Instruktori voznje u sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

NEOPLAN

#26 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by NEOPLAN »

Nema vala boljih i zanimljivijih ljudi od "Coach"-a, Mensur, Mevlida, Emina... Za desetku...
Dobra skola, dobra auta, a zastitni znak cokolada "Volim te" :D

Sve preporuke za obuku kod njih.
inSighT
Vozim: na guranje

#27 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by inSighT »

NEOPLAN wrote:Nema vala boljih i zanimljivijih ljudi od "Coach"-a, Mensur, Mevlida, Emina... Za desetku...
Dobra skola, dobra auta, a zastitni znak cokolada "Volim te" :D

Sve preporuke za obuku kod njih.
Potpis! Memsur je legenda, a dovoljan pokazatelj o kakvoj se ljudskoj veličini radi jeste što kod njega masovno prelaze oni koji bivaju "otjerani" od drugih instruktora nakon nekoliko uzastopno ne položenih vožnji! Svaka preporuka! :thumbup:
midan19

#28 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by midan19 »

:evil:
no_fear

#29 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by no_fear »

mahir985

#30 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by mahir985 »

Ja sam polagao u ART-u a Sudo mi je bio instruktor. Imam samo rijeci pohvale extra su i dobro te nauce, eto ako se odlucis za ART maksuz mi poselami Suada od Mahira.
Maja_82

#31 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by Maja_82 »

Ja sam polagala u autoškoli "Ajla" na Marijin DVoru,extra osoblje,puno razumjevanja i ljudi koji Vas nauce svemu vezano za saobracaj, i nauce vas da vozite...polozilaod prve i svima bi ih preporucila,instrktori raja :)
Hemera

#32 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by Hemera »

o reklamice ne poznadoh te odma...
respo

#33 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by respo »

ima auto skola na malti caffe du brasil se zove fenomenalni su
svi super tamo u uredu a o intruktorima samo rijeci hvale
posebno za jednog koji se zove spore nauci te svemu
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#34 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by de facto. »

nidokralj wrote:Mogu samo da preporucim Mustafu i Muamera Divjana iz AŠ Selector.Otac i sin, odlicno objasne,smireno,sve i jednu caku su mi objasnili,proso iz prve bez problema.Jos su moja dva jarana isto tako polozili par dana prije mene kod njega.I oni iz prve,bez ikakve stele...broj telefona: 061 135 133 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
I moje preporuke idu čika Mustafi i Muameru.Pamtit ćeš ih sigurno dugo,dugo! :) Prava raja :wink:
Nabucco

#35 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by Nabucco »

Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio :-? . Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz 8-)
sarajevo_84

#36 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by sarajevo_84 »

ismir123 wrote:Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio :-? . Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz 8-)
Taj sistem je već odavno na snazi (ja sam položila 2008. godine i mislim da sam bila prva grupa polaznika po tom sistemu), naime, skuplje jeste, mene je vozačka "došla" cca. 1400 KM (položila sam iz drugog puta). :-)

Postoji ta "škola" na koju si obavezan sve dok ne naučiš testove i mogu reći da je prava stvar, ovo govorim stoga što je meni pomogla utoliko što nikako nisam učila testove kod kuće, samo na tim predavanjima.

Nakon što položiš testove, ideš na predavanje za prvu pomoć koje traje 2 dana, nakon toga se polaže prva pomoć, i tek nakon toga se pristupa obuci. Obuka traje nešto više od 30 školskih časova.

Dobra osobina novog sistema je ta da prilikom samog polaganja vožnje sa tobom u autu bude instruktor i član komisije (ing. saobraćaja). Ne može te vozati po cijelom gradu gdje mu se prohtije, nego postoji 6 ruta, od kojih dobiješ jednu na polaganju (onu koju izvučeš). ;-)

Eto, ukratko o novom sistemu,
sretno!
Nabucco

#37 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by Nabucco »

sarajevo_84 wrote:
ismir123 wrote:Pozdrav, pretraživao sam teme ali nisam našao potreban odgovor (moža nisam dovoljno tražio :-? . Uglavnom, nacuo sam nešto da ce sada biti promjenjen sistem polaganja (ako vec i nije). Cuo sam da ce polaganje trajati nesto vise od 6 mjeseci(kao neka skola). Te naravno ako se to desilo da li su se promjenile cijene i koliko one sada kostaju ? Pozz 8-)
Taj sistem je već odavno na snazi (ja sam položila 2008. godine i mislim da sam bila prva grupa polaznika po tom sistemu), naime, skuplje jeste, mene je vozačka "došla" cca. 1400 KM (položila sam iz drugog puta). :-)

Postoji ta "škola" na koju si obavezan sve dok ne naučiš testove i mogu reći da je prava stvar, ovo govorim stoga što je meni pomogla utoliko što nikako nisam učila testove kod kuće, samo na tim predavanjima.

