Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Što imam osjećaj da ovoj lošoj glumici ide na ruku dževa koja se diže oko redateljskog prvijenca od Sarajeva u početku, do RS i Srbije sad. Puni joj kino dvorane polemika, kritika, dževa , buka i galama i o fimu se sve više govori.
-
clarKKent
#27 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
ko je losa glumica?
- taxi_driver
#28 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
a sto losoj glumici? zato sto dobro izgleda pa ono kao ne zna glumiti? zato sto je igrala u par losijih filmova? Ili si ti samo malo ljubomorna?KatarinaKosaca wrote:Što imam osjećaj da ovoj lošoj glumici ide na ruku dževa koja se diže oko redateljskog prvijenca od Sarajeva u početku, do RS i Srbije sad. Puni joj kino dvorane polemika, kritika, dževa , buka i galama i o fimu se sve više govori.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
'ta ce Andja, vidi joj glave
-
xDenisx
#30 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Pa ne mogu da vjerujem da je Sreten zaista smjenjenprljavi Hare wrote:Koji ti dio posta uzrokuje nejasnoće kolega?
- Rimad
#31 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Vara li me osjećaj ili su naši mediji ostavili Angelinu na milost i nemilost medija iz Mordora?
Zar joj ne bi trebalo, neko od udruženja žrtava rata, uručiti kakvu zahvalnicu ?
Ako su američki veterani Spielbergu za Vojnika Ryana uručili nagradu, zašto ne bi mogli i mi? Ako joj se već ne dolazi u BiH, neka joj neko pošalje.
Zar joj ne bi trebalo, neko od udruženja žrtava rata, uručiti kakvu zahvalnicu ?
Ako su američki veterani Spielbergu za Vojnika Ryana uručili nagradu, zašto ne bi mogli i mi? Ako joj se već ne dolazi u BiH, neka joj neko pošalje.
- Rimad
#32 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Klasična ženska ljubomorataxi_driver wrote:a sto losoj glumici? zato sto dobro izgleda pa ono kao ne zna glumiti? zato sto je igrala u par losijih filmova? Ili si ti samo malo ljubomorna?KatarinaKosaca wrote:Što imam osjećaj da ovoj lošoj glumici ide na ruku dževa koja se diže oko redateljskog prvijenca od Sarajeva u početku, do RS i Srbije sad. Puni joj kino dvorane polemika, kritika, dževa , buka i galama i o fimu se sve više govori.
- despina
#33 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Rimad wrote:Vara li me osjećaj ili su naši mediji ostavili Angelinu na milost i nemilost medija iz Mordora?
- Rimad
#34 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Ja, i ... ?despina wrote:Rimad wrote:Vara li me osjećaj ili su naši mediji ostavili Angelinu na milost i nemilost medija iz Mordora?
![]()
čuj zahvalnicu, prvo drvlje i kamenje po anđi od strane udruženja žene žrtve rata, zabranili joj snimanje u bosni.... i sada bi trebala dobiti ko neku zahvalnicu... malo licemjerno, zar ne?
Ko nam je kriv kad ne znamo čitati engleski, pa su ljudi u prvi mah pomislili kako se Bošnjakinja zaljubila u vojnika koji ju je silovao. Znači, nije licemjerno, već glupo, ali opet, ko nam je kriv kad smo glupi.
Pošto nisam gledao film, ne mogu tvrditi da joj treba dati nagradu, već pitam da li bi trebalo.
Uostalom, ta bi nagrada mogla biti istovremeno i izvinjenje.
-
breuer
#35 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
uopće ne ( pogotovo ko poznaje navedenu forumašicuRimad wrote:Klasična ženska ljubomorataxi_driver wrote:a sto losoj glumici? zato sto dobro izgleda pa ono kao ne zna glumiti? zato sto je igrala u par losijih filmova? Ili si ti samo malo ljubomorna?KatarinaKosaca wrote:Što imam osjećaj da ovoj lošoj glumici ide na ruku dževa koja se diže oko redateljskog prvijenca od Sarajeva u početku, do RS i Srbije sad. Puni joj kino dvorane polemika, kritika, dževa , buka i galama i o fimu se sve više govori.
