Poskupljenje cigareta

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

HaHaHa2

#26 Re: Poskupljenje cigatera

Post by HaHaHa2 »

nihil_ wrote:
zateznistub wrote:
nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.
Duhan ka se osusi onda je to nenadjebivo iskustvo i to je razlog zbog kojeg sam to prestao koristiti.

@mrlja,
supruga mi radi dole,ali ne smiju kupovati, tako da moze samo za moje potrebe, sorry.
ko da ima neka kutija za cuvanje duhana, ovlazivac, a vidjo sam da ljudi stavljaju vlaznu spuzvu iili koru od jabuke u kutiju i da i to fercera.
stavite list kupusa na duhan i uvijek ce imati vlaznost ;)
slobodni armirach

#27 Re: Poskupljenje cigareta

Post by slobodni armirach »

zateznistub wrote:Glede poskupljenja!
Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao :D
Ja za sada ne mislim prestajati jer placam Winston 1.5 KM pa mi se jos uvijek isplati.
jock ja,
ne prestaje se radi para :D
tazmaniaBAN4

#28 Re: Poskupljenje cigareta

Post by tazmaniaBAN4 »

nemojte brkati cijene "nasih cigara" i cigara u drugim drzavama, razlika nije sam ou cijeni vec i u kvalitetu, ja kad kupim u nekoj grugoj drzavi cigare koje pusim ovde osjeti se razlika u kvalitetu!
Colonel

#29 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Colonel »

tazmaniaBAN4 wrote:nemojte brkati cijene "nasih cigara" i cigara u drugim drzavama, razlika nije sam ou cijeni vec i u kvalitetu, ja kad kupim u nekoj grugoj drzavi cigare koje pusim ovde osjeti se razlika u kvalitetu!
:thumbup:
Marlboro je ogromna razlika, ostale nisam bas probavao osim lucky strike koji je onako tu i tam.
zateznistub

#30 Re: Poskupljenje cigareta

Post by zateznistub »

tazmaniaBAN4 wrote:nemojte brkati cijene "nasih cigara" i cigara u drugim drzavama, razlika nije sam ou cijeni vec i u kvalitetu, ja kad kupim u nekoj grugoj drzavi cigare koje pusim ovde osjeti se razlika u kvalitetu!
Nemoj brkati brand koji je npr. proizveden u njemackoj i isti taj koji je proizveden u nekoj drugoj drzavi.
Sastav duhana nije isti. Naravno, sastav duhana je drugaciji po odobrenju krovne firme.
ushtap

#31 Re: Poskupljenje cigareta

Post by ushtap »

Mi duhandjije smo sada najugrozenija kategorija.
OxyDo

#32 Re: Poskupljenje cigareta

Post by OxyDo »

Ma je*o cigare, da hoce bit' 10KM kutija da mi ne padne na pamet da ih kupim. Ovo je jos premalo, samo je*e situaciju sto te sad kutija cigara i kafa izadju skoro 5KM. :-)

Sto se tice ovog duhana za motanje cigara, zna li neko koji je to "najpopularniji" duhan i dje se more 'zbavit? :D
sorei

#33 Re: Poskupljenje cigareta

Post by sorei »

OxyDo wrote:Ma je*o cigare, da hoce bit' 10KM kutija da mi ne padne na pamet da ih kupim. Ovo je jos premalo, samo je*e situaciju sto te sad kutija cigara i kafa izadju skoro 5KM. :-)

Sto se tice ovog duhana za motanje cigara, zna li neko koji je to "najpopularniji" duhan i dje se more 'zbavit? :D
+1

a duhan mi se ne sviđa, brzo izgori :roll:
potočanka

#34 Re: Poskupljenje cigareta

Post by potočanka »

jel pomislim da prestanem po dvije pripalim :-? :D
smurf

#35 Re: Poskupljenje cigareta

Post by smurf »

Pa bila je kutija obicne Drine cener i to daaaaavno, davno i je l' neko od nas prestao pusiti? Nije. Nije bilo hljeba al' se za cigare' vazda nalazilo para. Smanjivali smo kada ih nismo imali al' ha je bila kutija u steku nije se gasilo. Ne mogu oni poskupiti koliko mi mozemo "izroviti" para za ovaj porok :D
Better Man

#36 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Better Man »

Poskupljenje je smijesno! Poskupljenje cigareta je trebalo biti minimalno duplo! Sve dok cijena najeftinijih cigareta ne bude 10 KM nece se ljudi okaniti pusenja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Velkoski »

+-20 feninga, nije frka :mrgreen:
Urban B.

