Metal uopcenito

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nihil_

#26 Re: Metal uopcenito

Post by nihil_ »

Obskurni wrote:Ma dobro, neupucenih ljudi ima svugdje :D
Evo jedan bend ciji raspad nikad necu prezaliti :(

Strasan bend...Ni ja ga necu prezaliti, sto rece frontemen ISISa, to je thinking man metal :D
duspi

#27 Re: Metal uopcenito

Post by duspi »

može li molba / prijedlog? :)

umjesto embedded videa, da se stavljaju samo linkovi, em što toliko clipova ubi stranicu (i / ili rčaunar na kojem se otvara), em što ja prvi radije samo iksiram tab nego da scrolam u nedogled (a kladim se da nisam jedini :D)

a inače podržavam temu apsolutno, još sam samo treba i da se po žanrovima prebrojavamo :) tema bi također mogla služiti i kao najava metal koncerata / festivala u regionu?
So What!

#28 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

duspi wrote:može li molba / prijedlog? :)

umjesto embedded videa, da se stavljaju samo linkovi, em što toliko clipova ubi stranicu (i / ili rčaunar na kojem se otvara), em što ja prvi radije samo iksiram tab nego da scrolam u nedogled (a kladim se da nisam jedini :D)

a inače podržavam temu apsolutno, još sam samo treba i da se po žanrovima prebrojavamo :) tema bi također mogla služiti i kao najava metal koncerata / festivala u regionu?
Pa kad smo kod toga hoćel bit u skorije vrijeme kakva svirka u nas ili u regionu. Je li ko bio na Thrash festu u ZG?
manki

#29 Re: Metal uopcenito

Post by manki »

Zar se moze reci "uopcenito"?! Zar nije opcenito ili uopsteno?
nihil_

#30 Re: Metal uopcenito

Post by nihil_ »

More ne cjepidlaci :D

Ima Orange Goblin u ZG, zajedno sa Umor-om i I Killed a Fox. Karta sitnica, 11 evrica. Planiram da idem. :D
Obskurni

#31 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Totalno sam zaboravio ovo uvrstiti u najbolja izdanja 2011. :(
So What!

#32 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

CVIKERASH wrote:
So What! wrote:
Obskurni wrote:NIN ni pod razno ne moze u metal, ali baš ni pod razno :D
Priznao ti to ili ne, ali NIN su jedni od začetnika industrial metala, a tako kaže i više metal autoriteta. AKo ne priznaješ Wikipediju kao relativan izvor, Sam Dunn, čovjek koji je obišao cijeli svijet kako bi istražio metal i prikazao ga iz svakog ugla ih svrstava tamo u svom dokumentarcu Metal: A Headbanger's Journey:

Uštopaj na 0:37
Zacetnici industrial metala su bili Ministry sa albumom Land of rape and honey.(izvor Metal Hamer).
OK nećemo se više sporiti oko NIN-a, ako se ne slažete u vezi toga gdje pripada to je vaša stvar. Upravu si i za Minsitry, ali ja nisam rekao da je Reznor začetnik već jedan od začetnika. Rasprava ooko ovog će bezveze produbiti temu u nigdje, a ovako bolje da rapsravljamo o nečemu bitnijem, a NIN neka svrstava svako u žanr koji hoće.
So What!

#33 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

duspi

#34 Re: Metal uopcenito

Post by duspi »

So What! wrote:...

Pa kad smo kod toga hoćel bit u skorije vrijeme kakva svirka u nas ili u regionu. Je li ko bio na Thrash festu u ZG?

od svirki (za koje ja znam) imaš tribute tu maiden za dvije sedmice ( i neki thrash u lukavcu ( - ako nisi na fb / ne možeš vidjeti linkove viči pa ćemo kopirat kraću verziju :)

thrash fest u zagrebu je bio nevjerovatno dobar (a ja lično čak i ne volim previše thrash), ako te zanima detaljnije viči..a planira se abd ići i na ovo:

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6352_n.jpg

:D
So What!

#35 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

duspi wrote:
So What! wrote:...

od svirki (za koje ja znam) imaš tribute tu maiden za dvije sedmice ( i neki thrash u lukavcu ( - ako nisi na fb / ne možeš vidjeti linkove viči pa ćemo kopirat kraću verziju :)

thrash fest u zagrebu je bio nevjerovatno dobar (a ja lično čak i ne volim previše thrash), ako te zanima detaljnije viči..a planira se abd ići i na ovo:

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6352_n.jpg

:D

A čuo sam za te obe svirke kod nas, tribute bend je iz Hrvatske, a imaju ženski vokal. Dok u Lukavcu će bit neka tharsh svirka nak ojoj ćeš učestovat Kuga i Bogamber ja mislim. Zanimljivo da jedan tako malen grada ko što je Lukavac, a tako mnogo metal dešavanja je vezano za njega. Da hoće ponovit SODA Open Air to bi bilo super.