Nakon što položiš testove, ideš na predavanje za prvu pomoć koje traje 2 dana, nakon toga se polaže prva pomoć, i tek nakon toga se pristupa obuci. Obuka traje nešto više od 30 školskih časova.

Dobra osobina novog sistema je ta da prilikom samog polaganja vožnje sa tobom u autu bude instruktor i član komisije (ing. saobraćaja). Ne može te vozati po cijelom gradu gdje mu se prohtije, nego postoji 6 ruta, od kojih dobiješ jednu na polaganju (onu koju izvučeš). ;-)

sretno!

Hvala vam brzom odgovoru :)

Da li su ti casovi vikendom ili ?
dakine

#38 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by dakine »

Ja bih preporucio auto skolu 92, ja kad sam polagao bili su sasvim ok, instruktor/vlasnik, raja, sali se, smiren, fino objasnjavao meni bas u lijepom sjecanju ostao :)
daxon

#39 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by daxon »

Ništa se nije promjenilo od 2007. godine, kada je na snagu stupio sada važeći pravilnik o polaganju vozačkog ispita, a zasigurno se uskoro neće ni mjenjati.
Tada 2007. godine, što se tiče kandidata, suštinski se izmjenio samo završni ispit iz upravljanja motornim vozilom i cijena nastave (obuke). Naime, ukinut je poligon i radnje na poligonu, dakle, odrađuje se samo gradska vožnja, dalje; za razliku od prije, instruktor je sada prisutan na ispitu pored kandidata, u vozilu nisu dvojica ispitivača već samo jedan, kandidat izvlači jednu od 5 ponuđenih ruta - putanja, a ispitivač je dužan da ga vodi isključivo trasom izvučene putanje. Također, tada 2007. godine, došlo je i do promjene cijene nastave, koja se od tada pa sve do danas nije mijenjala, naime, tada je nadležno ministarstvo odredilo najnižu cijenu časa praktične nastave koja je iznosila 20 KM, odnosno, najnižu cijenu časa teorijske nastave koja je iznosila 5 KM, a poskupili su i polaganje prve pomoći koje iznosi 83 KM.

Što se tiče trajanja samog prosesa polaganja vozačkog ispita i održavanja nastave, tu nije bilo nikakvih bitnijh promjena, dakle, kandidat ukoliko je spreman, može se prijaviti na polaganje teorijskog dijela i nakon 14 dana od dana upisa u AŠ. Praktična nastava (obuka), u idealnim uslovima, dan za danom po 2 časa, može se odraditi za minimalno 18 dana i to je to. Realno, postupak polaganja vozačkog ispita od početka do kraja, najčešće traje oko 2 mjeseca.
sarajevo_84 wrote: i član komisije (ing. saobraćaja)
Samo da odreagujem na ovo, dakle, iako ima ispitivača koji su "ing. saobraćaja", nije nužno da su svi tog obrazovanja, naime, ispitivač može biti svako sa završenom bilo kojom srednjom školom, pod uslovom da je 6 godina radio kao instruktor vožnje te da je položio ispit za licencu ispitivača iz upravljanja motornim vozilom.
sarajevo_84

#40 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by sarajevo_84 »

ismir123 wrote:
sarajevo_84 wrote:

sretno!

Hvala vam brzom odgovoru :)

Da li su ti casovi vikendom ili ?

