Net TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

dowydyenya

#26 Re: Net TV

Post by dowydyenya »

Image
dowydyenya

#27 Re: Net TV

Post by dowydyenya »

Image
dowydyenya

#28 Re: Net TV

Post by dowydyenya »

Image
dowydyenya

#29 Re: Net TV

Post by dowydyenya »

Image
dowydyenya

#30 Re: Net TV

Post by dowydyenya »

Image

I jos mnostvo drugih domacih , filmskih , sportskih , dokumentarnih itd , kljuceve saljem na PP.
neo7

#31 Re: Net TV

Post by neo7 »

je li znas kako izvuci kljuc pa gledati u vlc ?
dowydyenya

#32 Re: Net TV

Post by dowydyenya »

neo7 wrote:je li znas kako izvuci kljuc pa gledati u vlc ?

ne znam drug ali preko ovog ide ko halva znaci trebas prvo skinuti player sa ovog linka:
http://www.nettvplus.com/pc_player.html

Image

a onda kljuc ide
anonimnaosoba

#33 Re: Net TV

Post by anonimnaosoba »

hoće li mi neko na PP poslati ključ?
amal1

#34 Re: Net TV

Post by amal1 »

Je li ko slao,tj. popunjavao onaj formular za besplatan kljuc? Koliko kljuc vrijedi i za koliko ti isporuce kljuc :?
Tiger 033

#35 Re: Net TV

Post by Tiger 033 »

amal1 wrote:Je li ko slao,tj. popunjavao onaj formular za besplatan kljuc? Koliko kljuc vrijedi i za koliko ti isporuce kljuc :?
Jesam ja ali za BiH i Hrvatsku NE daju...nesto u ovom fazonu sam dobio odgovor

"Postovani,

Obzirom na to da gratis kljucevi nisu funkcionalni u BiH, isto vazi
i za pretplatu. Zemlje bivse Jugoslavije jos uvek nemaju mogucnost prijema
nase usluge. Ukoliko aktiviramo uslugu u BiH, kontaktiracemo vas.

Pozdrav!"
amal1

#36 Re: Net TV

Post by amal1 »

Tiger 033 wrote:
amal1 wrote:Je li ko slao,tj. popunjavao onaj formular za besplatan kljuc? Koliko kljuc vrijedi i za koliko ti isporuce kljuc :?
Jesam ja ali za BiH i Hrvatsku NE daju...nesto u ovom fazonu sam dobio odgovor

"Postovani,

Obzirom na to da gratis kljucevi nisu funkcionalni u BiH, isto vazi
i za pretplatu. Zemlje bivse Jugoslavije jos uvek nemaju mogucnost prijema
nase usluge. Ukoliko aktiviramo uslugu u BiH, kontaktiracemo vas.

Pozdrav!"
tnx :thumbup:
neo7

#37 Re: Net TV

Post by neo7 »

Usluga radi i kod nas :) Pisao sam prije da ne kontam zasto ne dopustaju zemljama ex yu da korsite ovo. Vjerovatno sklope neki ugovor sa ISP...ne znam ali ja iz Sa korsitim :D
luckylaka

#38 Re: Net TV

Post by luckylaka »

