SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Moderator: anex
-
lavic
#26 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Zali boze para.....
- Alfa159
#27 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Ovi maje mi nisu normalni!!!
150KM po psu, hallooooooo koga Vi farbate stoko lopovska.
Imam psa i svi koji imaju psa neka izracunaju koliko mjesecno trose na svoga psa sa pedigreom kojeg moras odrzavati i sta ce to oni da rade lutalicama za 150KM mjesecno, LAZ, LAZ, LAZ!!!
Nemaju da izgrade vec 5 godina azil a sada uredno milioncic u privatni djep!!!
LOOOOPOVI NISTA DRUGO, SRAMOTA.
Imam psa i svi koji imaju psa neka izracunaju koliko mjesecno trose na svoga psa sa pedigreom kojeg moras odrzavati i sta ce to oni da rade lutalicama za 150KM mjesecno, LAZ, LAZ, LAZ!!!
- Cholina_Lokica
#28 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
E cuj sa pedireo, valjda ti imaju neki posebni tretman
U 150km je vjerovatno uracunata i struja, voda, plate, doprinosti itd.
U 150km je vjerovatno uracunata i struja, voda, plate, doprinosti itd.
- amrica
#29 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
alfa, milioncic je godisnje, ne mjesecno.
a toliko iznosi i budzet prosjecne skole sa 50-60 zaposlenih i 700-800 ucenika.
a inace, nacelnik vet. stanice, ili kako se vec zove ta funkcija se preziva isto kako se zove to mjesto gdje je smjesten azil, i koji je dosao u sa 92. upravo odatle.
i procitaj prethodne postove, 150 km po psu troskovi plata, i ostalih davanja za radnike, za najam prostora, za materijal, za vozila, za benzin, za.......... sam pas kosta jako malo.
a toliko iznosi i budzet prosjecne skole sa 50-60 zaposlenih i 700-800 ucenika.
a inace, nacelnik vet. stanice, ili kako se vec zove ta funkcija se preziva isto kako se zove to mjesto gdje je smjesten azil, i koji je dosao u sa 92. upravo odatle.
i procitaj prethodne postove, 150 km po psu troskovi plata, i ostalih davanja za radnike, za najam prostora, za materijal, za vozila, za benzin, za.......... sam pas kosta jako malo.
- Pasiflora
#30 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Hajde da malo sacekamo da vidimo kako ce sve ici pa da onda kritiziramo, pljujemo...
Evo, u textu pise da se moze doci u posjetu azilu i da je moguce pomoci - ko hoce i ima vremena. Znam Amelu i znam da je davala zadnju marku, jos kao studentica, za pomoc povrijedjenim psima sa ulice. Mislim da bi ovo moglo biti dobro... Dajmo im sansu.
p.s. Odvedu li moje kvartovske lutalice
, pojma nemam sta cu....
Evo, u textu pise da se moze doci u posjetu azilu i da je moguce pomoci - ko hoce i ima vremena. Znam Amelu i znam da je davala zadnju marku, jos kao studentica, za pomoc povrijedjenim psima sa ulice. Mislim da bi ovo moglo biti dobro... Dajmo im sansu.
p.s. Odvedu li moje kvartovske lutalice
- Cholina_Lokica
#31 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Mah mora se sve popljuvati i sve sto ide uz to... Nase politike i price oko svega mi je preko glavePasiflora wrote:Hajde da malo sacekamo da vidimo kako ce sve ici pa da onda kritiziramo, pljujemo...
p.s. Odvedu li moje kvartovske lutalice, pojma nemam sta cu....
Ices da ih obilazis
- chuchumbamayumbe
#32 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Mene samo interesuje da li oni zaista planiraju da drže ove pse u azilu doživotno, osim u slučaju da uginu, da su prestari i neizlječivo bolesni?!?!
Mislim...

Mislim...
-
Jingo
#33 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Ja samo moram dodati da je se prije zakona o dobrobiti životinja, iz kantonalnog budžeta izdvajalo oko 800 - 900 000 KM za kafileriju (šintore)... ko ne vjeruje nek potraži budžet kantona za 2007, 2008....