Časovi su 2 ili 3 puta sedmično (radni dani su u pitanju)... al u poslijepodnevnim satima (oko 18 h ako se dobro sjećam). ;)
Consigliere

#41 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by Consigliere »

Ja sam polagala vozacki nedavno i tvrdim da ce ti bez stele jako tesko biti. Osobno sam dozivjela da mi se intruktor nakon voznje necka da li da me pusti, kad je shvatio da mu necu ponuditi onih cuvenih 200 km ( toliko je cijena ) oborio me ;) ja sam imala mladog intruktora, istina puno je smireniji, nije se derao na mene ili slicno, ali ne zna nijednog ispitivaca i nema veza apsolutno nikakvih. Kod starijih je pak obratno. Pa izaberi :D
1korisnik

#42 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by 1korisnik »

Ja evo sad polazem, tj. sad mi je voznja, preporucio bih AS Trave-L-Trans, Ilidza. Instruktor je ljudina, ne dere se, nema stele - sto je napomenuo. Velika prolaznost, ali vidjecemo jos.
Trenutno voznja po gradu, polazak pod rucnom, parkiranje unazad na parkinzima, joooj definitivno najgori dio obuke. Golf 5.
Eh da isli smo i do tunela Ivan, cisto da savladamo brzine i drzanja se u svojoj traci. Ici cemo valjda opet. I jos da napomenem, instruktor dodje po tebe i vrati te nazad kuci, tj.sam se dovezes.
matsuda

#43 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by matsuda »

mahir985 wrote:Ja sam polagao u ART-u a Sudo mi je bio instruktor. Imam samo rijeci pohvale extra su i dobro te nauce, eto ako se odlucis za ART maksuz mi poselami Suada od Mahira.

Samo da potvrdim jako pozitivna iskustva, najvise sam zahvalan zato sto me je naucio kako se ponsati u sarajevskom saobracaju pa nisam imao problema kada sam sam izasao na cestu. Ako se odlucis za Sudu, maksuz ga poselami od onog momka sa dacijom, znat ce on o kome se radi :)
selma 83

#44 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by selma 83 »

Consigliere wrote:Ja sam polagala vozacki nedavno i tvrdim da ce ti bez stele jako tesko biti. Osobno sam dozivjela da mi se intruktor nakon voznje necka da li da me pusti, kad je shvatio da mu necu ponuditi onih cuvenih 200 km ( toliko je cijena ) oborio me ;) ja sam imala mladog intruktora, istina puno je smireniji, nije se derao na mene ili slicno, ali ne zna nijednog ispitivaca i nema veza apsolutno nikakvih. Kod starijih je pak obratno. Pa izaberi :D
Consigliere wrote:Ja sam polagala vozacki nedavno i tvrdim da ce ti bez stele jako tesko biti. Osobno sam dozivjela da mi se intruktor nakon voznje necka da li da me pusti, kad je shvatio da mu necu ponuditi onih cuvenih 200 km ( toliko je cijena ) oborio me ;) ja sam imala mladog intruktora, istina puno je smireniji, nije se derao na mene ili slicno, ali ne zna nijednog ispitivaca i nema veza apsolutno nikakvih. Kod starijih je pak obratno. Pa izaberi :D
pozz ja sam upoznata sa tim dosta,Tvoj instruktor je možda u tom trenutku trebao reći koju "pozitivnu "konstataciju ,kad se taj nečka( komisija se nećka a ne instruktor) a ja koliko znam i kod starijih se pada itekako(znam to sigurno),a to 200 km nekad bilo ,ne može se to u startu dogovoriti i ćao ,to je prošlo ,može ponavljam se nabaciti malo "argumenata" što se hoće reći i da je instruktor saglasan da je dobro odvozano .To je tako bar u Sarajevu za druge gradove koliko se čuje nije. :-D haj pozz
hakazvaka

#45 Re: Instruktori voznje u sarajevu

Post by hakazvaka »

Sve moguce preporuke za instruktora Samir Avdibašić (+387 62527944), Maxline.

Iako za taj Maxline kruze svakakve price, ja sa skolom nisam imao skoro nikakvog kontakta, sve je islo preko instruktora koji je meni bio odlican... Stvarno me naucio svemu sto mi je trebalo da polozim vozacki bez stele :D Bilo mi je sjajno kako koristi neke primjere da me nauci teoretskim stvarima, koje sam odmah zapamtio :)

Osim njega, 2 prijatelja su imala sjajno iskustvo sa Muharemom Šalakom, iz eurogolf ili tako nesto? Znam da su bili prezadovoljni, kao i ja :-D
Post Reply