Auto za "momke" ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ridjobrki
#26 Re: Auto za "momke" ?
I ja mislim da je Astra GTC definitivno najbolji izbor.
http://www.pik.ba/artikal/2449015/opel- ... 4-16v-gtc/
http://www.pik.ba/artikal/2449015/opel- ... 4-16v-gtc/
-
tozla.ba
#27 Re: Auto za "momke" ?
bas mi se svidja ovaj opel astra gtc
zanima me ove varijente po pik-u ovi dizeli cine mi se jeftini, 13, 14 hiljada.. jesul to njegove sad stvarne cijene ili je nesto tuu mutno ?
zanima me ove varijente po pik-u ovi dizeli cine mi se jeftini, 13, 14 hiljada.. jesul to njegove sad stvarne cijene ili je nesto tuu mutno ?
- Ridjobrki
#28 Re: Auto za "momke" ?
14 000 i nije baš malo za 7 godina staro auto. Možeš novu kupiti za dvadesetak milja:
http://www.acneskovic.com/opelv1-salonska-vozila.aspx
http://www.acneskovic.com/opelv1-salonska-vozila.aspx
-
cove41
#29 Re: Auto za "momke" ?
Pa naravno da nije bolji od golfa mk2 dizelaša ! Takvo nešto ne postoji ! A prava tuga je reći da 1,3 multijet nije medju najmanje tri najboja mala dizela. Raspitaj se malo k'o je prvi stavio common rail tehnologiju u putničko auto, koji je motor godine 2006. u kategoriji do 1400 cm3, itd itd...ne bih stvarno da rasprava ode u tom pravcu al reci da je 1.3jtd najbolji dizel motor u malim autima je ne smijesno,nego tuzno.moze se za 15000 izvuci puno vise od auta te velicine i klase.ko zna,naravno.
Za 15 000 KM, možeš izvući extra tip-top polovno gradsko auto (supermini), 2006. godište i novije, sa čudom od opreme, sa malom potrošnjom i jeftinim održavanjem, i da motor izgura najmanje do 500 000.
Po meni druga opcija, možeš uzeti malo veće auto, tipa Astre H, koja je isto super autić, ili neki iz slične klase, ali nešto starije godište.
A reći da je BMW momačko auto, i uzeti BMW za 15 000 je ludost. Kakav je BMW od 15 000. Eh sad, ako je nekom draže uzeti auto sa 350 000 km radi znaka naprijed, to sve govori. A troškove da ne pominjem.
Po meni momački podrazumijeva:
-malo auto
-male potrošnje (jer se nema para za goriva)
-što jeftinije registracije
-povoljnog održavanja (jer je redovan servis neophodan)
Eh sad, nekom je uživancija kad ne razmišlja hoće li imati za hranu ako skokne svaki drugi vikend do Jadrana, a nekom je opet uživancija potrošiti 15% svjetskih naftnih rezervi i 3 litra ulja, svaka 3 mjeseca.
- Ridjobrki
#31 Re: Auto za "momke" ?
Ja sam malo pristrasan jer i sam koristim Opel Astru i mogu samo najbolje o njoj reći. Ne znam ko bi normalan uzeo Golfa kraj Astre - ne želeći osporavati savršenost Golfa i isplativost i božanski status VW, da je Bog dragi auto im'o bi VW na čelu, jeltakotakoje.cove41 wrote:
Po meni momački podrazumijeva:
-malo auto
-male potrošnje (jer se nema para za goriva)
-što jeftinije registracije
-povoljnog održavanja (jer je redovan servis neophodan)
Opel Astra ili Corsa i živ bio!
Dovoljna veličina (nemaš djecu i nećeš kolica trpati u gepek, ne gradiš vikendicu i nećeš gonit' cement u njoj), mala potrošnja, dostupni i pojeftini dijelovi (još lanac ako je mjesto remena...), jeftin servis (mog prijatelja servis Corse izađe oko 250 KM), jeftina registracija ako je manja snaga tipa kao ova 1.4 sa 90 KS...
Opel je danas po meni optimum za bh. vozača - pouzdan i lak za održavanje kao VW a udobniji i manje se krade kao da je neki Francuz.
-
manki
#32 Re: Auto za "momke" ?
Romeo 80 wrote:Alfa Romeo 147, bilo koja verzija ali po mogućnosti novije godište.
Protekle četiri godine, za Gay auto godine birani su "Talijani" (Fiat 500 C, 2010.), (Alfa Romeo MiTo, 2009.), (Fiat 500, 2008.), te (Alfa Romeo Spider 2007. godine).
-
cove41
#33 Re: Auto za "momke" ?
Ridjobrki - potpisujem svaku riječ !!! 
- Industrialyzer
#34 Re: Auto za "momke" ?
Ova Astra ima tako ruznu unutrasnjost da to nije normalno...
