kako god okrenes, mi smo svakako bogu iza nogu tako da ce nas ovo sve, ne znam ni sam kako, opet zadnje sustici
Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Moderator: Benq
-
Illmatic
#26 Re: Megaupload je mrtav...
ma malo se previse panici bar kod nas, jeste da su fkt ozbiljno krenuli da se obracunaju kako izgleda, al kako smo vec ja i pojedinci napisali nece im to bas tako ici sa tim zatvranjima itd van USA
kako god okrenes, mi smo svakako bogu iza nogu tako da ce nas ovo sve, ne znam ni sam kako, opet zadnje sustici
- correspondent
#27 Re: Megaupload je mrtav...
ja se bojim da me neko za 10 godina ne zatvori jer sam skinuo pokoji film 
- Ajatolah_
#28 Re: Megaupload je mrtav...
Jah, inače naši su vrlo ažurni sa zakonima, posebno po pitanju autorskih prava i Interneta.correspondent wrote:ja se bojim da me neko za 10 godina ne zatvori jer sam skinuo pokoji film
- mrtva kokoš
#29 Re: Megaupload je mrtav...
ne sikiraj se, mjesecar ce te izvuci bez problemacorrespondent wrote:ja se bojim da me neko za 10 godina ne zatvori jer sam skinuo pokoji film
- suncica24
#30 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
nego, da ne zatvore, kuku-lele, onu kopirnicu na Bistriku, to bi tek belaj bio 
Last edited by suncica24 on 19/01/2012 22:50, edited 1 time in total.
- karanana
#31 Re: Megaupload je mrtav...
kako ba ovo fercera? prebaci me na rghost.net i samo mogu browse da uploadujem.oldschool wrote:Ljudi, imate rghost.ru, nikakvih ograničenja, nikakvih premium accounta, uživancija, brzina maksimalna, pararel download, sve free.
-
manki
#32 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
HAHAHAHHA, zivot mi spasila na faxu kad sam diplomski braniosuncica24 wrote:nego, da ne zatvore, kuku-lele onu kopirnicu na Bistriku, to bi tek belaj bio
Nego, jel zbog ovog ja sad vise ne mogu gledati serije na streaming siteovima?!
- Halcyon
#33 Re: Megaupload je mrtav...
Gornji desni ugao je pretraživač. To gdje vidiš Browse... je sadržaj koji ti postavljaš.karanana wrote:kako ba ovo fercera? prebaci me na rghost.net i samo mogu browse da uploadujem.oldschool wrote:Ljudi, imate rghost.ru, nikakvih ograničenja, nikakvih premium accounta, uživancija, brzina maksimalna, pararel download, sve free.
-
StupskaBitanga
#34 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
ili onu u Nedžarićimasuncica24 wrote:nego, da ne zatvore, kuku-lele, onu kopirnicu na Bistriku, to bi tek belaj bio
Gdje ću sada serije gledati????
- bez_ideje
#35 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Ne znam za vas.....al ja sam dobila inspiraciju da poskidam bruku stvari veceras,sto se kanim vec dugo

-
dinozzoM6
#36 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
manki wrote:Nego, jel zbog ovog ja sad vise ne mogu gledati serije na streaming siteovima?!
ma moći ćeš i dalje, ili dok ne dođu do te neke streaming stranice pa je ugase, ili dok se ne uvede SOPA/PIPA zakon, pa se desi isto - ugase je...StupskaBitanga wrote: Gdje ću sada serije gledati????
Last edited by dinozzoM6 on 19/01/2012 23:02, edited 2 times in total.
- Bluesman
#37 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Samo da rapidshare ne diraju... ni torrente... 
- correspondent
#38 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Nemoj samo da ovo bude:bez_ideje wrote:Ne znam za vas.....al ja sam dobila inspiraciju da poskidam bruku stvari veceras,sto se kanim vec dugo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Halcyon
#39 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Čitam na Wikipediji da je Megaupload kompanija iz Hong Konga, a zatvorena je od strane američkih vlasti. To znači da mogu gasiti gdje hoće i šta hoće?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#40 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Ovo nema nikakve veze sa SOPA-om...
Svako zna da je Megaupload bio pun piratskog materijala, a vlasnici sajta su zarađivali na tome (prodavali premium accounte i reklame).
Svako zna da je Megaupload bio pun piratskog materijala, a vlasnici sajta su zarađivali na tome (prodavali premium accounte i reklame).
-
dinozzoM6
#41 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Nema ovo, al' ovo je primjer kako bi moglo biti ako se uvedu...
(napisao sam u naslovu teme w/o = without)
Fazon kod ovih zakona SOPA/PIPA je da oni daju pravo vladi SAD da krivično goni i procesuira sva fizička i pravna lica s lokacijom bilo gdje u svijetu, i državljanstvom bilo koje države, za koja postoji "osnovana sumnja" da se bave krivičnim djelom zloupotrebe autorskih prava, kršenjem copyrights-a i tako dalje i tako dalje...
(prevedeno, šta god im se ne svidi na internetu, mogu to da cenzurišu, i još da pritvore onog ko je napisao/napravio to...)
Fazon kod ovih zakona SOPA/PIPA je da oni daju pravo vladi SAD da krivično goni i procesuira sva fizička i pravna lica s lokacijom bilo gdje u svijetu, i državljanstvom bilo koje države, za koja postoji "osnovana sumnja" da se bave krivičnim djelom zloupotrebe autorskih prava, kršenjem copyrights-a i tako dalje i tako dalje...
(prevedeno, šta god im se ne svidi na internetu, mogu to da cenzurišu, i još da pritvore onog ko je napisao/napravio to...)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#42 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Realno, najbolje bi bilo da skroz ukinu internet, nista pametno na njemu. 
A i ljudi bi konacno poceli da zive

A i ljudi bi konacno poceli da zive
Last edited by Velkoski on 19/01/2012 23:06, edited 1 time in total.
- žulijan asanž
#43 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
pa šta fali. meni je internet ovakav kakav jest bio savršen. znaš li koliko sam piratskog sadržaja skinuo? jako malo. naravno, ti ćeš piraterijom nazvati knjigu, film, dokumentarac koji imaju edukacijsku svrhu. e to sam skidao.Entropio wrote:Ovo nema nikakve veze sa SOPA-om...
autorsko pravo u ovakvoj konstelaciji komunikacijskih odnosa je da ga "skidaju"
što te više skidaju, to si više popularniji.
nema više zarade od prodaje "broja primjeraka" knjige ili filma.
koncept zarade u stvaralaštvu je nakon interneta postao sasvim drugačiji.
-
dinozzoM6
#44 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
just like that...žulijan asanž wrote: autorsko pravo u ovakvoj konstelaciji komunikacijskih odnosa je da ga "skidaju"
što te više skidaju, to si više popularniji.
nema više zarade od prodaje "broja primjeraka" knjige ili filma.
koncept zarade u stvaralaštvu je nakon interneta postao sasvim drugačiji.
sad se ne zarađuje na stvaralaštvu (muzika, film...), nego na eksponiranju...
- Abu FEED el-Castro
#45 Re: Megaupload je mrtav...
Budimo precizni. Necega, ali ne svega i svacega.Nisrin wrote:
U Kini je 10x veca cenzura svega i svacega nego u Americi, u Rusiji takodjer! http://en.rsf.org/list-of-the-13-intern ... 2006,19603
-
shambho
#46 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
dinozzoM6 wrote:Nema ovo, al' ovo je primjer kako bi moglo biti ako se uvedu...
A onoga ko skida??
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#47 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Pravac Guantanamo. ( ozbiljan sam.. )shambho wrote: A onoga ko skida??(ozbiljna sam..)
-
dinozzoM6
#48 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
mislim da će se fokusirati na ove što hostaju takav sadržaj i time krše te neke odredbe i zakoneshambho wrote:dinozzoM6 wrote: Fazon kod ovih zakona SOPA/PIPA je da oni daju pravo vladi SAD da krivično goni i procesuira sva fizička i pravna lica s lokacijom bilo gdje u svijetu, i državljanstvom bilo koje države, za koja postoji "osnovana sumnja" da se bave krivičnim djelom zloupotrebe autorskih prava, kršenjem copyrights-a i tako dalje i tako dalje...
A onoga ko skida??(ozbiljna sam..)
odnosno, mislim da će kazneno goniti distributere ilegalnih sadržaja više nego one koji samo to gledaju
a svaka država će se u suradnji sa svojim telekomima okomiti na ove što to skidaju
(neke države EU to već rade, odnosno npr. T-Mobile nadzire internet u Njemačkoj, i tamo nema skidanja sa torrent-a i toga, ovo provjereno znam, imam prijatelja gore)
i btw. u EU svi imaju fix IP adrese
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#49 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Bog dao proxije, VPNove i slicne zajebancije. 
-
shambho
#50 Re: Megaupload je mrtav... (w/o SOPA/PIPA legislative)
Ili neki slican 'kamp'..leet wrote:Pravac Guantanamo. ( ozbiljan sam.. )shambho wrote: A onoga ko skida??(ozbiljna sam..)