Tetovaže
- CASUALE
#26 Re: Tetovaže
sve lafo neki vjernici a po 2-3 tetovaze.
-
Zvoncica123
#27 Re: Tetovaže
Oduvijek sam htjela leptirica, sad ga imam sa jos nekim detaljima 
Zelim jos jednu, jos dvije.
Razmisljam nekoj na ovom mjest
Zelim jos jednu, jos dvije.
Razmisljam nekoj na ovom mjest

- alcho
#28 Re: Tetovaže
Gorili ili ne gorili, meni su tetovaze gadne...ako vidim na djevojci tetovazu 
- Don Zivconi
#30 Re: Tetovaže
Jest dlakava trebadječak sa šibicama wrote:
- agnostic_front
#31 Re: Tetovaže
ja zaista ne vidim smisao tetovaza, niti njihovu funkciju, niti bilo sta.
ja sam vise za pojest' i popit' sta.
Last edited by agnostic_front on 05/01/2012 13:49, edited 1 time in total.
-
nihil_
#33 Re: Tetovaže
agnostic_front wrote:ja zaista ne vidim smisao tetovaza, niti njihovu funkciju, niti bilo sta.

- agnostic_front
#34 Re: Tetovaže
evo recimo, smisao te tvoje slike je da mene ismije, ali ja opet ne razumijem smisao tetovaže.nihil_ wrote:agnostic_front wrote:ja zaista ne vidim smisao tetovaza, niti njihovu funkciju, niti bilo sta.
To što ja to ne razumijem, ne znači da osuđujem nekoga ko voli imati tetovažu, i ne znači da se ti odmah moraš osjećati prozvanim. 'Mjesto što si tu sliku stavio, bolje da si mi u par rečenica objasnio zašto služe tetovaže. Jasno mi je šta predstavljaju kod raznih plemena i šta su predstavljale kod naroda koji su živjeli nekada davno, ali sada, ne razumijem.
Last edited by agnostic_front on 05/01/2012 18:21, edited 1 time in total.
-
nihil_
#35 Re: Tetovaže
Daj ba reci da se salis?agnostic_front wrote:evo recimo, smisao te tvoje slike je da mene ismije, ali ja opet ne razumijem smisao tetovaže.nihil_ wrote:agnostic_front wrote:ja zaista ne vidim smisao tetovaza, niti njihovu funkciju, niti bilo sta.
Jesi li ikad razmislio o tome il samo lupas?
Neko ih stavlja zato ih voli i zeli da se ukrasi i zato jer lijepo izgledaju, neko ih stavlja zato sto hoce da sacuva uspomenu na nekoga ili nesto, neko ih stavlja zato jer je to dio neke tradicije i kulture sredine kojoj pripada (npr neka plemena), neko ih stavlja da bi pokazao da pripada nekoj grupi( tetovirani pripadnici bandi)... itd itd moze se za svaku tetovazu naci poseban smisao.
Uglavnom upalis mozdane vijugice malo...
- agnostic_front
#36 Re: Tetovaže
Eh eto u međuvremenu sam editovao post.
Drugo su plemena, oni su iz potpuno drugih razloga to koristili.
Ako pripadaš nečemu ili nešto voliš, to pokazuješ djelima valjda, a ne tetovažama.
Imam isto mišljenje i o pirsinzima.
I nema potrebe da budeš tako ciničan, razmišljam o tome, kako da ne razmišljam. Ponavljam ti, tetoviraj se ako hoćeš i cijelu facu istetoviraj, tvoj život, samo kažem da ja ne vidim nikakvog smisla u tetovaži, ni pirsingu.
Ako pripadaš nečemu ili nešto voliš, to pokazuješ djelima valjda, a ne tetovažama.
I nema potrebe da budeš tako ciničan, razmišljam o tome, kako da ne razmišljam. Ponavljam ti, tetoviraj se ako hoćeš i cijelu facu istetoviraj, tvoj život, samo kažem da ja ne vidim nikakvog smisla u tetovaži, ni pirsingu.
- Ma.Le.Na
#37 Re: Tetovaže
joj ima fantasticna slika tatoo artista....radi tetovazu nekom nabildanom frajeru...jednorog mescini...al sega..
joj moram je naci
joj moram je naci
- Ma.Le.Na
#38 Re: Tetovaže
Not My Idea wrote:Ma.Le.Na wrote:ja , kad bi smjela, bi se istetovirala na par mjesta
sve male sitne..meni bitne..tetovaze
na zapescima svake ruke - tamo gdje je koza najtanja i najbliza venama![]()
.
na clanku..
iza uha
nisko nisko na stomaku![]()
![]()
jesam to ja tamo?
![]()
-
nihil_
#39 Re: Tetovaže
agnostic_front wrote:Eh eto u međuvremenu sam editovao post.
Objasnio sam ti, ljudima se to uglavnom svidja, oznacava nesto vezano za njihovo osobnost ili se jednostavno ljudi ukrasavaju ili, ponovit cu, to oznacava neku njihovu uspomenu. Ako malo se potrudis pa razmislis vidjet ces da su tetovaze uglavnom jako bitne i intimne stvari.
Pokazivanje djelima nema apsolutno nikakve veze s tetovazama i ne kontam uopste sta si mislio s tim.
- Ma.Le.Na
#40 Re: Tetovaže