Ne znam kako u Europi ali preko bare vecina nas koristi tzv.box konkretno motorola ,mjesecna pretplata je$17 s tim sto box placas $100,aktivaciju i postarinu oko $50.U poslednje vrijeme imaju problema sa sportskim kanalima tj,nemaju sport klub(Slovenija,Hrvatska,Srbija)pa ovi iz Usa servisa kazu da je to loseg signala(sto je suplj jer sport gledam na Balkaniyum normalno)a ovi iz Kanade kazu,,isteko ugovor,,Drugo imaju hrpu tzv,smeca kanala pa jedno 50-60 i vise koji nemaju nikakve funkcije i samo zauzimaju dzabe mjesto na list(vecina lokalni kanala)Trece,Facebook stranica Nettv je nesto posebno,tu vas izbace samo jeste li pokusali i kritikovati Nettv pa su i raspravu na Facebook ukinuli.Sve u svemu cijena nije uobicajnih $17 jer treba dobra internet konekcija da bi se normalno gledalo(prica o normalnom gledanju sa 1.5 mgb je za male bebe,ja imam 18 pa ponekad slika,,stopa,,)U slucaju da nazovete servis i pozalite se na problem odgovor je,,podesite bufer na 2 ili vas internet ne valja,,.Na kraju ovdje vam nude ugovor ne dvije godine za box(ja sam potpisao jos malo istice u box ide u kantu)jer vecinu ovih kanala na internetu i tako gledam dzaba a druga opcija je balkaniyum za $6 mjesecno(nekih 20 kanala)Sto se tice Bosna tv-a tj,Dzamahirija tv kako ih zovem tu su svi BiH kanali Bht,Ftv,Obn,Tv1,Haya 1,2,3,4,Otv,Alfa,Drina,Cazin,Tk ....(uglavnom sve Federalni) kvalitet slike je daleko bolji od Nettv-a(imao mjesec dana i vratio)ali im je cijena $36 mjesecno i od sporta nista.Poslije Nettv nista vise samo free na internetu
Tiger 033

#39 Re: Net TV

Post by Tiger 033 »

Evo par komentara ljudi koji su koristili Nettv

"Kako je krenulo, ubrzo ce Net TV plus prestati streamovati svoje kanale preko svojih zakupljenih servera u Sloveniji na T-2 mrezi jer su prijavljeni zbog piraterije, krsenja autorskih prava odnosno nelegalne retransmisije intelektualne imovine odnosno tv programa za koje nemaju autorska prava."

"Bijo sam kod jednog sto prodaje NetTV i pokazo mi je odma kako radi arena,sportklub,pink,hrt,nova.. sta je interesantno da kod tog lika u cosku stoji hrpa totalovih resivera, na moje pitanje jel ih skuplja on se nasmija i kaze zasto uzeti total international kad za manje para mozes gledati sve.

Kako se prodaje i siri imam osjecaj koda su oni platili NDS´u i Nagri da upare kartice od totala i maxtv."

"Ja sam ga mislijo uzeti ali cu odustati od Nettv, kao sto je gore napisano taj Nettv se nerazlikuje od CS samo sto jos podpises ugovor!"

"dobio sam kljuc probni za dva dana, kada sam usao u listu kanala i izabrao bilo koji kanal za gledanje otvorio se ,ali dosta sporo otvara povrh svega toga kada treba da maknem onu listu sa ekrana da bih gledao kanal izbacuje me skroz iz plugina.zna li neko koje dugme se stiska da bi se makla lista sa ekrana.sve u svemu ovako kako jest trenutno, sr....e u boji.jos nesto cena je minimalno za 3meseca 90 ch franaka,265 za godinu dana."

"Evo, da i ja podijelim utiske oko Net TV Plus. Uzeo sam ga na mjesec dana i zadovoljan sam, Spojio sam ga i na TV , slika je dobra, izbor kanala je impresivan, mada neki ne rade dobro, recimo RTL Plus hrvatski. Ali, vecina dobro radi, brzo ih player otvara i sve u svemu ovo moze da bude nesto jako dobro, posebno za nas koji vec dugo imamo problema sa satelitskim antenama, signalima itd... E sad, sjeckanje: ima toga, ne mogu procinjeniti koliko posto ne gledam bas 24 sata, ali ima. Osim toga, pojavljuju se na nekim kanalima "kockice" tipicne za Dreambox. Ali, ne na svim kanalima... Sve u svemu, za mene licno ovo je dobro rjesenje zbog problema sa satelitskim signalom ranije i zbog izbora kanala (mogu cak gledati i HNL, posto ima Arena Sport)"
zmigavac

#40 Re: Net TV

Post by zmigavac »

Uzo sam ovaj bosnatv... i vala...dobro sam se zajebo !