Inace kad trazis neko mladalacko auto , bez obzira na budzet ja bih ti preporucio Alfu i to za te pare mozes birati izmedju 147 , 156 i 166
Meni se najvise svidja 156 , nevjerovatno lijepo auto 
Inace kad trazis neko mladalacko auto , bez obzira na budzet ja bih ti preporucio Alfu i to za te pare mozes birati izmedju 147 , 156 i 166
-
zeha
#35 Re: Auto za "momke" ?
A koji je to bolji mali dizel motor evropskog porijekla od 1.3mjtd?emko1234 wrote:ne bih stvarno da rasprava ode u tom pravcu al reci da je 1.3jtd najbolji dizel motor u malim autima je ne smijesno,nego tuzno.moze se za 15000 izvuci puno vise od auta te velicine i klase.ko zna,naravno.
Ako se trazi momački auto, zar može biti ljepši od 147 face lift?
- Ridjobrki
#36 Re: Auto za "momke" ?
E jesi našao poređenje - Italijani su tu ipak tate!Industrialyzer wrote:Ova Astra ima tako ruznu unutrasnjost da to nije normalno...
Inace kad trazis neko mladalacko auto , bez obzira na budzet ja bih ti preporucio Alfu i to za te pare mozes birati izmedju 147 , 156 i 166Meni se najvise svidja 156 , nevjerovatno lijepo auto
Alfa 147 je i meni predivan auto a dizeli su im sjajni. To su ako se ne varam isti oni koje i GM i Suzuki ugrađuju. Moj zet ima takvu Alfu, 1.9 JTD sa oko 115 konja.
Razmisli i o Ford Focusu, dobri su a pojeftini.
- basicm
#37 Re: Auto za "momke" ?
Momacko je auto koje se ne kvari, a sa talijanom nek vam je svima sa srecom. Ako vec imate toliki strah od BMW, onda sam i ja za Astru ili VW. Samo nek je svabo 
-
lavic
#38 Re: Auto za "momke" ?
Sa vecinom se savjeta ovdje mogu sloziti, Astra GTC, Seat Leo ili Ibiza, bilo je par dobrih prijedloga.
Neko je rekao BMW 3 kupe, bez sumnje najbolje momacko auto ali tesko je naci da je OK za 15 000 KM, ali vrijedi probati.
Alfa 147 je sminka i dobar auto, ali samo ako ti znas oko auta raditi ili imas dobrog jarana sa garazom i znanjem.
Na kraju najvaznije, polovno auto za te pare, samo i iskljucivo BENZINAC, zaboravi dizele koji su malo presli ili prica tipa ma moze on 500 000 km, a fabrika ga projektuje do 300 000.
PS. BMW "trica" nije skup za odrzavanje, to je u rangu cijena dijelova drugih auta, osim ako bas ne crkne nesto bitno na motoru sto mora doci iz Minhena.
Sa srecom u slatkim mukama.
Neko je rekao BMW 3 kupe, bez sumnje najbolje momacko auto ali tesko je naci da je OK za 15 000 KM, ali vrijedi probati.
Alfa 147 je sminka i dobar auto, ali samo ako ti znas oko auta raditi ili imas dobrog jarana sa garazom i znanjem.
Na kraju najvaznije, polovno auto za te pare, samo i iskljucivo BENZINAC, zaboravi dizele koji su malo presli ili prica tipa ma moze on 500 000 km, a fabrika ga projektuje do 300 000.
PS. BMW "trica" nije skup za odrzavanje, to je u rangu cijena dijelova drugih auta, osim ako bas ne crkne nesto bitno na motoru sto mora doci iz Minhena.
Sa srecom u slatkim mukama.
-
cove41
#39 Re: Auto za "momke" ?
Tipično razmišljanje osobe koja je do sad imala dva auta istog proizvodjača i pokupila svo znanje svijeta.Samo nek je svabo
Što se kvarova tiče, sva auta imaju svoje mane i defekte, ali da se ne lažemo, danas (u zadnjih 10 godina) svi proizvode dobra auta (uz naravno neke promašaje). Jedino što se može uraditi jeste ne kupovati prve serije proizvodnje, odnosno ne treba uzeti auto koje napravljeno na početku proizvodnje, jer oni imaju nekh dječijih bolesti koje se uglavnom otklone u godinu-dvije.
Vozio četiri godine talijana i jedini kvari bio elektronsko spuštanje prozora, i to jer sam ga ja silovao kad je zaledio.
- madner
#40 Re: Auto za "momke" ?
Da se ne lazemo, Italijani ni zadnjih 10 godina nisu nista blize klasi od zadnjih 60. 
-
zeha
#41 Re: Auto za "momke" ?
Otići će tema u herlać ali ne mogu da nekažem: stvarno mi nije jasno odakle ljudima toliko animoziteta prema talijanskim vozilima. Poštujem sva mišljenja i smatram da je svako polovno auto mačak u vreći, ali stvar je pravashodno u odabiru vozila i pregledu. Ljudi kupuju izrabljena auta koja nisu adekvatno održavana i poslije se žale na prizvodjača. Možda sam malo subjektivan ali ja recimo nikad nebih kupio drugo auto sem talijanskog, mislim da najviše nude uloženo-dobijeno, održavanje je sasvim u granicama podnošljivog što se tiće potrošnih dijelova. U dizajnu i opremi mislim da se sa Alfom nemože niko mjeriti, plus kada se doda JTD motor mislim da je svaki komentar suvišan.
