stavite list kupusa na duhan i uvijek ce imati vlaznostnihil_ wrote:ko da ima neka kutija za cuvanje duhana, ovlazivac, a vidjo sam da ljudi stavljaju vlaznu spuzvu iili koru od jabuke u kutiju i da i to fercera.zateznistub wrote:I to sam probao i nije lose ako mozes nabaviti duhan vrijedan pomena. Ja sam imao probema sa odrzavanjem vlage cak sam probo drzati duhan u frizideru ali kad je to supruga vidila bilo je ziiik.nihil_ wrote:Kad vec ne mozete prestati, sta mislite o duhanu i motanju? Jeftinije je, treba malo truda da se smota pa ce vam to smanjiti i pusenje. Dakle ima prednosti.
Duhan ka se osusi onda je to nenadjebivo iskustvo i to je razlog zbog kojeg sam to prestao koristiti.
@mrlja,
supruga mi radi dole,ali ne smiju kupovati, tako da moze samo za moje potrebe, sorry.
Poskupljenje cigareta
Moderator: anex
- HaHaHa2
#26 Re: Poskupljenje cigatera
- slobodni armirach
#27 Re: Poskupljenje cigareta
jock ja,zateznistub wrote:Glede poskupljenja!
Hoćemo li prestati duhaniti ili nastaviti? Pitam samo one koji puse, ne pušitači-ništa vas nisam pitao![]()
Ja za sada ne mislim prestajati jer placam Winston 1.5 KM pa mi se jos uvijek isplati.
ne prestaje se radi para
- tazmaniaBAN4
#28 Re: Poskupljenje cigareta
nemojte brkati cijene "nasih cigara" i cigara u drugim drzavama, razlika nije sam ou cijeni vec i u kvalitetu, ja kad kupim u nekoj grugoj drzavi cigare koje pusim ovde osjeti se razlika u kvalitetu!
-
Colonel
#29 Re: Poskupljenje cigareta
tazmaniaBAN4 wrote:nemojte brkati cijene "nasih cigara" i cigara u drugim drzavama, razlika nije sam ou cijeni vec i u kvalitetu, ja kad kupim u nekoj grugoj drzavi cigare koje pusim ovde osjeti se razlika u kvalitetu!
Marlboro je ogromna razlika, ostale nisam bas probavao osim lucky strike koji je onako tu i tam.
- zateznistub
#30 Re: Poskupljenje cigareta
Nemoj brkati brand koji je npr. proizveden u njemackoj i isti taj koji je proizveden u nekoj drugoj drzavi.tazmaniaBAN4 wrote:nemojte brkati cijene "nasih cigara" i cigara u drugim drzavama, razlika nije sam ou cijeni vec i u kvalitetu, ja kad kupim u nekoj grugoj drzavi cigare koje pusim ovde osjeti se razlika u kvalitetu!
Sastav duhana nije isti. Naravno, sastav duhana je drugaciji po odobrenju krovne firme.
-
ushtap
#31 Re: Poskupljenje cigareta
Mi duhandjije smo sada najugrozenija kategorija.
- OxyDo
#32 Re: Poskupljenje cigareta
Ma je*o cigare, da hoce bit' 10KM kutija da mi ne padne na pamet da ih kupim. Ovo je jos premalo, samo je*e situaciju sto te sad kutija cigara i kafa izadju skoro 5KM. 
Sto se tice ovog duhana za motanje cigara, zna li neko koji je to "najpopularniji" duhan i dje se more 'zbavit?
Sto se tice ovog duhana za motanje cigara, zna li neko koji je to "najpopularniji" duhan i dje se more 'zbavit?
-
sorei
#33 Re: Poskupljenje cigareta
+1OxyDo wrote:Ma je*o cigare, da hoce bit' 10KM kutija da mi ne padne na pamet da ih kupim. Ovo je jos premalo, samo je*e situaciju sto te sad kutija cigara i kafa izadju skoro 5KM.
a duhan mi se ne sviđa, brzo izgori
- potočanka
#34 Re: Poskupljenje cigareta
jel pomislim da prestanem po dvije pripalim

- smurf
#35 Re: Poskupljenje cigareta
Pa bila je kutija obicne Drine cener i to daaaaavno, davno i je l' neko od nas prestao pusiti? Nije. Nije bilo hljeba al' se za cigare' vazda nalazilo para. Smanjivali smo kada ih nismo imali al' ha je bila kutija u steku nije se gasilo. Ne mogu oni poskupiti koliko mi mozemo "izroviti" para za ovaj porok 
- Better Man
#36 Re: Poskupljenje cigareta
Poskupljenje je smijesno! Poskupljenje cigareta je trebalo biti minimalno duplo! Sve dok cijena najeftinijih cigareta ne bude 10 KM nece se ljudi okaniti pusenja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37 Re: Poskupljenje cigareta
+-20 feninga, nije frka 
- Urban B.