#38 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Urban B. »

Prestanem pusit svaki put kad se navecer dobro zacugam i pretjeram i sa cigarama,al kad prodju prva 3-4 sata nakon budjenja zelja za cigarom raste :D
drina light 2,80 nije problem :D
truhlo

#39 Re: Poskupljenje cigareta

Post by truhlo »

smurf wrote:Pa bila je kutija obicne Drine cener i to daaaaavno, davno i je l' neko od nas prestao pusiti? Nije. Nije bilo hljeba al' se za cigare' vazda nalazilo para. Smanjivali smo kada ih nismo imali al' ha je bila kutija u steku nije se gasilo. Ne mogu oni poskupiti koliko mi mozemo "izroviti" para za ovaj porok :D
Tacno tako davali smo mnogo vise nekada za tu hebenu kutiju.Znao sam svu humanitarnu pomoc zamjeniti za cigare i hodat gladan al se imalo zapalit.Nikad necu prestat pusit pa ni zbog 30 feninga u miru :-D Samo su se zajebali ako misle da ce se kod mene u kuci ponovo kupovati po 4 do 5 kutija bijele drine dnevno.Uveo sam u praksu vec skoro 2 mijesaca da se kupuju 2 kutije a ostalo namirivamo duvanom paramount ili zlatnim dukatom kako kad kojeg ima na trafici :P
slobodni armirach

#40 Re: Poskupljenje cigareta

Post by slobodni armirach »

ushtap wrote:Mi duhandjije smo sada najugrozenija kategorija.
valja nam trazit neki entitet da se zastitimo od raznoraznih pakaša ministara zdravlja i oni koji to samo glume :D
Dee-Dee_13

#41 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Dee-Dee_13 »

slobodni armirach wrote:
ushtap wrote:Mi duhandjije smo sada najugrozenija kategorija.
valja nam trazit neki entitet da se zastitimo od raznoraznih pakaša ministara zdravlja i oni koji to samo glume :D

Vrijeme je da se zalimo sudu u Strasbourgu :lol: Pušači, ujedinimo se :lol:
mayab

#42 Re: Poskupljenje cigareta

Post by mayab »

Better Man wrote:Poskupljenje je smijesno! Poskupljenje cigareta je trebalo biti minimalno duplo! Sve dok cijena najeftinijih cigareta ne bude 10 KM nece se ljudi okaniti pusenja.
S obzirom da je pusenje bas luksuz, i ja mislim da je ovo poskupljenje smijesno, kao i sadasnje cijene cigareta, mislim da bi mjera bila(trenutno) da najjeftinije pocinju od 5 KM, pa na više
erni3

#43 Re: Poskupljenje cigareta

Post by erni3 »

Zanimljivo je kako skupe cigare uvijek budu najmanje na udaru :D
Prije placao kutiju Marlbora 3.30, sad 3.50 i nije bas neka razlika.
Filter

#44 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Filter »

Image

suti i pusi :mrgreen: :mrgreen:
Ridjobrki

#45 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Ridjobrki »

Ma ovo je genijalno rješenje - dovoljno poskupljenje da državni budžet osjeti priliv sredstava a nedovoljno da ljudi ostave cigare. :wink:

Pušimo za MMF!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Truba »

jes mi drago što nisam ovisnik
malaplavooka

#47 Re: Poskupljenje cigareta

Post by malaplavooka »

Slaba fajda i od ovog poskupljenja..priliv koliki god da je-vazda malo, al hajd....bolje cigarete nego hljeb...
Zovem se Zelena

#48 Re: Poskupljenje cigatera

Post by Zovem se Zelena »

HaHaHa2 wrote:
stavite list kupusa na duhan i uvijek ce imati vlaznost ;)
A može i kora narandže :-D

Ovo poskupljenje mene je natjeralo da prestanem... 4-ti dan bez cigara. Ludim :-) ali gura se nekako!
Not My Idea

#49 Re: Poskupljenje cigareta

Post by Not My Idea »

@zelena

fakat se stresem kad pomislim kako ti je :cry:

zelim ti da uspijes ;-)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#50 Re: Poskupljenje cigareta

Post by I am Happy »

Cijena na igra ulogu 20/30 feninga vise-manje isto ti dodje ( barem svakom pojedinacnom pusacu )..samo sto drzava uzima vise para kada se to sve sabere, a opet to nijednog pusaca to ne interesuje :mrgreen:
Ja sam bar 30 puta dosad pokusavao prestati, ali nakon nekoliko dana opet se vratim na pocetak ( rekord je bio cak 6 mjeseci... i opet kreten zapalim ) :?
Opet se kanim da prestanem, ono po fazonu "Nova godina, novi pocetak" tj. citajuci ovu temu pala je nova odluka :D
Sretno meni, sretno svima koji se odvikavaju od otrova :-)
Post Reply