Cijenim i ostale proizvodjače tipa BMW i VW ali mislim da su mnogo precjenjeni a ne kvare se ništa manje 100%.
Cijenim i ostale proizvodjače tipa BMW i VW ali mislim da su mnogo precjenjeni a ne kvare se ništa manje 100%.
- basicm
#42 Re: Auto za "momke" ?
Tipično razmišljanje osobe koja je do sad imala dva auta istog proizvodjača i pokupila svo znanje svijeta.cove41 wrote:Samo nek je svabo
Mislim da nema potrebe da spustamo jedni drugima, tema je savjet i svi nabacuju argumente da covje moze izvagati sta i kako. Trenutno imam francuza tako da tvoja konstatacija ne vazi, a vidio sam auta kakvih mozda i ne znas da postoje. A sad bih ga dao za svabu, iako autu ne fali nista niti se kvari, ali nema duse, samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B.
-
cove41
#43 Re: Auto za "momke" ?

Mjenjam crveno talijansko smeće za golf mk2 dizel, da nije prešao više od 400 000, pod uslovom da ima tenisku lopticu na kuki. Uz moju doplatu naravno !
-
zeha
#44 Re: Auto za "momke" ?
Eh kakva se Alfa 147-156(2005-2006g) može uzeti za te pare, da bi poželio i da spavaš u njoj kako je opremljena, kada izadješ iz auta samo se osvrćeš a kada kreneš prema njoj osmijeh 
-
lavic
#45 Re: Auto za "momke" ?
Na neke komentare moram reagovati, Alfe cijenim i svidjaju mi se, ali nemojte se pravit ludi ili reci da niste mijenjali ili da je sve bilo u redu na teh. pregledu sa prednjim trapom, kad i vi a bogami i ja znamo da Alfa 147 i 156 imaju dosta problema sa prednjim ovjesom, koji upsut budi receno je odlican za vozit, ali iskljucivo 100 % ispravan.
I naravno servis u ovlastenom servisu je daleko od pristupacnog za razliku od Opela.
I naravno servis u ovlastenom servisu je daleko od pristupacnog za razliku od Opela.
- Ridjobrki
#46 Re: Auto za "momke" ?
A toliko hvaljeni JTD je isti dizelaš koji se ugrađuje u Opela. Znači samo je do šminke...lavic wrote:.
- Industrialyzer
#47 Re: Auto za "momke" ?
zeha wrote:Eh kakva se Alfa 147-156(2005-2006g) može uzeti za te pare, da bi poželio i da spavaš u njoj kako je opremljena, kada izadješ iz auta samo se osvrćeš a kada kreneš prema njoj osmijeh
That is the point
Sa polovnim autom nikad nisi siguran sta si dobio , bio to Mercedes , Audi , Fiat , Alfa ... Mozes ti uzeti najpouzdanije auto ali ako ga prijasnji vlasnik dere ko magarca ti si donji. Ja znam mnogo ljudi koji se ne zale na Alfe , isto tako znam par njih koji se zale. Tu trebas imati srece

Pa gledaj ljepote
-
cove41
#48 Re: Auto za "momke" ?
Istina, ali Opel je ovaj motor preuzeo od Fiata, a ne obrnuto !A toliko hvaljeni JTD je isti dizelaš koji se ugrađuje u Opela. Znači samo je do šminke...
-
lavic
#49 Re: Auto za "momke" ?
Ali zato drveni volan, koji se nalazi u vecini Alfi kod nas je bas "Dzidzanski".Industrialyzer wrote:zeha wrote:Eh kakva se Alfa 147-156(2005-2006g) može uzeti za te pare, da bi poželio i da spavaš u njoj kako je opremljena, kada izadješ iz auta samo se osvrćeš a kada kreneš prema njoj osmijeh
That is the point![]()
Sa polovnim autom nikad nisi siguran sta si dobio , bio to Mercedes , Audi , Fiat , Alfa ... Mozes ti uzeti najpouzdanije auto ali ako ga prijasnji vlasnik dere ko magarca ti si donji. Ja znam mnogo ljudi koji se ne zale na Alfe , isto tako znam par njih koji se zale. Tu trebas imati srece![]()
Pa gledaj ljepote
- Ridjobrki
#50 Re: Auto za "momke" ?
Mislim da su ga zajedno razvili Fiat i GM ali na kraju se sve svodi na to da je riječ o istom motoru.cove41 wrote:Istina, ali Opel je ovaj motor preuzeo od Fiata, a ne obrnuto !A toliko hvaljeni JTD je isti dizelaš koji se ugrađuje u Opela. Znači samo je do šminke...