žulijan asanž wrote:madtv wrote:idemo svi na Jahorinu
okupatoru jedan, okupatorski![]()
![]()
Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
- madtv
#26 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
- žulijan asanž
#27 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
izvini ali zaslužio si jedno duplo kolutanje očimamicki125 wrote:tako je majstore, a to što ćeš im odnijeti pare će ih spriječiti da se odvoje.
ali, ja sam ga isto zaslužio, evo ga i meni
ti si na ovoj temi deset puta spomenuo secesiju, odvajanje, razdvajanje, oni tamo mi vamo itd... stiče čovjek utisak da ti je to želja.
e nećeš joksime
- karanana
#28 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
a to sto im ja necu odnijeti pare ce ih sprijeciti da se ne odvoje?micki125 wrote:
tako je majstore, a to što ćeš im odnijeti pare će ih spriječiti da se odvoje.![]()
![]()
![]()
ma kad oni vide kako majstor i hadzija trosi na pice i klopu i baca ive andrice po stolu nece im odvajanje ni na kraj pameti biti.
- frfi.
#29 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
e hajd sad dajte malo korisnih informacija
kad ide ovaj autobus, tj red voznje ?
jel karta u jednom smjeru 5 km ili ?
ima li stranica sa informacijama?
da i mi bez aFta mozemo odletiti na jahorinu na caj

da i mi bez aFta mozemo odletiti na jahorinu na caj
- amrica
#30 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
frfi. wrote:e hajd sad dajte malo korisnih informacija![]()
da i mi bez aFta mozemo odletiti na jahorinu na caj![]()
havaz
nigdje informacija konkretnih
"Autobusi će na ovoj liniji u narednih mjesec dana saobraćati četiri puta dnevno, preko Pala do Jahorine, i preko Istočnog Novog Sarajeva u povratku, a karta će koštati pet KM. Polazna stanica je ispred Trga oslobođenja u Sarajevu, a povratna ispred hotela "Termag" na Jahorini."
- frfi.
#31 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
a znam to sam i ja procitala i ostala ono
hvala vam puno, gospodo
bitno je da autobus ide a ako zelis da se vozis fino se na stanici nacrtaj oko 7 ujutro i cekaj
bitno je da autobus ide a ako zelis da se vozis fino se na stanici nacrtaj oko 7 ujutro i cekaj
- karanana
#32 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
kako bola nigdje konkretnih informacija?! a najcitaniji portal s ovu stranu jahorine ih objavio jutros:amrica wrote:frfi. wrote:e hajd sad dajte malo korisnih informacija![]()
![]()
havaz
nigdje informacija konkretnih
"Autobusi će na ovoj liniji u narednih mjesec dana saobraćati četiri puta dnevno, preko Pala do Jahorine, i preko Istočnog Novog Sarajeva u povratku, a karta će koštati pet KM. Polazna stanica je ispred Trga oslobođenja u Sarajevu, a povratna ispred hotela "Termag" na Jahorini."
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111219028
- žulijan asanž
#33 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
i oni bi mogli naći sličnu argumentaciju zašto ne doći na bjelašnicumicki125 wrote:evo, odavde lijevofrfi. wrote:e hajd sad dajte malo korisnih informacija![]()
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... yoJaKN85AA
ako te šta budu pitali reci im da je jahorin
a i tvoja. možeš im i turu platiti.
![]()
- amrica
#34 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
žulijan asanž wrote:i oni bi mogli naći sličnu argumentaciju zašto ne doći na bjelašnicumicki125 wrote:evo, odavde lijevofrfi. wrote:e hajd sad dajte malo korisnih informacija![]()
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... yoJaKN85AA
ako te šta budu pitali reci im da je jahorin
a i tvoja. možeš im i turu platiti.
![]()
kakva argumentacija?
ovaj miki je neko dijete, nafilovano mrznjom i prerasudama, nos iz fildzana jos nije izvukao, ali sve zna
a ne trebaju argumenti i "argumenti" zasto ne doci na bjelasnici. Sama bjelasnica je razlog, bar je 5 puta sve gore nego na jahorini, od staza, preko hotela, do usluge
- karanana
#35 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
cuj "vojvoda triglavski". a ja konto na zimovanje u sloveniju. sad necu ni tamo.
- žulijan asanž
#36 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
ja hoću da kažem upravo to što si ti rekla. neki balavi tamo "s druge strane" će isto tražiti neku argumentaciju zašto "zbog nekog višeg cilja" ne doći na bjelašnicu, u sarajevo itd....
na stranu što bjelašnica ne nudi ni 5% onoga što nudi jahorina. to smo valjda zaključili davno.
na stranu što bjelašnica ne nudi ni 5% onoga što nudi jahorina. to smo valjda zaključili davno.
- žulijan asanž
#37 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
e moj miki, daleko ćemo s tobom takvim dogurati. zatvori se ti u svoju konzervu i napravi svoj svijet u konzervi. ništa više nisi ni zaslužio, moj miki...
- zonna
#38 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
sjeca li se neko one dooooooooobreeeeeeeee pizze iz hotela jahorina?? u neko doba iz diskoteke samo odes gore i jedes pa se vratis opet u disko do zore
gdje li sada nail (pizza majstor) pravi one dobre pizze??? da mi je samo jedna...
gdje li sada nail (pizza majstor) pravi one dobre pizze??? da mi je samo jedna...
-
mamicala
#39 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
U pravu si. Pored Igmana, Bjelašnice i Trebevića, hajde na Jahorinu.micki125 wrote:Nakon uvođenja ove linije očekujem i da naši ljubazni susjedi iz I Sarajevu uvedu liniju I Sarajevo-Bjelašnica. hoće ali malo sutra.
ja sam se zaista neugodno osjećao kada sam vidio da se naš gradonačelnik hvali kako je omogućio građanima sarajeva da troše pare na jahorini. hvali se time što će povećati prihode karadžićevom sarajevu.
(smajli koji povraća, više puta)
- amrica
#40 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
zonna wrote:sjeca li se neko one dooooooooobreeeeeeeee pizze iz hotela jahorina?? u neko doba iz diskoteke samo odes gore i jedes pa se vratis opet u disko do zore![]()
stara jahorina je izgorila poslije rata
pizze se bas ne sjecam
jedne zime se zimuje u satoru i svaku noc pjeske kroz sumu u jahorinu u disko. sljedece zime se zimuje u jahorini, a sumom do satora u disko
- karanana
#41 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
imao bih jedno pitanje, ali to bi mozda bilo za podforum ljubav i sex.amrica wrote:zonna wrote:sjeca li se neko one dooooooooobreeeeeeeee pizze iz hotela jahorina?? u neko doba iz diskoteke samo odes gore i jedes pa se vratis opet u disko do zore![]()
stara jahorina je izgorila poslije rata![]()
pizze se bas ne sjecamali se sjecam diska
jedne zime se zimuje u satoru i svaku noc pjeske kroz sumu u jahorinu u disko. sljedece zime se zimuje u jahorini, a sumom do satora u disko![]()
ali hajde, jeli bilo kakve akcije gore?
- žulijan asanž
#42 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
konzerva, konzerva - konzervisan si k'o haringamicki125 wrote:povedi amricu i hajte lagano na jahorinu, budite pioniri ujedinjene bih. objasnite onim ravnogorcima koliko su zatucani.žulijan asanž wrote:e moj miki, daleko ćemo s tobom takvim dogurati. zatvori se ti u svoju konzervu i napravi svoj svijet u konzervi. ništa više nisi ni zaslužio, moj miki...![]()
idem gdje mi je lijepo i nijedna me ideologija neće u tome spriječiti. na jahorini bih odbrusio papku ako nešto krene da priča, jednako kao što bih i tebi odbrusio bilo gdje. za to mjesto me vežu lijepe uspomene i nikada ih se neću odreći.
o kakvim crnim ravnogorcima pričaš. toliko si opterećen da ti nigdje ne možeš uživati. pa ti bi na havajima okreto se oko sebe i tražio ravnogorce.
- amrica
#43 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
karanana wrote:imao bih jedno pitanje, ali to bi mozda bilo za podforum ljubav i sex.amrica wrote:zonna wrote:sjeca li se neko one dooooooooobreeeeeeeee pizze iz hotela jahorina?? u neko doba iz diskoteke samo odes gore i jedes pa se vratis opet u disko do zore![]()
stara jahorina je izgorila poslije rata![]()
pizze se bas ne sjecamali se sjecam diska
jedne zime se zimuje u satoru i svaku noc pjeske kroz sumu u jahorinu u disko. sljedece zime se zimuje u jahorini, a sumom do satora u disko![]()
ali hajde, jeli bilo kakve akcije gore?
mislim, u sumi nije, bas ono prohladno
- frfi.
#44 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
bila sam i na igmanu i na bjelasnici i na trebevicu, vise puta, i sta je sad problem sto zelim i na jahorinu otici

edit: btw miki, na ignoru si od mene, tako da bolje da se ne trudis da odgovaras
edit: btw miki, na ignoru si od mene, tako da bolje da se ne trudis da odgovaras
Last edited by frfi. on 19/12/2011 14:20, edited 1 time in total.
-
mumy
#45 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
jahorina
em jeftinija,em bolja...
-
Timscho
#46 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Dragi micki125,
dzaba ti objasnjavas, previse je kod nas ljudi koji zbog svog trenutacnog zadovoljstva ili interesa zaboravljaju zlocin, i nemaju istrajan odnos prema zlocinu i pociniteljima. Uz to ti se jos i rugaju i smatraju te budalom, a tvoj dostojanstveni stav nazivaju politiziranjem. Sta ces...takvi smo...pomiri se s tim!
Ali bez obzira na sve, Gradonacelnik ovog grada po svojoj funkciji nema pravo da promovira i favorizira turizam drugog entiteta naustrb turizma u Federaciji i Sa-kantonu uvodeci autobusku liniju sa cetiri voznje dnevno prema Jahorini dok prema Bjelasnici, sportskom centru ovog Kantona, vozi samo jedan autobus dnevno.
dzaba ti objasnjavas, previse je kod nas ljudi koji zbog svog trenutacnog zadovoljstva ili interesa zaboravljaju zlocin, i nemaju istrajan odnos prema zlocinu i pociniteljima. Uz to ti se jos i rugaju i smatraju te budalom, a tvoj dostojanstveni stav nazivaju politiziranjem. Sta ces...takvi smo...pomiri se s tim!
Ali bez obzira na sve, Gradonacelnik ovog grada po svojoj funkciji nema pravo da promovira i favorizira turizam drugog entiteta naustrb turizma u Federaciji i Sa-kantonu uvodeci autobusku liniju sa cetiri voznje dnevno prema Jahorini dok prema Bjelasnici, sportskom centru ovog Kantona, vozi samo jedan autobus dnevno.
- Ateista
#47 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Mogu li te nesto iskreno pitai a da se ne naljutis i ne shvatis kao provokaciju?micki125 wrote:povedi amricu i hajte lagano na jahorinu, budite pioniri ujedinjene bih. objasnite onim ravnogorcima koliko su zatucani.žulijan asanž wrote:e moj miki, daleko ćemo s tobom takvim dogurati. zatvori se ti u svoju konzervu i napravi svoj svijet u konzervi. ništa više nisi ni zaslužio, moj miki...![]()
Po cemu si ti sa takvim razmisljanjem bolji od njih, kako ocekujes normalan zivot i cjelovitu BiH ako ti imas takav nacin razmisljanja?
Prvo treba krenuti od sebe, preispitati svoje stavove, pa onda tek imas pravo napadati tudje, govoris o zatucanim ravnogorcima a ovim stavovima pokazujes da razmisljas isto kao i oni.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#48 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Mi bismo kao htjeli BIH cijelu, a onda kao nećemo na Jahorinu, jer to kao nije naše. Pa infrastruktura te Jahorine je pravljena parama naših roditelja i nije nikako Jahorina više nekog seljačine iz Laktaša nego moja...
Dakle, BIH cijela i Jahorina BIH planina. NAŠA
Nitko ne ide više na ruku secesionističkim vlažnim snovima seljačina sa Romanije kao zagovornici bojkota jednog dijela BIH, planina, rijeka, izletišta i jezera.
Da, 1993 sam bila u Sarajevu. Kao i cijeli rat.
Dakle, BIH cijela i Jahorina BIH planina. NAŠA
Nitko ne ide više na ruku secesionističkim vlažnim snovima seljačina sa Romanije kao zagovornici bojkota jednog dijela BIH, planina, rijeka, izletišta i jezera.
Da, 1993 sam bila u Sarajevu. Kao i cijeli rat.
-
sanaman
#49 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ja mislio da se dobar dio gradjanja ove drzava (nazalost) borio da zivi sam i bez drugih..pa tako vjerovatno da na jahorinu idu samo odredjeni gradjani...dok se velika vecina hvala Bogu u borila da ide PO CIJELOJ BIH, nazalost izgleda treba da ostanemo tamo gdje hoce da ostanemo na onih 24% da ne putujemo, da ne dolazimo, da ne smetamo, itd. Eto kako mi dozivljamo BiH...otpisemo pola drzave i ne treba da idemo na Jahorinu, ispasce da su oni onda fakat izborili za ono sto su htjeliTimscho wrote:Dragi micki125,
Neka autobusa, neka linija...sve je to Bosna.
- poznanik
#50 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
micki125 wrote:Nakon uvođenja ove linije očekujem i da naši ljubazni susjedi iz I Sarajevu uvedu liniju I Sarajevo-Bjelašnica. hoće ali malo sutra.
ja sam se zaista neugodno osjećao kada sam vidio da se naš gradonačelnik hvali kako je omogućio građanima sarajeva da troše pare na jahorini. hvali se time što će povećati prihode karadžićevom sarajevu.
(smajli koji povraća, više puta)
Šta veliš, da postavimo jedan zid na Lapišnici, jedan na Vracama, jedan na Vasinom Hanu i tako sve redom okolo grada, pa da budemo konačno mirni, da se ne osjećamo neugodno (da ne smrdimo, jel'...)meni je jahorina svojevremeno nudila smrt i razaranje. na bjelašnici rade građani sarajeva, naše komšije i prijatelji, a na jahorini oni koji su ga razarali i koji će ga prvom povoljnom prilikom ponovo razarati. ne mogu da vjerujem da smo toliko plitke pameti, hajd što je narod, ali gradonačelnik bi trebao biti malo uviđavniji. pa što oni ne uvedi liniju za bjelašnicu? nisu oni blesavi ko mi