nasla
- agnostic_front
#41 Re: Tetovaže
Dajem ruku da barem 80% ljudi to radi samo zbog prve riječi ove teme, a to je pomodarstvo.
Ali hajde, ja sam jednostavno drugi mentalni sklo što se "ukrašavanja" tijela tiče (to je meni skrnavljenje tijela).
Ali hajde, ja sam jednostavno drugi mentalni sklo što se "ukrašavanja" tijela tiče (to je meni skrnavljenje tijela).
-
nihil_
#42 Re: Tetovaže
agnostic_front wrote:Dajem ruku da barem 80% ljudi to radi samo zbog prve riječi ove teme, a to je pomodarstvo.
Da, ima ljudi koji to rade i zbog pomodarstva ali to je njihovo tijelo, njihov hram, mogu raditi sta hoce.
Sto se tice skrnjavljenja tijela to je malo onako fleksibilan pojam, za nekoga je i pivski stomak skrnavljenje, neodrezani nokti npr. Ne postoji neko pravilo kako treba tijelo da izgleda a tetovaze postoje cini mi se koliko i covjek.
- bez_ideje
#43 Re: Tetovaže
Sto je tebi skrnavljenje tijela.......nekom je jazuk neiskoristenog prostora 

ovo mi je jedna od boljih "ukrasno-beznacajnih" tetovaza

ovo mi je jedna od boljih "ukrasno-beznacajnih" tetovaza
- agnostic_front
#44 Re: Tetovaže
Naravnobez_ideje wrote:Sto je tebi skrnavljenje tijela.......nekom je jazuk neiskoristenog prostora
Apsolutno, ne bi valjalo da svi volimo tetovaze, a ne bi valjalo ni ih svi ne volimonihil_ wrote:Da, ima ljudi koji to rade i zbog pomodarstva ali to je njihovo tijelo, njihov hram, mogu raditi sta hoce.
Sto se tice skrnjavljenja tijela to je malo onako fleksibilan pojam, za nekoga je i pivski stomak skrnavljenje, neodrezani nokti npr. Ne postoji neko pravilo kako treba tijelo da izgleda a tetovaze postoje cini mi se koliko i covjek.
Zivjela demokratija i ljudska prava
- pirmin
- alica.k
- defeated
#47 Re: Tetovaže
Ja recimo nebi nikad uradio tetovazu, jer vremenom izblijedi a i covjek nije vjecito mlad pa da to na nesto lici stalno..
Zovnes jarana na more kaze ne mogu se skidat stare mi tetovaze ahahahahaha
- despina
#48 Re: Tetovaže
defeated wrote:Ja recimo nebi nikad uradio tetovazu, jer vremenom izblijedi a i covjek nije vjecito mlad pa da to na nesto lici stalno..
naravno da čovjek nije vječno mlad, samim tim, sa i bez tetovaže nećeš u poznim godinama na nešto ličiti
meni je tetovaža ukras, uspomena na određeni period života, značenje koje sam joj ja odredila.... ta tetovaža će stariti kao što i ja starim, ako mi za par godina koža bude visila, neka visi sa tetovažom
- Obskurni
#49 Re: Tetovaže
Ja kad bih radio uradio bih sleeve tetovažu. Baš preko cijele ruke

Nešto slicno, važno da ima boja

Nešto slicno, važno da ima boja
- despina
#50 Re: Tetovaže
kradeš mi ideju

ova ženska (Kandy) je meni

ova ženska (Kandy) je meni