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Comrad »

Niti imam stan u Tibri, niti imam u zgradi staroj 100 godina.

Samo, smijesno je uopste pricati o gradnji prije 100 godina i sada. Ti mozes adaptirati stan, ali sta je do onog dijela dok se dodje do stana. Pa te zgrade se raspadaju, svako malo cujes vijest pao komad tamo, pa ovamo. :-) Inace, tibru samo handri to stu su gladni pa nadjidjali 10 zgrada gdje trebaju biti max 2.

Shvatam ja osjecaje i sve to, ali dajte ba budite realni. Ne kazem ni da je tibra primjer gradnje, ali dizati zgrade od 100 godina u nebesa je totalno nerealno.
Trebam te

#31 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Trebam te »

madner wrote:Gluho i daleko bilo da branim Tibru. Sve je jasno kada se vidi koliko ima zelenih povrsina, parkinga i drugih sadrzaja.

Ali kovati u zvijeze zgrade stare preko 100 godina i praviti se da je to vrh gradnje je blago receno neiskreno.

Ima li ko slike od Tibrinih zgrada,
StupskaBitanga

#32 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

oprez s njima
Mislim čitao sam da je tu se vrti Porović a svi znate šta je bilo sa porovič zgradama na Šipu
Četvere oči otvoriti
maxell_sarajevo

#33 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Trebam te wrote:
madner wrote:Gluho i daleko bilo da branim Tibru. Sve je jasno kada se vidi koliko ima zelenih povrsina, parkinga i drugih sadrzaja.

Ima li ko slike od Tibrinih zgrada,
Nije bas da se gleda prozor u prozor ;-)
Ovo je ona nova sto se pravi kod OMV pumpe.

Image
Image
Image
BHF_Manijak

#34 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BHF_Manijak »

Jedina kita u Tibrinim stanovima, kako sam skonto po projektima, jest sto im je u svim stanovima, bez obzira na kvadraturu, predvidjenja kuhinja gdje i dnevni boravak tj kao zajednicka prostorija! :roll: :roll:
mayab

#35 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

sunce100 wrote:Nove zgrade na Dobrinji. Sta mislite?

http://www.bauman.ba/PhotoGallery.aspx

http://www.bauman.ba/Facilities.aspx
E ovako bi trebale da izgledaju humane zgrade, a ne oni "čardaci" koje pravi Tibra
maxell_sarajevo

#36 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Gledam projekat i stan od 60m2 ima samo jednu sobu. :-)
Koja je cijena kvadrata?
chuchumbamayumbe

#37 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by chuchumbamayumbe »

Koliko vidim, započeli su gradnju prije 3 godine? I, koliko su zgrada od planiranih napravili?
8-)
chuchumbamayumbe

#38 Re: Novogradnja u Sarajevu?

...
Comrad

#39 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Comrad »

sunce100 wrote:Cijena kvadrata je 1800 KM s uključenim PDV-om. No, mene brine ova informacija o navodnoj umješanosti Porović grupe u ovaj projekat. Je li ok ovdje kupiti stan? Kvalitet gradnje? Povezanost s gradom? Okruženje?
Image

I zgrada jos nije gotova, mislim sa vanjske strane je ok, ali unutra ne znam je li ista radjeno. Shvatam da je kriza i sve, ali koji djavo onda stavljas rok godinu dana, pa ga presisas za tri godine. :-)
duboka_misao

#40 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

BHF_Manijak wrote:Jedina kita u Tibrinim stanovima, kako sam skonto po projektima, jest sto im je u svim stanovima, bez obzira na kvadraturu, predvidjenja kuhinja gdje i dnevni boravak tj kao zajednicka prostorija! :roll: :roll:
to ti je kita kod vecine novogradnje ....nista ljepshe od odvojene kuhinje
holowey

#41 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

duboka_misao wrote:
BHF_Manijak wrote:Jedina kita u Tibrinim stanovima, kako sam skonto po projektima, jest sto im je u svim stanovima, bez obzira na kvadraturu, predvidjenja kuhinja gdje i dnevni boravak tj kao zajednicka prostorija! :roll: :roll:
to je nama nasa borba dala...

u seoskim domacinstvima, prostorija u kojoj se lozi vatra je u isto vrijeme kuhinja i dnevni boravak... tako mi danas pored ruralizacije kulture, jezika, medija, itd, imamo i ruralizaciju arhitekture :(

neka se nadje uvrijedjen ko god hoce, ali to je cinjenica...
žulijan asanž

#42 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by žulijan asanž »

holowey wrote:
duboka_misao wrote:
to je nama nasa borba dala...

u seoskim domacinstvima, prostorija u kojoj se lozi vatra je u isto vrijeme kuhinja i dnevni boravak... tako mi danas pored ruralizacije kulture, jezika, medija, itd, imamo i ruralizaciju arhitekture :(

mora da je i svjetski trend spajanja kuhinje sa dnevnim boravkom ponikao iz neke naše ruralne pripizdine :roll:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#43 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Miro Spiro »

Svugdje u svijetu je trend vec dosta vremena spajanja dnevnog boravka sa kuhinjom i izmedju se postavi sank ili radna ploha koja razgranicava prostore vizualno.
holowey

#44 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

daleko smo mi od open floora...
Emi_Nevermind

#45 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Emi_Nevermind »

holowey wrote:daleko smo mi od open floora...
:zzzz: :-)
nightmare

#46 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nightmare »

ja sarajlija majko mila :lol: , sve veći građani od većeg, nemojte se zamarati oko toga, koliko para toliko muzike, :sax:
Sava Rakatini

#47 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Sava Rakatini »

Jučer sam bio u pravo dobroj zgradi na Ilidži, Lužani. Izgrađena 2009. godine. Stanovi bombona. Nalazi se odmah preko puta one vodenice. Sve ima :-D
duboka_misao

#48 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

Miro Spiro wrote:Svugdje u svijetu je trend vec dosta vremena spajanja dnevnog boravka sa kuhinjom i izmedju se postavi sank ili radna ploha koja razgranicava prostore vizualno.
ako je svjetsko mora da valja, sjede gosti ti kuhas grah, kupus, vizuelno osjetis isparavanja navedenih namirnica,gosti jos uvijek sjede gledaju u prljavo sudje ...neznam brate neka je metar sa metar al neka je odvojena vratima.
chuchumbamayumbe

#49 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Jes vala, još malo pa će biti moderno i WC da bude spojen sa dnevnim boravkom...
Nikakva napa ili šta slično ne pomaže kada je riba za ručak, osim vrata na kuhinji i otvorenog prozora.
Na stranu mala djeca i kuhinja...
Ja nikada ne bih uzeo stan u kojem je kuhinja sastavni dio dnevnog, nikada.
xDenisx

#50 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by xDenisx »

holowey wrote:to je nama nasa borba dala...

Aaaa majko moja mila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sarajlije su definitivno posebna sorta ljudi :D :D :D :D :D Jos ce reci da su svjetski trend spajanja dnevnog boravka sa kuhinjom pokrenuli Sandzaklije :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply