Dobra skola, dobra auta, a zastitni znak cokolada "Volim te"
Sve preporuke za obuku kod njih.
Potpis! Memsur je legenda, a dovoljan pokazatelj o kakvoj se ljudskoj veličini radi jeste što kod njega masovno prelaze oni koji bivaju "otjerani" od drugih instruktora nakon nekoliko uzastopno ne položenih vožnji! Svaka preporuka!NEOPLAN wrote:Nema vala boljih i zanimljivijih ljudi od "Coach"-a, Mensur, Mevlida, Emina... Za desetku...
Dobra skola, dobra auta, a zastitni znak cokolada "Volim te"
Sve preporuke za obuku kod njih.
I moje preporuke idu čika Mustafi i Muameru.Pamtit ćeš ih sigurno dugo,dugo!nidokralj wrote:Mogu samo da preporucim Mustafu i Muamera Divjana iz AŠ Selector.Otac i sin, odlicno objasne,smireno,sve i jednu caku su mi objasnili,proso iz prve bez problema.Jos su moja dva jarana isto tako polozili par dana prije mene kod njega.I oni iz prve,bez ikakve stele...broj telefona: 061 135 133![]()
![]()
Taj sistem je već odavno na snazi (ja sam položila 2008. godine i mislim da sam bila prva grupa polaznika po tom sistemu), naime, skuplje jeste, mene je vozačka "došla" cca. 1400 KM (položila sam iz drugog puta).ismir123 wrote:Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio. Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz
sarajevo_84 wrote:Taj sistem je već odavno na snazi (ja sam položila 2008. godine i mislim da sam bila prva grupa polaznika po tom sistemu), naime, skuplje jeste, mene je vozačka "došla" cca. 1400 KM (položila sam iz drugog puta).ismir123 wrote:Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio. Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz
![]()
Postoji ta "škola" na koju si obavezan sve dok ne naučiš testove i mogu reći da je prava stvar, ovo govorim stoga što je meni pomogla utoliko što nikako nisam učila testove kod kuće, samo na tim predavanjima.
Nakon što položiš testove, ideš na predavanje za prvu pomoć koje traje 2 dana, nakon toga se polaže prva pomoć, i tek nakon toga se pristupa obuci. Obuka traje nešto više od 30 školskih časova.
Dobra osobina novog sistema je ta da prilikom samog polaganja vožnje sa tobom u autu bude instruktor i član komisije (ing. saobraćaja). Ne može te vozati po cijelom gradu gdje mu se prohtije, nego postoji 6 ruta, od kojih dobiješ jednu na polaganju (onu koju izvučeš).![]()
Eto, ukratko o novom sistemu,
sretno!
Ništa se nije promjenilo od 2007. godine, kada je na snagu stupio sada važeći pravilnik o polaganju vozačkog ispita, a zasigurno se uskoro neće ni mjenjati.ismir123 wrote:Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio. Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz
Samo da odreagujem na ovo, dakle, iako ima ispitivača koji su "ing. saobraćaja", nije nužno da su svi tog obrazovanja, naime, ispitivač može biti svako sa završenom bilo kojom srednjom školom, pod uslovom da je 6 godina radio kao instruktor vožnje te da je položio ispit za licencu ispitivača iz upravljanja motornim vozilom.sarajevo_84 wrote: i član komisije (ing. saobraćaja)
ismir123 wrote:sarajevo_84 wrote:Taj sistem je već odavno na snazi (ja sam položila 2008. godine i mislim da sam bila prva grupa polaznika po tom sistemu), naime, skuplje jeste, mene je vozačka "došla" cca. 1400 KM (položila sam iz drugog puta).ismir123 wrote:Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio. Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz
![]()
Postoji ta "škola" na koju si obavezan sve dok ne naučiš testove i mogu reći da je prava stvar, ovo govorim stoga što je meni pomogla utoliko što nikako nisam učila testove kod kuće, samo na tim predavanjima.
Nakon što položiš testove, ideš na predavanje za prvu pomoć koje traje 2 dana, nakon toga se polaže prva pomoć, i tek nakon toga se pristupa obuci. Obuka traje nešto više od 30 školskih časova.
Dobra osobina novog sistema je ta da prilikom samog polaganja vožnje sa tobom u autu bude instruktor i član komisije (ing. saobraćaja). Ne može te vozati po cijelom gradu gdje mu se prohtije, nego postoji 6 ruta, od kojih dobiješ jednu na polaganju (onu koju izvučeš).![]()
Eto, ukratko o novom sistemu,
sretno!
Hvala vam brzom odgovoru![]()
Da li su ti casovi vikendom ili ?
mahir985 wrote:Ja sam polagao u ART-u a Sudo mi je bio instruktor. Imam samo rijeci pohvale extra su i dobro te nauce, eto ako se odlucis za ART maksuz mi poselami Suada od Mahira.
Consigliere wrote:Ja sam polagala vozacki nedavno i tvrdim da ce ti bez stele jako tesko biti. Osobno sam dozivjela da mi se intruktor nakon voznje necka da li da me pusti, kad je shvatio da mu necu ponuditi onih cuvenih 200 km ( toliko je cijena ) oborio meja sam imala mladog intruktora, istina puno je smireniji, nije se derao na mene ili slicno, ali ne zna nijednog ispitivaca i nema veza apsolutno nikakvih. Kod starijih je pak obratno. Pa izaberi
pozz ja sam upoznata sa tim dosta,Tvoj instruktor je možda u tom trenutku trebao reći koju "pozitivnu "konstataciju ,kad se taj nečka( komisija se nećka a ne instruktor) a ja koliko znam i kod starijih se pada itekako(znam to sigurno),a to 200 km nekad bilo ,ne može se to u startu dogovoriti i ćao ,to je prošlo ,može ponavljam se nabaciti malo "argumenata" što se hoće reći i da je instruktor saglasan da je dobro odvozano .To je tako bar u Sarajevu za druge gradove koliko se čuje nije.Consigliere wrote:Ja sam polagala vozacki nedavno i tvrdim da ce ti bez stele jako tesko biti. Osobno sam dozivjela da mi se intruktor nakon voznje necka da li da me pusti, kad je shvatio da mu necu ponuditi onih cuvenih 200 km ( toliko je cijena ) oborio meja sam imala mladog intruktora, istina puno je smireniji, nije se derao na mene ili slicno, ali ne zna nijednog ispitivaca i nema veza apsolutno nikakvih. Kod starijih je pak obratno. Pa izaberi