O ovim privatnim azilima, ne bih, vjerovatno je moglo i bolje, ali moramo mi uvijek lutati godinama dok otkrijemo vruću vodu...
drago mi je što su konačno pare od šintora pronađene i kakav god da je azil, biće im bolje nego da ih ubijaju... (Samo se nadam da u azilu neće biti zlostavvljani, ali i to se može provjeriti).
O ovim privatnim azilima, ne bih, vjerovatno je moglo i bolje, ali moramo mi uvijek lutati godinama dok otkrijemo vruću vodu...
drago mi je što su konačno pare od šintora pronađene i kakav god da je azil, biće im bolje nego da ih ubijaju... (Samo se nadam da u azilu neće biti zlostavvljani, ali i to se može provjeriti).
- Pasiflora
#34 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Hajde ti njima lijepo posalji mail sa tim pitanjem, da razbijemo i tu dilemu pa nam odgovor postiraj ovdje. Nemojmo da se prica pretvori (kao do sada) u prepucavanje za i protiv azila. Mogli bi pratiti njihov rad, iznosti svoja saznanja i ukupno se svi malo vise truditi da ovo funkcionira kako treba. Svima nam je od koristi, zaista mislim da jeste.chuchumbamayumbe wrote:Mene samo interesuje da li oni zaista planiraju da drže ove pse u azilu doživotno, osim u slučaju da uginu, da su prestari i neizlječivo bolesni?!?!
Mislim...
![]()
- Alfa159
#35 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Divno, a kanton koji je prije zakona o ukidanju sintora(kako vec) imao da godisnje izdvaja ogromna sredstva za sintore odjednom nema vise 500 00OKM da izdvoji za izgradnju azila nego se odlucuje na to da tamo neki koji je veliki ljubitelj zivotinja izgradi azil pa dam mu kanton uredno isplacuje ono sto je mogao sam da regulise. i koliko se to godina misli imati 5000 pasa. ako se svi steriliziraju njih za 5-6 godina nece biti ni jednog psa.amrica wrote:alfa, milioncic je godisnje, ne mjesecno.
a toliko iznosi i budzet prosjecne skole sa 50-60 zaposlenih i 700-800 ucenika.![]()
Sve u svemu ovo je isto sranje kao i sa SEKJURITIJIMA:) dovedes 15 policajaca na teku i 80 sekjuritij i to je ok zar ne.
OVO JE SVE JEDNA VELIKA LAZ, NIKO OD OVIH STO SE SLIKAO NECE KRATAK IZACI IZ OVOG POSLA, ZNAJU ONI STO SE SMJESKAJU. OVO JE ODVRATNO!!!
-
vratnik
#36 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Meni je zao sto je izbrisan moj prvi post koji sam napisao kad sam cuo za otvaranje ovog i ovakvog azila.
Ali jedno mogu reci: ovo je odvratno. nadam se samo da ce neko pratiti rad azila, da se vidi tacno za koji se broj pasa trose tolike pare.
Ali jedno mogu reci: ovo je odvratno. nadam se samo da ce neko pratiti rad azila, da se vidi tacno za koji se broj pasa trose tolike pare.
- alica.k
#37 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
a sta bi ti?Alfa159 wrote:Divno, a kanton koji je prije zakona o ukidanju sintora(kako vec) imao da godisnje izdvaja ogromna sredstva za sintore odjednom nema vise 500 00OKM da izdvoji za izgradnju azila nego se odlucuje na to da tamo neki koji je veliki ljubitelj zivotinja izgradi azil pa dam mu kanton uredno isplacuje ono sto je mogao sam da regulise. i koliko se to godina misli imati 5000 pasa. ako se svi steriliziraju njih za 5-6 godina nece biti ni jednog psa.amrica wrote:alfa, milioncic je godisnje, ne mjesecno.
a toliko iznosi i budzet prosjecne skole sa 50-60 zaposlenih i 700-800 ucenika.![]()
Sve u svemu ovo je isto sranje kao i sa SEKJURITIJIMA:) dovedes 15 policajaca na teku i 80 sekjuritij i to je ok zar ne.
OVO JE SVE JEDNA VELIKA LAZ, NIKO OD OVIH STO SE SLIKAO NECE KRATAK IZACI IZ OVOG POSLA, ZNAJU ONI STO SE SMJESKAJU. OVO JE ODVRATNO!!!
danas se nista u ovoj drzavi ne radi bez regulacije imt-a.
poenta je da ce odredjeni broj pasa biti zbrinuto. nadam se da nece samo iz centra pokupiti pse i to je to, vec i da ce malo obratiti paznju i na ostale dijelove grada.