-
xDenisx
#36 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
A kako onda znas da je losa glumica?breuer wrote: u životu nisam pogledao film sa njenom ulogom
- despina
#37 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Rimad wrote:Ja, i ... ?despina wrote:Rimad wrote:Vara li me osjećaj ili su naši mediji ostavili Angelinu na milost i nemilost medija iz Mordora?
![]()
čuj zahvalnicu, prvo drvlje i kamenje po anđi od strane udruženja žene žrtve rata, zabranili joj snimanje u bosni.... i sada bi trebala dobiti ko neku zahvalnicu... malo licemjerno, zar ne?
Ko nam je kriv kad ne znamo čitati engleski, pa su ljudi u prvi mah pomislili kako se Bošnjakinja zaljubila u vojnika koji ju je silovao. Znači, nije licemjerno, već glupo, ali opet, ko nam je kriv kad smo glupi.
Pošto nisam gledao film, ne mogu tvrditi da joj treba dati nagradu, već pitam da li bi trebalo.
Uostalom, ta bi nagrada mogla biti istovremeno i izvinjenje.
pa o tome ti i govorim, sve je bilo rekla-kazala.... svi pred rudu potrčali, a veze nisu imali o filmu.
al eto, dobila je anđa srce sarajeva na sff-u... možda i to nešto znači
-
Colonel
#38 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
To su oni isti kojima se zivot zasniva na osveti, i kojima su muslimani krivi za svu nedacu koja ih je snasla. A jos gori su ovi beogradjani koji misle da znaju sve o ratu i desavanjima samo zato sto ih je nato bombardovao, a kladim se da ih velika vecina ne zna koliko je Sarajevo bilo pod opsadom.
- Sasvim_Obican
#39 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Prema poslijednjim proračunima, u Srbiji ima oko 140.000 nepismenih. To je otprilike publikum na koji ide toaletoid "Kurir". Baš će se Angelina Jolie koja ih može sve kupiti, zamarati piskranjima tamo nekog Bubića ili nekakve polovne novinarke.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#40 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
imaš preko MiliJom NEpismeniH i poluPismeniH...mada nemora znaČit da su svi naCionalistiČi obradjeni al veČina jest...tako da Kurir ima "Hljeba brez motike"Sasvim_Obican wrote:Prema poslijednjim proračunima, u Srbiji ima oko 140.000 nepismenih. To je otprilike publikum na koji ide toaletoid "Kurir". Baš će se Angelina Jolie koja ih može sve kupiti, zamarati piskranjima tamo nekog Bubića ili nekakve polovne novinarke.
- pici
#41 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Colonel wrote:To su oni isti kojima se zivot zasniva na osveti, i kojima su muslimani krivi za svu nedacu koja ih je snasla. A jos gori su ovi beogradjani koji misle da znaju sve o ratu i desavanjima samo zato sto ih je nato bombardovao, a kladim se da ih velika vecina ne zna koliko je Sarajevo bilo pod opsadom.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
breuer wrote: uopće ne ( pogotovo ko poznaje navedenu forumašicu) evo ja kao muško kažem da u životu nisam pogledao film sa njenom ulogom i mislim da time nisam ništa propustio...
Bojim se da forumsko pučanstvo nije razumjelo o kome pričaš. @Katarina Kosača, forumašica nije glumica, pa nisi ni mogao pogledati neki njen film.
- taxi_driver
-
xDenisx
#44 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
^^
Prestravljen mogućnošću da ponovo padne u nemilost svesrpskih nacionalista, kao što je bilo u slučaju sarajevske premijere filma "Montevideo, bog te video", Dragan Bjelogrlić požurio je da dokaže svoju pravovernost i odanost majci Velikoj Srbiji tako što je napustio premijeru filma Anđeline Džoli "U zemlji krvi meda"

Prestravljen mogućnošću da ponovo padne u nemilost svesrpskih nacionalista, kao što je bilo u slučaju sarajevske premijere filma "Montevideo, bog te video", Dragan Bjelogrlić požurio je da dokaže svoju pravovernost i odanost majci Velikoj Srbiji tako što je napustio premijeru filma Anđeline Džoli "U zemlji krvi meda"
-
breuer
#45 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
ne bih se složio! covjek je zaista jasno obrazlozio svoje kritike s cime se i ja slazem!xDenisx wrote:^^
e to sto mi pod tezinom balkanskog temperamenta sve posmatramo kao zavjeru i moguci atak na nas...