#38 Re: Poskupljenje cigareta
Prestanem pusit svaki put kad se navecer dobro zacugam i pretjeram i sa cigarama,al kad prodju prva 3-4 sata nakon budjenja zelja za cigarom raste
drina light 2,80 nije problem
drina light 2,80 nije problem
-
truhlo
#39 Re: Poskupljenje cigareta
Tacno tako davali smo mnogo vise nekada za tu hebenu kutiju.Znao sam svu humanitarnu pomoc zamjeniti za cigare i hodat gladan al se imalo zapalit.Nikad necu prestat pusit pa ni zbog 30 feninga u mirusmurf wrote:Pa bila je kutija obicne Drine cener i to daaaaavno, davno i je l' neko od nas prestao pusiti? Nije. Nije bilo hljeba al' se za cigare' vazda nalazilo para. Smanjivali smo kada ih nismo imali al' ha je bila kutija u steku nije se gasilo. Ne mogu oni poskupiti koliko mi mozemo "izroviti" para za ovaj porok
- slobodni armirach
#40 Re: Poskupljenje cigareta
valja nam trazit neki entitet da se zastitimo od raznoraznih pakaša ministara zdravlja i oni koji to samo glumeushtap wrote:Mi duhandjije smo sada najugrozenija kategorija.
-
Dee-Dee_13
#41 Re: Poskupljenje cigareta
slobodni armirach wrote:valja nam trazit neki entitet da se zastitimo od raznoraznih pakaša ministara zdravlja i oni koji to samo glumeushtap wrote:Mi duhandjije smo sada najugrozenija kategorija.
Vrijeme je da se zalimo sudu u Strasbourgu
- mayab
#42 Re: Poskupljenje cigareta
S obzirom da je pusenje bas luksuz, i ja mislim da je ovo poskupljenje smijesno, kao i sadasnje cijene cigareta, mislim da bi mjera bila(trenutno) da najjeftinije pocinju od 5 KM, pa na višeBetter Man wrote:Poskupljenje je smijesno! Poskupljenje cigareta je trebalo biti minimalno duplo! Sve dok cijena najeftinijih cigareta ne bude 10 KM nece se ljudi okaniti pusenja.
- erni3
#43 Re: Poskupljenje cigareta
Zanimljivo je kako skupe cigare uvijek budu najmanje na udaru
Prije placao kutiju Marlbora 3.30, sad 3.50 i nije bas neka razlika.
Prije placao kutiju Marlbora 3.30, sad 3.50 i nije bas neka razlika.
- Filter
#44 Re: Poskupljenje cigareta

suti i pusi
- Ridjobrki
#45 Re: Poskupljenje cigareta
Ma ovo je genijalno rješenje - dovoljno poskupljenje da državni budžet osjeti priliv sredstava a nedovoljno da ljudi ostave cigare.
Pušimo za MMF!
Pušimo za MMF!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46 Re: Poskupljenje cigareta
jes mi drago što nisam ovisnik
- malaplavooka
#47 Re: Poskupljenje cigareta
Slaba fajda i od ovog poskupljenja..priliv koliki god da je-vazda malo, al hajd....bolje cigarete nego hljeb...
- Zovem se Zelena
#48 Re: Poskupljenje cigatera
A može i kora narandžeHaHaHa2 wrote:
stavite list kupusa na duhan i uvijek ce imati vlaznost
Ovo poskupljenje mene je natjeralo da prestanem... 4-ti dan bez cigara. Ludim
- Not My Idea
#49 Re: Poskupljenje cigareta
@zelena
fakat se stresem kad pomislim kako ti je
zelim ti da uspijes
fakat se stresem kad pomislim kako ti je
zelim ti da uspijes
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#50 Re: Poskupljenje cigareta
Cijena na igra ulogu 20/30 feninga vise-manje isto ti dodje ( barem svakom pojedinacnom pusacu )..samo sto drzava uzima vise para kada se to sve sabere, a opet to nijednog pusaca to ne interesuje 
Ja sam bar 30 puta dosad pokusavao prestati, ali nakon nekoliko dana opet se vratim na pocetak ( rekord je bio cak 6 mjeseci... i opet kreten zapalim )
Opet se kanim da prestanem, ono po fazonu "Nova godina, novi pocetak" tj. citajuci ovu temu pala je nova odluka
Sretno meni, sretno svima koji se odvikavaju od otrova
Ja sam bar 30 puta dosad pokusavao prestati, ali nakon nekoliko dana opet se vratim na pocetak ( rekord je bio cak 6 mjeseci... i opet kreten zapalim )
Opet se kanim da prestanem, ono po fazonu "Nova godina, novi pocetak" tj. citajuci ovu temu pala je nova odluka
Sretno meni, sretno svima koji se odvikavaju od otrova