- amrica
#38 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
da li vi stvarno mislite da ce se pare od "sintora" prebaciti na ovaj azil
da li je kafilerija ugasena? radi li iko tamo? ko hvata pse za koje vet stanica ili ko vec izda potvrdu da su agresivni?
sta je sa azilom u rakovici, sta je sa parama za sterilizacije, ...
nekako imam dojam da je ovaj azil samo dodatak na vec postojece troskove
da li je kafilerija ugasena? radi li iko tamo? ko hvata pse za koje vet stanica ili ko vec izda potvrdu da su agresivni?
sta je sa azilom u rakovici, sta je sa parama za sterilizacije, ...
nekako imam dojam da je ovaj azil samo dodatak na vec postojece troskove
- chuchumbamayumbe
#39 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
A da apsurd bude veći, opština Pale-Prača se uopšte ne nalazi u KS!
-
vratnik
#40 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
I da dodam: zar mislite da ce sad iko, ikad, nakon ove silne love pristupiti ozbiljno rjesenju problema sa lutalicama? Ili stvarno provjeravati registraciju psa, uvesti obavezno cipovanje? Pa ti smradovi ce uvoziti pse.
Ali, da ne bude da je sve tako crno, postavicu smajli. Evo
- minjonja
#41 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
s obzirom da su privatni smjestaji uzimali 300 KM (bez uracunate hrane) za jednog psa ovo je smijesna cijena!Alfa159 wrote:Ovi maje mi nisu normalni!!!
ja sam presretna zbog ove vijesti, pogotovo sto rade na stalnom povecavanju kapaciteta. plan je da do kraja godine ima hiljadu mjesta, a za pet godina 5 hiljada. to znaci ako se bude radilo kako treba nece biti nijednog psa na ulici! joj mozda mi i plakovi nestanu, ovo je krasna vijest. problem je jedino sto je azil daleko, civili i volonteri bi sigurno mnogo cesce dolazili da je blize, ali opet kazem i ovo je ekstra!
amrice, novi grad nije odustao od azila u rakovici. bio je neki dan clanak. posto su vec ulozili masne pare u taj projekat ne zele da odustanu od njega, tako pisalo.
- Pasiflora
#42 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
@zengi, cekamo... 
-
zengi
#43 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Naravo da nece jer je ovo dugorocna investicija i kao sto vidis biznis ce da se širi. Nece mozda uvoziti pse ali mogu poceti krasti pse po bastama i po parkovima da popune prazna mjesta jer svaki prazan kavez ti je 150 km manje za Murajia i njegovu raju.vratnik wrote:I da dodam: zar mislite da ce sad iko, ikad, nakon ove silne love pristupiti ozbiljno rjesenju problema sa lutalicama? Ili stvarno provjeravati registraciju psa, uvesti obavezno cipovanje? Pa ti smradovi ce uvoziti pse.
Takodje im recimo nece biti u interesu da neko dodje i usvoji psa iz istih razloga.
Sto je najgore mi cemo da placamo za mucenje i izludjivanje pasa. Ja bih njima najradje placao reket da ne otvaraju taj azil ako je ikako moguce.
Vidjet ces ti moj Vratnice kakvih ce tu jos grozota, gadosi i kriminala da bude. Samo prati!!!
Vecina pasa koja je trenutno na ulici se vec navikla na ovakav zivot i velikoj vecni je u stvari neuporedivo bolje nego sto im moze biti i u najboljem azilu koji vode švabe a da ne govorimo o azilu koji vodi Muraji i raja iz Brdarica.
Malo su i ti cukoljubci pretjerali sa svojim groznim pricama sa ulice pa se dobila jedna grozna slika koja uopste nije tacna. Mnogim psima je dobro po tim mahalama, slobodni su i ljudi ih hrane, maze i paze. Jedino sto im se moze dogoditi je da ih udari auto ili da ih napenali neki kreten ali, ja mislim da je to jos uvjek bolje nego biti smjesten u cetiri zida do kraja svog zivota. Nema govora da se 5-6 hiljada pasa koji ce tamo biti (a vjerovatno i vise sudeci po prici) izvodi u šetnju dva puta dnevno i osim hranjenja nece imati drugog kontakta sa ljudima a pas kao čovjekov naj bolji prijatelj živi da bi bio sa ljudima.
