Stojadin?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cucamonga
#26 Re: Stojadin?
ovaj zeleni mi izgleda zamazan - lose ofarban felge zamazane i naspricano po gumama i neukusno i previse izbacene gume vani...
samo moj par rukava
a bijeli stojadin ima izgleda gurnutu lafetu naprijed nimalo mi prirodno ne izgleda zadnji tocak blizu šasije... i ovako mi je ljepsi od zamazanog zelenog koji je prilicno precijenjen...
samo moj par rukava
a bijeli stojadin ima izgleda gurnutu lafetu naprijed nimalo mi prirodno ne izgleda zadnji tocak blizu šasije... i ovako mi je ljepsi od zamazanog zelenog koji je prilicno precijenjen...
- Edin H.
#27 Re: Stojadin?
101 put s' tobom na put - Zastava
-
sokkia
#28 Re: Stojadin?
1.onaj ko ima viška para sigurno nece postavljati pitanje na forumu tipa "koliko bi koštalo"johntra wrote:jah, i????sokkia wrote:johntra wrote:što ću to misliti???
nisi ti pomislio da ima ljudi koji fakat to vole i koji možda imaju para i vremena za restauraciju istog...mada, ima dosta ljudi koji to auto svakodnevno normalno voze i koriste, znam ih nekoliko...![]()
![]()
vidi se koliko ste vi ograničeni, nikome nije palo na pamet da čovjek kupuje auto radi restauracije...i da, možda ima PARA viška, a možda i ima drugo auto? da stavim još koji![]()
![]()
?
2.možda ja i jesam jugonastalgicar ali bi uvjek između polovnih "njemackih govana"i novih kragujevackih izabrao njemacka,zato što "manje smrde".
3. da se razumijemo,nemam ništa protiv ideje postavljaca teme jer covjek to želi i neka radi,ali imam protiv onih koji misle da su pobrali svu pamet ovog svijeta i tako se ponašaju.
4. o tome ko je koliko ogranicen mogla bi se otvorit posebna tema.
- ElRe
#29 Re: Stojadin?
Evo ga jedan oldtimer, sigurno se moze uzeti i za 500KM.
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... diteran/#1
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... diteran/#1
- HAGI
#30 Re: Stojadin?
Odoh ja u off, al nisam mogao, džaba nostalgijaEdin H. wrote:101 put s' tobom na put - Zastava![]()
Danas se malo zna o tome... Bolje rečeno znaju o tome ko o koncertu Pavarotija u Sarajevu
- johntra
#31 Re: Stojadin?
Niko ovdje ne prosipa pamet, nego imam vremena u životu da nešto pročitam i naučim, pa da podijelim sa drugima, iako to često nailazi na podsmijeh, za koji me boli mali nožni prst...druga stvar, vidi se da me nisi shvatio, mislio sam da polovni FIAT 128 ili Zastava stara 30 godina, po ničemu ne zaostaje za polovnim Golfom starim 30 godina...oba su polovni automobili, haman oldtimeri, a sve zavisi u kakvom su stanju...sokkia wrote:[
1.onaj ko ima viška para sigurno nece postavljati pitanje na forumu tipa "koliko bi koštalo"
2.možda ja i jesam jugonastalgicar ali bi uvjek između polovnih "njemackih govana"i novih kragujevackih izabrao njemacka,zato što "manje smrde".
3. da se razumijemo,nemam ništa protiv ideje postavljaca teme jer covjek to želi i neka radi,ali imam protiv onih koji misle da su pobrali svu pamet ovog svijeta i tako se ponašaju.
4. o tome ko je koliko ogranicen mogla bi se otvorit posebna tema.
ja opet ne vidim ništa čudno u pitanju koliko bi koštalo, i u slučaju da imaš ili nemaš para...
@cucamonga...pa to ti je taj Mediteran iz tvoje priče, samo što mu je sve izvađeno, od motora, roll-bara i automobil je vraćen u haman prvobitno stanje...svaka riječ iz ovog oglasa je istinita...
- slobodni armirach
#32 Re: Stojadin?
johntra ko se igra sa djecom ostane upišan
nego jesil spazio dje seriju 850 il 1100?
nego jesil spazio dje seriju 850 il 1100?
- johntra
#33 Re: Stojadin?
ma joj...jače je to od mene, ne mogu ja ostati nedorečen nikako...
Nisam vala, mada u posljednje vrijeme i ne pratim to...posljednji auto koji je na mane ostavio utisak je bila jedna 132-ka, ali nažalost, još nemam love za takve poduhvate...
Nisam vala, mada u posljednje vrijeme i ne pratim to...posljednji auto koji je na mane ostavio utisak je bila jedna 132-ka, ali nažalost, još nemam love za takve poduhvate...
-
530i
#34 Re: Stojadin?
Lijepa su ova dva stojadina iz oglasa, ali sumnjam da će biti prodani za tražene cifre. Realno je očekivati hiljadu do hiljadu i po eura, iako ne sporim da je daleko više uloženo i truda i novca u sve to....lijepo je vidjeti očuvana starija auta, njegovati tu vrstu tehničke kulture...nedavno vidim fiću, kao nov se sjaji, više je pogleda bilo za njim nego za obližnjom S-klasom starom dvije godine. 
- johntra
- vukojebina
#36 Re: Stojadin?
johntra wrote:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=6
ccekaj, jel to sad kul platit stojadina skoro 6 milja km, a teski kretenluk, i bosanski debilizam platit golfa dvicu 4-5 milja km...
-
IcedFlame
#37 Re: Stojadin?
Nekome su oldtimeri kul, a nekome je kul u Sarajevu vozati golfa tdi-ja
Zapitaj se malo sto li je to Mustang GT500 iz '68 - $120.000, ako se onaj iz 2007. moze kupiti ispod $30.000.
Zapitaj se malo sto li je to Mustang GT500 iz '68 - $120.000, ako se onaj iz 2007. moze kupiti ispod $30.000.
- vukojebina
#38 Re: Stojadin?
da, fakat si upravu...hmm, kad budem uzimo old timer-a, mislim da cu se dvoumit izmedju mustanga iz 68. i stojadina iz 79....tu su, u 5 deka...
-
cucamonga
#39 Re: Stojadin?
eh - a tek Fiat Argenta ehhhhhhhh
kad sam sa starom isao na Zastavin lager u Sarajevu ja mislim da je bio negdje na Stupu ako me sjecanje dobro sluzi uglavnom negdje na potezu Rajlovac - Stup negdje... dolazi hadzuka neki i dize novu Fiat Argentu "otalen" aaahhh sto sam bio zabalio.... kese na sjedistima, podizaci stakala - mrlja Argenta samo tako....
eh...
kad sam sa starom isao na Zastavin lager u Sarajevu ja mislim da je bio negdje na Stupu ako me sjecanje dobro sluzi uglavnom negdje na potezu Rajlovac - Stup negdje... dolazi hadzuka neki i dize novu Fiat Argentu "otalen" aaahhh sto sam bio zabalio.... kese na sjedistima, podizaci stakala - mrlja Argenta samo tako....
eh...
- HAGI
#40 Re: Stojadin?
Znači srenbrena u prevodu, za mene U to vrijeme SVEMIRSKI BROD
-
cucamonga
#41 Re: Stojadin?
jes jes - bila je strasna, crne boje metalik i mislim da je ciko preuzeo kao sluzbeno vozilo (nisu se ni tad komunjare znale lose vozit da budem iskrenHAGI wrote:ARGENTA
![]()
Znači srenbrena u prevodu, za mene U to vrijeme SVEMIRSKI BROD
a bilo je puno peripetija oko nje, stara uplatila Golfa JGL TASovog, inflacija pojeba ulog u banci, dio love stari prokocka
eh.... dobra stara vremena...
- Edin H.
#42 Re: Stojadin?
Pa zar se nisu podizala nova auta u Pofalicimacucamonga wrote:eh - a tek Fiat Argenta ehhhhhhhh![]()
eh...
-
cucamonga
#43 Re: Stojadin?
hm sad si ti mene bacio u behutEdin H. wrote:Pa zar se nisu podizala nova auta u Pofalicimacucamonga wrote:eh - a tek Fiat Argenta ehhhhhhhh![]()
eh...
- Edin H.
#44 Re: Stojadin?
Ne kazem da nisi u pravu, ali ja sam svoje vozilo marke Zastava podigao u Pofalicimacucamonga wrote:hm sad si ti mene bacio u behutEdin H. wrote:Pa zar se nisu podizala nova auta u Pofalicimacucamonga wrote:eh - a tek Fiat Argenta ehhhhhhhh![]()
eh...moguce jebiga..... bio sam klinac pa se i ne sjecam bas saraj'va iz tog vremena dobro
al eto dobro bi bilo da neko potvrdi da je mozda bio neki lager i tamo prema rajlovcu ili stupu nemam pojma... ovako, drzim da si ti u pravu
- bach
#45 Re: Stojadin?
cucamonga wrote:hm sad si ti mene bacio u behutEdin H. wrote:Pa zar se nisu podizala nova auta u Pofalicimacucamonga wrote:eh - a tek Fiat Argenta ehhhhhhhh![]()
eh...moguce jebiga..... bio sam klinac pa se i ne sjecam bas saraj'va iz tog vremena dobro
al eto dobro bi bilo da neko potvrdi da je mozda bio neki lager i tamo prema rajlovcu ili stupu nemam pojma... ovako, drzim da si ti u pravu
Bio je lager na Stupu kod današnjeg salona namještaja Dallas...
-
cucamonga
#46 Re: Stojadin?
eh fala stari - znaci nisam puk'o 
- shlauf
#47 Re: Stojadin?
1972 godine moj je stari preuzeo novog tristaća kod Drvenije. Zastava 1300 DeLuxeEdin H. wrote: Pa zar se nisu podizala nova auta u Pofalicima :shock
Ne kazem da nisi u pravu, ali ja sam svoje vozilo marke Zastava podigao u Pofalicima
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
cucamonga
#48 Re: Stojadin?
joj jest bila fora kad na autu u dodatku metalnog naziva stoji DeLuxe
imao je od tetka ujak Skodu 100 De Luxe - mrakaca bila od auta ocuvana boli glava pozutile na njoj tablice a ona sva sljasti od kroma vani i bila alpski bijele boje a unutra crveni tapacirung - sminka
eh....
imao je od tetka ujak Skodu 100 De Luxe - mrakaca bila od auta ocuvana boli glava pozutile na njoj tablice a ona sva sljasti od kroma vani i bila alpski bijele boje a unutra crveni tapacirung - sminka
eh....
- Edin H.
#49 Re: Stojadin?
Tristac mi je uvijek bio pojamshlauf wrote:1972 godine moj je stari preuzeo novog tristaća kod Drvenije. Zastava 1300 DeLuxeEdin H. wrote: Pa zar se nisu podizala nova auta u Pofalicima :shock
Ne kazem da nisi u pravu, ali ja sam svoje vozilo marke Zastava podigao u Pofalicima![]()
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Edin H.
#50 Re: Stojadin?
To sad zovu full specscucamonga wrote:joj jest bila fora kad na autu u dodatku metalnog naziva stoji DeLuxe![]()
imao je od tetka ujak Skodu 100 De Luxe - mrakaca bila od auta ocuvana boli glava pozutile na njoj tablice a ona sva sljasti od kroma vani i bila alpski bijele boje a unutra crveni tapacirung - sminka![]()
eh....