- taxi_driver
#46 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
A jesi li ti gledao film?
breuer wrote:ne bih se složio! covjek je zaista jasno obrazlozio svoje kritike s cime se i ja slazem!xDenisx wrote:^^
e to sto mi pod tezinom balkanskog temperamenta sve posmatramo kao zavjeru i moguci atak na nas...
-
breuer
#47 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
nisam! a nije ni dragan bjelogrlic ( do kraja )taxi_driver wrote:A jesi li ti gledao film?
breuer wrote:ne bih se složio! covjek je zaista jasno obrazlozio svoje kritike s cime se i ja slazem!xDenisx wrote:^^
- taxi_driver
#48 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
pa kako se mozes slagati s njima ako nisi gledao film? . nego radi bulja ko jegulja.konta neko ga je vidio na premijeri, pa da se brze bolje opravda.
- pici
#49 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
ev Čitav intervjujetU strahu su velike oči
Bjelogrlić užasnut Anđelininim filmom
e-Novine
Molim vas, recite Dačiću da sam zvao i da sam rekao da je Anđelinin film đubre: Dragan Bjelogrlić u kvizu "Ko ne želi da postane Ugričić?"
Photo: http://www.mc.rs
Da ne bi prošao kao Sreten Ugričić, Bjelogrlić se odmah nakon izlaska iz bioskopske sale sam javio nadležnima u Komisiji za utvrđivanje istine o tome ko je pravi Srbin, i saopštio im da ima potrebu da izrazi svoje gađenje zbog filma koji je režirala ženturača koja bi da ukine Republiku Srpsku. Njegovu patriotsku kritiku objavile su, kako i doliči, "Večernje novosti".
"Imao sam, nažalost, priliku da u Los Anđelesu prisustvujem premijeri filma 'Krv i marmelada', ili kako se već zove... Izašao sam posle pola sata! Nemam više živaca i snage da prisustvujem banalnim, površnim a opet, dramatično pretencioznim tumačenjima tragičnih događaja u našoj bivšoj domovini.
Očigledno je da se nijedan ozbiljni holivudski stvaralac do sada nije uhvatio ukoštac sa 'balkanskim grotlom', verovatno svestan njegove kompleksnosti. To su uglavnom činili pretenciozni poluamateri, nadajući se da će pojednostavljenom 'crno-belom' verzijom prikupiti određene poene na razbarušenom holivudskom tržištu. U njih ubrajam i autorku gore pomenutog ostvarenja.
Do sada su jedine vredne i relevantne filmove na temu rata u bivšoj Jugoslaviji potpisali stvaraoci, upravo iz bivše Jugoslavije. Tu pre svega mislim na 'Andergraund' Emira Kusturice, 'Lepa sela lepo gore' Srđana Dragojevića i 'Ničiju zemlju' Danisa Tanovića, a tu bi se mogli svrstati i filmovi 'Gori vatra' Pjera Žalice, 'Ubistvo s predumišljajem' Gorčina Stojanovića i donekle 'Spasitelj' Predraga Gage Antonijevića. Zaista ne mogu da proniknem koje su tablete u pitanju, koje nateraju čoveka da posle ovakvih ostvarenja napravi 'Marmeladu'", otvorio je dušu Bjelogrlić.
- nosara
#50 Re: Rade Serbedzija o "U zemlji krvi i meda"
Prvo, uopste nije losa glumica... Imidz fatalne zene i ona zvaka s oBradom je u drugi plan potisnula njene glumacke kvalitete...KatarinaKosaca wrote:Što imam osjećaj da ovoj lošoj glumici ide na ruku dževa koja se diže oko redateljskog prvijenca od Sarajeva u početku, do RS i Srbije sad. Puni joj kino dvorane polemika, kritika, dževa , buka i galama i o fimu se sve više govori.
Sto se tice Serbedzije, sto je stariji sve je jebeniji igrac... U svakom smislu...! I neka je...