Isto tako niko ne misi na to da su i ti ljudi iz komsiluka zavolili te pse a nemaju uslove da ih drze u stanu.
Kćerka mog prijatelja ima svojih 5 cuka koje voli toliko da me svaki put kad je vidim (mene starog cukoljubca) udavi sa picom sta je ovaj uradi, sta je onaj, sta ovaj voli a sta ne...
Kako li ce njoj i hiljadama druge djece i ljudi pasti to kad ih odvedu u Brdarice i zatvore u kavez do kraja zivota a Brdarici, kako i samo ime govori, nisu tu iza ugla da mozes svaki dan otici da ih posjetis.
Psa koji je navikao da zivi u jednom komsiluku koji ima svoju raju, koji ima svoje ljude koji ga maze i hrane ikoje on voli sad odjednom zatvoris u kavez i cao do kraja zivota.
Joj ljudi pa nas ce dragi Allah satrati bas ko Sodomu i Gomoru. Pa stvarno ni od cega ne prazamo i nista nam nije sveto.
Vratnik, evo od mene tri smajlija ali nikako da se razveselim
-
zengi
#44 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Pasiflora druze moj, zao mi je sto ne djelim tvoj entuzijazam glede azila.Pasiflora wrote:@zengi, cekamo...
Bilo je tu upucavanja, poljevanja vrelim uljem, trovanja i slicno ali opet ogromna vecina pasa na ulici uopste ne izgleda lose a slobodni su. Dosta ih čak pobjegne od svog gospodara i ostane na ulici jer im je tu bolje. Moja šarplaninka je pobjegla nekome ko je drzao na lancu i izgladnjivao. Kad sam je nasao imala je komad prekinutog lanca svezanog zicom oko vrata. Juce na Faleticima vidim preljepog tornjaka sa golim komadom lanca oko vrata. Isti slucaj.
A Bdarici... Brdarici ce da udju u anale i istoriju, bas ko Ausvic, Dahau ili Mathauzen.
- Cholina_Lokica
#45 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Blago tebi zengi kad se nisi nagledao raskomadah pasa i cega sve ne od strane ljudi, pa mozes reci da je dobro i da je to pretjerano...
- Pasiflora
#46 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Preksinoc u centru grada: momak izlazi iz haustora i u tom trenutku automobil udara psa koji odleti na trotoar. Momak je u prvom trenutku bio potpuno sokiran (doslovno pred njegovim nogama lezi psic, jako krvari, nogica polomljena) Stajao je i gledao u psa razmisljajuci sta da uradi. Istovremeno pored njega prolaze ljudi, zaobilazeci ih obojicu. Podigao je psa na ruke i donio ga do ulaza u apoteku preko puta. Kupio je zavoja, gaze, alkohola. Kad je poceo psu cisti ranu, naslo se jos nekoliko ljudi koji su pokusali pomoci da se krva zaustavi, nogica namjesti i imobilizira. Obzirom da je bilo oko 20,30h, momak je zano da u ta doba nema mogucnosti da psa odvede u bilo koju vet ustanovu. Ostavili su psa na zaklonjenom, namjestili mu gdje ce leci, dali mu vode i hrane. Navecer kad se vratio provirio je psa koji je spavao kako ga je i ostavio. Ujutro je planirao odvesti ga na vet fax, ali ga nije mogao pronaci.
Ovo je istinita prica. I jedini razlog zbog kojem mislim da je azil neophodan. Taj bi nesretnik iskrvari usred grada jer bi ga ljudi zaobilazili, preskakali da nije naisao taj momak.
Grozno je sto se jadnim zivotinjama dogadja: vrane im zivima (a povrijedjenima) jedu oci, crvi plaze po polomnjenim jadnicima koji danima umiru u groznim mukama u nekom zbunju, dave ih zicama, vjesaju, posipaju kiselinom, gledaju ih bolesne, gladne, zedne, a da im ne pada na pamet pomoci na bilo koji nacin...