A vidi se da si i dalje aktivan što se tiče svirke, na propuštaš ništa, blago tebi.
Obskurni

#36 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

duspi

#37 Re: Metal uopcenito

Post by duspi »

So What! wrote:
...

A vidi se da si i dalje aktivan što se tiče svirke, na propuštaš ništa, blago tebi.
šta da ti kažem, koliko finansije i slobodni dani dozvole, rintanje tokom sedmice, po potrebi i vikendom, da bih si mogao priuštiti nekoliko slobodnih dana za 2,3 koncerta vani godišnje :) ne ureklo se, a i ti ćeš u mojim godinama, vidjećeš :) (nije da sam ja star, nego si ti mlad :D) savjet: počni štedit za ovo http://brutalassault.cz/en/ :D

što se lukvaca i tuzle tiče, imaju ljudi stvarno izraženu metal scenu, makar to bilo i 30 istih ljudi koji međusobno tvore 20 bendova :D svaka im čast i nek istraju :)
So What!

#38 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

duspi wrote:
So What! wrote:
...

šta da ti kažem, koliko finansije i slobodni dani dozvole, rintanje tokom sedmice, po potrebi i vikendom, da bih si mogao priuštiti nekoliko slobodnih dana za 2,3 koncerta vani godišnje :) ne ureklo se, a i ti ćeš u mojim godinama, vidjećeš :) (nije da sam ja star, nego si ti mlad :D) savjet: počni štedit za ovo http://brutalassault.cz/en/ :D

što se lukvaca i tuzle tiče, imaju ljudi stvarno izraženu metal scenu, makar to bilo i 30 istih ljudi koji međusobno tvore 20 bendova :D svaka im čast i nek istraju :)
Nadam se, pa ćem ovidit za koju godinu, a u Tuzli je prije par godine trebao doći Krisiun i svirati u Palim, ali nešto se iskomplikovalo, to je bila baš šteta, ja ih nikad nisam nešto gotivio, ali u mene komšija što je studiro tad u TZ je rako da zna masu ljudi koji su htjeli ić na taj koncert, ali eto na kraju propade.

A u Tuzli se ni u ratu nije mirovalo kada je metal u pitanju, a evo snimak sa jednog ratnog koncerta (1994) ispred gimnazije Meša Selimović:

Obskurni

#39 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Podere :D
LSD

#40 Re: Metal uopcenito

Post by LSD »

Obskurni wrote:Ma dobro, neupucenih ljudi ima svugdje :D
Evo jedan bend ciji raspad nikad necu prezaliti :(
:thumbup: :thumbup: joj gdje me nadje sa ovim...nikad prežaljeni Isis :(
LSD

#41 Re: Metal uopcenito

Post by LSD »

E što me nafura na Isis...sad se mora to gradivo obnoviti i odvrnuti do kraja...nema mi druge

U medjuvremenu, evo jedna od njihovih sljedbenika

nihil_

#42 Re: Metal uopcenito

Post by nihil_ »

haj evo i od mene nesto u tom sludgy-post folu :D

MyCore

#43 Re: Metal uopcenito

Post by MyCore »

nihil_ wrote:More ne cjepidlaci :D

Ima Orange Goblin u ZG, zajedno sa Umor-om i I Killed a Fox. Karta sitnica, 11 evrica. Planiram da idem. :D
Nego je li auto popunjeno :D
Obskurni

#44 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

@nihil, nisam znao za Daturah, baš su fini :D
Pelican isto tako pofin bend :dance:
A sad da nabacimo jedan bezvremenski klasik, jedan od najboljih metal albuma ikad :D
LSD

#45 Re: Metal uopcenito

Post by LSD »

Evo još jedan klasik od legendarnih švicaraca
Obskurni

#46 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Budem bacio uho na to :D
Evo još malo thinking man metala :D
LSD

#47 Re: Metal uopcenito

Post by LSD »

D.R.I. i ST jesu u pocetku svirali kao klasicni HC bendovi, ali su vremenom mjenjali zvuk i stil...a ovo su svakako pjesme iz njihove crossover faze- tako da mogu uletiti na ovu temu :mrgreen:
So What!

#48 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

Jel k'o gledo D.R.I. u CDA u Srajevu 2004 i ako je bil nam mogao šutnit' kakav snimak il barem sliku ako ima.

A ovo moram objavit, razbija!

nihil_

#49 Re: Metal uopcenito

Post by nihil_ »

MyCore wrote:
nihil_ wrote:More ne cjepidlaci :D

Nego je li auto popunjeno :D
Idemo vlakicem. Cu cu :D
Obskurni

#50 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Jebeno izdanje Blut Aus Norda
Post Reply