Ni pogotovo nemojte to uzimati !

Kavlitet slike vrlo los ! Pogotovo ako imate veliki LCD ekran. Gledati utakmicu je nemoguce, ako film ima brze akcije takodje. Ne preporucujem nikako... ja sam se zajebo debelo :x
Format slike je deformisan na hamam svaki kanal ! Ako imate 16:9 tv, likovi su zkroz deformisani !

Bjezite od Bosnatv...
afannedim

#41 Re: Net TV

Post by afannedim »

I meni drug ako nije problem na PP
brazzo19

#42 Re: Net TV

Post by brazzo19 »

Posalji i meni da probam to cudo osim ako ne trazis sta za uzvrat :D
shecher

#43 Re: Net TV

Post by shecher »

Može li i meni? Hvala!
amer86

#44 Re: Net TV

Post by amer86 »

i ja bi kljuc ako moze! :D
neo7

#45 Re: Net TV

Post by neo7 »

dowydyenya wrote: crko kljuc davno
landlord

#46 Re: Net TV

Post by landlord »

Poz,

jel ima jos neko ko koristi uslugu Net TV-a i da moze da podjeli svoja iskustva?

Razmisljam da uzmem. Trenutno imam Balkaniyum, ali mi se ovo vise svidja jer ima i Reciver.

Hvala.
Nermin_BH

#47 Re: Net TV

Post by Nermin_BH »

landlord wrote:Poz,

jel ima jos neko ko koristi uslugu Net TV-a i da moze da podjeli svoja iskustva?

Razmisljam da uzmem. Trenutno imam Balkaniyum, ali mi se ovo vise svidja jer ima i Reciver.

Hvala.
Ponekad zna štopati i to dobro, dobar program imaš da gledaš tv 6 sati unazad :P

Image
Tiger 033

#48 Re: Net TV

Post by Tiger 033 »

http://www.nettvplus.com/sport-klub-tv-kanali.html

NetTv Plus, kao vodeća medju IPTV kompanijama koje emituju TV kanale sa ex YU prostora, dobio je ekskluzivno pravo emitovanja Sport Klub TV kanala.

Od sada ste u prilici da samo preko NetTv Plusa gledate prenose engleske fudbalske lige – Premijer lige, američke profesionalne košarkaške lige – NBA, Evroligu, trke formule 1, Moto GP, teniske turnire kao što su Masters 1000 i 500 kategorije, kao i Grand Slam Wimbledon, hokej, golf i mnoge druge zanimljive sportske sadržaje. Tome treba dodati da španske prva i druga fudbalska liga (Primera i Segunda Division) ekskluzivno stižu na Sport Klub TV kanale tokom avgusta 2012.

Svi naši korisnici će do septembra 2012. godine potpuno besplatno uživati u svih 10 Sport Klub TV kanala, među kojima su i 4 potpuno nova kanala u HD kvalitetu. :thumbup:

Paket obuhvata sledeće kanale:
•1. Sport Klub
•2. Sport Klub +
•3. SK Prime
•4. Sport Klub 3
•5. Sport Klub 4
•6. Sport Klub 5
•7. Sport Klub HD
•8. Sport Klub + HD
•9. SK Prime HD
•10. SK Premium HD
zikmu

#49 Re: Net TV

Post by zikmu »

Zar oni nisu imali nekih problema, neko ih je tužio, kao ilegalni bili?
motorola01

#50 Re: Net TV

Post by motorola01 »

Kako se ovo kod nas moze gledati?Vidim da treba skinuti njihov player i sta onda?Mislim da sam jednom skinuo njihov player(kad se otvorila ova tema),ali da se nije moglo nista gledati.Kakva je sad situacija?
Post Reply