Meni ce biti grozno ako moju kvartovsku "bandu" odvedu u azil (ako budem prisutna svakako cu to pokusati sprijeciti). Mislim da ce tamo biti nesretni kao i vecina drugih psa koji imaju "svoje ljude" koji se brinu o njima. Ali oni slucajevi tipa ovoga gore sto sam napisala su razlog zbog kojeg mislim da je azil neophodan. Uzasne se stvari dogadjaju tim nesretnicima...@zengi - zar nije bolje da su u azilu?
Ovo je istinita prica. I jedini razlog zbog kojem mislim da je azil neophodan. Taj bi nesretnik iskrvari usred grada jer bi ga ljudi zaobilazili, preskakali da nije naisao taj momak.
Grozno je sto se jadnim zivotinjama dogadja: vrane im zivima (a povrijedjenima) jedu oci, crvi plaze po polomnjenim jadnicima koji danima umiru u groznim mukama u nekom zbunju, dave ih zicama, vjesaju, posipaju kiselinom, gledaju ih bolesne, gladne, zedne, a da im ne pada na pamet pomoci na bilo koji nacin...
Meni ce biti grozno ako moju kvartovsku "bandu" odvedu u azil (ako budem prisutna svakako cu to pokusati sprijeciti). Mislim da ce tamo biti nesretni kao i vecina drugih psa koji imaju "svoje ljude" koji se brinu o njima. Ali oni slucajevi tipa ovoga gore sto sam napisala su razlog zbog kojeg mislim da je azil neophodan. Uzasne se stvari dogadjaju tim nesretnicima...@zengi - zar nije bolje da su u azilu?
- minjonja
#47 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
zengi alaj ga ti momacki pretjera ko nikad dosad!!
nema potrebe krasti vlasnicke jer ih na ulicama ima iza svake bandere.
ne znam o kom mucenju pricas, vidis li koliki su boxevi?
a ovo kako je psima krasno na ulici zivjeti, pa meni jedino ostaje nada da ti je ovaj cijeli post sarkastican zapravo. psu na ulici nije mjesto koliko god ti mislio da je njima ko hadzijama. sta je njih dnevno zgazenih, a da ne govorim gladnih kucki i kucica, dugodlakih sa crvima pod krznom, te psima koji bi se udomili iste sekunde kad bi se jednom okupali.
psi se ne sklanjaju sa ulica samo zbog njih nego i radi sigurnosti ljudi jer copori mogu biti agresivni (koliko je samo borbenih pasa izbaceno i normalno da predstavljaju opasnost).
a to sto neki smatraju ulicne pse svojim kucnim ljubimcima nije nikakav argument. imam ih i ja troje pred ulazom i njima je super kako je drugim, ali opet su oni svi bar jednom udareni autom, sepaju, imaju krpelje, gadjaju ih kamenjem, prijete trovanjem itd.
s obzirom da je rukovodilac amela turalic vjerujem da ce ona raditi sve najbolje kako za dobrobit pasa, tako i ljudi.
nema potrebe krasti vlasnicke jer ih na ulicama ima iza svake bandere.
ne znam o kom mucenju pricas, vidis li koliki su boxevi?
a ovo kako je psima krasno na ulici zivjeti, pa meni jedino ostaje nada da ti je ovaj cijeli post sarkastican zapravo. psu na ulici nije mjesto koliko god ti mislio da je njima ko hadzijama. sta je njih dnevno zgazenih, a da ne govorim gladnih kucki i kucica, dugodlakih sa crvima pod krznom, te psima koji bi se udomili iste sekunde kad bi se jednom okupali.
psi se ne sklanjaju sa ulica samo zbog njih nego i radi sigurnosti ljudi jer copori mogu biti agresivni (koliko je samo borbenih pasa izbaceno i normalno da predstavljaju opasnost).
a to sto neki smatraju ulicne pse svojim kucnim ljubimcima nije nikakav argument. imam ih i ja troje pred ulazom i njima je super kako je drugim, ali opet su oni svi bar jednom udareni autom, sepaju, imaju krpelje, gadjaju ih kamenjem, prijete trovanjem itd.
s obzirom da je rukovodilac amela turalic vjerujem da ce ona raditi sve najbolje kako za dobrobit pasa, tako i ljudi.
- O'zone
- Globalni moderator
#48 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Haj napokon i taj azil da vidim kako će i to funkcionisati i da li će psi biti gore zbrinuti do kraja njihovog života što je za mene bilo apsurdno od samo početka ali ...
Želio bih samo da se osvrnem na nešto što svakako ne bih želio da bude off topic ali govori o tome da se pare vrte
Želio bih samo da se osvrnem na nešto što svakako ne bih želio da bude off topic ali govori o tome da se pare vrte
100 000 KM za Centar za djecu na godišnjem nivou da bi mogao funkcionisati a skoro milion za peseke logika na bosanski način ili..?SARAJEVO
Potpisan Protokol o zaštiti djece koja borave na ulicama KS
Protokol o zaštiti djece koja borave na ulicama Kantona Sarajevo potpisali su danas ministrica rada socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica Velida Memić, ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić, direktorica Kantonalnog centra za socijalni rad Mirsada Poturković te uime ministra obrazovanja, nauke i mladih Fahrudina Oručevića, sekretarka ovog ministarstva Ljiljana Prelčec.
Foto: Kanton Sarajevo
Ovaj protokol naknadno potpisat će i ministar zdravstva KS-a Zlatko Vuković, koji je danas bio spriječen prisustvovati potpisivanju, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.
Istaknuto je da su svi potpisnici današnjeg Protokola, kao i Vlada Kantona Sarajevo, istog opredjeljenja prema kojem su djeca u svim segmentima zaštite njihova prioritetna briga, posebno djeca koja su socijalno isključena te kontinuirano izložena raznim vidovima zloupotrebe.
Naglašeno je da su, osim potpisnika Protokola, najznačajniju ulogu u uspostavljanju i dosadašnjem radu ovog centra imali Ambasada Kraljevine Norveške i Nevladina organizacija "Save the Children" iz Norveške koja je započela implementiranje Projekta na zaštiti zanemarene i zapuštene djece u aprilu 2009. godine iz kojeg je proisteklo formiranje Dnevnog centra i do danas ga kontinuirano finansirala, te timu mladih ljudi koji radi u centru konstantno pružala stručnu pomoć.
Po riječima direktorice Poturković, za daljnji rad ovog centra potrebno je osigurati oko 100.000 KM godišnje. Istakla je i da se nada da će se ova sredstva uspjeti osigurati da bi centar mogao nastaviti svoju humanu misiju pružanja neophodne pomoći djeci uzrasta od pet do 15 godina, ali i njihovim roditeljima.
"Do sada je kroz ovaj centar prošlo 380-oro djece kao korisnika raznih vidova naše pomoći, a njih 100 je legaliziralo svoje postojanje upisom u matične knjige rođenih, 60 ih je upisano prvi put u škole, dok je gotovo svima pružen neki vid zdravstvene zaštite", navela je Poturković.
Nakon potpisivanja Protokola prikazan je i dokumentarni film pod nazivom "Djeca Centra", koji je na najbolji način svim prisutnim predočio način rada i funkcioniranja ovog dnevnog centra.
-
zengi
#49 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Nije Pasiflora vjeruj mi. PA zar nisi skontala ko je taj Murai i ko su ta njegova raja. OTEO ZEMLJU OD PENZIONERA I ŠEHIDSKIH PORODICA. Pa zar stvarno mislis da ce brinuti o psima, plus svi ovi negativni efekti koji ce proizici iz njegove potrebe da se odrzi i prosiri njegov biznis.
Rekao sam ja da je bilo grozota ali sta se moze porediti sa slobodom, ljubavi, paznjom. Pa bolje ovoako zivjeti jedan dan nego deset godina u nekakvom Azilu u Brdaricima. Bolje je bilo da su ove pare potrosili na lijecenje pasa u slucaju kad im se dogodi ovakva nesreca nego ih preventivno (da se nebi dogodila nesreca) zatvoriti i muciti do kraja zivota.
Rekao sam ja da je bilo grozota ali sta se moze porediti sa slobodom, ljubavi, paznjom. Pa bolje ovoako zivjeti jedan dan nego deset godina u nekakvom Azilu u Brdaricima. Bolje je bilo da su ove pare potrosili na lijecenje pasa u slucaju kad im se dogodi ovakva nesreca nego ih preventivno (da se nebi dogodila nesreca) zatvoriti i muciti do kraja zivota.
- Cholina_Lokica
#50 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT
Usraste i sefa i stanicu da prostite